זהו, סופית

0צחי0

New member
חורף 97/98 לא היה כלל בצורתי

וגם לא אמרתי שכן. סה"כ התכוונתי שעד סוף נובמבר לא היתה מערכת חורפית אחת. היה אירוע א.י.ס מוחץ (הייתי בקפריסין) שאמנם עשה המון רעש אבל לא עזר לממוצע החודשי. המערכת הראשונה הגיעה בשלהי נובמבר. במרץ 98 היה שקע שרבי נוראי שאת שבירתו לא נשכח לעולם. בסיום החורף הזה נמדדה כמות שמתחת לממוצע בכל הארץ ובשלשת החודשים הראשונים נקבעו כבצורת חקלאית ולא אקלימית כמו שציינתי קודם. לגבי התגובה של "דראנק"...ת'שמע...ספקולציות או לא, לא צריך להיות חכם מאוד כדי להבין איך מתנהלת האטמוספירה. כשבמערב אירופה ישנו רכס ברום, אצלינו יהיה אפיק ולהיפך. זה מתנהל בצורה גלית עם תנודות תמידיות מזרחה. ברגע שזרם הגולף יהיה דומיננטי באטלנטי התחממות מקומית נורמלית של האוקינוס תגרום לאיזור לחץ נמוך מעל פני הים שישפיע על כל מערב אירופה בצורת אפיקיות ואצלינו לרכסיות.

הסופה המטורפת של אמצע מארס

בשנת 98', זו שכולם מדברים עליה - איך שקע שרבי הופך לסופת שלגים, נדמה לי זה היה ב-18 בחודש. עכשיו מצאתי באלבומי כמה צילומים מהסופה ההיא. גלים של חמישה מטרים בים של תל אביב

DrunkGoat

New member
אבל שקע אטלנטי...

יש בכל חורף, ולא בכל חורף יש רכס אצלנו... ז'תומרת, כמובן שבשלב כלשהו האפיק ינוע הלאה מאיתנו ותתיישב עלינו רמה, אבל אתה לא יכול לדעת מתי זה יקרה וכמה זמן זה יימשך.

0צחי0

New member
אטלנטי קיים כל השנה אבל מצפין

בקיץ ומדרים בחורף. אין מדע על דיוק קיום רכס/אפיק במקום מסוים. גם בחורף כשהסקתי שישב עלינו אפיק נייח בקיץ (ויושב רוב הזמן) זה על פי אותם נתונים ולא ספקולציות. אני לא נביא וגם לא קוסם. אתה תראה בעצמך שבספטמבר-נובמבר רכס רום יהיה דומיננטי כפי שכיום אפיר הרום הוא הדומיננטי.

קרס.

New member
וכמובן, ההוכחה האולטימטיבית

אני ישן בלילה בלי מזגן. חוזר: בלי מזגן

WINTERLOVE

New member
ואני ישן עם מזגן..... טבעי ! ../images/Emo6.gif

נכנס למיטה, פותח ת'חלון מעל הראש ונהנה מהמזגן הטבעי : רוח מערבית קרירה ולחה שקטה ולא צורכת חשמל. מתעורר אחוז צמרמורת לפנות בוקר כדי להוריד ת'תריס - קררררר לי.

למעלה