זהו, חזרנו

ariane

New member
זהו, חזרנו

ויכלתי לספר מיליון דברים על הנסיעה הזאת... מה היה טוב, מה היה רע ומה לא היה כמו שחשבתי שיהיה. אבל אלול להיות מאוד מאוד ארוך וכרגע אין לי הרבה כח, אני מתה מעייפות. לא יודעת אם אני שמחה שחזרתי הביתה. במיוחד שאתמול בערב כשהרדמתי את הילדה היא שברה את ליבי לרסיסים עם שאלה כל כך פשוטה. שם התרגלתי לשכב לידה כדי שתרדם אז אתמול היה הלילה האחרון שעשיתי זאת והסברתי לה שממחר היא תשן במיטה במיטה הגבוהה שלה ואני לא יכולה להיות לידה. אז היא אישרה שהיבינה ותהרה את חדרה: היא ישנה למעלה ויש את הצעצועים למטה ופתאום הסתכלה עלי ושאלה למה בהבה רפאל לא נמצא? פרצתי בבכי שקט, נחנקתי. ברגע שהקול שלי חזה אמרתי שרפאל הלך. היא שאלה למה הוא הלך ואמרתי לה שאף אחד לא יודע למה הוא הלך. כמה דקות אחרי היא נרדמה. היום כשחזרנו הביתה היונו כולנו במעלית עם המזוודות ועדן אמרה שהיא מריחה את בהבה רפאל. ועוד היו הרבה רגעים כאלה, כמו בדיסנילאנד כשהייתי שם בחנות ושמעתי אמא שקוראת לתינוק המתחוצץ בחנות "רפאל, בוא הנה"(בצרפתית)... שוב דמעות. בגדול חשבתי שהניתוק הזה יעזור לי רק הבנתי ששום דבר כרגע לא יכול לעזור לי כדי להקל על הכאב, הרגשה נוראית שאף אחד לא מבין את הכאב שלי אז שיחקתי אותה "נורמאלית" שמתי את המסכה הכי יפה שלי ועליתי על במת החיים, בערב מורידה את המסכה ובוכה, נרדמת, מתעוררת בלי מסכה ושוב מתחילה ההצגה. אבל בפנים הכל שבור. כל הזמן חושבת מתי יגיע היום שאוכל שוב להיות עם רפאל שלי. אבל במעבר חד משהו טוב מאוד, עדן חזרה גמולה ממוצץ. כתבה קטנה בחדשות בטלויזיה תרמה יותר משנתיים מלחמה. עכשיו עדן ילדה גדולה באמת. תמונות יבואו בהמשך כי אני במחשב הלא נכון. ובגדול טוב להיות כאן אז אולי נארגן איזה מפגשון כי אני מתגעגעת אליכן מאוד מאוד.

קיטי08

New member
ברוכה הבאה

החיים מזמנים לנו ארועים לא פשוטים. עוד ועוד שלבים בעיבוד האבל הקשה מנשוא. שמחה שגם הצלחתם להפיק טוב מכל זה. מאחלת לך הסתגלות קלה ככל האפשר

ברבי28

New member
ברוכים הבאים

מקווה שלמרות כל החוויות הקטנות שמזכירות, הטיול עשה לכם טוב

עדיקים

Active member
יקירתי ../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע שחזרתם ומקווה שנוכל להפגש בקרוב מתגעגעת מאוד מאוד מאוד. בטוחה שבתוך כל העצב היו גם רגעים טובים אבל יודעת גם שבמצב הזה ממש קשה לראות אותם. אני כאן בשבילך כל הזמן ולא רק וירטואלית את יודעת. שולחת לך המון
ים - כן שמחים לימים הרבה יותר טובים אמן.

חוה76

New member
ברוכה השבה.

נשמע קשה מאד לשמור על פנים מחייכות בשביל כולם. זה דורש כל כך הרבה כח. אין לי איך לנחם מלבד לומר לך שהסרת המסכה בסוף כל יום היא רגע חשוב וטוב. אל תתאכזבי שאת לא מצליחה לשמוח, לשכוח או לחוש הקלה. את עדיין בעין הסערה והכל עדיין חזק חזק. תבכי כמה שאת צריכה. כל כך מפתה לחשוב שיש משהו שיכול להשקיט את הגעגוע, אולי נסיעה או מרחק, ואני מצטערת שלא יכולת להרגיש סוג של שכחה זמנית שם. אנחנו איתך בלי ש-ו-ם מסכות. מוכנות לשמוע מה שיש מתי שיש.

happy

New member
ברוכים השבים

לא פשוט לקרוא את הקושי. שולחת לך חיבוק ענק ומקווה שהשיגרה תצליח לתת לך טיפה אויר לנשימה

כמה טוב שבאתם

הקושי נמצא בכל מקום אבל אין כמו בבית אומנם בבית יש המון זכרונות, מקומות, חפצים של רפאל אבל אולי בבית תצליח גם למצוא את הפינה החמה שלך המרגיעה והמנחמת פה בשבילך תמיד

דיא

New member
ברוכים השבים../images/Emo24.gif

הילדה שלך מדהימה. היא מעבדת את אובדנה בצורה כה מרגשת. היא שואלת, וזה אומר שאת מגדילה ועושה על מנת שיהיה מקום לתהיות שלה ולכאבה. זה לא מובן מאילו. במיוחד אחרי נסיעה כזו, שמטרתה הייתה, בין השאר, קצת אסקפיזם, או לפחות התרחקות. זה לא מפחית את הכאב שלך, אבל היא מתחילה לעבד את הכאב שלה. וזה חשוב. טוב שאת כאן

אמאדובה

New member
ברוכים הבאים

עצוב כל כך לשמוע על עדן שמחפשת אותו. איך אפשר לתת הסברים כשאנחנו בעצמנו לא מבינים? הניתוק אולי לא עזר להקל את הכאב אבל אולי יש דברים אחרים שיוכלו לעזור? אולי טיפול כלשהו, או קבוצה של אמהות שעברו אובדן דומה? את עדיין שבורה לגמרי וזה טבעי אבל זה לא אומר שאין מי שיבין את כאבך או לפחות ינסה.

ברוכים השבים

ברכות לגמילה של עדן! כמו שדיברנו לפני הנסיעה: את לא יכולה לברוח מעצמך. ועדיין, טוב ונפלא שנסעתם. וטוב שחזרתם. אני חושבת שהכי נורמלי בעולם זה לנסות לתפקד תחת מסיכה ונורמלי גם להוריד אותה לפעמים ולבכות. אני חושבת שהגעגוע אף פעם לא יעלם, אבל מקווה שלפחות הכאב יפחת. מחכה לתמונות.

למעלה