זהה את העיר העברית!

DerBleistift

New member
זהה את העיר העברית!

חידון "זהה את העיר העברית" יוצא לדרך. עליכם לזהות את העיר העברית המוצגת לפניכם בתמונה, ולציין מתי נלקחה התמונה. המזהים נכונה יזכו בטיול מודרך בעיר.

kyle

New member
נסיון 1...

באר שבע. המקום נראה מדברי, והמבנים הגבוהים מזכירים לי קצת את הבניינים הישנים בעיר העתיקה.

DerBleistift

New member
קייל הטייס\אסטרונאוט

אני סבור שאתה מזהה ערים טוב יותר ממבט על, מאשר יכולתך לזהות אותן מהקרקע. אתה זיהית את לונדון, אתה זיהית את באשר שבע בשנת 1917! תמונה אשר צולמה ע"י הבריטים ממטוס, טרם כיבוש העיר מידי העות'מונים. כל הכבוד לפותרים נכונה. אין לי מושג איך עשיתם את זה... אולי ראיתם את התמונה בעבר, אולי אתה עובדים בארכיון מפות ישראלי או שאולי אתם טייסים זקנים בני 94, אבל בכל מקרה, הצלחתם. מדובר בב"ש... עיר עברית שהוקמה בשנת 1900. אתה מוזמנים לפדות את הפרס שלם. קנו כרטיס רכבת לב"ש, צלצלו למר ערן (מספר הסלולר שלו שמור במערכת) ובקשו ממנו לתת לכם סיור מודרך בעיר (הוא בהחלט יודע לעשות את זה), כולל עצירה אצל השווארמה של עזרא. מזון איכותי ומזין, אשר יעניק לכם שלשול רך ונימוח.

kyle

New member
תודה רבה!../images/Emo45.gif

סופסוף יש מפה עם שמות השכונות! זה כל כך מתסכל, אני לא מצליח לזכור איפה כל שכונה!
שכונה א', ד', ה' וכו'.

fireman

New member
אם אתה תטייל בבאר שבע

לפי המפת שכונות הזאת אתה מהר מאוד תאבד את עצמך אגב, כל נושא השכונות בבאר שבע הולך להשתנות, תפנו מקום ביומנים, בקרוב יוכרז על שינוי שמות השכונות בבאר שבע לשמות מלאים, תם עידן א, ב, ג, ד.... אגב, ליאור גר במחנה הפליטים שועפט למי שלא ידע.

DerBleistift

New member
ישראל עדיין מחכה..

בנתיים אני מביא מפה של ב"ש מהיום. ולהלן השמות החדשים של שכונות ב"ש: שכונה א' - נווה חמציצי-שלום. שכונה ב' - נאות בורגול. שכונה ג' - רמת-חביב ג'. שכונה ד' - פרדסי פשע. שכונה ה' - טוביהו-סיטי. שכונה ו' - באר-שבע הייטס.

fireman

New member
גם זה לא הכי מעודכן

לרמות יש עוד חלק נוסף מצורפת תוכנית מתאר לשנת 2020. שטח העיר עפ"י התחזיות יתפרש מלהבים בצפון דרך עומר ועד לשגב שלום בדרום ורמת חובב. שטח העיר בשנת 2020 עפ"י התוכנית 180,000 דונם (בערך פי 4 משטחה של תל אביב)

DerBleistift

New member
מה זה הפנטזיה הזו?

ב"ש רבתי? אם ע"פ הכחול-כחול של "נחל ב"ש" האכזיב הזה (שלא ראה מים משנת 1921) עלי לשפוט את המפה, היא מפונטזת לחלוטין. לשם המחשה, אתה יכול להגיד באחוזים כמה תופסת כל ת"א (פארק בגין לצהלה), באחוזים, מהמפה הזו?

fireman

New member
ליאור, כבר היום באר שבע

יותר גדולה מתל אביב בשטחה ב4000 דונמים 54000 מול 50000 דונמים

fireman

New member
אגב, מה הקשר לצבע הכחול של הנחל

לאמיתותה של המפה. המפה הזו אינה מפונטזת כלל וכלל זוהי התוכנית מתאר של העיר לשנת 2020 שפורסמה כבר לפני 3 שנים. עפ"י הנעשה בשטח מבחינת זמן יחסית לתנופת פיתוח ובניה הסיכוי שהעיר אכן תגיע למיועד לה עפ"י תוכנית המתאר הנ"ל הוא גבוה עד מאוד.

kyle

New member
../images/Emo2.gif!? זה ענק!../images/Emo12.gif

מה זה? לונדון בדרום הארץ? חתיכת תחזית יש פה.

למעלה