לחיפושית ומגשימה, תודה
כי כל השאר רק סחטו פה את המיץ ביומיים האחרונים עם הנימה התקיפה שלהם, כאילו שאני איזו אמא חסרת כל ידע...... יש גם דרך להעביר מסר, ואם זו הדרך שאתם מעבירים מסר לילדים שלכם, אז ........ אני רק מקווה שמי שהפעם רוצה להגיב, ייטרח לקרוא את דבריי עד הסוף, כי נראה לי שלא כולם קראו והבינו אותי עדיין. ובכ"ז : חוסר ההצלחה בהטלת שיגרת שינה, נבעה עד כה מחוסר זמן ועייפות (בגלל לילות לא מוצלחים של חוסר שינה, שלי, בגללם) כפי שכתבתי שלושתנו מגיעים לבית לא לפני 16:30, בימים שאין אף פעילות, חבר, מפגש בי"ס, הצגה, אבא מבקר, בימים שאין פעילויות אלה, ניתן אכן להגיע לתוצאות יפות ובזמן. אולם בכל אותם ימים בהן היו פעילויות, השיגרה תופרע ותחרוק, מהסיבה, כפי שכבר כתבתי עשרות פעמים, מהסיבה ששלושתנו מאוד זקוקים זה לחברתו של זה (וימותו הקנאים.....) הבנים שלי מאוד אוהבים להיות יחד ולשחק יחד, ואם הם לא קיבלו את המינון היומי שלהם (מחוסר זמן) הם יתחילו זאת מאוחר יותר, ע"ח שעות השינה (אני לא מצדיקה זאת, לכל "החכמים" שלא הבינו עד כה, אני רק באה לציין עובדה, ואיך להימנע מכך) ולכן אחרי שברורה לי העובדה הזו, שמאוד חשוב לנו זמן איכות יחד, ימיומי למילוי המצברים שלנו האישיים, לכן, כתבתי כבר, שאני מתכוונת לצמצם בכל הדברים האחרים, למנימום ההכרחי, קרי, פחות חברים, ויותר שלושתנו יחד. זה כל מה שכתבתי עד כה, ולשם מה היתה כל ההתקפה שלכם, ממש לא ברור לי. אתם לא הבנתם דבר אחד, שגם אם עשיתי את כל הפעולות הנדרשות לכניסה מוקדמת למיטה, עדיין, הם עלולים לצאת בטוענה שלא עייפים או שפתאום רעבים, או שלא מיצו.... ובשלב הזה באמת, עד כה, לא היו לי כוחות יותר, כי בסך הכל פעמיים בשבוע בשעה 21:00 יש גם לי איזו תוכנית מועדפת, שמרגיעה ומנקה את ראשי, ולא, אין לי וידאו או DVD מקליט, ואם הילדים קיבלו את כל ההכרחי שלהם ממני, ברצף משעה 16:30 עד לשעה 21:00 אין שום סיבה שגם אצטרך להמשיך ולהיות "מטפלת ובייבי סיטר" עד לשעה 22:00 או 23:00. הציפייה שלי מהם, היא להשאר במיטה גם אם לא נרדמו עדיין, ולאוו דווקא שאצטרך להשאר שם כל לילה עד שעיניהם היפות נעצמות, ואגב זה דבר שאני כן עושה בכל חמשת לילות השבוע האחרים, שוכבת איתם במיטה עד שהם נרדמים, (וגם אני לפעמים בכעס רב בתוך תוכי...על שאיפסדתי את "הערב" שלי). (הקטן נרדם מהר, הגדול עם נדודי שינה לדעתי). היום העברתי את מיטותיהם לסלון, ואת הספה של הסלון שנפתחת לזוגי, העברתי לחדרם. המיטות שלהן מונחות בסלון אחת על השנייה ומשמשות כעת כספת סלון, (עד שיימכרו) והסלון הנפתח עבר לחדרם, הוא נוח והם אוהבים אותו יותר ממיטתם. והסיבה שאני "הופכת עולמות" זה בדיוק סביב נושא השינה. אמש הבן הגדול שלי כרגיל בא למיטתי בלילה, וכעבור מס' שעות גם הקטן מגיע כי הוא מרגיש שאחיו לא איתו, ואז, או שאני מעירה את הגדול וחוזרים כולם למיטה, או שאני הולכת עם הקטן לחדרו ומנסה שם להרדים אותו, וכך יוצא שבלילה ממוצע אני מתעוררת 2-3 פעמים. שלא לדבר על כך שכשאני אמורה להרדים אותם בשעות הערב, המיטות שלהם צרות מהרגיל ופשוט נמאס .... הם רוצים שאשכב איתם באותה המיטה שלהם, והיא צרה, סבל אטומי, לכן החלטתי להחליף מיטות, וזה לא היה קל. וכך אני עושה הרבה שמניות באוויר. לפני חודשיים החלפתי חדרים בין שלי לשלהם, כי החדר שלי היה קטן ואינטימי במרכז הבית, ושלהם היה גדול ומעט מרוחק, חשבתי אולי בגלל זה הם פוחדים, אולם גם זה לא עזר, המשיכו לנדוד לחדרי, וכעת החלפת מיטות, אני רק תקווה שמשהו יועיל פה........ (אגב, לשבת בחדרם, עד שיירדמו, ולא לשכב איתם, הוא משהו שקשה לי פיזית, בשעות האלה גם אני סחוטה ואין בכוחי לשבת כ"כ הרבה עד שיירדמו, אלא לשכב. רק שלרוב קורה שאחרי ששכבתי די הרבה זמן הבן הגדול עדיין לא נרדם, והשעה כבר קרובה ל:22:00 ואז אני קמה בתקווה שאם יהיה לו מקום הוא יירדם יותר טוב, אבל לצערי מה שקורה זה שלא עוברות מס' דקות והוא בא לסלון בטוענה שהוא מפחד לישון לבד ומבקש לישון בסלון, ואז ברוב ייאוש ועייפות ורחמים אני מאפשרת לו לישון בסלון עד שהוא מרגיש שהוא עומד להרדם ואז לחזור למיטה ע"מ שלא יעביר לילה שלם בסלון לבדו. נו, ומה על זה תגידו? גם תלקו אותי אל איזו אמא שלא מציבה גבולות לבן שלה ונוזפת בו בנימה אסרטיבית והחלטית ובמסר מונוטוני שחוזר על עצמו: (אחרי שעה שהוא לא מצליח להרדם, וכבר אחרי 22:00,...) "חזור למיטתך, אתה לא יוצא מהחדר"?? והילד מפחד, חרד, למרות האור, ולמרות הכל, ולכן הוא כן מקבל אישור לבוא לסלון ולהתחיל שם את תחילת השינה שלו....... אני מעדיפה להיות אנושית איתם ומתחשבת באותן דקות שלהם, ולא רק "מחנכת" "המציבה גבולות השכם וערב", ואני לא מזלזלת כעת בכל אותן גבולות אחרים שצריך להציב לקראת השינה וכו',.....