זהו, סופית

קרס.

New member
זהו, סופית

אפשר להכריז על הקיץ הזה כדמיקולו. צחי צדק ואני מסיר בפניו את הכובעון. גם אם לא נראה גשמים של ממש הקיץ, קשה לי לזכור בשנים האחרונות קיץ כל כך נסבל. במישור החוף הלילות לא דביקים. הבוקר היה ממש קריר!

יובל 42

New member
../images/Emo46.gif ניחסת (ולא בהפוכה)

עכשיו תראה איזה אוגוסט יהיה לנו
באחריות

WINTERLOVE

New member
בהתעלם מאוגוסט+ספטמבר אתה צודק

כולי תקווה שאוגוסט לא ישכיח לנו את יוני-יולי....

קרס.

New member
לפי המגמה כרגע

נראה כאילו גם כשחם, זה לא נמשך יותר מדי זמן. בשנה שעברה היו לנו גשמים קלים במשך שבוע באוגוסט - אולי גם השנה?

Dark Muse

New member
אם שמת לב בבוקר

העננים לא שטוחים כמו הקיץ בשנים הקודמות והחום בחוף נסבל עד לשעות די מאוחרת (עד 10 בבוקר פחות או יותר)

יובל 42

New member
לפי GFS אוגוסט נפתח בהתחממות

עדיין רחוק ואולי לא מלמד על כל החודש אבל יש לי תחושה רעה לגבי אוגוסט וזה גם בגלל מה שיריב הסביר על התמוטטות הרמה הנייחת שהייתה מעל אירופה ואפשרה לאפיק חלש לשהות מעלינו עד כה וגם בגלל שאני מאמין שבסוף הדברים מתאזנים ואחרי חודשיים סבירים ונסבלים יבוא חודש לוהט.

קרס.

New member
נדמה לי שיריב ציין את חולשתה

של הסובטרופית. אם היא תמשיך להתנדנד כבר לא יישאר לה זמן - אם שמתם לב, כבר עבר חודש מהיום הארוך ביותר

snowcat

New member
נכון להיום ב-6Z../images/Emo54.gif

אוגוסט לא נפתח בהתחממות. אולי אפילו ההיפך.

0צחי0

New member
קרס..את הכובעון אני משאיר לך..|חתול

וחמסה על אוגוסט. האמת, אם נסכם את יוני יולי אז באמת היה נסבל. בתחילת יוני היה פרסי פעיל שגרם לכמות גשם נכבדה בצפון עם ס"ר. במהלך יולי נרשמו ימים עם טמפ' מינימום בלילה נמוכה מהרגיל וביום די ממוצע. מס' גלים של צירוסים (די נדיר) כתוצאה מאפיק רום עמוק יחסית ומפ' נמוכה ב-500. אני מסיר ת'כובע בפני מס' חברים שהתעקשו על טמפ' מי הים. למרות שצפיתי טמפ' נמוכה של הים, היו שטענו לטמפ' רגילה. במהלך יוני יולי לא סבלנו מאנברסיות נמוכות מידי ולכן גם עומס החום היה נסבל. המצאות אפיק רום סטטי כמעט כל הזמן גרמה לטמפ' נמוכות מהרגיל בהרים. אוגוסט צפוי להיות די מעניין אם כך. כנגד הצפי שלי, טמפ' מי הים עלתה בצורה מרשימה ועשויה לחצות את ה-30 במהלך השבועות הקרובים. אפיק הרום צפוי להמשיך לתת ת'טון מעל מזרח הים התיכון עם צפי להתעמקות הפרסי. הרכס הסובטרופית צפוי לחזור לשלוט על מערב ומרכז אירופה וכתוצאה מכך עשוי השקע האיסלנדי לשחרר שקעים שיעשו קברת דרך ארוכה מסביב לרכס דרך ארצות סקנדינביה, רוסיה ודרומה לים השחור. יתכן מאוד (סיכוי לא קטן) שנקבל אויר קר יחסית ב-500 (אולי אפילו 10-) מצפון דרך הים השחור אלינו בהשראת אפיק הרום ויתכן ונראה מערכת גשם אחת או יותר במהלך אוגוסט. אבל אז...ספטמבר ובמיוחד אוקטובר ונובמבר יביאו עמם רכס רום סטטי שעשוי לגרום לבצורת אקלימית באזורינו (שידור חוזר של חורף 97/98). עכשיו השאלה היא מה יקרה בדצמבר ינואר ופברואר... אני צפיתי בעבר חורף שחון. יכול מאוד להיות שזה יקרה, אבל הסיכויים הפכו ל-50/50 בעקבות עליית טמפ' מי הים לנורמלית. ולכן הסבירות כרגע היא שככל הנראה, דצמבר ינואר ופברואר יהיו ממוצעים אך בהעדר כמות משקעים מספקת באוקטובר נובמבר יתכן ונאכל חרה בסוף.

../images/Emo123.gifיותר מדי התכנויות אצלך.

אני דבק בעמדתי - חורף גשום מהממוצע בשיעור של 15-20 אחוז, כשדוקא חלקו הראשון גשום יחסית.

DrunkGoat

New member
מה שאתה אומר לגבי החורף...

הוא ספקולציה ואפשר לסובב את זה לאן שרוצים... מניין הביטחון שהרכס המדובר יגיע דווקא באוקטובר-נובמבר ולא בנובמבר-דצמבר או ספטמבר-אוקטובר? או יגיע בכלל? ומניין הביטחון שאותו הרכס ישאר חודשיים בדיוק, לא פחות ולא יותר?

DrunkGoat

New member
ואגב,

רוב המודלים ארוכי התווך שאני ראיתי צופים לנו התחלת חורף ממוצעת.

מצידי, הלוואי ויהיה שידור חוזר של

97/98, גם הסתיו וגם החורף. אז מה אם היתה בצורת (היתה בכלל?)? מבחינת תופעות חריגות זו היתה עונה מגן-עדן: סתיו 97 היה לא יאומן, היו שתי מערכות שלג גדולות, ואני ראיתי את הטורנדו היחיד שראיתי עד היום.

א ס ף ב

New member
חורף 97/8 דווקא היה גדול

אומנם את חלקו ביליתי באילת (בצבא
) אבל דווקא בגלל זה זכיתי לראות את העוצמה האדירה של האפיק מים סוף והשתחררתי במרץ 98, ישר לתוך השלג, כאילו משמים. אגב, זאת הייתה שנת אל-ניניו, אם אני לא משבש.

למעלה