זהו, נגמר.

© DrorZi

New member
דרור זי עושה מבחן ארוך טווח ל:

לא אחרת מאשר קליאו ספורט
כמה ארוך
יש לי שבועיים לנצל את האוטו. כמה תסבלו
כמה שבא לי (יענו כמה שאני אוכל לכתוב עליה) אז נכון שיש פה אנשים שיש להם את האוטו הזה, אבל הם כבר עברו איתו 20K ושכחו איך זה בפעם הראשונה. אז אני פה לספר לכם. התרשמות ממש ראשונית של 50 ק"מ ראשוניים למדי (רחיצה, מילוי דלק ועוד סידורים) : המנוע חיה רעה, להזכירכם נהגתי שבוע שעבר על WRX פרו דרייב ואולי בנתונים יבשים הסובארו לוקחת אבל התחושה של המשיכה בקליאו חזקה יותר, הרבה יותר, המנוע פשוט רוצה לשבור את השיא במיאוץ למנתק ההצתה כל פעם (בנתיים לא הגעתי לשם, אני מספיק להעביר ב 6500 עוד לפני הקו האדום בנתיים ...) ההגה הוא שיקבל את הציון הנמוך של המבחן כנראה, דבר ראשון שעשיתי זה להוריד אותו כמה שיותר לצימצום זווית "נהג אוטובוס", מזל שאני כזה מרוכז (אני לא נמוך, אני מרוכז
) והתחושה שלו לא נעימה ליד, בעיקרון הוא עשוי עור אבל יש לו חלק קטן מפלסטיק והתחושה שלו לא נעימה (אולי הוא צריך ניקוי, נבדוק גם את זה) ידית ההילוכים כזו חמודה (כדור פשוט ונחמד) תזכורת: אני נוהג ביום יום על 306XSI ולה תכונת "התעלמות ממפגעי כביש" טובה למדי, על עף היותה ספורטיבית היא מסוגלת לנתק אותך ממפגעי הכבישים (עלק כבישים), לא כך הקליאו, היא נוקשה
היא מתרסקת על כל בור ומודיעה לך שהיא לא רוצה להיות במקומות כאלה, לא בשביל זה היא נמצאת פה (ולך תסביר לה שאילה הכבישים בארץ
) ההילוכים: שוב אני מוצא את הפזו מנצחת, אומנם לא בהרבה אבל עדיין מנצחת. (לפזו 70K ק"מ לקליאו 20K) התנהגות: אני מראש יודע שהדבר הזה נושך ויש ללמוד אותו לאט, כמה לאט
הנה דוגמא : נסעתי לכניסה לאילון בשבעת הכוכבים, זו שנכנסים אם באים מתוך איזור התעשיה, הסיבוב הזה מלוכלך וזורק ואני מכיר אותו, היתי לבד ויש שם מרווח ביטחון לניסוי ותהייה, נכנסים לאט ונותנים גז האף בורח קיבינימט (צפוי, ידעתי שיהיה כך) אז עוזבים גז (ושוב, עזיבה מהירה כדי ללמוד את האוטו, הנחת בסיס הזנס יצא) זנב יוצא, מה זה יוצא, רוצה להשיג את הפרונט, הויסה. אני מדגיש כי הניסוי נערך בתנאים סטרילים ובהנחת בסיס שזה מה שיקרה, אין בנכתב כדי לעודד מישהו לעשות פעולות אלו על בתנאים לא מבוקרים בקיצור לחיצה עדינה על הגז, עבודת הגה קלה וממשיכים ישר. בקיצור בטח הבנתם את הפואנטה. בנתיים די: שאלות ספציציות של מישהו שאני אבדוק משהו
(ולא, אל תשאלו של מי ולמה קיבלתי אותה ...)
דרור זי, תחילתו של חיוך ארוך

© DrorZi

New member
חלק ב, דרור נוהג על קליאו 172

לאט לאט אני מתחיל להכיר את האוטו. הוא נוסע מהר, מאוד מהר. הוא מרעיש, אבל רעש מגניב כזה, לא מהאגזוז, מהמנוע. מעל 5500 הרעש חוגג אבל זה רעש שאני שמח מאוד לשמוע ולא איזה מנוע יפני שצועק לרחמים אלה מנוע שכאילו אומר לך "הגיעה הזמן שתלחץ..." לאלפא 156 צליל נחמד אבל ליד הרנו זה כמו להשוות חתול זבל שהוא מלך השכונה ליללה של חתול בית שלא ראה שטח בחיים שלו. שיניתי קצת את תנוחת הנהיגה, מצאתי את הידית שמרימה את הכיסא
וההגה הכי למטה למצב "אני לא נהג אוטובוס). היום חזרתי ל XSI אחרי כ 200 ק"מ בסוף שבוע על הקליאו, ואז ראיתי כמה הבלמים טובים בקליאו, תבקש והאוטו עוצר, חזק ויעיל (היחידים שעצרו טוב יותר הם המשופרים של סובארו WRX, הם היו ללא תחרות אבל לא צריך יותר ממה שיש לרנו) בפז´ו אני פתאום מוצא את עצמי מועך את הדוושה ממש חזק כדי לקבל את הבלימה של הרנו, ברנו צריך לחשוב על לעצור והאוטו עוצר. גיר, אכן הפז´ו ללא תחרות עדין, דיוק העברה פשוט מושלם. יתרונות לרנו
הכדור ברזל הזה פשוט מגניב
(אבל הוא קפוא בבוקר קר ברררררררררר....) אני מתקרב למגבלות האחיזה הקבועות (יענו מתי הוא מפסיק להיות דבוק לכביש) של האוטו בזהירות רבה, הוא לא מדבר אליך כמו הפזו, אבל אני עושה הרבה יותר ממה שהתחלתי איתו. נוחות נסיעה: לחזור לפזו היה כמו ... אני חושב כבר חמש דקות ולא מוצא דוגמא, בקיצור מרבד קסמים הפזו הזו, פתאום נראה לך שמע"צ התחילו לעבוד (והם לא
) בקיצור הרנו הזו אוהבת להתלונן (אבל כבר כתבתי את זה...) עד כאן בנתיים עוד שאלות
דרור זי, קליאו RS 172

© DrorZi

New member
חלק ג, דרור נוהג על קליאו 172

והפעם מוגש לכם החלק השלישי (אולי מסכם אולי לא, כמה יש לכם כוח לקרוא
) של המבחן שלי, מי שרוצה את החלקים הקודמים הם משורשרים בסדר הפוך (אז אם לא קראתם אותם זה המקום להפסיק ולהתחיל מהחלק הנכון) --------------------------------------------------------------------- זהו, הצלחתי לעשות את זה. זרקתי את הזנב של הקליאו לתוך סיבוב. מ-ד-ה-י-ם
אחרי איזה 500 ק"מ של למידה החלטתי לקחת את היחסים ביננו לשלב הבאה, לראות מה הדבר הזה באמת יודע לעשות. יש סיבוב של 270 מעלות, בירידה, תמיד פנוי (
) עליו אני מכריז כסיבוב הבית שלי (מה איפה, אם אני אגלה לכם הוא כבר לא יהיה פנוי
). מעכשיו הוא הוא ישמש לי לפאן כשאני ארצה לחייך בסיפוק מידי ולא יהיה לי כח לנסוע לסדום ערד. וככה זה עובד: אני נכנס לסיבוב, שני ב 80 ומחליט שבא לי לעזוב את הגז הזנב מקבל חיים משלו ו"מתיישר" לתוך הסיבוב, מחזירים גז מישרים טיפה הגה תופסים את האוטו ועכשיו אותו תרגול על סוף השני (100) כנ"ל הזנב הזה פשוט ממכר ביציאה שלו לחיים משל עצמו. אם אתה מוכן לזה, יודע מה לעשות עם זה (והכי חשוב נהנה מזה) זה "ה"דבר בשבילך. אומנם אני יכול לנחש מתי הזנב יברח, ואני יודע לצפות את זה וממש ממש נהנה מזה (ואפילו ירחם השם אני עושה את זה בכוונה ...
) אבל זה לא האוטו שידבר אליך וינחה אותך מה לעשות ומתי (כן ניחשתם נכון אני רומז שה 306 עושה את זה בדיוק ככה) זה בדיוק כמו שלא הייתה בא לקורס חשבון אינפי ושואל את המרצה "מה זה חוק החילוף"
שיעורי בית כיתה ד תעשה במקום אחר
, פה זה אוניברסיטה. גבירותיי ורבותיי: אני מכריז על האוטו הזה כרכב שסיפק לי הכי הרבה פאן בנהיגה לשנת 2001. לא אלפא, עליה אני יכול להסתכל ולנהוג שעות (ועדין גיר הסלהספיד הוא הגיר שעשה לי את השנה בתחום זה) לא 306XSI שלה אני חייב את הזינוק המרשים ביכולת הנהיגה שלי (זוכרים את חוק החילוף, אז היא זו שאותה אפשר לשאול מה זה) לא BMW 328 שפשוט הייתה גדולה עלי בכמה מידות..... לא משנה מה השאלה, יש רק תשובה אחת : רנו קליאו ספורט.
דרור זי, מאוהב (ולא רק בקליאו).

דני ג

New member
ועל זה נותר רק לומר

שהדרך עוד ארוכה במסע לגילוי יכולתה של הקליאו ספורט ...
דני G. מעל 40,000 ק"מ על הקליאו ספורט ...

© DrorZi

New member
השאלה היא

האם כמי שיש לו את הרכב אתה מזדהה אם הכתוב או חושב אחרת
האם יש לך תיקונים/הארות/הערות
האם אחרי 40K (תגיד לי אתה נהג מונית
, אפילו הרכב לא ממש שלך לאן יש לך לנסוע כלכך הרבה
) אתה עדין מרגיש את כל החוויה הזו
דרור זי, ממש לא סופר את הדקות לחזרתו של הבעלים...

דני ג

New member
מזדהה עם הרוב אבל

מסכים עם הכיף, המנוע הפראי, ידית ההילוכים הקפואה בחורף ורותחת בקיץ, זווית ההגה המחורבנת. לא עם עניין נוחות הנסיעה שיחסית למגבלות הרכב הגבוהות היא טובה מאד (ע"ע אימפרזה טורבו, פיאט קופה וכו´). את התוספות שלי, לא אגלה לך, אשאיר לך לחוות בעצמך, מה גם שבחלק מהדברים יהיה זה עוול להמיר חוויות למילים כתובות. אני לא נהג מונית (למרות הסיפור עם העובד באינטל ..) וגם לי לא ברור כיצד צברתי כ"כ הרבה ק"מ. אתה חושב שסבסוב הגלגלים בזינוקים מקבל ביטוי בק"מ ??
, בכל אופן שנה וקצת עם האוטו זה דיי הרבה זמן להכירו. כן, הרכב עדיין מרגש בכל פעם מחדש אם כי דברים שאולי יראו "מיוחדים" למישהו שיסע איתי (מהסוג שתולשים את ידית האחיזה בגללו), עלולים להתקבל כמובנים מאליו עבורי. למרות היכרותי עם הרכב, לא שכחתי את המשפט "כבדהו וחשדהו", שכן כמכונית בעלת אופי ספורטיבי אמיתי, היא תמיד עלולה לנשוך וחסר לנהג שיתפס בלתי מוכן במקרה כזה ..
דני G.

© DrorZi

New member
אני לא יכול להמנע מהשוואה ל306

שעכשיו אני מדלג בינה לבין הקליאו על בסיס יומי, ההבדל פשוט מדהים ביכולת ספיגת תחלואות שבילי ארצנו בפזו. (וגם שהגיר שם נעים יותר לשימוש, וההגה, אחחחחח ההגה
) ברור שהן לא ממש באותה רמה ועדין זו לא פז´ו סטנדרטית, היא בכל זאת היתה הספורטיבית של פז´ו ב 95. לגבי הקופה שהיא לא פחות קשה, נכון. לגבי הסובארו פה אני כבר לא בטוח... (כן, יכול להיות שהסובארו פחות שוברת עצמות ...)
דרור זי,
, דני אתה היום בנתניה ב 2100

be_roo

New member
בזריקות זנב ../images/Emo35.gif אני לא בטוחה ../images/Emo13.gif

sronis

New member
אני רק רוצה לציין כמה שדרור מסכן

קליאו ספורט לשבועיים? ממש רחמים על הילד. בואו כולנו נבכה ביחד בשביל דרור
וברצינות - סתם בשביל הטריוויה - כמה סוגר כל הילוך? רוני

© DrorZi

New member
שאלה קשה

כי לא הסתכלתי
האוטו מושך כלכך חזק (אני לא צוחק
) שבהילוך ראשון ושני אתה צריך להיות דרוך מאוד כי כל תזוזה בהגה גורמת לאוטו למשיכה מידית לאותו צד, זינוקים תחת כח מלא מחייבים ריכוז מלא. הילוך שלישי סוחב עד ל 140 הגעתי גם ל 180 ברביעי ואני חושב שהיתי רק בסביבות ה 6500 (אני מבטיח לבדוק טוב יותר פעם הבאה, נבדוק כמה הוא עושה ב 4000 ונכפיל ...)
דרור זי, הכל כמובן היה בעמידה על ליפט במוסך

© DrorZi

New member
זהו, נגמר.

1045 ק"מ נהגנו עליה (שיר ואני, אני מאמין שיותר מ 650 היו שלי) שבועיים שבהם הפכה הקליאו ממשהו מאיים למשהו מאלף. ושוב אין לי דרך אחרת מאשר לתת דוגמא ממקום אחר, היא כמו מנהל מכולם פוחדים ממנו כי כולם יודעים שיש לו קריזות והוא יכול לפטר מישהו מעכשיו לעכשיו ואף אחד לא רוצה להסתבך איתו אבל כשאתה מתחיל להכיר את אותו מנהל אתה מגלה פתאום מישהו הגיוני שסתם מכור לעבודה, שאצלו עובד מצטיין מקבל תגמול ועובד שזורקים אותו זה כי הוא באמת לא היה מתאים לעבודה אלה מה המנהל הזה אוהב לעשות את זה אגרסיבי, זה הכל, סה"כ הוא איש מאוד הגיוני. הקליאו הזו צריך לכבד אותה ולהבין מול מה עומדים, ברגע שעשית את זה היא תגרום לך להרבה הרבה הרבה מאוד הנאה. היא תלמד אותך את מה שלא חשבת שאתה יכול ללמוד. את כל החסרונות והיתרונות כבר ראיתם בחלקים הקודמים, סתם היתי חייב לכתוב כמה מילות סיום בטעם של עוד... (וכמובן להקפיץ את זה שוב
) ד"א צריכת הדלק שלה היתה 1:10 במצטבר וזה ממש יפה (ה XSI באותם תנאים עושה אצלנו לא יותר מ 1:9 )
דרור זי, כבר מתגעגע ...

© DrorZi

New member
דני/קוסם

בעמידה במקום וסיבוב של ההגה צידוד די רציני, לא משנה לאיזה כיוון מרגישים רעידות, מין נקישות תקתקתקתקתקת משהו מוזר. לא יודע אם זה צריך להיות/לא צריך להיות מישהו נתקל
במהירות נסיעה אפילו איטית אין שום זכר ושום השפעה ...
דרור זי, תוהה.

ran levi

New member
אחת הציריות הלכה

אני סובל מכך בעצמי לאחרונה בשתי הציריות הקדמיות ואני שוקל לשמור את התיקון לקונה הרכב ממני

דני ג

New member
נורמלי לחלוטין !!

בכל הקליאו ספורט מורגשת התופעה ובמוסך אמרו שזו תקין. התופעה קיימת רק בדגם הספורט המצויד בתגבור הידראולי ואילו בדגמים הפשוטים המצוידים בתגבור חשמלי הכל שקט. בענין אחר, אין חריקות בגיר בהעברה לשני בסל"ד גבוה מאד (מעל 7000) ?? נ.ב. - עניתי לך למסר ששלחת לי. דני G.

rtwingo

New member
היגוי מתוגבר חשמלית קיים בקליאו רק

החל מהשנה, עת הוצגה מתיחת הפנים.

© DrorZi

New member
לא יצא לי להרגיש

את החריקות (וכן, הגעתי לסל"ד הזה בראשון, זה קורה כאילו אתה לוחץ על הגז בעמידה, כאילו למנוע לא מזיז שמחובר לו טונה של אוטו
) אני יודע על גירים של RSI דור קודם שיש להם בעיה קלה בשילוב לשני, אולי זה מחלה כללית של רנו, הילוך שני. אני גם חושב שהגיר שלך עבר חיים קצת יותר קשים
(ופי 2 ק"מ)
דרור זי.

magician

New member
לא נורמלי לחלוטין!!!../images/Emo52.gif

עם כל הכבוד לדני ,אין כל סיבה תכנונית לרעשים שאתה מתאר! דני ידיד אתה בדרך כלל לא קונה כל מה שבקרסו מוכרים לך! התרגלת לרעשים בגלל שכך אמרו לך??? גם לחריקות בגיר התרגלת??? אתה מכיר את המילים בשיר...לך תתרגל איתה! בטיפול 20000 ק"מ אחד הבוחנים הסימפטיים אבל לא המיקצועי בקרסו אמר לי שלא חשוב שברגי מיכל הדלק רופפים "כי יש מספיק ברגים אחרים שמחזיקים אותו...ועוד מנפלאות המוסך:לא קורה כלום עם צינור מוביל כבל בלם אחורי מיתנדנד!!! אתה מבין הצינור המוביל יצא\הישתחרר מהתושבת ובמהלך הנסיעה ועקב התנודות הצינור נישחק בעת שהוא נוגע במרכב הרכב...אבל לא קורה כלום לפי דברי הבוחן!! הסיבה לקירקושים המכניים שציין דרור לא ידוע לי בלי בדיקה, אבל אין לי ספק שרעשים אלו הם לא אמורים להיות ולא מצביעים על בריאות המכלולים - ברכב שלי אין כאלו רעשים כלל ואני מקווה שלא יהיו!

דני ג

New member
לקוסם, יש להפריד בין הדברים

ברשותי ידע רב במכונאות על מנת שלא יוכלו "לסבן" אותי כמעט בשום מוסך. ישנם דברים רבים אשר לצערי אני יודע כי רב הידע שלי על זה של המכונאים במוסך המרכזי, אולם בשל האחריות והעובדה שהרכב לא שלי, עלי להפקיר את הרכב בידם. עם זאת, הרעידות עליהן דיבר דרור הן דבר מוכר וידוע אצל כל בעלי הקליאו ספורט שאני מכיר. יתכן ולא שמת לב לכך ואולי העובדה שהחלפת חישוקים וצמיגים השפיעה על התופעה, אולם עם החישוקים והצמיגים המקוריים התופעה קיימת. דוגמא נוספת לתופעה דומה הינה ההגה כח בסיטרואן ZX. שם בדגמים שעד 95 (במתיחת הפנים החליפו את המנגנון), היתה משאבת ההגה משמיעה רעש כלשהו (מעין בכי חלוש) כאשר היית מסובב את ההגה. התופעה נשמעה בכל ה ZX שפגשתי מהשנים הללו. ב 95 הוחלפה כאמור המשאבה והרעש נעלם. לגבי החריקות, התופעה הופיעה בעוד מספר קליאו ספורט בהן כבר הוחלף הגיר במסגרת האחריות, בקרוב גם אצלי. דני G. לא אוהב ששולחים אותו ל"חדר ההמתנה" מאחר והפרופסורים לסגירת ברגים אינם מבינים כלום...

למעלה