זבובים

danbr

New member
זבובים

אני זקוק לעזרה מישהו יודע מדוע כל כך קשה לנו להרוג זבובים יש לי בחדר זבוב שאני מנסה להרוג כבר כמה שעות ולא מצליח איך הוא מצליח להתחמק ממני כל הזמן?

היתה על זה תוכנית מעניינת בטלויזיה

הזבוב שאת מנסה להרוג מתמרן בצורה הרבה יותר טובה ממטוס הקרב המשוכלל ביותר שבני האדם המציאו, בנוסף לכך, בגלל המרחק הקטן כל כך בין עיניו, כנפיו, ומוחו, זמן התגובה שלו הרבה יותר מהיר מאשר זמן תגובה דומה של אדם, הוא קולט את התנועות שלך (מנסה להרוג אותו) במהירות הרבה יותר גבוהה ממה שאתה מסוגל, ומוחו מעביר לכנפיים פקודות (להתחמקות) הרבה יותר מהר ממה שהמוח שלך מסוגל להעביר פקודות ליד, התנועות הכי מהירות שאתה מסוגל לעשות הן עבורו Slow Motion (הילוך איטי) והוא מגיב בהתאם.

אחמס1

New member
עצה

אני רואה את עצמי בתור מומחה לחיסול זבובים. השיטה שדברך כלל עובדת היא לגלגל עיתון כך שיהיה כמו מקל, שתהיה אחיזה טובה בו, אבל לא דק מידי כדי שלא יפספס. מביאים את העיתון למרחק שהזבוב עדיין לא בורח (לפעמים מתקרבים יותר מידי אז דרושים כמה נסיונות) ומורידים מהר.

אחמס1

New member
נא לא לערער על מומחיותי הרבה ../images/Emo6.gif

באמת שלרוב לפתוח חלון פשוט לא עוזר, וזה גם לא שהזבוב נכנס בטעות ורק מחפש איך לצאת. ד"א כשמצאתי יצורים נדירים (עכשיו יש לי רשת, אז בלשון עבר), כלומר נדירים יחסית בבתים עירוניים (כמו איזופודה / ארכנידה למיניהם או אפילו הירוקים האלה שדומים לגמלי שלמה - אבל הם לא), אני מקפיד ללכוד אותם ולשחרר בחוץ בריאים ושלמים. אבל זבובים ויתושים - מלחמת חורמה! אלו הם היצורים המעצבנים ביותר בעולם ולדעתי ברדיוס של כמה עשרות שנות אור מכדור הארץ. ההיסטוריה של המין שלנו עם ההיתושים היא אלימה מאז שהופענו לראשונה בפלנטה שורצת היתושים הזו ועד לעצם היום הזה.

Eternal Thought

New member
מחזק את ידיך בקשר ליתושים

וזה בא מצמחוני רחום כמוני. היתושים הם בין היצורים הבזויים ביותר על הפלנטה, ערפדים מוצצי דם מנוולים ומפיצי מחלות. אם לא הייתי פוחד שהקיום שלהם איכשהו משתלב במערכת האקולוגית של כדור הארץ בצורה כזו שהוא מונע איזו צרה הרבה יותר גרועה, הייתי מסכים ללחוץ על כפתור שיגרום להכחדתם.

אורן51234

New member
תפיסת מרחב

בנוסף למהירות תגובה יותר מהירה, על עין של הזבוב מורכבת מכ-800 עיניות קטנות. כתוצאה מכך יש לזבובים תפיסת מרחב וזיהוי תנועה הרבה יותר מדוייקים ממך. לינק

niv1990

New member
נסה לקחת קרעה\קופסא

לקרב אותה למרחק בו הזבוב לא בורח ממנה (עם ניסיון מגלים את המרחק), ואז בתנועה מהירה לסגור עליו כשהקיר חוסם. צריך לקוות כי הזבוב לא יספיק לצאת או יתקע בכלי (תלוי במהירות היד, מהירות הזבוב, המרחק וזווית טיסה של הזבוב). מכאן אפשר לכסות את הקערה (תלוי בגודלה) ולשחרר את הזבוב מחוץ לחלון (או להשאיר אותו בתוכו כזבוב מחמד). אני חושב שהקושי נובע מכך שהם קטנים, זריזים, וקשה לנו לחזות לאן ינועו.

d70

Well-known member
עד כמה שאני זוכר חלק מהיצורים החמקנים הללו מכוסים שערות שבעזרתם הם חשים את משב הרוח העדין שיוצרת היד או החפץ שנע לעברם (בד"כ בתנופה שרק עוזרת להם לגלות שתוקפים אותם). זו הסיבה שקירוב יד/עיתון/קופסה במהירות נמוכה מאוד ובעדינות יאפשרו להתקרב אליהם מבלי שירגישו . וברגע שקרובים מספיק.......

השיטה הבדוקה לתפוס זבובים -

להכות כמה סנטימטרים מעליהם. זבוב תמיד בורח למעלה, ואם מכים מעליו, הוא נכנס ישר למכה.

MIster Maths

New member
תרסס עד שאחד מכם ימות.

בכל מקרה תצא מרוצה, לא תצטרך לראות אחד כזה יותר. אם הם נמצאים גם בגן עדן אז זו סתירה למושג גן עדן.

ailag

New member
אגב, שמתם לב שעל חלק מהתרסיסים

מצויירים בני אדם?

יש שיטה ממש מעולה.

אתה נותן להם למצוץ ממך המון דם עד שהם הופכים לשמנים/ שיכורים כל כך שקשה להם לעוף מהר ואז...בום-טראח.

למעלה