זבובים

חולית10

New member
זבובים

ביומים האחרונים הופיעו בחצרינו זבובים.זבובים די גדולים .לרשתות הם נצמדים ובהזדמנות ראשונה פנימה נדחקים ומזמזמים .זבובים מעצבנים .

כתבה קראתי היום בעיתון "ידיעות אחרונות","מחסלת הזבובים " מסביב לעולם .
ומסופר על אישה בת 80 בשם רואן טאנג פנסיונרית -" לא מובטלת" .
ומה מעשיה ? במשך 14 השנים האחרונות קמה האשה בבוקר לעבודתה ."8 שעות אינטינסביות היא משקיעה בתפיסת זבובים"
האישה החרוצה ,פעילות כולשהיא חיפשה במטרה לתרום לקהילה ,ולדעת ולהרגיש שעוד היא רצויה . .וכשראתה וזיהתה את המטרד -זבובים שבגינם בקיץ כול כך הרבה סובלים. ציינה לעצמה שזהו יעודה .
ציטוט "השכנים מגדירים אותה כגיבורה "ומאד מעריכים אותה. ואיך לא מדי יום מחסלת רואן טאנג "כאלף זבובים ".

הזבובים -מזמינה לעלות את סיפורם של הזבובים בשירים גם בספרים .

הזרה 111

New member
צילום
:

קישור:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Musca_domestica_on_black_eyed_susan.jpg

חולית10

New member
לאשלינג והזרה111

על העלאת הספרים והקישורים שמחתי . לזרה 111 שני ספרים לא הכרתי והספר של דתיה בן דור בהחלט מענין .
אתמל בערב לאחר שהעליתי את נושא הזבובים נזכרתי בקלפר ,המילה ביידיש בתירגום שלי "המכה " -ניקוד הצירה תחת הכ' .
עשוי מפלסטיק ,לרוב בצבע צהוב לימון ,בעל ידית ארוכה, והלשון המרובעת עם חורים .אני חושבת שפעם 'מרביץ הזבובים ', היה מצוי בכול בית....

ולכול חברי
בוקר טוב ונעים ללוא זבובים .

חולית10

New member
זבובה -זמזומובה

קורני צ'וקובסקי
מרוסית :עינת יקיר
איורים נטלי פודלוב
בהוצאת כתר /2005
יצא לראשונה ב1970

שולחת קישור לכריכת הספר

"זבובה ,זבובה זמזומובה
זהובת הבטן ,זבובה !
זבובה לשדה יצאה
ומטבע חיש מצאה .
ומה קנתה במטבע? את מי היא הזמינה ? ומה אירע שם במסיבה ?
בספר השופע "עליצות דמיון והומור "ציטוט מתמצית גב הספר

הזרה 111

New member
זבוב הולך לים‏ / לוסי אלקויטי

זבוב אחד עף מהחלון והתיישב על הכרית עליה נח ראשה של נועה.
"היום אני נשאר איתה," החליט הזבוב, שאהב לטייל כל יום עם ילד אחר.

מרגע שהזבוב נכנס לחדרה של נועה ועד שהוא נפרד ממנה, הם עושים הכול יחד.
סיפור משעשע לגיל הרך על קשר, על חברות ועל סובלנות. כתוב בחום ובאהבה ומאיר את המציאות מזווית חדשה ואחרת.
זהו ספרה השני של לוסי אלקויטי, יוצרת מקורית הכותבת ומאיירת את ספריה בהומור וברגישות..
מסרים מרכזיים בסיפור:
דברים שרואים מכאן לא רואים משם.
בחברות צריך לפעמים להתאפק כדי להתחשב בחבר.
לפעמים, אחרי שנהנים יחד, רוצים להיות גם לבד.

כריכה: http://simania.co.il/bookimages/covers7/70261.jpg

אשלינג

New member
קלמר של זבובים נורית יובל

את הספור על הזבובים אם היה אני לא זוכרת
אבל הספורים בספר חביבים ומצחיקים

הזרה 111

New member
הזבוב והדבורה/ קרילוב

"על ענף שיח שבגינה יושב לו זבוב ומשקיף בלגלוג על הדבורה הדבוקה אל הפרח שעל השיח. מזמזם הזבוב זמזום קצר, נרגז כאלו ואמר:"האומנם לא נמאס לך דבורה, לעמול מבוקר עד ערב? בשום פנים ואופן לא הייתי עובד כך אפילו יום אחד"
אמרה הדבורה:"בעמלי אני מיצרת מזון לחברותי שבכוורת ולאנשים, בעמלי אני מביאה תועלת רבה."
והזבוב המשיך ללעוג:"ראי דבורה פתיה, אני מבלה ונהנה, עף ממקום למקום, טועם ממזונותיהם של אנשים כאשר סועדים הם לאכול, וכאשר ארצה לנוח, אני מתיישב על כל צואר או יד."
"ידעתי", אכן ידעתי" אמרה הדבורה" אך לאוזני הגיעה שמועה, שאינך אהוב במיוחד בשום מקום וכולם רוצים להיפטר ממך, מגרשים אותך וקוראים לך טרדן"
"מגרשים?" קרא הזבוב בלגלוג "לא אכפת לי, מגרשים אותי מהחלון ואני חוזר לשם ממקום אחר..."

למעלה