זהו, חזרתי

נחטפתי על ידי השטזי../images/Emo70.gif

והחוקר שלהם החטיף לי שטוזה כזו לפרצוף האף שלי התנפח והרגשתי כמו קוף ואז הגבירה הגיחה מהאגם ואותי הלבישה בלבן על המטוס עלתה עימי ובשוקולד סיממה אותי לדיילת היא אמרה שאני עייף ושפשוט תתנדף אבל הדיילת האמיצה והחתיכה אותי מזרועותיה של הגבירה בפרוסת עוגה חילצה ועתה אני חוגג עם כוס של יין בדירת מיסתור בראש העין זה נראה לכם סיפור הזוי שאלו את נאוואן או שבעצם עדיף את גלזר והוא יגיד לכם שזה בסדר כי יש כזה ז'אנר של סיפורים הזויים בלב כל אחד מאיתנו הם מקננים.

צצצ ,הכל בסדר??? אני האדם לשאול?

ז'אנר הזוי? תשובה לאילן נאוון עונה: יש לי חדר משלי ובו אני חי.(ארקדי דוכין), ובכדי לעגן ז'אנר זה לסיפור סיפורים, אתה חייב להיות אחד משניים, האחד מספר סיפורים מיומן, השני הזוי עד שתראה את ההזיה כמציאות האמיתית. והמציאות האמיתית כפי שהמוארים ראו אותה, והמסופרת ע"י מספרי הסיפורים האמיתיים היא שווה ורק לבוש שלה, אריזת שיווק לספר שונה מספר לאנשי מדיטציה: לפני אלפי שנים צו'אנג טסה אמר, בלילה חלמתי שאני פרפר , כשהתעוררתי אינני יודע אם אני פרפר שחולם שהוא צ'ואנג טסה או... מספר לחובבי מדע בדיוני: כיום אנחנו יודעים כי אנחנו מצבורי אנרגיה המשועבדים למחשבים, ובלילה באפקט הפרפר, מוחנו מפורמט לניקוי מווירוסים (המטריקס) מספר באריזה שונה , כי הבנה של השומע מעוגנת למציאות מגבילה של השומע, לא שלי כמספר. זה הבנת? הגבירה מה אני יודע ?? אולי השטזי גייס אותה ?? ולכן שיחרר ??? לא לסמוך על השטזי ! כבר אמרתי !! מה מסובך להבין !!! אבל נאוון כבר לא כאן ?!?!?!?!?!?!!!! רק גלזר כאן ! אז גלזר אומר לך !! ופשוט של גלזר !!! יופי של דימוי "דירת מסתור בראש העין," יותר טוב מחדר שבלב, הרבה יותר טוב מתא שבמח, הרבה הרבה הרבה יותר טוב מיש לי חדר משלי של נאוון, שכבר לא כאן. כבר ממזמן לא שמעתי דמוי כל כך פשוט, ויפה, לזכור ולהשתמש. כל הכבוד אילן . ז'אנר הזוי - הסבר. סיפור הזוי?, אין דבר כזה , יש רק סיפור שלא מסופר טוב ואז הוא נופל לאנשים למסגרת של הזיה. פשוט לספר ממציאות מעוגנת נכון כשכל פרט יתאים, ואסור לספר מקריצה, לספר ברצינות, ובטון מינורי, כתיאור רגיל , טריוואלי, בברכה משה גלזר

perhay

New member
כל טוב לך! טוב לראות אותך אצלנו

בניק עברי. נאחל לך ולכולנו ימים רגועים ושלווים. שנקרא ונשמע על מלחמות רק בסיפורים ולא בעיתונים, רדיו או טלויזיה. האם מוכרים לך, הגבירה, סיפורים עם מסר מרגיע? או אולי למישהו אחר מחברי הפורום?

הומינר

New member
ברוך שובך הגבירה

שמרנו לך את המקום ללא הפתעות, הכל נורמלי, הקטיושות, הקאסאמים, המייבינים למיניהם, היודעים יותר טוב, בקיצור הכל כרגיל, כל זאת על מנת שלא יקשה עלייך לחזור לשגרה, אז ברוכה הבאה, ולהפסיק לקשקש, ולעבודה

כרגיל - מרגיע הוא בעיני המתבונן

בהקדמה לספר "הדקמרון" מציין בוקצ'יו כי המגפה השחורה שתקפה את פירנצה גרמה לאנשים להתמודד בדרכים שונות: יש שפנו לדת הפכו אדוקים וסגפנים, יש שסיגלו לעצמם חיי פריצות בבחינת "שתה ואכול כי מחר תמות", יש שנמלטו מן העיר וכו' - דרכי התמודדות שעזרו להם להרגע. אני חושבת שהאקט הפעיל של סיפור בין אדם לאדם הוא מסר מרגיע בפני עצמו אם כוונותיו יצירת קשר דו-כיווני ולא תעמולה. מצאתי כי בסיטואציות טראומטיות עובדים יפה סיפורים שיש בהם טראומה או דילמה משמעותית ושיחה בין הקהל לבין עצמו והמספר. גם סיפורים שיש בהם פתרון win-win של קונפליקט כמו בסיפור "ג'ו הזקן והנגר" מעניקים מחרב של הקלה למאזינים. בברכה,

perhay

New member
תודה על התשובה המפורטת, הגבירה

תודה גם שהזכרת לי על הסיפור "ג'ו הזקן והנגר". הסיפור הזה מופיע גם בעיבודו של שלמה אבס תחת השם "אגדת גשר". נדמה לי שעכשיו הספר אזל, אבל ניתן למצוא אותו בספריות. זה מסוג הספרים בפורמט לילדים אשר חוצים גבולות של גילים. המסר הוא ברור: עדיף לבנות גשרים ולא חומות. האם לדעתך, הגבירה, ניתן לדבר על "סיפורתרפיה"? האם את מכירה אנשים בארץ ובעולם המשתמשים בטכניקה כזאת או שזה תת-ענף של בבבליותרפיה? אם זכורים לך עוד דוגמאות של סיפורים עם מסר מרגיע או מסר של תקווה אשמח שתיידעי אותי על כך. וכמובן, אשמח לקבל המלצות גם מיתר חברי הפורום.

סיפורתראפיה וביבליותרפיה

יש תחום כזה "סיפורתראפיה" וההבדל בינו לבין ביבליותראפיה הוא שהראשון שם דגש על האקט הסיפורי הבינאישי והשני על הטקסט ועיבודו. קבוצת המשנה של הארגון האמריקאי NSN הנקראת Healingstoryalliance כוללת מספרים שכולם עוסקים בזה (קישור לאתר שלהם נמצא כאן בפורום). בארץ, שני המספרים השמים דגש על עבודה כזו הם תולי פלינט ואני עצמי. מעבר לכך, רבים מן המספרים נוקטים בדרך זו גם אם אינם מודעים לכך או מודעים חלקית. לטעמי כל אקט סיפורי טוב הוא סיפורתראפיה ובזה עוצמתה של האמנות הזו. אלא העוסקים בזה במודע ומתוך לימוד פשוט מצויידים ביותר ידע אודות המכניקה של התהליך. עוד סיפורים שיש כאן בפורום שיכולים לשמש בזירה הזו במיוחד: "שני שועלים" "לבו של עץ" "העץ הפורח" "טיפל'ה עזרה" "כך נוצר הלילה" "עורב והלויתן" יש עוד רבים, זו רשימה חלקית ונשאיר גם לאחרים. בברכה,

perhay

New member
האם תוכלי לציין את הקטגוריות

של הסיפורים? בתוכנת החיפוש החדשה של תפוז קשה לעשות חיפוש כללי, ובלי עין הרע יש כבר הרבה קטגוריות. תודה מראש.

חיפוש כללי

הכנסי למאמרים והקלידי את שם הסיפור בתיבת החיפוש שמשמאל. ניסיתי עכשיו והסיפורים נמצאו בקלות. בכל אופן כל הסיפורים הללו מופיעים ב"אובדן/פרידה/חברות/געגוע" או ב"אקולוגיה, טבע ובני אדם". בברכה,

איך עושים זאת

אגב, מצטרף למברכים - - - ספרי לי, למדי אותי, איך הופכים ממספר סיפורים למספר שעוסק ועושה סיפוריתרפיה? באופן מודע ומקצועי ולא על הדרך........ מה צריך ללמוד לשם כך? איזו הכשרה צריך לעובר כדי לעסוק בכך? זה אחד התחומים שמאוד מעניינים אותי. תודה.

רב המספרים העוסקים בכך

למדו מקצועות מתחום הפסיכותרפיה או שהם מספרי עתירי נסיון וידע בתחומים כמו מיתולוגיה, תיאולוגיה, תורות רוחניות, מיסטיקה, הנחיית תהליכי שינוי וכד'. בברכה,

למעלה