זהו...

זהו...

אחרי שנה שלמה בו אני קוראת אתכן מדיי יום אני מצטרפת רשמית. היום האזכרה הראשונה של אימי ואני שבורה, כואבת ובוכיה. רוצה להיות כבר אחרי אך מנגד חרדה מתחושת הריקנות של אחרי... והלב כואב כל כך כואב...

ymz

New member
ברוכה הבאה

קודם כל משתתפת בצערך ושולחת לך חיבוק ענק. שנה ראשונה בעיניי הכי קשה אחריה הכאב נחלש ולומדים לחיות איתו. אהבתי לקרוא שיש לך רצון לחזור לחיים הרגילים ככל האפשר, אני מאמינה שאם יש רצון תמצאי את הדרך. ניסית לדבר עם מישהו מקצועי? אני שואלת כי אני פונה לטיפול רק עכשיו אחרי כמעט 15 שנים והיום אני יודעת שכנראה הייתי צריכה לעשות את זה כמה שנים קודם.

hartuvim

New member
ברוכה הבאה../images/Emo201.gif../images/Emo140.gif

זה באמת כואב בלב נורא. טוב שהחלטת לכתוב לנו, ואם תרצי אשמח להכיר אותך יותר (בת כמה את? באילו נסיבות איבדת את אמא? ועוד) ככל שיתאים לך ולפי הקצב שלך. ובינתיים, ברוכה הבאה לביתנו המשותף. שירה.

הייי ../images/Emo9.gif

אני לא יכולה להבין אותך כי ברוך ה' זה לא קרה גם לי חס וחלילה... אני רק יכולה להגיד שאת חייבת להמשיך בחיים הלאה ולהיות חזקה! אני שולחת לך המון תמיכה וחיבוק ענקי ומקווה שהכול יהיה בסדר

שלום לך.

רק רואים את הניק, וכבר מרגישים את עוצמת הכאב שלך ... הלאוי שהיו לי מילות נחמה. אני יודעת שכרגע הכאב מדבר. תני לו. זה שלב חשוב בתהליך האבל. טוב שהגעת אלינו. תמצאי כאן בנות שיבינו אותך גם כשנעתקות מילותיך ... פשוט בגלל שהן כבר היו שם. אנא הרגישי חופשי לגמרי לבוא ולפרוק ולשתף ככל שמתאים לך. וברגע שתוכלי, ואם יבוא לך, נשמח לשמוע עוד פרטים אודותייך. מחבקת אותך, סקאלי

המון תודה לכולכן!!!!!

הניק שלי אומר את דברו. אני מרגישה כאב כל כך חזק בתוך הלב שלא מרפה אפילו לא לשנייה. אספר קצת על עצמי: אני בחורה בת 29 וחצי {מאודדד מקפידה על החצי},רווקה ומסיימת עכשיו את לימודי התואר בתקשורת. אני בת זקונים לשני אחים נשואים ועדיין מתגוררת בבית הוריי. אימי יצאה לפנסיה לפני כשנתיים ובמקום לפרוח קיבלה את *המחלה*. תוך חמישה וחצי חודשים המלוויים בייסורים קשים אימי נפטרה. ארבעת ימיה האחרונים מלויים אותי לילה לילה כסיוטים מאז אני לא מצליחה לישון. בכל מהלך המחלה סעדתי את אימי לילות כימים, מנסה להיות שם בשבילה בכל מאודי. ומאז שאימי נפטרה אני לא מצליחה לתפקד... אני לא ישנה, אוכלת לא אוכלת, מחייכת אך לא חיוך אמיתי ובוכה המון. אני מוקפת בסביבה תומכת וחמה אך גם שם אני עושה 'הצגה' שאני חזקה, כיוון שאני מרגישה שהם לא יודעים להתמודד איתי. אבי אדם מבוגר ושבור לגמרי על כך שאיבד את אישתו לאחר 43 שנות נישואין ולכן אני היא זו שודאגת ומקיפה אותו בחום ואהבה. ואמא שלי, החברה הכי טובה שלי, חצי הלב שלי כבר איננו..... ואגב אני כבר בטיפול שנים רבות ובמקום בו אני מטופלת מנסים לעזור לי, דואגים ותומכים אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להמשיך בלי אמא שלי, פשוט לא יכולה.... העצב בתוכי - מילים דוד זיגמן מה שהיה לא יחזור עוד לעולם זה כואב לי בלב כל יום מחשבות שעולות לא נותנות לי בשקט לחיות זה אולי יותר מסתם משבר זה גורל שנפל עלי החיים היפים פשוט התנפצו לאלפי רסיסים הכאב שבליבי זה כאב שאיש אינו שומע די - עד מתי אלוקי יגור העצב בתוכי הכאב שבליבי הוא כאב שבנפשי פוגע די - כמה עוד אלוקי לא רוצה להיות לבד הרחוב נדם מבני אדם אף אחד לא מבין אותי ומחר זה עוד יום יום רגיל וכמעט שגרתי אם בשמיים נשמע קולי ורק ממעל יבוא עזרי אדון עולם תחוס עלי אני בוכה לך סלילה על האורך...

אשבל1

New member
שלום לכואבת

כל כך עצוב וכל כך קשה , אני מכירה את התחושה שכאילו אין מי שמרחם וזה אכן קשה , אך יבואו ימים קלים יותר ויחזרו הקשים ואני מאחלת לך להמשיך להיות חזקה ואני שמחה בשבילך שיש לך סביבה תומכת , גם אם את מרגישה לבד, תנצלי תמיכה זו,

עודליל

New member
אני כל כך מבינה אותך../images/Emo24.gif

גם אני בת הזקונים והייתי קשורה לאימי בכל מאודי, כמוך גם אני מרגישה החצי הלב שלי כבר איננו הוא הלך עם אמא. מבינה את כל הכאב והקושי שלך ואת ההצגה שחייבים לשחק לפעמים כי החיים ממשיכים וכמובן לטפל באבא שבור על שאיבד את אהבת חייו. כל משפט שלך התחבר אלי. אני מווה שיהיה לך רק טוב ואכן אנחנו כאן כי אנחנו באמת מבינות וחיות כל יום רגעים בלי אמא.

../images/Emo201.gif

וואוו. אכן כואב. יש לי כמה שאלות לא קשורות זו לזו: - מה אומר/ת המטפל/ת שלך בענין? - האם קרה עוד משהו בתקופה האחרונה שגם לך כאב רב? - האם את עובדת בנוסף ללימודים? האם יש לך תכניות לאחרי סיום הלימודים? כמובן שאינך חייבת להשיב, או לחילופין להשיב רק על מה שמתאים לך. אה, ואין צורך להתנצל על האורך ...

היי סקאלי

אשמח להשיב על שאלותייך: נתחיל מזה שאני מטופלת כבר הרבה מאוד שנים עקב הפרעות אכילה. כך שהמטפלת שלי מכירה אותי הרבה לפני לכתה של אימי. המטפלת שלי מדהימה וליוותה אותי בכל מחלתה של אימי, אפילו הגדילה לעשות ובאה ללויה ולשבעה.. היא אומרת שאיי אפשר לדבר איתי עם שום דבר אחר מלבד האבל והאובדן של אימי. אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר חוץ מאימי. בנוסף היו לי מחשבות על מוות מה שלא היה קודם לכן והיא נלחצה מאוד. אני לא עובדת אלא רק לומדת. השאיפה שלי הייתה לסיים את הלימודים ולחפש עבודה בתחום בו למדתי אבל פתאום השאיפות נעלמו ואין לי את הרצון לעסוק בדבר.. אני מרגישה שאמא שלי הלכה ואני הלכתי אחריה בנפש...

קודם כל,

מרגיע אותי לשמוע שאת בטיפול ובמעקב צמוד. תגובות של אבל הן דבר טבעי, אבל במסגרת זמן סבירה. קשה לשים את האצבע בדיוק איפה הסביר. ביהדות מוגדרת "שנת אבל", מה שעולה בקנה אחד עם הפסיכולוגיה. אבל אצל אחד שנת אבל זה 9 חודשים, ואצל אחר - שנה וחצי. מה שקצת מדאיג אותי זה שאת מדווחת שאת לא חושבת על שום דבר אחר, התקדמותך המקצועית בסכנה להיעצר, וזה כבר מעט חריג. לכן אני שמחה שאת מלווה בטיפול. האם אפשר לענין אותך בספרים בנושא?

למעלה