זהירות - ארוך ומייאש

שחר חדש

New member
זהירות - ארוך ומייאש

נעלמתי קצת. לא ניכנסתי לפורום הרבה זמן. ניסיתי פעם לכתוב, אבל לא ממש הצליח לי. מן יאוש כזה. זה כמובן התחיל עם עוד שלילי, ומאז - לא מתאוששת. בדרך כלל הייתי "עוברת" את זה - קצת עצובה, אבל עם הראש קדימה. והפעם - מן יאוש כזה של "אולי נעזוב את זה וזהו" אין לי כח לעוד חודש ועוד חודש. ובעיקר - אין כח לספור. פשוט אין כח לספור. ופעם הראשונה, גם בכיתי נורא. באמבטיה, עם יהודה פוליקר ברקע (מתאים לבכי, תאמינו לי). המכשפה כבר הגיעה, והאיש שלי יוצא למילואים בדיוק בשבוע הקריטי. לא יודעת מה יעלה בגורל החודש הזה. להתחיל טיפול חדש? לא להתחיל? להתחיל ולהביא אותו לכאן (זה בעיה, הוא הקצין האחראי שם)? להתחיל ולנסוע לשם? הלוואי שהייתי יכולה להיות שלמה עם חודש הפסקה. לא יכולה. מרגישה שהזמן רץ לו. בנתיים עוד שתי חברות הביאו ילד שני לעולם ואנחנו מאחור... מאחור... ובדיוק נזכרו בנו גם כל הנשמות הטובות. קיבלתי אפילו הרצאה על "אסון האשה הקרייריסטית", זו שחושבת רק על קריירה, קידום וכסף ושוכחת מה חשוב באמת בחיים. אפילו הסבירו לי שעל אף העול הנורא ילדים הם שמחה. כאילו אני איזו מפלצת קריירה שהודפת את הילדים הטרדניים מסביבתה - זו כנראה התדמית שיוצרת בחורה הנשואה שש שנים, המתשלבת באקדמיה ולא מגדלת בטן מהסיבות הנכונות. אז חוץ מההערות היומיומיות יש גם את תחנות הביניים הקריטיות כמו סיום תואר כלשהו, למשל. אז מודיעים לך כולם שהנה זה הזמן. ממש עכשיו זה הזמן. איך לא הבנתי את זה לבד? ולא שאנחנו מחכים להריון שיגיע אלינו. אנחנו עושים הכל כדי להגיע אליו והוא מתחמק לנו... מה הוא רוצה? יש איזה סוד שאנחנו לא יודעים? וקשה גם עם כל ההגבלות והאיסורים (מודה - עושה את זה לעצמי)- לא לשתות יותר מדי קפאין, על יין אין מה לדבר (ואנחנו חובבי יין). לא להתאמץ מדי, לא לנוח מדי, לא לעשות דיאטה וגם לא להשמין, להזהר מחומרים מזיקים (כמו נורופן למשל) גם כשמאוד כואב, לא אמבטיות חמות, לא להיות שאננה מדי וגם לא לחוצה מדי... אפשר להחזיק מעמד חודש, חודשיים, שנה. אבל מה קורה שזה כבר ארבע שנים???????? סליחה על פרץ הייאוש הזה. זה קורה לי עכשיו, ולא משתחרר. מקווה לחזור אליכם רעננה יותר. בנתיים - תודה שהקשבתן.

עמית@

New member
ישבתי פה זמן מה- אצבעות על המקלדת

ניסיתי לחשוב מה יוכל לעודד ולהפיג חשש, מה עשוי לעזור ולתת תחושה טובה וגיליתי שכשאני מדמיינת את המצב (הכל כך כל כך מוכר הזה) אני פשוט יודעת שאין מה לענות- אם אני אגיד לך "יהיה בסדר" תרצי לרצוח אותי ובצדק. אם אני אנחם אותך (כמו שאני בכל זאת מנסה לעשות) אולי תגידי תודה אבל אני לא בטוחה שזה ממש יועיל. אבל אני באמת מקשיבה ובאמת קוראת. פרקטית- אפשר להתחיל טיפול ולהסתדר איכשהוא עם המילואים (יש לזה חוקים מוסדרים) ואפשר גם לעצור לחודש (אמרה עמית שבשבילה חודש הפסקה הוא כל פעם סוף העולם לכמה ימים) ולא פרקטית- מדי פעם בא לך רק להסתגר ולהתפרק, להתפלש בייאוש ולאמצו אל חיקך, אני מניחה שעוצמת המצוקה תוקל מעט והייאוש היומיומי הקר והשותק יזדחל פנימה, לצערי אני חושבת שעם זה למדנו לחיות. נכון שזה ממש הזמן, גם אני אתמול שמעתי מסבתא שלי ש"חיים של שיתוף הם כלום ללא ילדים" (רמז סבתא??) פה איך שלא יהיה עמית

עידית ד

New member
אני מקווה שעמית תרשה לי להצטרף

למילים ולרגשות גם אני (כמו כולנו פה) הרגשתי ככה ולכן פרשתי לחופשה הומאופטית מה שבטוח שאני ממש ממש מחכה לחזור לטיפולים ומרגישה יותר חזקה. אני לא אומרת שזו התשובה עבורך אבל כדאי לחשוב גם על זה. אין לי עידוד רק חיבוק מבין אני פה עידית

יפית@

New member
שחר יקירתי ../images/Emo39.gif

את מתארת בדיוק את ההרגשות שלי יש כל חודש. גם אני מנסה הרבה זמן וכל החברות שלי שהתחתנו הרבה אחריי כבר ילדו בפעם השניה ואם לא אז בימים אלו הם עדיין דוגרות (בפעם השניה) . הכאב הזה כל היום סביבנו, גם אני מרגישה שלא עשיתי כלום עד היום בעקבות זה שלא הגעתי להריון שלם עם ילד בסופו של דבר. אבל את חייבת להיות קצת יותר רגועה העצב והכישלון לא יביאו להצלחה בסופו של דבר. תיהיה יותר משוחררת ותחייכי למרות שלפעמים זה כואב. אני מקווה שאלו רק הרגשות ימי המחזור הראשונים ושתחזרי לעצמך במהרה- והכי חשוב שתצליחי בטיפול הבא. אני בכל אופן מעכשיו משלבת לך את כל 20 האצבעות שלי. שיהיה לך שבוע זוהר, הרבה חיוכים
באהבה יפית

שירלי.ה.

New member
שחר, לפעמים נגמרות להן קצת המילים..

וזה מה שקרה לי למקרא הודעתך. נורא רוצה לחבק אותך ולהגיד לך שבסוף יהיה טוב אבל מתי הסוף הזה כבר יגיע???!!! אני כל-כך כל-כך מבינה אותך וכואבת איתך את הכאב
מקווה שתדעי להתעלות מעל התקופה וההרגשה השחורה שפוקדת אותך (זה כל-כך מוכר ומובן!) ותחזרי למירוץ בתשווה להצלחה מהירה מהירה
אגב, איפה בעלך במילואים? גם בעלי במילואים כבר שבועיים והמרה השחורה מסרבת להתנחם בלעדיו...
שירלי.

שחר חדש

New member
בעלי יהיה בצאלים. עוד שבועיים

בדיוק לביוץ... תחזיקי מעמד בנתיים. אני יודעת איך זה מרגיש לנסות להתנחם לבד...

טלי2

New member
אין צורך לבקש סליחה ../images/Emo24.gif

אתמול בטלפון, חברה שאני משתפת אותה במה שעובר עליי, אמרה שאף פעם לא שמעה אותי מיואשת כפי שאני עכשיו, אז אני כל כך מבינה אותך שחר, מבינה את התסכול הבלתי נסבל הזה, מספירת החודשים והימים... את הלחץ הסביבתי, שמחודש לחודש נעשה מוחשי יותר.. אז אין לי כרגע מילות קסם (איבדתי אותן היום, ואני צריכה להזכר איפה השארתי אותן
) שיוכלו לשפר את ההרגשה, אני רק יכולה לקוות איתך, לקוות שההרגשה הזו תחלוף, לקוות שכבר תכנסי להריון, ובינתיים להחזיק לך את היד, וללכת הלאה...

שחר יקרה

חשבתי הרבה על מה שכתבת, ואני מבינה ומכירה הרבה ממה שאת כותבת. אני לא מציעה עצות ולא אומרת לך מה לעשות, אלא מספרת לך מה אני עשיתי בשלב מסויים שה"משובים" מהסביבה הפכו להיות כואבים יותר ויותר ונסבלים פחות ופחות. עניתי שאין לי ילדים לא מבחירה, וזה כואב לי מאוד שמעירים לי כאלה הערות לא רגישות. זה שיתק הרבה מהאנשים ודווקא גייס אמפתיה. כל אחד וסגנון ההתמודדות שלו. אחרי ש"החרשתי" את הבעיה הרבה זמן, התגובות האלה לאנשים שונים דווקא הקלו עליי ולא הכבידו. מחזקת אותך ומנסה להעביר לך כוח זוהרה

הכי יקר זה הכי טוב ?

חינכו אותנו עם סתירות ולפעמים עם חוסר דיוקים. למשל - שיקר זה הכי טוב אז אנחנו משכנעים את עצמנו ללכת על פרטי ועל התרופות הכי חדשות בלי קשר לתרומתן. ושככל שנתאמץ יותר נצליח - ולצערנו בכל הקשר הפוריות אין קשר ממשי בין מאמץ להצלחה וזה הרי מה שמתסכל בזוג חברים שהצליח כי נפגשו לכמה דקות לפני חודש יחיד בסך הכל. ומצפים מאיתנו להקדיש זמן לקריירה אבל מצד שני גם להפך לאנשי משפחה אינסטנט. ולפנק את עצמך כי זה טוב אבל מצד שני להקפיד על כל צעד ושעל. אין ספק שככל שהזמן מתארך הקושי גדל. התחושה הכי חזקה שמחלחלת היא - אם לא קרה כבר לא יקרה. הפתרון ? בעיני הפתרון הישים היחיד הוא להתעמק בהרחבת הידע בנושא, חלהבין את התהליכים ולנסות להיות מעורב בהחלטות ככל הניתן. להבין מה הבעייה שברורה עד כה ואיך למצוא פתרון שהכי מתאים לה בגבולות הידע הרפוואי הקיים. לרב תוך כדי הבנה זו מתחדדת ההבנה שיש לא מעט גורם אקראיות שגם עליו צריך לגבור. אני בעד להתייאש לזמן מה כדי לנקות את הלב (בכי וצער ועצבות הם רגשות נורא לגיטימיים ונועדו בדיוק למטרה זו) ואחר כך להסתכל בעיניים פקוחות ולנסות שוב. שיהיה בהצלחה. ליאור

ואני מקווה שליאור ירשה לי להצטרף

ולהוסיף. אנחנו חיים בעולם קשה, ובעיקר אנחנו הנשים (ויסלחו לי הגברים שבחבורה). מצפים מאיתנו להיות נשים מודרניות, לפתח קריירה, ובשלב מסוים גם מוסיפים את אלמנט הוונדר-וומן לגדל ילדים ומשפחה לתפארת (ויש המהדרין שמוסיפים גם עקרת בית למופת). זו מעמסה לא קלה בכלל, ובפרט למי שעוברת טיפולי פוריות. ייסורי המצפון מחלחלים גם מבלי שנרצה. אולי באמת הקריירה גובה את מחירה? אולי. לא יכולה להגיד בוודאות שלא. אני יכולה רק להתמודד עם הבחירה שלי שלא לוותר על שני הדברים. ככל שהזמן עובר הקשיים גדלים. חלק מהדיונים שנערכו כאן לאחרונה הם תוצאה של המחשבות שלא מפסיקות להטריד, של החיפוש אחר תשובה הגיונית, רציונל שיסביר מה לא בסדר. אבל לא תמיד יש רציונל, וזה החלק הכי מתסכל. הפסקה מטיפולים נראית לעיתים מאוד מאיימת. הרגשה שאנחנו לא עושים כלום כדי להתקדם לעבר המטרה. אבל לפעמים הנפש זקוקה לפסק זמן. לפעמים צריך לתת לעצמנו קצת קרדיט להתפרק, לא תמיד להיות בשליטה. ואחר-כך לקום, לבחון את הדברים באור חדש ולהמשיך לנסות. מרב

שחר חדש, שהחזיקה מעמד כבר 4 שנים

קטונתי מלהבין באמת את מה שכתבת. אמנם קראתי כל מילה, ואני כואבת יחד איתך, וחושבת שאני מבינה אבל ברור לי לגמרי שלא. נכון שכל כישלון הוא קשה, ושכל הערה "חכמה" תוקעת סכין בלב, אבל הזמן עושה את שלו- והפעם בכיוון השלילי. (ולפני שכולן מתנפלות עליי- אני יודעת טוב מאוד שמספיק קשה גם אחרי שנה אחת של טיפולים, לא צריך לספר לי) מה שאני מנסה לומר הוא, שאין לי טריקים ופתרונות מהירים. אין לי עצה טובה, חוץ ממה שכבר כתבו לך-ואני לא יודעת אם את מסוגלת עכשיו לקבל את הדברים. אבל אני יודעת שאת מתמידה כבר 4 שנים במאבק קשה ועיקש. בתור אחת שעשתה עד היום יותר הפסקות מאשר טיפולים, ברור לי שיש לך יותר כוחות ממה שאת חושבת היום. אז אני אחכה יחד איתך שהזמן יעבור, והכוחות יחזרו, ובינתיים אמשיך להקשיב לך, ולחשוב עלייך ולקוות שמהייאוש הזה תגיעי אלינו בחזרה עם כוחות מחודשים, בקרוב.

רוני@30

New member
בזמן האחרון קשה לי לענות

על הודעות ייאוש ואפיסת כוחות. אני נאלמת דום לעומתן. נאנחת ביני לביני, מנסה לענות - מוחקת, מחליטה לחזור לזה אחר כך, קוראת שוב את כל התגובות, ובסוף אומרת משהו נחמד ותומך - עם הרבה כוונות טובות אבל עם הרבה תחושה של אוזלת יד. אני לא יודעת מה להגיד לך. קטונתי. אבל אני מרגישה צורך להשתתף, להגיד משהו, שתדעי שאת לא לבד, שאת לא ´אשמה´, שאת בסדר, שאני מזדהה עם כל מילה ועם כל תחושה. אני מקווה שתרגישי יותר טוב בקרוב. רוני

yaelhul

New member
שחר יקרה ועצובה ../images/Emo24.gif

חמודה שלי קראתי והזדהתי עם כל מילה שלך, בעיקר עם הוויתורים שאנו עושות מרצון כדי להצליח, אבל נרה כאילו מישהו אחר לא רוצה. אנחנו אומרות לעצמנו - הרי אנו עושות את המקסימום..... גם אצלי זה היה כך - לא שותה קפאין, לא מרססת את הצמחים, מתרחקת ממעשנים ומכל זיהום אוויר, אוכלת רק בריא, נזהרת עם תרופות, ומי לא בא - הריון. את צודקת חמודה - זה קשה נורא להתמיד בזה לאורך שנים כשאין שום תוצאות המתגמלות אותך על המאמץ, אבל התוצאות עוד יגיעו. מן הסתם הן ממתינות ממש מעבר לפינה. דווקא ככל שהזמן עובר, את יותר קרובה בסקאלה אל המטרה שלך, וזה יגיע פתאום, בהפתעה, כשממש לא תצפי לאושר שינחת עלייך. כמה אני מקווה בשבילך שזה יקרה בקרוב קרוב. בינתיים שולחת לך חיבוק גדול להתעטף בו ואת כל אהבתי.
יעל

רומי 007

New member
שחר יקרה שלי

קודם כל אני מוכרחה לומר שכל מילה שנכתבה לך כאן למעלה - אני מצטרפת אליה מכל הלב. בנות - כל אחת אחת מכן היטיבה לתאר את תחושתה ונדמה לי שלא אטעה אם אומר שכולנו מרגישות את מרבית ההרגשות שתוארו לעיל. בכל זאת, אני רוצה להוסיף משהו מניסיוני. לא מזמן הגעתי גם לנקודת המשבר הזו שאת מתארת שחר . הגעתי אז למסקנה שאני מוכרחה עזרה ופניתי לפסיכולוגית. כתבתי על כך כאן בפורום וכולם מאוד תמכו בצעד הזה. לפי התגובות הנלהבות הבנתי גם שכנראה אני מקרינה מצוקה מאוד גדולה. אל חשש, אני לא רומזת שאת משדרת את זה עכשיו. אני רוצה לספר שאחרי כמה מפגשים הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי כל הקטע הפרוידיאני הזה ושמתאים לי היום משהו הרבה יותר מוחשי, משהו היתנהגותי קוגניטיבי שיתן מענה כאן ועכשיו על המצוקות שלי. ובעצם, במחשבה נוספת, הפורום שלנו כאן (וקבוצות תמיכה ממשיות ולא וירטואליות, אם נקים) בדיוק נותנות מענה לצרכים האלה. תגידי, נכון שבעצם זה שאת מספרת את התחושות ושומעת שזה "נורמלי" זה כבר נותן לך איזה מרפא? בכל זאת - אני לא מצטערת שהלכתי לאותה פסיכולוגית, כי עשיתי משהו באותו הרגע ולא נותרתי פסיבית. גם אם בדיעבד ברור שלא זו הדרך מבחינתי. אבל ניסיתי. בסיפור שלנו של הפוריות יש המון מקום וזמן וצורך בסבלנות. אז אני מאמינה שאם נמלא את הדרך בכל מיני אופציות ונסיונות - גם אם זה לא יעזור לפחות זה מעביר את הזמן. והרי בסוף נצליח, לא?

מיכל ק-ש

New member
שחר,

אני לא יכולה בכלל לדמיין איך מגיבים אחרי 4 שנים. אני מתקרבת לשנתיים של נסיונות ויודעת כמה זה קשה וכמה זה רק הולך ונהיה יותר ויותר קשה, מייאש ועצוב. אבל במקביל אני מאוד משתדלת להמשיך במסלול חיים רגיל ולשמור על אופטימיות. בד"כ זה מצליח לי. לא יודעת מה להציע לך כדי לצאת מהבאסה. כל אחד מאתנו כל כך שונה מהשני. לא יודעת מה מרגיע אותך ומה מקורות הכוח שלך בחיים. אבל ראיתי שכתבת שזו הפעם הראשונה שבכית. לא בכית לפני כן? אז טוב מאוד שבכית עכשיו. אני מאמינה שהדרך הכי טובה להתמודדות (בכל תחום בחיים) היא התעמתות אמיתית עם מה שאנחנו מרגישים. אם עצוב לנו, צריך למצות את העצב עד תום כדי לעבור הלאה. אם אנחנו שמחים, אז צריך לשמוח עד הסוף ומכל הלב ואם אנחנו מתוסכלים צריך לבכות, לצעוק ולעשות כל מה שיעזור לנו להשתחחר מהמועקה. גם אני, כמוך, שונאת חודשי הפסקה. אין דבר שיכול לתסכל יותר מהתחושה של בזבוז הזמן. אז אני ממש לא יודעת מה ליייעץ לך לגבי החודש הזה. לגבי אנשים מלאי "טאקט" ו"ידע" על למה ומתי כבר היית צריכה להיות בהריון - כולנו מכירים אותם ויש כמה דרכים להתמודד איתם. הדרך שלי קצת קשה לביצוע בהתחלה, אך זה הנשק הפרטי שלי שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש. אני עוצרת את האנשים האלה ברגע שאני מבינה לאן רוח דבריהם נושבת ואומרת עם חיוך אך בתקיפות: אנחנו מנסים להכנס להריון כבר די הרבה זמן, כך שאני מכירה את כל המידע ואת כל התאוריות. תחסכו לעצמכם ותודה על הכוונה הטובה. וזה עובד מצוין. הם אכן משתתקים. ובמקום שאני אכעס, הם מרגישים חוסר נעימות וכמה הם חסרי רגישות ולרוב גם מתנצלים. ועוד משהו קטן: לא צריך להגזים עם כל האיסורים וההגבלות שכפית על עצמך. זה נשמע לי יותר מלחיץ ומדכא מאשר עוזר ומקדם. את גם בנאדם, לא רק אמא בפוטנציה. את חייבת להמשיך ליהנות מהחיים. כך באמת קשה להמשיך. לדעתי את יכולה לעשות הכל, רק בלי להגזים. כך אני נוהגת. נכון, אני לא רופאה, אך אני בטוחה שכל רופא יגיד לך אותו דבר. הסוד הוא לא להגזים (כמו בכל דבר בחיים לא?) מקווה שלא תכעסי, אך ממה שכתבת נראה ששמת את חייך ב"HOLD" עד להריון. אני לא מבקרת חלילה, ולא הייתי רוצה להיות בנעלייך, אבל נשמע שאת צריכה קצת להתפרק ולהרגע. אז אל תתנצלי על פרץ היאוש שתקף אותך. זה מובן וברור ואף רצוי. תמצי אותו עד תום ומקווה שפרץ הרגשות הבא שלך יהיה שמחה על הריון. יהיה טוב. שם אופטימי כבר בחרת לעצמך! מיכל

תוליק

New member
אני כל כך מזדהה איתך

כל כך מבינה. אמנם אני מחכה פחות זמן ממך אבל גם אצלי יש את הקטע של "הנה עכשיו את בשנה האחרונה ללימודים ואת יכולה להתפנות לילד" הכי גרוע זה כשאומרים "בעצם זה היה לטובתך שלא היית בהריון עד עכשיו אבל עכשיו מספיק, תעשי מאמץ וזה יצליח" כשמשהו אומר דבר כזה זה מעורר ישר דמעות , דמעות ותסכול ממש עד כדי רצון לצרוח. וכשהמישהו הזה הוא אמא שלי אז בכלל אני מיואשת חצי יום!! אז אני רוצה לומר לך את התשובה שלי(ז"א זו שבעלי אומר לי) אנחנו פשוט צריכות לנסות כמה שאפשר להתעלם. האמת היא שלנו ולא של אף אחד אחר אנחנו יודעות מה ועד כמה אנחנו רוצות - ואנחנו גם נקבל את זה!!! את יודעת השם שלך העלה בזכרוני קטע מהגמרא (כנראה שנגזר עלי להיות בתפקיד הרבנות למרות שאני ממש לא כזו!!!) "ר´ חיא הגדול ור´ שמעון היו מהלכים בבקעת הארבל וראו איילת השחר שבקע אורה. אמר להם כך היא גאולתן של ישראל קמעה כמעה וככל שהיא גדלה כך היא רבה והולכת - טוב זה ציטוט לא מדוייק אבל העיקרון הוא שהשעה הכי חשוכה היא זו שלפני האור!!! שיאירו עלייך המון תינוקות, שתצטרכי לקום בלילה ומחוסר שינה תראי איתם המון שחרים חדשים.

TWEETY =^.^=

New member
שחר מתוקה

אני קוראת ושוב קוראת,,,,,ואז עוברת לקריאתה של השרשרת,,,,וכשאני יושבת מול המסך ומנסה להוציא מילים מהמיקלדת,,,,אני פשוט לא יודעת מה לכתוב לך. אני מניחה שזה בגלל ההזדהות, או שחוץ מההזדהות אנחנו נתקלות בכך כל הזמן,,,וכל פעם מישהי אחרת מאיתנו נמצאת על במת ההשתפכויות וכולנו מנסות לעטוף אותה במעט אופטימיות והמון אהבה. כך שלא פלא שלפעמים נעתקות לנו המילים מהפה. אבל כרגע זו את,,,את על הבמה, ואת צריכה את החיבוק העוטף שלנו, לכן כל מה שנותר לי לעשות, זה לחבק אותך חזק חזק ולשלוח לך את כל האהבה שאפשר, בתקווה שראשך יתרומך במהרה לסידרת הטיפולים הבאה,,,לאותה סידרה שכולי תקווה, שהיא תהיה המיוחדת במינה, שתביא לך את הצאצא המיוחל.

מרב.

New member
שחר, וואחד השתפכות

הדבר שהכי אחז אותי כשקראתי את שכתבת היה- כמה את אוצרת (או שמא- עוצרת) בתוכך!! נראה שהבטן שלך כל כך מלאה במעצורים, בסודות, במה שלא מספרים, שאין מקום לשום דבר אחר. זו אכן התפרקות, וברור כשמש למה. 4 שנים הן המווווןןןןןן זמן, שחר. ימבה של חודשים על גבי חודשים ושבועות שחולפים וימים שמזדחלים, והכל בציפיה לדבר אחד- הריון. אז אני יודעת שיש עוד דברים, אבל משתמע שזהו דבר אחד ויחיד שממלא אותך, וזה לא רע, הבעיה כמו שאני חווה אותך היא בהסתרה. ההסתרה גוזלת בעיני כוחות נפש, תעצומות נפש. זה לדעת, לכמוה, לרצות, לקוות- אבל הכל רק בינך ןבין בן זוגך, וזה לא מספיק. זה יכול להספיק כאשר מדובר על פרק זמן קצר, אבל כאשר מסתכלים על 4 שנים, לשמור בלב כזה דבר גדול- מאיפה היו לך הכוחות, איך יכולת... אני רק יכולה לספר לך על עצמי, שיש לי הקלה גדולה כשאני מדברת עם חברים (לא ממחלקת הפוריות
) על הנושא, מספרת פרטים ומשתפת בהרגשות. מעבר לכך שאני מרגישה טוב יותר, קל יותר (למרות שזה לא ניכר במשקל
) אני יודעת שזה קושר אותי עליהם בעבותות של אהבה וציפיה וחברות עמוקה, ואני |יודעת| כמה הם ישמחו בשבילי, באושר לא יתואר כאשר אצליח. לא הייתי יכולה לחשוב לעבור תקופה כה ארוכה מבלי לשתף במה שהופך להיות מרכז חיי והתהליך החשוב והכואב ביותר שאני עוברת. ולגבי החטטנים, באותה גישה אני מוצאת שקל יותר לספר מאשר להסתיר. בהתחלה היה לי קל לשקר, כי ממילא כולם הכירו אותי בתור אנטי ילדים, אבל ממש אנטי. אבל לאט לאט כבר לא יכולתי לשקר באותה התלהבות, ואת עצמי לא שכנעתי. המשפטים הרפים שניסיתי למצוא, מלווים במבט מושפל- על מי ניסיתי לעבוד..? הרי אנשים קולטים. לא מפריע לי אנשים שאינם קרובים אלי שואלים, כי אנשים לא מודעים תמיד לבעיות של אחרים, וגם אני חוטאת מדי פעם בהסגת גבול שלא ידעתי אפילו שהוא גבול. אבל לפעמים בא לי להטיח, ובפעם פעמיים שהטחתי את זה בפני החטטן התורן, השכר שלי על גילוי הלב המאולץ היה הבעת פניו כשקיבל את ה"סטירה" (הרי לא ממש מצפים לזה, כשמחטטנים קצת, לא?) ואני מגלה יותר ויותר, שגם אנשים ש"סתם" שאלו- מקווים בשבילי ורוצים רק את אושרי. אז שחר, השורה התחתונה היא- לא להפוך רק את זה ולא כל הזמן למרכז העולם. צריך לחיות, לחיות, לחיות, לנשום ולחייך. מותר הכל במידה- סקס, יין, ג´קוזי ואמבטיות חמות. מה שקרה הוא שסגרת את עולמך באי הפוריות, ואת צריכה עכשיו הרבה הרבה אויר. כך לפחות אני רואה את המצב, יכול לראות שזה אינו המצב השלם, אבל זה מה שחוויתי דרך המילים שלך. קחי נשימה ארוכה, ןתתחילי ל ח י ו ת מרב

למעלה