זהב אדום

kropacsek

New member
זהב אדום

מי שלא מכיר, זו המצאה ענקית - משחת פפריקה. זה לא משהו חדש אבל די קשה להשיג בארץ (יש ב"מזרע" במחיר מופקע) מעולה לבישול או סתם למריחה על לחם בשביל ללוות את ה-TELI SZALAMI...מומלץ בחום להביא (זה עולה גרושים בהונגריה)

reuven4u

New member
חריף וגם מתוק

csipos/edes כדאי לקרוא גם את האותיות הקטנות, יש חריף וגם מתוק, שני הסוגים מאולים.... אז כדאי לקנות את שניהם - (למורות שלדעתי החריף טעים יותר) ולמורות שזה המצאה שבאה - לדעתי- עקב החורף ההונגרי - שעל ירקות אפילו לא מעיזים לחלום...)

ישRאל

New member
ואני הבאתי גם ממרח שום,,

לי יש תמיד בבית את הפפריקאש קרם והפעם הבאתי גם שום,,,

reuven4u

New member
בישול

למורות שבכל ספר בישול הונגרי - כתוב שעדיף תמיד להשתמש בירקות\תבלינים האמיתיים - אם יש ורק אם אין - משימושרים כאלה\אחרים אבל מה שנכון - נכון teli szalami עם piros arany זה מעדן

kropacsek

New member
יש עוד...

אמנם קשה מאוד להשיג, קיימות שפופרות גם של Dseresztnye paprika (בטח כתבתי את זה עם המון שגיאות). היא הרבה יותר חריפה מה-Piros arany. גם מה- csipos וגם מה-eros. אבל כמו שכתבתי, קשה מאוד להשיג (עניין עונתי, למרות שמדובר בשימורים)

טומי*

New member
הדבר היחידי שאני משתמש...

תוצרת הונגריה זה הפאפריקה מתוקה וחריפה גם כל היתר אומנם מוכר לי לא חסר לי מה שכן הייתי קונה בשמחה זה ארמונים אבל נראה לי שלא מוכרים כאן תוצרת הונגריה.

reuven4u

New member
ארמונים

פעם ניסיתי ולא הצלחתי - אבל יש מתכונים שמסבירים איך להכין ממרח ארמונים מארמונים

ישRאל

New member
orlu טומי התכוון לערמונים הונגרים,

שזה שונה מהערמונים שאתה מכיר פה בארץ,,,

orlu

New member
ישראל אני חושבת שהבנתי את טומי

יש מחית של ערמונים,ממותקת או בקופסת שימורים לא ממותק. יש גם ברשת קו אופ היום קניתי. כך שאם לא לכך התכוון המשורר אז הסליחה איתו

ILM

New member
ערמונים

לאחר שיתחיל לרדת גשם . ברחוב החשמל בפינה הדרום מזרחית של הגן תמצא משהו כזה עם ערמונים חמים .

liti

New member
יש לי מלא בבית!

ויש כאלה בכל מיני טעמים- חריף, עדין, עם שום ובצל, יש תוספת לגולש ועוד...

למעלה