זהות ?

• פותח הנושא Guy K
  • פורסם בתאריך
גם אני חושבת כך

לא היתי רוצה לחיות פה כל החיים וילדיי שחיים כחצי ישראלים וחצי אמריקאים עדיף שיגדלו בארץ עם המשפחה והתרבות שנוכל לחלוק איתם להבין אותם וךהיות חלק מעולמם גם כשיגדלו. כבת להורים שעלו לארץ (בשנות ה 50) תמיד קינאתי באלו שהוריהם נולדו בארץ תמיד היה פער תרבויות. לא היתי רוצה שכך ירגישו ילדיי.

אמנם אני לא באמריקה

אבל רק רציתי להגיד שאני ממש לא מעדיפה שהילדים שלי יגדלו בארץ. אם הייתי רוצה את זה, לא הייתי לוקחת אותם משם.

עדי הגזמת הפעם

נעלבתי מאוד מהדברים האלה "אני שונאת את השטחיות פה, את החומרניות חסרת הגבולות, את הערך הנעלה שופינג, את העובדה שהכסף הוא קדוש, את זה שאדם לאדם זאב והם לא יודעים מהי חברות, את זה שאין ערכי משפחה, ובעיקר, את זה שהאמריקאים כעם, ככלל, הם עם טיפש וחסר חשיבה עצמאית, עם של כבשים שמחנכים אותו נון סטופ לעקוב, לא לחשוב" בתור אמריקאי נפגעתי מאוד , ולידיעתך יש כן "אמריקאים" שקוראים את הפורום

חבל שנפגעת

כיוון שכתבתי שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, ויש הבדל גדול בין יהודים אמריקאים ל"אמריקאים". ובכלל, אני לא אוהבת את המדינה הזו ואת העם הזה וזה לא חדש לא לך ולא לאף אחד שמכיר אותי. אם אתה בוחר להיעלב באופן אישי ממשהו שלא קשור אליך באופן אישי, חבל. זו דעתי, וכך אני מרגישה. מטבע הדברים לא הייתי חברה של אנשים שהייתי מרגישה כך כלפיהם, על אף שצביעות היא תכונה בולטת של אותם אמריקאים שאני לא סובלת כאן, לדעתי היא מגעילה. ובכל אופן, כמובן שלא התכוונתי לפגוע בך, אבל אני בטוחה שאתה יודע את זה. כמה קל להיעלב מכל מה שמישהו אומר באופן כללי.

תודה עדי

אבל מאיפה אני צריך לדעת שאת עשתה הבדלה בין בין יהודים אמריקאים ל"אמריקאים" ? ובמה את חושבת ההבדל ?

az ma

New member
אני חושב שברית מילה, געפילטע פיש

וצ'יקן סופ מחדדים ת'מוח, הורגים כל זכר לצביעות ובכלל, עושים ת'אדם "נחמד" ואינטליגנטי.

depechemode

New member
אני תמני - no gefiltefish for me!

האם זה אומר שאני לא נחמד ואינטיליגנטי? :|

הרבה אמריקאים לא יהודים עושים ברית

מילה. לא יכול להגיד "רוב", כי אין לי נתונים סטטיסטיים. אבל יש לי כמה חברים קתוליים נימולים שמלו גם את ילדיהם. אז לא נראה לי שזה יהיה הקריטריון להבחין בין יהודים אמריקאים ל-"סתם" אמריקאים.

az ma

New member
א. הגויים לא עושים זאת כדת וכדין...

יאנו, לא משלמים למוהל... ב. הם לא אוכלים געפילטע...

depechemode

New member
היי עדי.. רציתי לדעת

כמה פרטים שאני בטוח שרוב האנשים פה יודעים.. אבל הסתקרנתי בת כמה את, ומהיכן למה עזבת את הארץ, ולמה את חיה פה שאלות בנאליות .. אני יודע אבל בכל זאת הייתי מעונין לדעת

depechemode

New member
חחחחח (שיט)

דבר שתמיד מרתק אותי זה שלכל "יורד" יש סיפור מיוחד משלו. זה כמו פתיתי שלג.. אין שניים זהים.

יש לך טעות אחת

חשובה, אני לא בין היורדים, לא עזבתי את ישראל, ולא ירדתי ממנה. אני כאן באופן זמני לתקופה מוגבלת ועובדת קשה על לחזור. אין לי שום כוונות להישאר פה ומעולם לא היו לי. אני מאוד מקווה שתוך השנה הקרובה אצליח לארגן את פרוייקט החזרה לארץ. אני רואה בשנים האלה חוויה לימודית חשובה, שמחה שהיתה לי ההזדמנות (בדיעבד), אבל המסקנה שלי לא השתנתה - הילד שלי יגדל בישראל, כל עוד תהיה לו ישראל לגדול בה.

sashkashurik

New member
"אני חדש פה"

עדי התכוונה שהאמריקאים שנולדו כאן הם "עם של כבשים...". סך הכל, אחרי שנתיים של להיות פה גם אני שמתי לב לזה, שאת כל העבודה עושים המהגרים, אנשים כמונו, או אנשים שהיגרו ממקומות אחרים. הם עושים את המחקרים, הם ממציאים דברים, אמריקאים הם רק אלה שלוקחים את הקרדיט ומקבלים על זה כסף! כיוון שהרבה פעמים למהגרים אין אישורי עבודה, והם מסתפקים או בלימודים, או בעבודות חלקיות, אבל זאת עובדה! אני רואה את זה במקום העבודה שלי, אני שומעת את זה ממקומות העבודה האחרים. זה פשוט ככה!

Ayelet CA

New member
עדי, לגבי הילד

אם תגדלי אותו בארה"ב הוא יהיה אמריקני ולא משנה מה תעשי. את לא יכולה להטיל על הילד את הזהות שלך כאשר את מגדלת אותו במקום שונה מזה שאת גדלת בו. הוא לעד יהיה חצוי ותלוש ולא שייך. הילד שלך יהיה ישראלי רק אם הוא יגדל בישראל. יש הרבה מאוד ישראלים עמק הסיליקון שגידלו את ילדיהם כ"ישראלים". הילדים אפילו הולכים לצופים כאן. כשהם מגיעים לגיל 18 מתחילות הבעיות, הם רוצים להתגייס לצבא וזה לא פשוט ממספר בחינות, כמו המרחק למשל. הרבה מהם גם לא מצליחים לקבל תפקידים הולמים בצבא מכיוון שהם בנים של יורדים. הם מגיעים לישראל ונאלצים להתמודד עם מה שהם חשבו שהם יודעים על הארץ שזה בעיקר מה שהם שמעו מהוריהם. ההורים הרי עזבו לפני עשור או שניים והדברים במדינה השתנו ללא הכר. אני בטוחה שגם לי יהיה מאוד קשה לגדל ילד לא-ישראלי, אבל אם אני לא רוצה לסבך לו את החיים, אני אגדל אותו כיהודי גאה אבל אמריקני, וכמובן עם זיקה למוצא של הוריו.

למעלה