זבל עופות

אתה מצביע בעד

קניית הקומפוסט (מרום גולן) שבמבצע בהום סנטר? או בעד ש.ח.ם הקומפוסט של גבעת עדה?

קומפוסט ש.ח.ם 30 ליטר 12 שקל

דיברתי איתם,הפנו אותי ל"עומר" ול"גרעין" הגרעין קרוב יותר ובמחיר הזה תודה על התגובה

shlumbergera

New member
אין תשובה אחת ממוקדת לשאלה שלך:

עבור עציצים אני מערבת מצע גן עם אדמה מקומית, שהיא נוטה לכבדה + קומפוסט + כבול. כשאני חופרת בור שתילה ונראה לי שהאדמה בנקודה הזו צפופה מדי עבור הצמח המיועד - גם אז אני מוסיפה מצע גן. באביב עשיתי ניסוי ומילאתי אדנית במצעגן בלבד עבור עונתיים, על אף שהמצע נראה לי יותר מדי אוורירי. הם צמחו ופרחו יפה מאד. בשיא הקיץ הוספתי דישון נוזלי. עד היום, באותה אדנית, ממשיכה לצמוח פורטולקה מסוג מסוים (פרח גדול צבע "פוקסיה"), ועכשיו דחפתי לשם בצלוני נרקיסים שכבר נבטו. בהמשך אוסיף עוד פקעות/בצלים. כדאי תמיד לעשות ניסיונות וכדי שהלימוד יהיה יעיל - לרשום מה עשית היכן ומתי. עוד יותר כדאי לשאול בפורום. לי למשל התברר רק עכשיו שצמח מסוים ששתלתי לא היה אמור לקבל קומפוסט בשתילה, ואולי זו אחת הסיבות בגללן הוא אומלל. ככל שאת מתנסה יותר - התוצאות כייפיות יותר, האושר על ההצלחות גדול יותר וגם תחילת עבודה והמשכה - ברורים יותר. בהצלחה

../images/Emo20.gif../images/Emo51.gif

לשבת הקרובה כבר יש לי הוראות מדוייקות איך להכין את האדמה לשתילה בהמשך אני מאמינה שאני אלמד עוד הרבה

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif עשיתי עוד שימוש ב"מצע גן"...

הגבהתי את הדשא, ע"י פיזור ה'מצע גן'. פיזרתי כמה שקים לאורך רצועה של הדשא, לאחר שראיתי בחורף, כי יותר מדי מי גשם, הולכים לערוגת הירקות. הדשא פרץ במהירות ומילא את ה'קרחת' יפה מאוד. בגשם שחווינו, ראיתי שזה עובד טוב מאוד.... רוב המים, עברו לשכן.
זה היה מצע די משובח.. עם רסק טוף + "חומרי נפח" בלתי מזוהים, אך ללא כדורייות הקלקר המעצבנות וללא "רסק ספוגייות".. אה.. וגם כדורייות של דשן איטי תמס.. היו מפוזרות בפנים.. זוכר שזה היה מתוצרת של איזשהו קיבוץ.. חומר ממש טוב.

shlumbergera

New member
נו שוין../images/Emo69.gifפיזרתי ראינו עובד טוב

עבר לשכן משובח חומר ממש טוב ועכשיו מה? חוץ מלזכור שזה של איזה קבוץ אחד ושזה לא חומר של החבר'ה - אתה לא זוכר מאיפה זה
תגיד, רופניו, כבר הגעת לגיל שאפשר להתחיל?

רוּפֵן

New member
אביגעזוונט

את חדשה בפורום ? אז ברוכה הבאה..
......
.. מת על בדיחות של זקנים סניליים.. מעניין אם בעוד 20 שנה, אזכור אותן.?! טוק טוק טוק..... "יבואאאאא" כּיֵין, משהו כָּזֵיי.. הזיכרון כבר לא מה שהיה פעם (קצת יוֹתֵּייר טוֹף..) אבל בינתיים, עוד לא הגעתי למצב של שמירת שקייות ניילון..., כמו שאיזו Xסבתא שלי, הייתה עושה.. אולי עוד אזכר.. "גבעת משהו.."

shlumbergera

New member
מאמל'ה,גבעת רם גבעת עדה גבעת נילי

אולי נשאל ב"עמיר"? לא להיעלב
לי מותר לשאול כאלה שאלות כי אני כבר הגעתי ומההיכרות האישית אני מזהה...

שחיין

New member
פרטים

השתמשתי בקומפוסט של גבעת עדה והוא עשה רושם טוב. היה לו קצת ריח חריף בהתחלה מה שאולי מעיד על כך שהוא לא גמר את התהליך אבל די מהר הריח התפוגג. לגבי הקומפוסט מ"מרום גולן" לא מכיר אבל: 1. מן הסתם חברה טובה. 2. רוב הקומפוסטים הקנויים לא גמרו תהליך הבישול וצריך להיזהר איתם ביישום הראשוני. 3. המחיר סביר. 4. לדעתי ההבדל בין החברות השונות אינו כ"כ משמעותי עד כדי לחפש אחרי קומפוסט של חברה אחרת. במיוחד שכבר מגיע ב"ה הגשם ואז כבר יהי קשה להטמין את הקומפוסט באדמה. לכן ממליץ לקנות מה שישי ולהטמין מיד.

זבל עופות טוב לזיבול, ומצויין

לקומפוסט. אפשר ואפשר לזבל ישירות בזבל עופות. הוא משלב שיחרור מהיר של חנקן ודשנים אחרים עם שיחרור אטי במשך הזמן של יתר החומר הגלום בו. כמובן שיש להזהר בכמות, הוא מרוכז. זיבלתי בו בעבר הרבה עם תוצאות טובות מאוד. רופן לא נכנס כאן לאמונות. זבל עופות שמשמש להזנת פרות חייב לעבור חיטוי משום שישנה מחלה שעלולה לתקוף את הפרות (ללא החיטוי)- למיטב ידיעתי סכנה זו קיימת גם בזבל מלול "אורגני". אני חוזר ומזמין אותך לדיון ליד הבריכה ביום חורף של שמש, שתיה מובטחת. גם אחרים מוזמנים.

למעלה