זהות ?

• פותח הנושא Guy K
  • פורסם בתאריך
גיא, לפי דבריך

גם כל אותם עולים חדשים שהגיעו ארצה מרוסיה, אתיופיה או כל מקום אחר עלי אדמות, הם מייד ישראלים, נכון? אבל אני לא חושבת שאני מסכימה אתך. בעיני הם הופכים להיות ישראלים כשהם נפתחים לקבל את הישראליות בכל רמ"ח איבריהם ושס"ה גידיהם: לקבל את התרבות הישראלית, כולל החספוס הצברי הידוע (ולא להשאר כלואים במעין "גטאות"), לקבל את המאכלים הישראליים, לקבל את החובות לחברה הישראלית וכו'. אתה יודע מה? קשה לי להתייחס אל עולה חדש, שהחליט סתם מתוך התפנקות שלא לשרת בצבא/שירות לאומי, כאל "ישראלי". הוא תמיד יישאר בעיני "עולה מ..." מאחר ואני בהחלט רואה את עצמי כאילו כלואה (אם כי לחלוטין מתוך בחירה) בתוך "גטו" ישראלי שכזה, ומאחר ואני לחלוטין לא רואה את עצמי מקבלת על עצמי את צורת ההתנהגות הרובוטית האמריקאית, ומאחר וגם אחרי שנה וחצי יש לי עוד בעיה עם האוכל האמריקאי הטיפוסי וכו' וכו' וכו', אני ממש לא חושבת שהייתי יכולה להגדיר את עצמי אמריקאית (אני גם לא ממש רוצה את ההגדרה הזו). מה שאני מנסה להבהיר הוא שלדעתי לא מספיקה עצם הבחירה לגור כאן כדי שתוגדר אמריקאי. צריך להתקיים, לדעתי, מכלול שלם של דברים כדי שההגדרה הזו אכן תתאים לך.

Guy K

New member
אז יש לי שאלה,

חרדי שלא מתגייס לצבא מסיבותיו שלו - ישראלי? וערבי ישראלי - ישראלי? ועולה מרוסיה שמת בפיגוע פחות מחודש אחרי שעלה לארץ - ישראלי?

לגבי חרדי - לי יש בעיה עם הגדרת

הישראליות שלו אם הוא לא עושה אפילו שירות לאומי. כך גם לגבי ערבי-ישראלי, אם כי שם אני קצת יותר נכונה להתכופף, ולו רק משום שלהרבה מהם יש בעיה עם הצבא שפשוט לא מוכן לגייס אותם (ואני מכירה לא מעט שהלכו ועשו שירות לאומי במקום זה). בנוגע לעולה מרוסיה שמת בפיגוע - טוב, כאן כבר קצת הקצנת. בוודאי שאני לא מדברת על מקרה מצער שכזה, אלא על מצבים שגרתיים. עולה שמת בפיגוע הופך, בעיני לפחות, לישראלי, משום שברור שהוא נהרג בשל עצם הישראליות. אני גם חושבת שבמקרה שכזה המדינה צריכה לעשות את הכל כדי לעזור למשפחה של אותו הרוג (כן, גם אם הם לא בדיוק נכנסים לקטגוריה של "מיהו יהודי"). אבל תסכים אתי שזה לא בדיוק מקרה קלאסי.

MicMik

New member
מלאאא קלישאות

לא מקבל את טבלת המיון שלך, נעשתה לפי קריטריונים לא ברורים, ולא מבין לצורך מה. הייתי שמח אם היו מפסיקים להעריך אדם לפי השרות שהוא עשה (כן, הייתי בצבא), ועצם השירות או אי-שירות לא מלמד על מידת הנאמנות למדינה והמעורבות החברתית. מוכנה לעשות הנחות לערבים? פאטרנליזם נמוך, את בטוחה שהם שואלים אותך בכלל? את בטוחה שהם מרגישים ישראלים אם יש להם תעודה כחולה? הרכישות החדשות של ערבים מהשטחים עקב נשואים עם ערבים ישראלים- עושה אותם ישראלים? הם לא פלסטינים יותר? והאם ההרוג בפיגוע הוא תייר מרוסיה שרק בדק את השטח לקראת עליה, נהיה ישראלי? ואם הוא עבריין שזייף את יהדותו כדי לתפוס טרמפ על המדינה לתועלתו האישית ומת בפיגוע הוא ישראלי? והעולה הכשר שלא הצליח לחמוק לארה"ב או עשה טעות ועלה לארץ ועכשיו מממת לעבור לארה"ב אך במקום זאת מת בפיגוע, הוא ישראלי? ואם יקרה לי פה משהו, זה יהיה בגלל עצם האמריקאיות שלי? או בגלל צרופי מקרים/ גורל (כל אחד יבחר את מה שנח לו). יש בכלל מקרה קלאסי? אני בדעה שיש מקרים קלאסיים כמספר היושבים בארץ, ואם יבוא אדם ויאמר לי שהוא ישראלי, אני אקבל את זה.

ליילה

New member
אני נוטה להסכים עם מיק מיק

(איזה ניסוח דיפלומטי..
) מבט מהצד, אני חושבת שהקריטריונים שנתת פה למי הוא ישראלי הם הבעיה המרכזית של החברה בארץ. ואנחנו חוזרים פה לוויכוח העתיק של כור ההיתוך. אני לא חושבת שכל אחד צריך לוותר על המוצא שלו, ועל הייחודיות של המקום שממנו הוא בא בשביל להיות חלק מהחברה בארץ. לא כל מי שעושה צבא מדבר בסלנג ואוכל שווארמה או פלאפל נהיה ישראלי, אני חושבת שזה גם לא טוב להפוך את כל הישראלים לשטנץ הזה שלימדו אותנו אותו וקבעו לנו שזו הישראליות. זו הייתה בעיני הטעות של מקימי המדינה, שבמקום לקבל בכבוד את המוצא של אחד שהגיע ולתת לאנשים להיות חלק מהחברה הישראלית למרות שיש להם העדפות שונות במנהגים מאכלים או כל דבר אחר, הורו לכולם להפוך לשרוליק עם הכובע טמבל. בזה ארה"ב יותר חכמה, נכון כולם חיים פה יחד והם חלק מארה"ב יש להם זכויות וחובות שווים והכל, אבל הם לא חייבים כולם להפוך להיות אותה תבנית, ואנשים יכולים להמשיך לחיות בקהילות שלהם עם המסורות שלהם והשפה שלהם בלי שזה הופך אותם לפחות אמריקאים. לגבי ההגדרה של מיהו ישראלי או מיהו אמריקאי, לדעתי מי שנולד וגדל במדינה מסויימת , התחנך בה ובו נמצאים זכרונות ילדותו, רק הוא יכול להיות באמת אמריקאי, או ישראלי (תלוי איפה הוא עשה את זה) כל היתר, וותיקים וחדשים, לעולם יהיו מהגרים...

depechemode

New member
אמריקאי או לא אמריקאי

קראתי את הדעות שלכם ואני מזדהה כמעט עם כולם, אבל השאלה הזו משתווה לשאלה מה היה קודם, הביצה או התרנגולת. אתה אמריקאי ישראלי או ישראלי אמריקאי. אני חי פה כבר מספר שנים והספקתי לאהוב ולשנוא מאפיינים וצורות התנהגות אמריקאיות אבל זה לא משנה, כי להיות אמריקאי זה לא דברים שאתה עושה, אומר או חושב. זה מה שעובר עליך כל רגע בכל שעה כל יום. ומכיוון שאף אחד מאיתמו לעולם לא יהיה רק "ישראלי" או רק "אמריקאי" תמיד נשאר מין בני כלאיים שכאלה, מפותחים, כאלה שספגו תרבויות שונות על בשרם ולא דרך האינטרנט. לדעתי זה דורש דור חדש.. דור של ילדים שיגדל על ד"ר סוס והקרטון נטוורק שיאכלו בקפיטריה של הביצפר ויתאמנו לנבחרת הפוטבול. אם אלוהים גרר אותנו 40 שנה לפני שנתן לנו להיו ישראלים.. כנראה הוא ידע על מה הוא מדבר.

stardustit

New member
גםאני קצת מתקשה להאמין

אולי אתה באמת מישהו עם כושר איקלום יוצא מגדר הרגיל, אך קצת קשה לי להאמין שלאחר 10 חודשים הזהות שלך אמריקאית. מעבר לזאת, אחרי רק 10 חודשים אינך יכול לדעת בוודאות שתשאר כאן לנצח (נדמה לי שגם פעם כתבת שמתישהו אתה רוצה לחזור לארץ, או שאני טועה). אז ככה אפשר לשנות זהויות כמו זיקית? אני לא חושבת. זהות היא חלק ממי שאתה, לא משהו שמשתנה בעקבות ניירות מסויימים (תלוש משכורת שמוכיח ששילמת מיסים, אזרחות). בכלל, לדעתי כדי ממש להרגיש ושיתייחסו אלייך כאל אמריקאי, צריך ממש להיוולד כאן (ולגור!) או לפחות לגור כאן מגיל מאוד צעיר, רק בצורה כזו הערכים האמריקאים הופכים לחלק ממי שאתה. אז אם תמשיך לגור כאן ויהיו לך כאן ילדים, הם מן הסתם ירגישו אמריקאים וכך גם יתייחסו אליהם. גם לי יש אזרחות, גרתי כאן מספר שנים כילדה, וכל יום אני עדיין מתפלאת למצוא כל כך הרבה הבדלים ביני לבין האמריקאים.

greeneyes3

New member
YYY -איך ששמוליק ../images/Emo23.gif את אמריקה!!!!

שמוליק(אני)אוהב את אמריקה כי......... אמריקה מאפשרת לך לחיות את החיים שאתה מחפש לך...... אם אתה מחפש לגור בקומונה עם 15 ישראלים בדירה מעופשת,אמריקה מאפשרת לך אם אתה מחפש לחיות ברווחה לבד עם אהוביך או אהובתך באושר,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות לבד,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות בעוני,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות בעושר,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות מאושר,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות מתוסכל,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות שלם עם עצמך,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות בכאסח' עם עצמך וזהותך האישית,היא תאפשר לך אם תרצה לעזוב,היא תאפשר לך אם תרצה להשאר,(עם קצת מאמץ)היא תאפשר לך אם תרצה לחיות חיים עם עומק ומשמעות להם,היא תאפשר לך אם תרצה לחיות חיים שטחיים של שופינג בבוקר וצהריים וערב(הכיס שלך)ואמריקה יאפשרו לך הקיצר! אין כמו אמריקה!!!!!!!!!!!!! I LOVE THIS COUNTRY קחו את הזמן שלכם, לאט לאט,תבינו איך הכל עובד כאן..... הפילוסופייה שלי היא די פשוטה: כסף!!!???? כסף עושה מבן האדם יותר ממה שהוא הייה קודם ומההתחלתו... ולפני שעשה אותו.... דהיינו......... אם את(ה) איש(ה) טוב(ה)? כסף יעשה אותך ויאפשר לך להיות עוד יותר טוב(ה) אם היית איש(ה) רע(ה) כסף יעשה אותך עוד יותר רע(ה) אם היית איש(ה) שטחי(ת) כסף יעשה אותך הרבה יותר שטחי(ת) אם היית איש(ה) מעמיק(ה) כסף יאפשר לך לחדור לעומקים ורבדים אישיים ובתובנות החיים שלא יכולת לאפשר לך קודם זהו שמוליק-מת על קפיטליזםםםםםםםםםםםםםםםםם

Ayelet CA

New member
ומה קורה בשכונה שלי?

אני גרה באמריקה, קליפורניה, סן מתאו, אם כל הפרברים. מעמד בינוני עשיר ושמח בחלקו. יש לנו שכן (לבן) ששמו הוא מייקל ג'ורדן...יש לנו עוד כמה שכנים: אירים לשעבר, פולנים לשעבר, יפנים לשעבר, הונג-קונגים שמשכירים את ביתם להודים לשעבר. השכונה שלי נחשבת טובה (ויקרה להכעיס), היא נחשבת לשכונה ללא בעיות אתניות, קרי, אם תחפשו בית בשכונה לבנה אמידה, תגיעו לכאן. אמריקה...

ישראלים בנפשינו

כאנשים שנולדו וגדלו על התרבות הישראלית מאוד קשה להפוך ל 100% אמריקאי אנחנו כאן כבר 9 שנים ישראלים בכל דבר. יש לי חברה שנמצאת פה 18 שנה ולמרות כל המאמצים להיות אמריקאית היא עדיין רק 60% אמריקאית והשאר ישראלית, היא מדברת עם ילדיה אנגלית (בעלה נולד בישראל אך חי פה מגיל 11) כך שלא כל כך פשוט להשליך מאחור את התרבות הישראלית ולהיות פתאום אמריקאי- אוליי הדור הבא.

sirpad

New member
זהות זה מה שאתה מרגיש

ואם גיא מרגיש אמריקאי או אם גיא מרגיש שבעצם אין ממש הבדל בינו לבין האמריקאים אז מותר לגיא להרגיש ככה.אם מישו אחר שחי פה כבר 69 שנים עדיין לא מרגיש שהוא אמריקאי מותר גם לו. אני לא מכיר את גיא לעומק ולא סגור על היום בו הוא עזב את ארונו אבל הוא לא היה צריך לעבור תקופת הסתגלות כדי להיות גיי,ברגע שוא הרגיש שהוא כזה הוא נהייה כזה ולא באו אליו מועצת הגייז ואמרו לו חכה חכה אתה רק טירון,קודם "תטחן" קצת צעירות. לגביי האבחנות על העם האמריקאי. למרות שאני גם חוטא בזה לפעמים, אני חושב שזה לא לעניין לבוא ולהסיק מסקנות.זה לא לעניין.ולמרות שבלי שאהיה באמריקה יום אחד בחיי אני כבר מפוקסס על זה שהם עם טיפש ובלה בלה בלה אני לא מצהיר את זה בריש גליי.זאת הדעה שלי ואני שומר אותה לעצמי ועדיין נשאר פתוח ול2 אמריקאים שיש איתי בכיתה אני לא מייחס את דעותי הקדומות. עוד דבר איפוא,שיצא לי לחשוב עליו לפני מספר ימים הוא האופי הישראלי של להוציא את המילה אני חושב מהמשפט, מה שגורם למשפט להפוך מדעה לקביעה ולישראלים זה לא מציק כי כולנו מדברים ככה אבל אם תשימו לב כשאנחנו מדברים באנגלית אנחנו לא משמיטים את זה. למשל אם אני רוצה לומר בעברית שהיום חם מאוד ממש חמסין אני אומר: "בואנה-חם היום משהו פחד" באנגלית הייתי אומר "I think it's hot as hell today" ככה אנחנו מדברים על הכל.אנחנו לא אומרים אני חושב שהאמריקאים אוכלים כל היום הרשי.אני יודע שהם עושים את זה.מחקרים של שנים ב MIT הוכיחו את צדקתי. יום טוב.

forglemmigej

New member
ועוד דבר,

הרבה פעמים מי שלא היה באמריקה קובע דעה על האמריקאים לפי תכניות הטלביזיה שהוא רואה. ומכיון שהטלביזיה היא תמיד שואוביז (גם החדשות) יש דעה מוטעית על האמריקאים. בכולופן בביקור קצרצר שעשיתי שם לפני כמה שנים שיניתי את דעתי על האמריקאים. כלומר כאלו שנולדו שם ולא כאלו שנמצאים שם עשרים שנה .וראיתי אנשים ישרים, חרוצים, דעתנים. אולי פגשתי את הלא נכונים... דהה !ומאז אני מעריצה את האומה הזאת עוד יותר, למרות אי אלו חולשות בה..

ליילה

New member
אני חושבת שלעשות הכללות על

העם האמריקאי זו בעיה. מדובר על 50 מדינות שמתפרשות על שטח של כל אירופה, ואני לא סגורה על המספר אבל משהו כמו 270 מליון אזרחים. קצת קשה להכליל על כל כך הרבה אנשים. מהנסיון שלי באזור שבו אני גרה אני יכולה להגיד לכם שהניו יורקרים שאתם בוודאי מכירים, אלו שחיי םבניו יורק סיטי (ואני לא מדברת רק על קרי את סמנטה מלב ליבה של מנהטן) שונים לחלוטין מהניו יורקרים שאני חיה איתם בכפרים האפ סטייט ניו יורק, ויש לי תחושה עמוקה שרוב האמריקאים דומים הרבה יותר לאנשים שאני נתקלת בהם פה (וזה לא כל כך מעודד, אבל זה המצב), וגם עכשיו נשארתי עדיין רק בתחומי מדינת ניו יורק. נכון שיש קווי תרבות כלליים, ואני מסכימה שלמשל פטריוטיזם על גבול הפשיזם היא אחד מהם, אבל גם זה מתבטא אחרת באזורים השונים.

אני מסכימה

רק רציתי לומר שההכללה שעשיתי היא על סמך ההיכרות שלי, ומה שאני ראיתי ופגשתי, והיא דעתי בלבד... זה הכל.

Guy K

New member
סרפד, אתה כל כך צודק !!!!!

באמת לא הייתי צריך תקופת הסתגלות כדי להיות גיי.... ומבחינתי ביום שהתחלתי לעבוד בארה"ב - הפכתי לאמריקאי. שווה לחלוטין לכל אמריקאי אחר. ההבדלים של המנטליות, כמו שאמרתי במקומות אחרים בשרשור הזה, קיימים ביני לבין האמריקאי הממוצע בדיוק כמו ההבדלים בין שחקנית הוליוודית וחוואי מלואיזיאנה, בדיוק כמו ההבדלים בין משפחה יוונית למשפחה לבנה. לכל אחד יש רקע אחר, מוצא עדתי אחר, שיוך גזעי אחר, וזה מה שעושה אותי אמריקאי לא פחות מג'ורג' בוש.

ליאתA2

New member
זהות

אני שמחה שעוררתי דיון כל כך סוער... אבל תרבותי (ברובו). אני זו שגיא דיבר איתה ומה שאמרתי היה "אני מגדירה את עצמי כבעלת אזרחות אמריקאית, לא כאמריקאית". יש לי הרבה מה להגיד על הדברים שקראתי כאן אבל אני בעבודה כרגע. היום בערב אני אקח את הזמן לשבת ולכתוב מה דעתי על הנושאים שעלו כאן.

למעלה