זבריצקי פוינט

The West Star

New member
זבריצקי פוינט

חברים יקרים, יומהולדתי קרב ובא, והחלטתי להשקיע בדיסק טוב שלא ישקב לי על המדף, ויעשה לי טוב על הלב. ומכיוון שאני מת על גרייטפול דד, ומטורף על פינק פלויד, אז חשבתי שזה יהיה מעולה שיהיה לי את הפסקול של הסרט [שלא ראיתי, איך הוא ציף?] שמשלב את שתי הלהקות. אז, מה אתם אומרים על זבריצקי פוינט [הפסקול]? והאם הוא שווה רכישה?

הסרט

איננו טוב, במונחים של היום. הוא סרט שנטוע בתקופה מאוד מסויימת, ולא צלח את מבחן הזמן. אנטוניוני, הבמאי, ניסה לומר משהו על מאבק הדורות בין הצעירים להוריהם בארה"ב, על רקע מהומות הסטודנטים, הדיכוי של המשטרה, והרדיקליזם. זה יצא סרט פשטני מאוד, שהדמויות בו לא פותחו דיין, בכדי שנזדהה עם מי מהן. הסרט מעניין רק מבחינה היסטורית, כאשר רוצים להבין את ה"ראש" של אותה תקופה (1970). פס הקול דווקא מתאים לסרט, וזאת למרות ההפכפכות והפרפקציוניזם הידועים לשמצה של אנטוניוני (ששיגע את הפלויד, כשהקליטו עבורו). אפשר לגשת לפס הקול הזה בשתי דרכים: האחת, להאזין לו בצד הצפיה (לאו דווקא במקביל!) ע"מ שהצפיה וההאזנה ישלימו זא"ז. הדרך השניה, היא להאזין לו במנותק מהסרט. אם אתה קונה את הגרסה המלאה, יש שם מספר קטעים אקספרימנטליים של הפלויד שהם מעניינים מאוד, בפני עצמם - משהו קרוב לאמביינט של היום.

The West Star

New member
אז שווה לבצע רכישה?

גם שמעתי שג'רי גרסייה מש עושה שמה עבודה נהדרת עם הפינק פלויד

הדד לא ניגנו כאן עם פינק פלויד

הם הקליטו בנפרד. האם הפסקול שווה רכישה? אני מניחה שאם אתה אוהד גדול של שתי הלהקות, תרצה את האלבום בספרייתך, אבל אל תצפה לפלויד בשיאם - זה בסה"כ פס קול.

מדוע שינגנו יחד?

אלו שתי להקות שונות, ממקומות שונים, שניגנו מוסיקה שונה. הם גם הקליטו את הקטעים שלהם לפס הקול בהזדמנויות שונות ובמקומות שונים, למיטב זכרוני.

זה לא קשור לטובה או לא טובה

לכל להקה אופי משלה וסגנון משלה. מדוע ששתי להקות ינגנו ביחד? הרעיון הזה, שאגב חוזר כאן מדי פעם, כלל אינו מובן לי.

The West Star

New member
קצת דמיון

כשאני מדמיין סולויים של ג'רי גרסייה במעין משהו פסיכדלי אינסופי עם פינק פלויד, פשוט בדימיון זה נשמע לי טוב. אופי וסגנון משלה לא אומר שהם לא יכולות לנגן יחדיו, כמו כל להקות הקנטרברי שכל אחת עשתה משהו שונה אבל בסופו של דבר כל אחד פגש את השני בלהקה זו או אחרת וכל פעם יצא משהו חדש, זיווג של שתי להקות. ופ"פ וג"ד לא בהכרח שונות, לשתיהן יש פן פסיכדלי [אם כי לא אותו צד פסיכדלי, אבל שילוב יכול להועיל] וכמו שאמרתי, מדמיון יכול להיות שהיה יוצא משהו מעניין, אבל אם כבר מקליטים אלבום, לא כדאי רק להפגיש בין שתי הלהקות רק כדי לראות מה יקרה? גם אם זה לחצי שעה?

כאשר מדובר במוזיקאים השייכים

לאותה סצינה - כמו סצינת קנטרברי, שנתת כדוגמא - זה הגיוני שהם ינגנו בהרכבים משותפים, שכן כל אחד חיפש נגנים שחושבים כמוהו. אבל הפלויד והדד השתייכו לשתי סצינות שונות, וזה לא היה טבעי עבורן לנגן ביחד. ככלל, לכל אמן (ולכל להקה) יחודיות משלהם, והם ינגנו רק עם מוזיקאים שהם באותו "ראש" שלהם. למרות שהפלויד והדד ניגנו "פסיכדליה", היו הבדלים משמעותיים בין הפסיכדליה האמריקאית לזו הבריטית. הסצינה הפסיכדלית בלונדון ניסתה לחקות את מה שקורה בחוף המערבי בארה"ב, אבל לרוב המוזיקאים הבריטים לא היתה גישה ישירה למתרחש בקליפורניה: רוב המידע נשאב מאלבומים שיובאו לאנגליה, ומשמועות. לכן, התוצאה הסופית היתה שונה מאוד מהמקור - ומקורית בפני עצמה. כך היה, לדוגמא, עם התאורה הפסיכדלית שהפלויד הביאו להופעותיהם, ושנחשבה הראשונה מסוגה בסצינה הבריטית. הפלוידים חשבו שהם מחקים את התאורה במועדונים הפסיכדליים בסן פרנסיסקו. אך כאשר הגיעו, בסופו של דבר, לארה"ב בסתו 1967, הם נדהמו לגלות את ההבדלים ביניהם לבין הלהקות המקומיות. לא היה הרבה מהמשותף בין הפלויד לבינם. מבלי להיות לגמרי מודעים לכך, הסצינה הבריטית צמחה, במהלך השנה וחצי שלפני כן, בכיוונים עצמאיים. לכן זה לא "טבעי" שהפלויד והדד ינגנו ביחד, בניגוד לנגנים בסצינת קנטרברי, כפי שאמרת. כך, לדוגמא, הג'אמים החופשיים של הדד היו רחוקים מהמבנה המוקפד של שירי הפלויד שהונדסו, לפעמים פשוטו כמשמעו, מראש.

Liorking

New member
לי זה נשמע טבעי

שתי הלהקות נושאות את דגל הפסיכדליה ומנגנות ג'אמים. פינק פלויד גם ניגנו עם פרנק זאפה וגם הופיעו עם ג'ימי הנדריקס והקצפת. לי זה נשמע פספוס שהם לא הופיעו עם הגרייטפל דד.

זו קצת הגזמה

לומר שהם "ניגנו" עם פרנק זאפה: הוא הצטרף אליהם בקטע אחד, בפסטיבל. הם לא "הופיעו" עם ג'ימי הנדריקס והקצפת. סה"כ, הם היו בתור אחד - שהיה בשיטת ה-package tours, היינו מספר גדול של להקות שהופיעו באותו ערב, כאשר כל אחד ניגנה - לבד - כ-15-20 דקות. הפלויד בוודאי הכירו את cream ואת הנדריקס אישית, והתרשמו מהם, אך הם לא "ניגנו" אתם.

The West Star

New member
צודקת

אבל למנסות למזג סוגי פסיכדליה נעשה כבר [מישנהו סיפר לי אז זה לא בטוח אמין] וגם אם לא נעשה, זה נראה לי ביזבוז נוראי שכשמקליטים אלבום לא מפגישים את כל מי שמשתתף בעשייה שלו, גם אם זה שירים בודדים, ואני חושב שאם כן יהו מפגישים ביניהם ונותנים להם לנגן ולהכיר אחד את השני קצת, היה יכול לצאת איזה משהו יפה. מה שכן, זה נראה לי מוזר להתייחס לסגנונות מוזיקה ככה, בכזו קפדנות, שהם "לא יכלו לנגן יחד כי הם לא באותו סגנון" אומנם יש בזה מן האמת אבל זו גישה שמרנית מאד, ודוקא סגנונות "רחוקים" יחסית התערבבו להם, כפי שוראים במהלך ההיסטוריה רק בגלל ניסיות קטנים פה ושם, ואם רק היו נותנים לג'רי גרסייה לנגן קצת עם פינק פלויד, או סתם מפגישים ביניהם זה היה יכול להיות סתם מפגש לא מוצלח, או משהו נהדר, אבל אם רק היה נעשה הניסיון, שזה הדבר החשוב, במוזיקה בכלל אני חושב. ניסיונות הולידו את המוזיקה שלנו כיום.

הנקודה שניסיתי להעביר היא

שאין דבר כזה "להפגיש" מישהו בכוח; אמנים בוחרים בד"כ עם מי הם מנגנים. אני לא מדברת כרגע על פרוייקטים "מטעם", כגון אלבומי "דואטים" שעושים לזמרים ונגנים שהגיעו לגבורות, או מיזמים אחרים שהם יוזמת חברות התקליטים, למטרות רווח, אלא לארועים לא "מסחריים". הבמאי אנטוניוני שעשה את "זבריצקי" אינו מפיק מוסיקלי, ואינו חברת תקליטים. לא היה לו אינטרס "להפגיש" אותם. הוא גם בחר את שתי הלהקות משום שרצה תשומה עצמאית מכל אחת מהן. "נסיונות" יכולים להתקיים רק אם האמנים בוחרים בהם: ניק מייסון ודייויד גילמור ניגנו עם רוברט וואייט, כי הוא חבר שלהם. רוג'ר ווטרס שכר את שירותיהם של אריק קלפטון וג'ף בק כנגני ליווי לתורים שלו כי הוא העריך אותם והכיר אותם אישית, וריק רייט הביא את שינייד אוקונור לשיר באלבום שלו כי אהב את שירתה (שלא לדבר על "החומה בברלין" של ווטרס, שם השתתף חצי העולם). אף אחד לא הכריח אותם לעבוד עם זמרים ונגנים אלו - הם עשו זאת מתוך בחירה חופשית.

Liorking

New member
מי אמר שזה בכוח?

זה לא שהיו אומרים לפלוידים "תפגשו את המתים או את הצפלינים או שנאלץ לנקוט בצעדים חמורים".

The West Star

New member
אם זה היה במקרה באותם ימים

ובאותו אולפן אז היה יכול להיות מפגש קצר, לראות אם יש כימיה, אבל באמת לא משנה איך. אני לא מדבר על להרכיח אותם, אני מדבר על יצירת אפשרות, אבל זה כבר עניין של הסתברות, אבל איך אנשים מכירים? הם נפגשים.. אם הם היו נפגשים ומתחבבים אחד על השני אז אולי היה יכול להווצר קשר, הלא כן? ככה לפחות אני מכיר את החברים שלי.. משומה, את עדין שומרת על החזית המשרנית הזו שאסור להם להפגש, כאילו תירצוים ללמה, אני עדיין לא מבין את זה.

מי אמר שאסור להפגש? ../images/Emo6.gif

אבל הסיכויים ששתי הלהקות האלו היו נפגשות, בנסיבות חברתיות, ושהם היו מעוניינים לנגן זה עם זה, היו נמוכים, להערכתי.

Liorking

New member
למה?

על סמך מה את מבססת את הערכתך? אני לא מבין למה את כל הזמן מביעה הסתייגויות לזה. זה בסה"כ רעיון נחמד והמיזוג יכול להישמע טוב, זה לא פינק פלויד ונירוונה.

FunkyMonk

New member
אני דווקא רואה

את Obscured By Clouds כלא נופל מאלבומים אחרים שלהם בהכרח, ובטח יותר טוב מהחומה ומPATGOD.

למעלה