בינתיים-רק בעייה אחת משמעותית
העט תקועה בצד ימין כלפי תחתית המכשיר ולהוציא אותה מצריך החזקה של המכשיר בפוזיציה שמזמינה תאונות נפילה. מה גם, שאני שמאלי, וניכר שמי שתכנן את המיקום המוזר הזה, לא סופר שמאליים. חוץ מזה, המכשיר זה פשוט מדהים. ברור, מהיר יחסית (לא נתקלתי במהירים ממנו אבל אני בטוח שיש), מידות המכשיר ממש מושלמות ועושות אותו לנוח מאוד לאחיזה, אם כי מי שראייתו אינה חדה עלול להתקשות לקרוא את האותיות הזעירות - המסך שלו לא גדול במיוחד. אינטרנט בכל חור. אם יש WiFi בסביבה, אז הוא נדבק אליו, ואם לא, אז ה- GPRS מאפשר גלישה במהירות ללא טענות. שיחות הטלפון נשמעות ברור גם באפרכסת וגם ברמקול, הסנכרון עם ה- PC שלי עובר חלק ב- BT, גם הסנכרון עם האוזנייה עובד בלי בעיות, וכך גם הסנכרון עם הדיבורית BT שמותקנת אצלי ברכב. למעשה, חוץ מאשר לצורך טעינה, אין צורך לתקוע למכשיר הזה שום פלאג או לחבר אליו כל כבל. כרטיס הזכרון שלו הוא MicroSD. ממש קטנצ'יק. גודל של כרית האצבע שלי. קראתי באחת הסקירות שהתייחסו אל כך בבעיה מבחינת הקושי בלהעביר את המידע שהיה ב- SD הקודם. אז אני סותר כאן את הטענה הזו. אני לקחתי את ה- SD של ה MIO558 שלי, תקעתי אותו בקורא כרטיסים שיש לי ב- PC והעברתי את המידע אל ה- TYTN ב- BT. ואין עם כך כל בעייה. רק מה - הכרטיסים הללו מגיעים כיום בנפח מקסימלי של 1GB. אז בסדר. בינתיים אין בעייה להסתדר עם זה, וכמו שאני מבין, מהר מאוד יהיו יותר ויותר מכשירים שישתמשו בכרטיס הזה. הסלולארי הנוכחי שלי, מתוצרת M, משתמש בכרטיס הזה כבר כיום. הכרטיס מגיע תמיד עם מתאם ל- SD וזה אומר שאפשר לקרוא את המידע שעליו בכל קורא כרטיסים וגם בכל מכשיר שתומך ב- SD. כך שבאמת - אין שום בעייה עם ה- MicroSD. הוא קטן, חמוד ויודע את העבודה. סידור כפתורי החומרה על ה- TyTN מצויין. אינטרנט ודוא"ל (שכולל למעשה גם SMS ו- MMS) נגישים ע"י לחיצה על כפתורים יעודיים בחזית המכשיר. כך גם ה- Send וה- End וכפתורי הנווט. בצד שמאל, מחכה גלגלת פונקציונאלית. היא מחכה בדיוק במקו הנכון ובזמן הנכון והמפגש שלה עם האגודל שלי היה מושלם והכימיה ביניהם נוצרה מייד. היא פשוט יודעת לקרוא מראש את מחשבות האגודל, ויודעת לספק את הסחורה. נווט למעלה או למטה, בחירה של אובייקטים על המסך, הגברה או הנמכה של הרמקול - היא תמיד יודעת לעשות את מה שבדיוק צריך. מה גם, שממש לידה, יש כפתור חמוד שנקרא OK. ככה שאם פתאום קופץ על המסך חלון עם כפתור OK, הזזה מינימלית של האגודל למטה, מספקת מענה גם לכך. פשוט Perfect. ניסיתי שיחות וידאו. עובד מצויין. גם שומעים, גם רואים. עדיין לא ניסיתי את ה- Infra Red. נכון שהייתם מצפים שאת ה- Port של ה- IR ימקמו בראש המכשיר? אז זהו שלא. כנראה שגם כאן השפיע הטמבל ההוא שתקע את העט למטה מימין, כי ה- Port של ה- IR נמצא, תאמינו או לא, ממש בחלק התחתון של המכשיר, בצד שמאל. למה? וואללה, אין לי שום שמץ של מושג. אבל אני יודע שאם אני רוצה למשל להשתמש במכשיר כשלט רחוק למשהו, אני יכול לשכוח מזה, או לסובב אותו בכל פעם ב- 180 מעלות כדי לשלוט (מרחוק). אז אצלי אמנם אין את הצורך כך שזה לא ממש מפריע, אבל דחילאק - אם התאמצתם כבר לצייד את הכשיר הזה ב- IR, אז למה לא למקם אותו במיקום שמתאים לפונקציונאליות שלו? מה גם, שבראש המכשיר, אין כלום. ריק. רק פס דקוראטיבי. אולי אמכור את השטח הזה לפרסום... ואחרונה ודי להיום, לפני שיהיו לי יבלות באצבעות ולא אוכל להשתמש ב- TyTN שלי; המקלדת. או... זה פשוט דבר גדול. באמת. איזה פתרון מעולה לבאסה של הקלדת מלל במכשיר כזה. עובד נהדר. גם עברית וגם אנגלית. מצחיק - מישהו שכח להדפיס אצלי את האות "ת" על המקלדת. בפתיחת המקלדת, המכשיר משנה אוטומטית את התצוגה ל- Landscape. זה אמנם מתבקש, אבל עדיין שווה התפעלות כשרואים איך זה קורה יפה. כבר ראיתי מכשירים שמשנים תצוגה ובדרך מורחים אותה, "שוכחים" לשנות חלקים ומברדקים את כל המסך. כאן זה קורה יפה, גם במסכים מסובכים. זה גם די מהיר. פחות משנייה. המקלדת זה דבר גדול וכמו שאני תמיד אומר (למי ששואל אותי) לא לוותר על Cruise Control ברכב חדש, כך אני אומר כעת (למי שעדיין שואל אותי); אל תוותרו על המקלדת. זה איכות חיים שמבינים רק כשיש. יאללה, נשברתי. אין לי כח יותר לכתוב. שבת שלום לכולם.