זהירות - תיבת פנדורה

כי ../images/Emo35.gif

מזכיר לי למה נכשלתי פעם במבחן

בספרות. כלומר לא פעם יחידה- סתם פעם. אחת השאלות היתה להסביר מה מצחיק במחזה "הקמצן" של מולייר. קראתי אותו ולא צחקתי, אז עניתי במילה אחת. משום מה המורה לא חשבה שהתשובה שלי נכונה- למרות שלדעתי היה היתה מלאה ומדוייקת.

לאחר שגם בזה נכשלתי.

במבחן אחד היה צריך להסביר האם מילה כלשהי המתחילה באות פ' מנוקדת ומודגשת כיאות. אני עניתי שלא- האות פ' צריכה להיות דגושה. התשובה נפסלה. התלמידה שישבה לצידי כתבה גם היא שלא- בג"ד כפ"ת ברוש מילה. תשובתה התקבלה. מאז אני מתייחס לציונים בלשון בזלזול הראוי להם.

shellyland

New member
../images/Emo6.gif

עד היום אני זוכרת את מורתי חנה אסרף מנסה חזור-ונסות להסביר לנו ש"כוס גדולה של מים קרים" זה מצחיק. באמת קומדיה לא משו. מעולם לא חיבבתי את מולייר.

לכי לראות את ההצגה

בתאטרון החאן ותצחקי. אבל לא בגלל מולייר, אלא בגלל החיבור שעשו הבמאי והשחקנים לתוכן ההצגה אל ימינו.

shellyland

New member
בדיוק אתמול דיברתי על זה

עם האחראית על תכנית הלימודים בספרות במשרד החינוך. סיפרתי לה על ההודעה של הפגע ועל הסכמתי איתו והיא, מצידה, אמרה שמולייר מאוד מצחיק אותה. כשנכנסו קצת יותר לפרטים, הסתבר שמה שמצחיק אותה זה העיבוד הבימתי למולייר ולא הטקסט עצמו. נראה שיש משהו במחזאות שלו שעובר בעיקר על במה וקשור באופן הביצוע. הוא שייקספיר, למשל, אצלו הטקסט הדרמטי עומד בזכות עצמו. חיבור אל ימינו? שוין. הכל מותר. אחרי הכל, זה לא מחזה תקופתי. אבל אני חושדת שזה הצד הפיקנטי של ההנאה שלך מההצגה ולא המרכזי.

וואו!

יש לי סיכוי להשפיע על לימודי הספרות! פעם הבאה שאת נפגשת איתה- תגידי לה בבקשה שמלכוד 22 אחלה ספר, "אלוהים יודע" זה כאילו הספר הכי מה זה מגניב כזה שנכתב אי פעם על דוד המלך, ובכלל ג'וזף הלר סופר שחבל על הזמן.

shellyland

New member
פחחחח.... איפה אתה חי?!

אפילו לאלוהים היודע בכבודו ובעצמו אין סיכוי להשפיע על תכנית הלימודים. רק לועדה. רוצה לנחש כמה עשרות "מומחים" יושבים בועדה הזאת?

shellyland

New member
אגב,

הידעתם ש"אל המגדלור" של וירג'יניה וולף מופיע כהמלצה שתכנית הלימודים, ושרק בית ספר אחד ("פלך" בירושלים) מקבל את ההמלצה הזאת?
נץ
לטיפולך

אטיוד5

Active member
../images/Emo124.gif זוזי, את שומעת?

תחזירי את הספר! 35 שנים לא מספיק להחזיק בספר שלי? הגזמת! ----- אגב, זה בשפת המקור. ולא פלא שרק בי"ס אחד... אע"פ שלא קראתי בעברית, זה נראה לי ספר שתרגומו כמעט בלתי אפשרי, וממילא, זה לא ספר מתאים לתיכוניסטים. כולו טרגדיה רודפת טרגדיה, עלילה של ממש אין, כתיבה אסוציאטיבית-זורמת שאני לא יודע איך ילדים יכולים להתחבר אליה.

shellyland

New member
הם לומדים ספרים אחרים

שקשורים לזרם התודעה (נדמה לי שהם לומדים את זרם התודעה כנושא) ומסתדרים איתם לא רע בכלל.

שמעתי פעם שהקומדיות הצרפתיות

מצחיקות. 'צטער, אחרי שראיתי כמה בקולנוע הבנתי שלכולן עקרון אחד- כולם בהן צורחים על כולם וזה אמור להצחיק.

למעלה