זהו, חזרתי

אני מבין שאין תחום לימוד ספציפי

לכ,ן מה שנותר לי זה רק להמשיך להתנסות ולחוות......... נו נחכה כמה שנות התנסות עד שנחוש שקורה משהו...

אכן, תחום ספציפי במקרה הזה

היא התרכובת של תחומי ידע ומיומנויות. בנוסף ניתן לומר שכל אחד מן העוסקים בתחום חווה תהליך תראפויטי אישי משמעותי. אני חושבת שלא באמת ניתן להפוך את התחום הזה לדיסציפלינה נלמדת בעולם האקדמי משום שיש בו הרבה אלמנטים הקשורים באינטואיציה, אופי, יכולת הכלה וכד' מעבר לידע גדול מאוד. גם לא הייתי רוצה שיהפכו את התחום למדיד - זה משטח את הביצוע. ביבליותראפיה קל יותר להכניס לאקדמיה משום שמדובר בטקסטים כתובים ועליהם ניתן לעבור במדוייק, הם תיעוד שחור על גבי לבן. מאידך, עלול הדבר להוליד שרלטנות מסויימת. לשמחתי - זו כמעט שאינה מופיעה משום שבזמן אמת, שרלטן לא יוכל לעמוד במשימה מורכבת כל-כך. פשוט - המשך לחקור וליהנות. בברכה,

נראה לי יותר מידי רציני

מכדי להיות תחום קליל "וככה על הדרך". נראה לי אפילו מסוכן מעט כאשר מישהו שאינו מתמצא בתחום מנסה לנגוע בו. למרות שאני חושב שהמספר העממי סביב המדורה עשה זאת מבלי שידע שהוא עושה זאת, או אולי כן ידע. ממה שאני מכיר מהתרבות הבדואית, התרבות והמסרים עברו דרך הסיפורים ולאוו דווקא דרך אמירה מוגדרת ומכוונת.

חושב זוכר ומקווה

חושב אפשר להוסיף את שני הסיפורים לרשימה: להחזיק את השמיים, ונשאר מספיק זוכר שאמרת שהגירסה שבמאמרים לסיפור לבו של עץ חסרה משהו, (תיאור השהיה בתוך העץ, אולי? ) ויש נכונה יותר ממנה. מקווה שבתי הספר למספרים יבינו את חשיבות ה"סיפורתראפיה," ויקדישו מספר שיעורים לכך. לדעתי סיפור הסיפורים הנ"ל, (ללא תוספות שנויים והסברים )ואפילו שלא ע"י מומחים ומקצוענים רק יכול להביא לטוב.

תגובה

שני הסיפורים נמצאים בפורום. פשוט להקליד בקוביית החיפוש בדף המאמרים. גרסת לבו של עץ תוקנה כבר לפני זמן רב. אכן, כדאי שמספרים יהיו מודעים לאפליקציות שונות של האמנות, אבל לא לפני שהם יודעים לספר היטב והתנסו. הדבר עלול להטות את השאיפה לספר כראוי. בטח שיכול להביא טוב. בברכה,

perhay

New member
שחרזדה, התשובה הכי נכונה

נכתבה על ידי הגבירה למעלה בהודעה תחת השם: סיפורתראפיה ובבליותרפיה.

העיקר שחזרת בריאה ושלמה-../images/Emo39.gif

היי הגבירה. ברוכה השבה. טוב לחזור הביתה ,כך אני חושבת בכל פעם שאני חוזרת מחו"ל.טוב להיות לפעמים ספונים בפינה שלנו,כך מקבלים עוד קצת כוח להמשיך. מקווה שהיה לך מוצלח . חן חן פרי גן העדן.

למעלה