זהו, השרץ הולך

EyeSeeYou

New member
ובעקבותיך גם אני קראתי שוב

מאחר וכנראה פספסתי משהו בהודעה בקריאה הראשונה, ובעקבות הודעתו של אלאדין(
) שמתי לב למשפט הבא של אורי גינת- אני לא נשאר במקום שאני לא רצוי, את דעותיי אתם יודעים, והיום אני יכול לישון בראש שקט שהקהילה שאני אמור להימנות על חבריה היא סטרייטית לכל דבר. זהו השגנו את מטרתנו חוץ ממצעד הגאווה אנחנו בדיוק "כמוהם", דורסניים בדיוק במידה הנכונה. אלאדין אמר - "שימוש במונח סטרייט ככינוי גנאי" והוא צודק, אורי אכן עשה שימוש במונח סטרייט ככינוי גנאי... וזה מעניין מאחר ורק לפני מספר ימים, זכיתי לקבל מאורי תגובה אופיינית והנה ציטוט מתוכה- הוא לא רדף אחרי הומואים, הוא בכר להשתמש בכינוי "הומואים" ככינוי גנאי, בסולם הערכים שלי זה הומופוביה. אם חבר/ה שלי היו קוראים לי הומו זה לא היה מפריע לי, אבל כשהשימוש במילה הופך כינוי ללעג זה כבר סיפור אחר. בסולם הערכים שלי לעשות שימוש במילה סטרייט כמילה נרדפת לדורסניות (שלא לדבר על ההכללה שבזה) זה... כנראה שערכי מוסר הם לא משהו עקבי כל כך במקרה שלו. ולחשוב שעל זה זכיתי למשפט "כוחה של המילה הקטנה"

augustus

New member
אלאדין, אתה לא סותר

כשאתה מתנהג כלפי בצורה גועלית, אני לא צריכה לעזוב. אני יכולה להתעלם ממך ובכך לחסוך לעצמי את עגמת הנפש. אורי פתאום ספג מתקפה מכל הדור הצעיר של הפורום. שיתעלם מכולם? זה בלתי אפשרי. בגלל זה עזב. יש מספיק מתחים בחיים, לא צריך ליצור עוד בצורה יזומה.

EyeSeeYou

New member
מתקפה מהדור הצעיר?

הבחור כולה בן 26, אלה שלטענתך "תקפו אותו"(בהרמת
) הם בני פחות או יותר אותו גיל...חכמים לא פחות ואולי אף יותר. מתקפה? שום מתקפה..אנשים הביעו את דעתם על הדברים שלו והסגנון שלו, אין פה זירת קרב ושום אסטרטגיה מתוכננת, הוא כתב משהו בפורום ואחרים הגיבו- העובדה שיותר מאדם אחד לא הסכים איתו לא הופכת זאת למתקפה וגם לא למיעוט מדוכא או קדוש מעונה. אם בכלל אפשר להתייחס לנושא הזה באופן כזה, הרי שהמגיבים התגוננו מפניו ולא להפך.

augustus

New member
תגובה

אני לא רוצה להכנס לויכוח של מי חכם יותר ומי פחות. העניין הוא סובייקטיבי לחלוטין. בעיני, אורי חכם מאוד, חוץ ממנו, יש בפורום עוד אנשים חכמים (לא רואה דרך או מקום להשוות), ויש אנשים שאין לי שום דעה על מידת חכמתם. ובאשר למתקפה, גם זה עניין של סגנון והגדרות. מהשרשרת הזאת, הבנתי למשל שאלאדין רואה כדיון סביר את מה שאני רואה כאלימות מילולית. זה לא שמישהו פחות טוב או יותר טוב, אנחנו פשוט אנשים שונים עם גישות שונות. אורי מרגיש שהדיון כאן תוקפני, ויש לו, לדעתי לפחות, סיבה טוב. אתה לא רואה זאת כך? סבבה. יכול להיות שאתם פשוט לא מתאימים להיות פרטנרים לשיחה, אבל זה לא הופך את אורי ללא חכם, לא מזהה סיטואציות או כל דבר בסגנון.

אכן אני סותר

בלי צחוק - אני לא תמיד קונסיסטנטי. להגיד שאני מתגאה בכל מה שכתבתי בעבר? לא. הלוואי והייתה לי הרשאת מנהל למחוק חלק מההודעות. מאידך, יש הרבה דברים אחרים שכתבתי שאני עומד מאחוריהם למרות שאחרים אולי יראו בכך אלימות מילולית.

קראתי שוב את הודעה שלך

ואהמ... כנראה לא הבנתי אותה בפעם הראשונה והתגובה שלי הייתה מנותקת. לפיכך באמת אין קשר.

xanadu

New member
שאני לא אגיב?

בוודאי שכן! אבל דווקא הפעם זה יהיה מתומצת ואני מקווה שישר לעניין. אני אשתדל להימנע מנימה אישית, פן ינחת עלי חרון אפו של מנהל הפורום והוא יבוא, ירקע ברגליו ויניף את אצבעו בצורה אסרטיבית. אבל מאחר ואני ברוב עוונותיי (ויש לי הרבה, אם תרצו לטל קר יש רשימה משוכפלת), העזתי להניף אצבע ובכך הרסתי את אושיות הדמוקרטיה של העולם המערבי, אני מוצא לנכון לנצל את כפתור ה"הוסף תגובה". מכל ההודעה הארוכה הזאת וה... (נימה אישית מצונזרת, או כשמה במקומותינו "הפיל התאילנדי) הזאת, אני מוצא לנכון להוציא שתי מסקנות - א´ - משתתף פורום, שהפך למינהג ולמרבה הצער הוא לא היחיד, להגיב בזלזול מופגן, מבטל ובוטה לכל מי שהעז לחלוק על דעתו ו/או שפרסם את דעתו המנוגדת ולא השתמש במשהו שמתחיל ב"פוסט" או "ניאו וזכה ליחס מגמד ומזלזל, לשצף קצף נזעם, לקיתונות של צוננין שהם חסרי פרופורציה בכל קנה מידה שהוא - שלא יתפלא אם בסופו של דבר הוא זוכה ליחס דומה. ב´ - משתתף פורום, שהגישה שלו להתמודד עם ביקורת, היא לשעוט במעלה המדרגות ולטרוק את הדלת או לתקוע אצבעות באוזניים ולהגיד "לא שומע-לא שומע-לה לה לה לה", שזה אגב הסאבטקסט של ההודעה הנפתלת הזאת (איך המילה בלועזית שהכנסתי? שוס, הא?), במקום לנסות להקשיב למה שאחרים אומרים - אולי עדיף לנו בלעדיו. הדלת שם, תשתדל לא לטרוק אותה בבקשה.

קצת ../images/Emo32.gif...

עם כל הכבוד (ויש הרבה מזה) השימוש ב -"הנרטיב הפוסטקולוניאליסטי" לוקח את "הסאבטקסט" ובגדול
. אישית,כשהתחלתי לקרוא את ההודעה של אורי גינת (בחצות,אחרי יום מעייף של שופינג והליכה בפארק),נעצרתי כשהגעתי לצירוף המילים המצמרר הזה(עודד,תזכיר לי מה היה הפירוש ? בעצם, עזוב,לא רואה את עצמי מצליח או רוצה להשתמש במילים כאלה), ומאותו רגע כבר לא היה מעניין אותי כל מה שהיה כתוב בהמשך... מיד המשכתי למטה בשרשור , כי הייתי בטוח שאיפשהו אני אגיע לחלק היותר מעניין(הדיון בנושא ה-
). No more Drama/ Mary J. Blige

augustus

New member
הרבה אוף

עם כל הכבוד, צירוף המלים "נרטיב פוסטקולוניאליסטי" אינו מסורבל או בלתי ברור כפי שאתה מתאר. כולה שתי מלים לועזיות מוכרות יחד. אני יודעת שעומס הלועזית יכול לעצבן, לעייף ואף להוות סימן לנסיון לכפר על פיגור סביבתי. אבל שתי מלים לועזיות מסכנות, שנטמעות בטבעיות בקטע של טקסט עברי מנוסח יפה? בן אדם, אתה לגמרי מגזים. מזל שרוצים לבטל את המבחן הפסיכומטרי, הוא באמת לא משאיר צאנס לכולם. |לא רואה את עצמי מצליחה או רוצה להעביר ימים בשופינג והליכה בפארק. מה שאומר שבני אדם הם שונים|

my self

New member
הנני כאן!

לא רציתי להיכנס שוב לעימותים על רקע אישי, לכן לא הגבתי לשרשור. אורי לא ייעלם מחיי כל כך מהר (לא שהוא נמצא בהם כל כך הרבה), לכן זו לא פרידה לנצח לנצחים. אני, אגב, מסכים עם אוגי ש"נרטיב פוסטקולוניאליסטי" הוא אולי מונח ארוך אבל כבר כמה שנים יצא מגדרות האקדמיה והקורא שגלגלי עיניו תחובים היטב בגולגלתו לא אמור להתעלף למקרא המונח. הוויכוח על התרבות הסטרייטית הוא לדעתי נון אישו, נראה לי שאורי פשוט התכוון שחברי הפורום נוהגים ככלל הציבור, ולא כפי שהיה מצפה מקהילה הומו-לסבית סולידרית. הוא לא התכוון דווקא לציבור הסטרייטים, אלא לאוכלוסייה הכללית. ואפרופו הכותרת... אמנם עברי לידר סרב להתארח בפורום, אבל אתם חושבים שיהורם גאון ייעתר לבקשה?

אין משהו עממי יותר מיהורם גאון

חוץ מזה שוב כתבת "סולידריות". אתה רוצה שהחבר שלי שוב יבוא? (2-) נקודות על השימוש במילה לועזית (1+) נקודות כי במילה יש פחות מ- 10 אותיות

יעל נור

New member
קראתי אתמול ונשארתי קצת בלי מילים

היום קיבלתי עידכון טלפוני על מה שקורה בפורום (מה לעשות, לפעמים נבצר ממני מלהגיע לאינטרנט), אבל רק עכשיו ראיתי את כל השרשרת שהתפתחה מאז.... אני לא יודעת ממש מה לומר. לומר לאורי שלא יעזוב? אנחנו אנשים בוגרים שעושים החלטות בוגרות ואני מסכימה עם אוגוטוס שאמרה שלא רצוי להישאר במקום רע לנו בו. להתעלם? נראה לי כמו חוסר התמודדות עם טענות שהובעו בהודעה של אורי. ואני, אגב, לא רואה בהודעות כאלו "הודעות פרישה" אלא נסיון לשנות מצב שנראה לנו לא תקין. ניסיון לנער את המערכת. נדמה לי שלפחות בזה אורי הצליח. האם הוא באמת יעזוב? לא יודעת. כמו שאמרתי אנחנו אנשים בוגרים ואנחנו מחליטים בשביל עצמנו (כל אימת שמתאפשר). מדבריו עולה שהוא מתכוון להיות כאן, ולקרוא את מה שנכתב, אבל לא להגיב. זכותו. אולי זה יעשה לו טוב ואולי יום אחד פתאום יגרד לו בקצה האצבעות והוא ילחץ על "תגובה". בחרתי להתבונן, ונכון שלפרק זמן ארוך יותר מהמתוכנן בשל קשיים טכניים ובכל זאת - בחירה. מה שנראית לי כמילת מפתח כשמדובר בהחלטות שאנחנו עושים. קראתי את מה שהיה לכולם לומר ונראה לי שבין העלבונות (שרצו כאן קצת) גם נוצר שיח אמיתי שעיקריו - תרבות דיון, מהו שיח וירטואלי ומהם גבולותיו וגם שאנחנו אנשים שונים מאוד למרות שאנחנו חלק מקהילה אחת. כך שמכל הרע לדעתי יצא גם טוב. היו שנעלבו, היו ששמחו לאיד, היו שכאבו. בעיניי משהו שכתוב טוב זה משהו שגורם לנו להרגיש כי הוא נשאר איתנו גם אחרי שהקריאה מסתיימת, אבל אני, באופן אישי, לא אוהבת לכתוב דברים שפוגעים, ועם זאת גם אצבעותיי על המקלדת הן לעיתים משולחות רסן. אנחנו אנושיים. לדעתי כל כותב שעוזב הוא אובדן לנו כפורום. אבל אני מכירה אנשים שעזבו פורומים וזה עשה להם רק טוב, כך שלפעמים דווקא משהו שניער אותנו ונראה מעליב ופוגע וקשה מתגלה כדבר טוב. אז מי יודע, אולי גם אורי ירגיש כך, ואם לא - הוא תמיד מוזמן לחזור. ועוד דבר - פורום מורכב מאנשים. הוא מי שאנחנו בפרק זמן מסויים, ואנחנו משתנים כל הזמן וכך גם הפורום. בכל פורום יש תקופות טובות יותר ופחות, תקופות אלימות יותר ופחות, תקופות פוריות יותר ופחות, אנשים באים והולכים, זה כל העניין. העירבוב. ולמרות כל מה שאמרתי בכל זאת בקשה אחת - בואו ננסה להמשיך ולשמור, עד כמה שניתן, על איזושהי תרבות דיון. ואם פיספסתי משהו שמישהו אמר או לא התייחסתי - סליחה. השעה מאוחרת והאישה מחכה לי מול הטלווזייה....

למעלה