זהו.....עייפתי........

איש שטח

New member
אני לא רופא אך מציע לך לפנות לרופא

הילדים שמטפל בילדייך ולשאול אותו לגבי הורמון השינה מלטוניןיש אומרים שהורמון זה עושה נפלאות בילדים ערניים במיוחד ומסדר להם את היום . בהצלחה .

EFRATY10

New member
הבן שלי בן שלוש,וכל יום סיפור

להרדים אותו. כל יום משמונה עד עשר יש מאבק להרדים אותו.

t o t a l

New member
יתכן שזה גנטי

אצל ורדה [האלילה] התארח לא מזמן איזה פרופסור שמומחה בהפרעות שינה. הורים התקשרו ותארו [בתסכול רב] תופעה זהה. הדוקטור הסביר את המנגנון הביולוגי של השינה והעייפות וציין שברוב המקרים מדובר בבעיה אורגנית באיזה הורמון במוח. ועוד הוא אמר שזה מאוד קל לפתרון. מסתבר שיש משהו שנקרא "מרפאות שינה". אולי תנסי.

אתה..

וורדה רזיאל זקונ'ט... מותר להודות בסטייה כזו.. אם איי פעם אלך לפסיכולוג..נראה לי שזאת תהייה היא..

ירדן 41

New member
לא מתאים למצבי כרגע

א. במרפאת שינה דווקא הייתי עם הבן הגדול לפני מס' שנים כי חשבתי שיש לו הפסקות נשימה בלילה, ולא היו........ ב. השניה שלהם היא לא כזו מאוחרת שמחייבת את הכדור הזה, מלטונין? בעבר הם נרדמו בין 9-10 בערב ולאחרונה היו מס' פעמים שזה גלש בין 10-11, קרוב ל-11 וזה הבהיל אותי, ולכן המסרים פה. יש פה עוד תגובה שלי לעיל.

ערסlight

New member
אמא גמישה

קראתי... ולא ראיתי שום גמישות. קראתי על נסיון לרצות, איבוד שליטה , בליל שברירי תיאוריות ללא מכנה משותף וקונפליקט בין הכל שמתבטא ברגשות אשם. ממליץ לך על "מכון אדלר".

n o g a1

New member
הנחיה הורית

מומלץ תמיד. חוץ מאדלר יש מגוון של סדנאות להורים , כל אחת בעלת איפיונים משלה. אישית , חושבת שאדלר לא נותן מענה למאה אחוז הפונים . אדלר מתאים לחלקם בלבד ולכן חשוב לבדוק לפני - מה ההבדלים בתפיסות.

ב ד ר ך

New member
לא רוצים לישון

רוצים להשתגע " אני זוכרת בחיוך , שאני והאחים שלי היינו קופצים על המיטות ושרים "לא רוצים לישון רוצים להשתגע " הילדים ישנים באותו חדר ? לי הייתה תקופה מאוד לא קלה כששתי הבנות ישנו באותו חדר אחת הייתה מפריעה לשנייה, מקשקשות , מתווכחות :- "היא אמרה לי , היא עשתה לי " וכו'. סיוט . לפני שנתיים עשיתי הפרדה כל אחת בחדר משלה. זה עשה להן טוב (בעיקר לגדולה) זה עשה גם לי טוב. לא שהן נרדמות עכשיו בשניות , אלא יותר רגוע. אגב, טריק קטן שפיתחתי עם הקטנה שלי , 3 דקות חיבוק במיטה. כל לילה אני נכנסת איתה למיטה ל3 דקות של התכרבלות. ויוצאת. חוק בבית ההתכרבלות היא סימן לסוף היום של אמא. היום הקטנה בת 11 ועדיין לא מוכנה לוותר על ה -3 דקות האלה

ירדן 41

New member
../images/Emo24.gif גם אני מחבקת אותם במיטה

הם מקבלים חיבוק ונשיקות במיטה ולפעמים אף נכנסת איתם למס' דקות למיטה, לפחות 3-4 פעמים בשבוע... וגם המון חיבוקים ונשיקות עוד לפני שנכנסו בכלל למיטה. אין לי אפשרות לפצל בינהם בחדרים, כי אין לי חדר נוסף שכזה. יכול להיות שיש כאן איזהו נסיון לרצות כפי שהזכירו לעיל, אבל גם את זה אפשר להבין, בתור אמא שעובדת במשרה מלאה, והתגרשה לאחרונה, ורואה את הילדים רק בשעות אחה"צ, בטח שיהיה לי רצון לרצות כפי שמישהו הגדיר זאת לעיל. יש לי עוד תגובות למעלה.......

nonna האחת

New member
בעיה מוכרת וכאובה אבל...

לא לחלוטין לא פתירה, אני מצאתי שיטה שבהתחלה היתה גם סוג של ענישה מבחינתי אבל זה השתלם לאללה קיבלתי חזרה את שעות האיכות השקטות והיקרות מפז שלי פשוט מאד- בבוקר מכוונים שעון לרבע לשש,כן יקירה רבע לשש, ביום יומיים הראשונים אולי תסתובבי מרוטה ועייפה ויש סיכוי שכשהזעטוטים יפרשו לישון את תעשי כמותם,אחרי תרגול של שבוע כזה, אולי קצת יותר,המנגנון הפנימי שלהם ישתנה אט אט ובשמונה וחצי לכל המאוחר רבע לתשע,תשרור דממה מתוקה ברחבי ביתך ואת תוכלי להתפנות לכל מה שליבך חפץ. האמת שגיליתי שהקימה בשעת בוקר מוקדמת מאריכה באופן מדהים את היום ולאחר יומיים בהם נראיתי כמו בשבוע הראשון בטירונות (לפני מאה שנה) חזרו כוחותיי ואני הרבה יותר אנרגטית,חיונית והכי חשוב מאושרת משעות איכות עם עצמי בהצלחה

ירדן 41

New member
נו צ'אנס אט אול........

מי בכלל אמר שהשעון המעורר מעיר אותם? הם כלל לא שומעים אותו גם אם יצלצל להם באוזן וגם אם אצליח להעיר אותם, את חושבת שהם יישארו ערים רק אסובב את הראש ירדמו שוב ואם יעברו לסלון, גם שם יירדמו שוב אין עליהם.... הפתרון הוא לישון יותר מוקדם התארגנות מוקדמת ולהקצות זמן לביחד של כולנו שהוא חשוב, ע"ח החברים שגוזלים מזמננו

d a n i e l s 5

New member
טיפים......

להפסיק לחשוב שזה אנושי לתת להם לעשות מה שהם רוצים..... להתחיל לחשוב שזה ממש לא אנושי לאפשר להם להתנהג כך :) לזכור שאין ילדים קשים/בעייתיים /ברדקיסטים.....יש הורים שלא משתמשים בכלים הנכונים שיש להם להתמודדות (ראי ערך סמכות הורית). לזכור שהם "מלאכים קטנים" כל עוד לא עזרת להם להפוך להיות "שטנים קטנים" ...ואפרופו מלאכים קטנים ....משודרת תוכנית בערוץ 8 שנקראת "מלאכים קטנים" מבית היוצר הבריטי סדרה מדהימה שעונה בדיוק על הבעיות האלה..... סדרה שאני ממליצה לכל הורה לצפות בה , להקליט, וללמוד ממנה ! וכל מה שכתבו לך נגה וזואי.....אני מסכימה ומחזקת :) אחריות והתמדה - שתי מילים לא גסות בכלל ! בהצלחה.

לתת להם מסגרת קבועה

שיבינו שיש חוקים בבית שלך. את הבוגרת..את מנהלת את הבית. הם גרים שם..הם הולכים לפי החוקים שלך. הם מושכים את החבל הם עושים מה שבא להם ואת נותנת..אז בעצם את זו שבו ידייך הורסת לך את שעות השינה. ילדים אוהבים מסגרת קבועה. תתחילי לארגן את הבית מחדש. על כל מטלה תני להם איזה פרס..(בכוכבים) אחרי שהם יש להם הרבה כוכבים..וכל כוכב שווה משהו..תני להם פרס על מילוי המטלות..אם מאוד מאוד אוהבים את זה.. ותתלי על המקרר את המטלות שיסמנו כל דבר שעשו וכל כוכב תדביקי ליד היום שבוצע הייטב.. ולאט לאט..הבית יסתדר לך..והילדים ילכו לישון בזמן ויקומו בזמן..והכל יהיה בסדר...

ירדן 41

New member
ראו תגובותיי למעלה

ניסיתי לאחרונה את נושא הכוכבים והמתנות, על "עמידה ביעדים" ומילוי הטבלה שעל המקרר זה לא נחל הצלחה, לא מצידם ולא מצידי. אולם אולי עמידה ביעדים משותפת של שניהם, יחד כשני אחים באחריות שיגלו להרדם ולא להתעסק בעוד ועוד פעילויות משותפות - כל לילה שכזה ייזכה בנקודת זכות ובתום 10 נקודות מקבלים פרס., נראה אולי זה כן יילך. בכל אופן יש לי המון תגובות למעלה אז המון תודה לכולכם, הפורום הזה שלכם הוא "תותח" את אלופים.... יותר מכולם.....

את חייבת

אם אני הצלחתי עם שלושה קטנים ..שהיו ממש מיפלצות..בגלל שהיו תקועים בבית..מספטמבר עד מאי..בחורף מושלג..והייתי ועדת התרבות שלהם..החברה שלהם..האמא שלהם..נהגת מונית..וכל מה שרק תרצי..ועמדנו בזה.. אין אחד שלא יכול. עיניין של סדר עדיפות..קצת קשיחות..ולעמוד על שלך. שהם רואים שאת תופסת את הרסן..הם לא יערערו על התפקוד שלך בבית. צריך לדעת לשים להם גבולות..את חייבת.

שירלי6

New member
כמה עיצות:

1) האם הם ישנים במשך היום? צהריים? אם כן, להמנע! לתת הוראה לצהרון חד משמעית לא לתת להם לישון. 2) טקס שינה קבוע: ארוחת ערב בשעה קבועה, צחצוח שיניים ולמיטה. לא לאפשר משחקים! להיות אסרטיבית וברורה. לכבות את האור, מקסימום להשאיר אור קטן, סיפור לפני השינה, נשיקת לילה טוב וגמרנו. 3) אם מתאפשר, להפריד אותם בלילה ( כל אחד בחדר אחר). אצלי..אין סיכוי שכאשר הם ישנים יחד, מישהו מהם ירדם. 4) לא לאפשר להם לבוא למיטתך בלילה. להתחיל להרגיל אותם. גם אם הם באים, להחזיר אותם מיידית! (יודעת, זה קשה, זה מצריך ממך במשך כמה לילות לטייל בין המיטות..אבל בסוף זה עובד.) 5) לא לתת להם הרגשה של "אתם מתוקים" כאשר הם קמים מהמיטה. להיות אסרטיבית ולהציב גבולות ברורים. המון בהצלחה..אני איתך..נודדת בין המיטות.

ירדן 41

New member
שירלי,

הם לא ישנים בצהרונים, אחד בטרום חובה, לא ישנים שנים, והגדול בכיתה ב', גם שם לא ישנים...חחח לא ניתן כ"כ להפריד אותם בלילה, כשכבר שניהם עייפים ואחרי מיצוי הפעילויות הם נרדמים ולא מפריעים אחד לשני כלל ולכלל אין מצב שהם מציקים אחד לשני במיטה או מפריעים, דווקא זה לא קיים אצלי. כשהגדול בא למיטתי, אני לא מרגישה כי אני רדומה ורק אח"כ אני יכולה להתעורר ולהרגיש אותו, והוא כבר רדום, וכבד, ות'אמת, לא נעים לי לגרור אותו חזרה למיטה שלו, כי הוא לא מפריע, מה שמפריע זה כשהקטן מגיע גם, אז אני מעירה את הגדול ושניהם חוזרים למיטתם לאחר כבוד... קשה לי להיות יותר מידיי קשוחה ואסרטיבית והחלטית ותקיפה, אבל כמובן שקורה אחרי שהם לא "היו בסדר" שהם חוטפים נזיפות ממני ואז הם נבהלים ממני, יש פה מצב עדין של משפחה אחרי גירושין, ללא אבא בבית, הם סה"כ ילדים קטנים, החום והאמפטיה שהם יקבלו ממני תמיד יהיו יותר רבים מהקשיחות והאסרטיביות שאקרין כלפיהם, אולי זה טעות, אולי זה חינוך לקויי, אולי אני צריכה לשנות גישה וחשיבה, אבל בכל מקרה, אני מתכוונת הרי לשנות את מהלך העניינים בשעות הערב, אז אני מקווה ומאמינה שזה יספיק ולא יהיה להם צורך ב"פעילות יצירתית" שחסרה להם, לאחר השעה 21:00 כפי שהיה עד היום. (ד.א. - אחרי ארוחת ערב וצחצוח שיניים, הם כן עדיין משחקים, מדוע שלא ישחקו עוד אם הם אוהבים זאת והאוכל מעיר אותם ולא מרדים אותם (גם אם התזונה נכונה.....) אני פשוט מתכוונת שיאכלו מוקדם יותר ע"מ שיהיה להם מספיק זמן לשחק שוב אחרי זה.

magic40

New member
בדר"כ אנחנו הבעייה ולא הם

אצלי היה כלל קבוע שעת שינה קבועה ואם אינכם עייפים עדיין שחקו בחדר בלבד מבלי להפריע לתת להם אפשרות כאילו להחליט כי שמפעילים עליהם לחץ בדרך כלל זה עובד הפוך ועוד משהו קטנטן על שינה

למעלה