זבל עופות

zadok z

New member
זבל עופות

שלום לחברי הפורום יש לי גינה קטנה האים אפשר לזבל בזבל עופות מה היתרונות והחסרונות תודה

רוּפֵן

New member
לא

הוא חייב לעבור קודם תהליך של קומפוסטיזציה. בכל מקרה ממליץ מאוד שלא להכניס הבייתה זבל עופות מ'לול תעשייתי'. זה חומר מסוכן מבחינה בריאותית. העופות המסכנים הכלואים בצינוק שלהן עד לשחיטה, חולות בכל המחלות האפשרייות ומקבלות מנות אדירות של אנטיביוטיקה להחזיקן בחיים. כל יצרן של קומפוסט המשתמש ב'זבל עופות' מחוייב על פי חוק (מ. החקלאות + מ. הבריאות), להעביר את זבל העופות, תהליך של חיטוי ועיקור ! זבל עופות, כמות שהוא, אינו משמש כדשן זמין לצמחים והצנעתו באדמה, תגרום לו להתפרק בצורה לא מתאימה לספיגה ע"י שורשי הצמחים. הכנסת זבל עופות לערימת הקומפוסט זה ההליך הטוב ביותר. מכלול החיידקים והפטרייות ושאר האורגניזמים, הנמצאים בזבל העופות, "ידליק" את ערימת הקומפוסט העשוייה מגזם ועלי שלכת, ויזרז את תהליך ההבשלה והפיכת הערימה כולה לקומפוסט מעולה. ראה ערך "קומפוסט" במילון המונחים ובמאמרים.

מבצע קומפוסט בהום סנטר

של מרום גולן 10 שקל 30 ליטר ....מספיק טוב לגינה שלי? לקנות? חבר שלנו שעובד בהום סנטר אמר שבזמנו שהיה חקלאי היה משתמש בקומפוסט ש.ח.ם של גבעת עדה והוא מאוד ממליץ....יש דבר כזה? ואיפה?

רוּפֵן

New member
לא יודע.. צריך לעשות "משאל עם"...

ש.ח.ם זו חברה גדולה לייצור קומפוסט עם פיקוח והקפדה על תהליכי ייצור אקולוגיים, שמירה על "אי-חילחול" נוזלים למי התהום וכו'. מיצרים קומפוסט מ'זבל בקר' וידועים ברמתם הגבוהה. המוצרים שלהם אמורים להימצא בכל החנויותת המוכרות ציוד וחומרים לגינה. הגרעין עמיר משתלות הום סנטר ודומיו לצערי, לא יכול לעזור לך, כי אני מייצר לעצמי את הקומפוסט ולא כל כך יודע .. מה הולך בשוק מבחינת טיב.. אז, קודם לאסוף תגובות מהחברות והחברים.., ואחר כך, 'בדיקת והשוואת מחירים" - כי ברשתות כמו הום סנטר, אייס ודומיהן, אפשר ליפול על מבצעים בהם הפרשי המחיר, מאוד משמעותים.

BloodyWolf

New member
נצל"ש קומפוסט

רופן, ביום שישי חפרתי בור בגודל 70X70X70. שמתי בו קצת זבל אורגני ביתי (לחם, אורז, קליפות בננה, קליפות תפוזים, דלעת על סף ריקבון) ועשבים וגזם (סרפד, פרחי בזיליקום). היום מילאתי את יתר הבור בגזם בוגונביליה. האם יש דרך להאיץ את התהליך? אולי לשים קצת קומפוסט קנוי (אמרת שקומפוסט קנוי בד"כ לא לגמרי בשל, ולכן כשמרטיבים אותו הוא מתחיל לבעור מחדש). הבור ממוקם מתחת למדרגות מתכת, ככה שגשם ישיר לא יפגע בו, אבל סביר שהגשם המתוכנן למחר ירטיב את הערימה.

רוּפֵן

New member
ברוך הבא ל"מועדון הירוק" ../images/Emo140.gif

70X70 זה אחלה, אך עומק של 70..., למה ?!? לא יהיה לך קל להפוך את הערימה.. מספיק 10 - 20 ס"מ.. או אפילו על קרקע ישרה, עם אילתור של דפנות מסביב.. אך לא למעלה ולא למטה, כמובן. להאיץ.. ודאי ! ואתה זוכר נכון ! קומפוסט קנוי שמקורו ב'זבל בבקר', או 'זבל עופות' משמש כ'סטארטר' מעולה לערימת הקומפוסט ו"ידליק" אותה בצ'יק. השאר, זו מיומנות נרכשת + הגעה של "מיקרובים" ו"חרג'וקים" למיניהם שיסייעו לגרוס את הערימה. קרצת סבלנות עם הנגלה הראשונה.. לאט לאט תלמד כמה להרטיב את הערימה וכמה חומר יבש להוסיף. כעת, בהתחלה, תשקיע 10 ש"ח בשק קומפוסט קנוי, ועל כל שיכבה כפולה של חומר לח וחומר יבש, פזר שכבה של קומפוסט קנוי.. יהיה יופי..! ו.. תמיד תשאיר לך, בהמשך, מעט קומפוסט מייצור עצמי, לייסוד הערימה הבאה..! (אהבתי את ה"עתודאי מתכחש"
)

hadarperi

New member
אני רוצה לפזר קומפוסט בגינה

כדי שהגשם הצפוי בסופהשבוע יחדיר אותו לאדמה. האדמה שלנו לא מדושנת בכלל (חוץ מקומפוסט בכל בור שתילה - אבל הרוב נשתל כבר לפני שנה וחצי - וחוץ מעלים שנופלים באופן טבעי ואני לא אוספת). כמה ק"ג קומפוסט כדאי לחשב לכל מ' מרובע? (אני לא מתכוונת לחפור ולהפוך את האדמה, אלא רק לפזר מסביב לשיחים ולעצים)

רוּפֵן

New member
(אני לא מתכוונת לחפור ולהפוך..)../images/Emo6.gif

..ומה עם .."לתחח / לקלטר " ? קצת.. ?! כמה סנטימטרים... כך יחדור הקומפוסט לאדמה ולא יישטף ע"י הגשם.. המינון הוא 1/3 שק / 10 ליטר, לכל 1 מ"ר. ******************************************************************* ואני מדבר על מינון של קומפוסט קנוי. עם קומפוסט ביתי, אפשר "להפריז, ללא חשש. *******************************************************************

רוּפֵן

New member
אבל היא מדברת על אדמה שלא דושנה

עדיין בקומפוסט.. בכלל. ו.. 10 ליטר למ"ר זה...שכבה בעובי של 1 ס"מ... בערך...
וגם...וגם.. היא לא רוצה להפוך את האדמה.. ולתחח ולקלטר...

hadarperi

New member
נו טוב... רק אל תתעצבן שוב היום...

אני אתחח, אני אקלטר, מה שתגידו. וזה לא נכון שלא דושנה בקומפוסט בכלל, כי כל השתילים נשתלו עם הרבה קומפוס בבורות השתילה. רק שזה קרה לפני שנה וחצי בערך.

חחחחחח נראה לי

שאתה 'סטארטר' מעולה ש"ידליק" את כולם כאן להכין קומפוסט לבד
אני רק חושבת איך אני עושה את זה

רוּפֵן

New member
אפשר לעזור בהתלבטויות..?!

אם יש לך בגינה, "פינה" עם אדמה, זה מאוד יתאים. מספיק שטח של מטר X מטר.. כמה דלתות / לוחת עץ שמוצאים .. לתחום את האזור ו..זהו.. מישהי מהפורום, גידרה עם מוטות עץ, שטח דומה, ומתחה בין מוטות העץ יריעת פלסטיק.. וכו'...

BloodyWolf

New member
תודה.

אני מיד יוצא לשים קצת קומפוסט קנוי. בעניין ה"עתודאי מתכחש" - עתודאית שלומדת איתי הדביקה לי את הכינוי הזה, לפני חצי שנה, אחרי שהיא גילתה שגם אני עתודאי (בסוף השנה השניה ללימודים!).

תשובה לנצל"ש קומפוסט :

אני כמובן בעד ייצור קומפוסט אך ורק מחומרים המצויים בבית (שאריות מזון) ובגינה , אבל - אם מרגישים שרוצים או צריכים כמות יפה של קומפוסט בשביל שימוש ראשוני - אפשר בהחלט להכין ערימה ראשונית , גדולה מחומרים שמביאים מבחוץ .. אפשר ללכת לירקנים ולבקש כמה ארגזים של שאריות ירקות .. אני הבאתי בזמנו המון קליפות בצל , עלים חיצוניים של כרוב וכרובית והרבה "ירוקים" ...(פטרוזיליה כוסברה ...) פשוט מפוצצים את האוטו פעם או פעמיים בארגזים כאלה והנה לכם מספיק חומר חנקני .. לגבי הפחמן - אני השתמשתי בנייר משרדי גרוס ובשקים של עלי שלכת יבשים שאנשים ארזו ורצו לזרוק .. בונים ביום אחד ערימה גדולה מאוד של כל מה שהבאתם בשכבות לסירוגין , משקים או מחכים לגשם ונהנים לאחר כמה חודשים מקומפוסט איכותי.. בינתיים - את שאריות הבית שמים בערימה הישנה , זאת עם הגזם בוגנויאה ונותנים לה לקחת את הזמן שלה.. בהצלחה.

BloodyWolf

New member
לערימה כזו לוקח פחות זמן להבשיל?

מדבריך אני מבין שערימת "כלבו" כמו זו שעשיתי, צריכה יותר זמן כדי להבשיל מאשר ערימת קומפוסט שמורכבת ממספר מועט של סוגי רכיבים? חוץ מזה תמיד חשבתי (בעידודכם) שיש איזשהו ערך מוסף לדישון בקומפוסט, על דישון בדשנים כימיים. אם אני מבין אותך נכון, אז לפי הגישה שלך אם הייתי פשוט מערבב חנקן ופחמן, הייתי יכול לוותר על הרעיון של ייצור קומפוסט. והערימה השניה היא פשוט כדי לחסוך מקום במזבלה?

למעלה