זבובונים באורז

פנומן 72

New member
זבובונים באורז

קניתי שק של 10 קילו אורז ויצקתי אותו לתוך שקית גדולה בתוך דלי וסגרתי עם המכסה טוב טוב. אחרי כמה זמן התברר שהצליחו בכל זאת להכנס עשרות זבובונים פנימה. זבובונים ממש ממש קטנים שמסתובבים שם והשד יודע מה. אמרו לי לפזר את כל הדלי על השולחן בשמש והזבובים יסתלקו משם. אין דרך יותר יעילה מאשר לפזר איזה 8 קילו על השולחן ולקוות לטוב ? (כן , אני יכול למיין קבוצה קבוצה של אורז - יש דרך אחרת מהירה יותר ?)... תודה.

אין לי ממש מושג בקשר לזבובונים

אבל נגד ג'וקאלאך ופוקאלאך נהוג לשים עלי דפנה והם מסתלקים מיד, אולי כדאי לנסות ?

תיקתק1

New member
אני משקיעה בתשובה ושעה מקלידה, ואת עוקפת אותי

בסיבוב יפה לך

תיקתק1

New member
תשאיר את הדלי פתןח ,ותכניס עלי דפנה בתוך

האורז, כמות די גדולה הם יתעופפו להם החוצה, והאורז ישאר נקי לכל התקופה בכלל אני שמה עלי דפנה בכל הקטניות בפסטות ,ועדשים , וזה מבריח את כל המעופפים למינהם אפשר גם לפזר עלים בתוך הארון

kdr

New member
לא יפה

שילמת עבור אורז וקיבלת בשר ? כנראה כשקינת הם היו ביצים שהתפתחו לחיות. אני מכניס את כל הקטניות למיקרו לדקה עד חמש, ככה הביצים לא בוקעות, קצת קשה להיפטר מביצים. בשטיפה הביצים המתות יורדות לביוב (אני מקווה ומאמין). יש מכשיר אלקטרוני של החרדים לברירת אורז, 10 קילו עוברים די מהר.

פנומן 72

New member
אני משוכנע שהם נכנסו לשם אחרי שפתחתי

הכנסתי את האורז לדלי וסגרתי עם מכסה. נו , זבובון, לא ייכנס ? הבעיה שהם לא יוצאים. אני אבדוק עם עלי דפנה, בתקווה שלא יבואו העכברים ויאכלו את העלים ...

ritosh

New member
מפרסיה מומחית, תוסיף 2ק"ג מלח גס

ותערבב היטב. יחד עם עלי הדפנה שום יצור חי לא ישאר באורז...............

ritosh

New member
אתה שוטף את האורז לפני הבישול. נכון?../images/Emo12.gif

אז אין סיבה שיצא מלוח...

kdr

New member
אז תביא חתול לתפוס את העכברים

וכלב שירדוף אחרי החתול ו.... טוב די. מה שאני יודע שקורה זה שהביצים בוקעות אחרי מספר ימים שעלי הדפנה הרחיקו את הזבובים

סקרמנטה

New member
קוראים למכשיר "קל-בודק"

ואכן זה מכשיר אלקטרוני, אבל תהליך הברירה מתבצע ידנית לחלוטין
בגדול זו קופסא עם מנורת פלורסנט קטנה ("שולחן אור") ומדף רשת.

זדשב

New member
גם אני מכניסה למיקרוגל אורז,קטניות וקמח

זה מחסל את כל הביצים שאולי נמצאות בפנים. קמח אני גם שומרת בפריזר.

רוניק77

New member
לא בטוח שהזבובים נכנסו לדלי..... יכול להיות

שהיה באורז רימות של זבובונים ואחרי זמן בקעו להם הזבובים ו"קישטו" את האורז שלך. אגב, קניה של מוצר מזון בכמות גדולה (אם אינך מסעדה...?) מתבררת בדרך כלל כלא חסכונית רק בגלל העובדה שצריך לזרוק לפח כמות גדולה שמתקלקלת ו /או נפגעת ממזיקים שונים (כמו הזבובים שלך)..

למעלה