זהו החלטתי !!! אני פותח משתמש ... כן אבל ...??

AגרCוי

New member
זהו החלטתי !!! אני פותח משתמש ... כן אבל ...??

אני מקווה שתבינו אותי ובמיוחד שאני רואה כאן המון המון הבנה וקבלה מאנשיםאבל איך לע**** בן-אדם עם כל ההפרעות שיש לי אמור להתגבר על אחת המשוכות הקשות ביותר במצב הזה ולפתוח פה שם משתמש - הפרעת אישיות גבולית - לחץ וחרדה - מחשבות אובססיביות- מאניה דיפרסיה ( אישיות דו- קוטבית )אז הגיע הזמן שתדעו אנשי פורום יקרים , זה כבר חודש שאני נכנס לפה וקורא את כל השיחות במטרה נואשת להביןאו אפילו קצת לקבל מושג לקראת מה אני עומד להתמודדכבר כמה חודשים שאני מקבל את כל האבחונים הנ״ל והגיע הזמן לעשות מעשה ! צעד ראשון, נרשמתי לפורום ??אני אסיים ואומר כל הכבוד לכם על האומץ והיכולת לשתף

תתחדש על הניק, אני שמחה שאזרת אומץ

נשמע שהנחיתו עלייך כלמיני אבחנות ואתה עדיין מבולבל, אתה מוזמן לשתף אותנו יותר ואני בטוחה שתמצא פה אנשים שיבינו אותך

אני בטוחה שגם בך יש אומץ ויכולת לשתף, כבר עשית צעד אמיץ

AגרCוי

New member
מלא הבחנות - זה הרי כמו לשלוט בפסיכולוגים

בבקשה עזרו לי להבין - האם יש דרך לאבחן את הבעיה שלי ולקבל טיפול הולם ?כבר נתנו לי 4 אבחונים שונים , כל אחד מסתמך על דברים שאני מספר לו אחרי הפגישה עם המאבחנים (2 פסיכיאטר/ 2 עו״ס / 1 פסיכולוג/ 2 מטפל אלטרנטיבי) ממש מרשם של חוויות אבחון . על מה אני אמור להסתמך ? ולאיזה מהטיפולים לפנות ? האם יש דרך לקבל מבדקי אישיות אמינים שמציעים גם טיפול לאחר מכן ?מיותר לציין שלי אין שום בעיה עם עצמי רק לסביבה שלי יש לי נראה מאוד נורמלי שאני עצוב כשאני עצוב ולפעמים אני שמח נראה לי הגיוני שאנשים מתעצבנים לפעמים וגם אני בעצם הדבר היחיד שלא נראה לי נורמלי - זה ההתנהגות של אנשים אחרים המצב פה חמור ואנשים מתהלכים יום יום בניתוק מוחלט מהמציאות כאילו הם עושים את כל מה שהם כבר יכלו לעשות שיהיה כאן טוב ?!?

מספר אבחנות

יכול לנבוע משתי סיבות:
1. כפל אבחנות, כשהן מתקיימות ביחד,
ולא סותרות אחת את השניה.
(בלשון אנשי המקצוע זה נקרא קו-מורבידיות).
זה מצב שיש גם וגם וגם
2. שהמצב לא יציב, וכל פעם מוגדש כיוון אחר.
*
איך זה שהגעת ל 4 איבחונים שונים בתקופה קצרה?
כל המטפלים מאותה מסגרת?

AגרCוי

New member
פסיכולוגים ופסיכיאטרים פרטיים

אבל הם לא ממש מסתכלים על דפי האבחון שאני מגיע איתם כל אחד רוצה לאבחן בעצמו

שלום שוב

אתה יכול לעשות אבחון פסיכודיאגנוסטי שיכול לעזור לך להבין מה קורה איתך, לעשות לך סדר בבלאגן ולתת לך אבחנה מסודרת... האמת שקשה לי להבין את הסיפור - אתה לא סובל? אתה מרגיש בסדר גמור? על מה הסביבה שלך מתלוננת? אתה במאניה?

AגרCוי

New member
אני מרגיש שהעבר שלי פשוט מכביד עליי

וכן האמת שאחד הפסיכיאטרים בהחלט אבחן מצב של מאניה כרגע , אני מרגיש שזו סתם שמחה כדי לצאת מהבאסה אחרי הכל יש פשוט כל כך הרבה שאני צריך להתמודד איתו וזה החיים האמיתיים עבודה זוגיות הצלחות כישלונות כלכלה ועוד ועוד אבל מי לא צריך להתמודד עם כל אלו ?! ולמי בדיוק זה הולך חלק כל כך ? יש ירידות ועליות בחיים כמו לכולם, ואמנם על דבר אחד אני מסכים כי בתהפוכות החיים שלי ואמנם עברתי הרבה ... נראה לי שהתמודדתי או לפחות שרדתי אותן יפה מבלי לשכוח שהכל יחסי

לא פשוט לקבל העובדה שסובלים מבעיות נפשיות...

זה מאוד מאוד קשה ומעצבן ולא פייר ומתסכל ומרגיז...

אני זוכרת איך היה קשה לי לקבל את זה בהתחלה ולעכל את זה, ועד היום זה ממשיך להיות קשה והמחשבה על זה היא בלתי נסבלת...

אבל חשוב לקבל את זה ולהיות מודע לעצמך כדי שתוכל לעזור לעצמך ולשפר את המצב... לתקוע את הראש בחול זו טעות גדולה...

נכון, החיים לא קלים להרבה אנשים, גם לכאלה שלא סובלים מבעיות נפשיות, אבל לא כולם מגיעים למצבים קיצוניים שבהם איכות החיים שלהם ממש נפגעת / לסביבה מאוד קשה להתמודד איתם / הם מסכנים את עצמם וגורמים לעצמם לנזק... ועוד...

הייתי רוצה לשאול כמה שאלות כדי לנסות להבין איך החיים שלך נראים - אתה עובד? למדת משהו? מה אתה עושה ביומיום? עם מי אתה גר? אתה עצמאי? מסתדר מבחינה כלכלית?

אם העבר מכביד עלייך כדאי שתפנה לטיפול... בלי טיפול משקעי העבר ימשיכו להציק ולחבל לך בחיים...

שאלתי אם אתה סובל ממאניה בגלל שכשנמצאים במאניה יש תחושה שהכל בסדר ואפילו מעולה וטוב מתמיד... אנשים רבים נהנים נורא ממצבים של מאניה ומתגעגעים אליהם כשהם מאוזנים תרופתית... אבל מצבים של מאניה עלולים לגרום לך לנזק כלכלי ולנזקים נוספים ואף עלולים להביא אותך לאשפוז...
ואחרי המצבים האלה יכולה להגיע נפילה קשה למצב של דיכאון...

האם אתה מזדהה עם התסמינים של מאניה וחושב שאתה נמצא במצב כזה?

על מה הסביבה שלך מתלוננת? מה מפריע להם בהתנהגות שלך?

AגרCוי

New member
ממש שאלות מכוונות הצגת בפניי

מכל הבחינות שציינת הייתי אומר שאני פעם ככה ופעם ככה אבל אלו פשוט נראות לי כנסיבות החיים שלי , הייתי גם קצת חושש לפרט כאן מחשש לזיהוי אולי אני שוב פעם אלך לשיחות עם פסיכולוג ואנסה פשוט להסביר את הכל את מבינה זה מצב כזה בעייתי בשבילי להסביר למישהו את כל נסיבות חיי בשעת פגישה אחת

למעלה