זה אוטיסט זה?

daeve1

New member
זה אוטיסט זה?

הוא תקשר שם יותר טוב מכל שאר המתמודדים...

TikvaBonneh

New member
אין לו קושי בשיחה אחד על אחד עם מבוגר

יש לו קושי חברתי עם בני גילו, בהשתלבות בקבוצה. ורוב הקושי נובע מדחייה חברתית ומחוסר קבלת השונה בקרב בני נוער.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה זה אוטיסט לדעתך?

dina199

New member
מותר לי לענות ?

ההנחה שלי שהכוונה לתמונה הסטיגמית הידועה של ילד מנותק

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח שמותר לך
אבל כדי אוכל לפתוח איתו דיאלוג, אני צריכה את התשובה שלו.

dina199

New member
החשש שלי שלא תקבלי תשובה ממנו

בגלל אותה סטיגמה.
נורא קל להגיד 'זה אוטיסט זה ?' , אבל הרבה יותר מסובך כשנדרש לפרט קצת יותר. אז כבר צריך להשקיע מחשבה

schlomitsmile

Member
מנהל
אני נותנת לכל בנאדם צ'אנס עד שלא הוכיח אחרת

אחרת אני עצמי אהיה מונעת ע"י סטיגמות:
"הם" לא מבינים כלום ומגיבים רק מתוך סטיגמות.
גיליתי שכשאני שואלת ממקום נקי,
בלי הנחות מראש,
מתגלים לפמים כלמיני דברים.
וזה גם מאפשר שיח

אגב, גם בקרב "כוחותינו" יש כידוע מי שמתייחס ככה
למכונים "בתפקוד גבוה".
הסבל שלהם שקוף הרבה פעמים.

רנה73

New member
באחד הטוקבקים ב- ynet

כתב מישהו שדניאל נראה הרבה יותר מאופס ומחובר לסביבה מאשר הוא עצמו ( הכותב ) "אז איזה מן אוטיסט זה?".
אנשים לא מכירים, לא מבינים את המורכבות... היתה אמא אחת שהגיבה לאותו טוקבקיסט אם אני לא טועה אבל זה באמת בלתי אפשרי להתחיל לפרט במסגרת טוקבק.
והאמת, מה אפשר לדרוש מטוקבקיסט שלא מכיר אוטיסטים מלבד מה שכולם מכירים, אם גם בעלי, שאנחנו בעסק כבר שנה, ישב ובהה בדניאל. בסוף שאלתי אותו "נו?" והוא ענה "וואלה. עד היום האוטיסטים שהכרתי, מסיפורים, היו כאלה שלא מתקשרים". וזה אומר מישהו שבכל זאת כבר שמע דבר או שניים.

dina199

New member
כל הכבוד לדניאל על הופעה

לפני קהל כל כך גדול.
.
אבל הוא לא הא"ס הראשון שמופיע . כבר היו הופעות של א"סים.
ואנשים עדיין נמצאים תחת הסטיגמה שא"סים לא מסוגלים לעשות דברים כאלה.
למעשה ייתכן שלהיות לבד על במה זה יותר קל מלהיות כמה שעות רצוף בחברת 30 אנשים (כיתת בית ספר שלא נחשבת גדולה במיוחד)

רנה73

New member
להיות על הבמה כנראה יותר קל

לדריל האנה לא היו בעיות לשחק. הבעיות היו בלהתראיין וללכת לפרימיירות בהן היא היתה צריכה להתמנגל מלשון מינגלינג עם אנשים שונים. היא אמרה שזה מה שגרם לה לבסוף לפרוש. ככה לפחות אני זוכרת מהראיון שהביאו כאן.
אני כל החיים פחדתי פחד מוות מלדבר בציבור. כשלא היתה ברירה נאלצתי לתת הרצאה יום אחד והבנתי שלהרצות לפני מאסה אנושית זה לא נורא בכלל. אתה מציג, מביא משהו משלך. הקושי הוא באינטראקציה אח"כ עם הקהל ברגע שהוא מפסיק להיות מאסה אנונימית והופך לעשרות או מאות פרצופים כשכל פרצוף שכזה דורש ממך התייחסות ומתן מענה לשאלותיו.

dina199

New member
לא רק היא.

קראתי ראיון עם שחקן מסויים (שנעשה שחקן במקרה ולא היה מאלה שחלמו כל החיים להפוך לשחקנים
) והוא אמר שהוא מסוגל להיות על סט עם מספר מוגדר של אנשים שהוא מכיר , או להופיע על במה מול קהל גדול אבל אנונימי , אבל לא מסוגל באמת את ה'מינגלינג' , למשל בכל מני ארוחות חגיגיות .

daeve1

New member
את מבינה שזו היתה בדיחה

כן?

גם לי יש אספרגר (וגם לי קוראים דניאל, צירוף מקרים) ופשוט מאוד התפעלתי מהאומץ של הבחור ומכמה טוב הוא הצליח לתקשר עם השופטים ועוד מול קהל כזה גדול, זה היה יותר מסתם שיחה אחד על אחד ולי לא היתה את היכולת לעשות את זה.

ומוזר שזה פתח לי הודעה חדשתי, במקור שרשרתי את זה בפתיל שאמא שלו פתחה.

dina199

New member
קשה להבין בדיחות במדיה כתובה,

במיוחד כשזה המשפט היחיד.
הבעיה שיש כל כך הרבה אנשים 'רגילים' שבאמת חושבים כך , שמשפט כזה בפורום פתוח וללא הסבר יכול להתקבל
ברצינות תהומית.

schlomitsmile

Member
מנהל
עכשיו אני מבינה
קודם לא היה לי מושג, לכן שאלתי.

וברוך הבא לפורום, מקוה שתשאר

אכן כל הכבוד לדניאל, גם אני לא הייתי מסוגלת לעמוד במעמד כזה...

בא לך לספר מה אתה עושה בחיים?

dina199

New member
כן, הוא אוטיסט.

וזו בעיה גדולה להוכיח לאנשים שטוענים ש'לא רואים עליו'.
הוא היה בתחום החזק שלו , ודיבר עם מבוגרים - אלה תנאים די אופטימליים כדי 'לא לראות עליו' .

למעלה