זאת רק אני או ש..

ד ס ו ש

New member
זאת רק אני או ש..

גם לכם קצת מפריעים הויכוחים וה"ריבים" האלה שיש כאן? בואו נפסיק זה סתם עושה אוירה גרועה ומכניס את כולם למצברוח שלילי..

אף אחד לא רב

א – אף אחד כאן לא רב. ב – אף לא ננהל פה דיונים אז בשביל מה קיים פורום דיונים? מא אמורים לעשות כאן? כנסי בבקשה לפורומים אחרים, בהם לא מתקיימים דיונים, ותמצאי שם מה קורה בפורומים כאלו: 1- פירסומות 2- מידי פעם ברכות לרגל החגים ושום דבר אחר לא. רק דרך דיון שבו כל אחד מציג את עמדתו ומבסס אותה אנחנו יכולים להגיע לתוצאות ברמה המנטאלית והמעשית כאחד.

מוטי ש

New member
נכון בהקתה

גם אני אוהב מאוד דיונים. זאת תמיד הזדמנות מצויינת להפגין את הידענות שלי ולגרום לאחד הצדדים בתוכי מעט קורת רוח. ודרך אגב,בוא נתחיל דיון חדש. למה אתה סבור שרק אם מישהו מציג את עמדתו ומבסס אותה "אנו" יכולים להגיע לתוצאות גם ברמה המעשית וגם ברמה המנטלית? המילה מבסס למשל מזכירה לי באופן אסוציאטיבי התבוססות וזה יוצר אצלי את הרושם שלפעמים דווקא בגלל ביסוס עמדתנו אנו מתבוססיםפ בבוץ עד שאנו טובעים בו.הרי לא ייתכן ששני צדדים יבססו את עמדתם המנוגדת ועדיין ידברו דברי אמת חיים,לא? כדי שדיעה אחת תגבור על יריבתה,הרי שיש לגרום לדיעה השנייה "להתבוסס" בדמה. ידוע היטב שגם אם דיעה תזכה בשילטון בחוזק יד,הרי יום אחד תאבד אותו או תמות מזקנה.אח,השד יודע כמה דיעות חזקות מתו מזוקן ומתשישותאך מפעם לפעם הם חוזרות לחיים בווריאציה כזאת או אחרת כשהן מאופרות בכבדות. :) אז זהוי דעתי וביססתי אותה בכמה מילים(לא השתדלתי יותר מדי וגם כבר אין לי זמן וגם אני מעדיף לשמוע את דעתך ודעת האחרים. אז מה דעתך? פרט,באר,הסבר ונמק! וכל השאר,אנא,חושו חופשי להיטרף לשירשור. מוטי.

התשובה היא ברורה:

התשובה היא ברורה: משה, השותף שלך זה עשרים שנה, מועל בכספים של העסק. זאת הטענה שלי. לא ביססתי ולא הוכחתי אותה. אתה מקבל אותה?

chataka

New member
מוטי

10...9....8....7....6....5...4..3..2..... BOO KABOOM BLAHHHHHHHHH יופי. עכשיו תנסה שוב- מה הבעיה שלך עם דיונים? ולמה אתה משתתף בהם?

מוטי ש

New member
הכוחות המכאניים

מקפצים להם משירשור לשירשור ואתם "יהודים" כל כך טובים משיבים על שאלה בשאלה.יש לעסוק יום יום במהות והשירשור שלך על מורים צטאקה הוא ממש במקום הנכון. אבל אני לא התכונתי להיות חלק מהדיון אלא רק לפתוח דיון אבל ראו ראו מה קורה. :) בכל מקרה בהקתה,אם מישהו מאשים את משה השותף שלי ולא מנמק?ונניח וינמק? זה קורה כל הזמן,תשאל את קפקא.לכן יש בית משפט שיכול לדון בעובדות שאותן הוא רואה נכוחה או שלא ולגזור את הדין.אבל גם כאשר יש בית משפט שגוזר את הדין על פי העובדות ועל פי נימוקים,תמיד תמצא את הצד שלא יהיה מרוצהץ.ולפעמים יש בית משפט שלא יודע מה לעשות,כי אם לא יגזור איזשהו דין,הרי המשפט לא יסתייםלעולם,אבל הדין ההוא מהו? מזכיר לי דמות מספרו של פנחס שדה.כשחלתה בסרטן התפלאה,למה זה הגיע לה? תמיד שילמה את המיסים בזמן וכולי וכולי. אז רעיונות אזוטריים?.שם כנראה אי אפשר לקפוץ גבוה מבלי ליפול עמוק.האדם הוא אולי בראש ובראושנה ייצור מדמיין,ולכן אין לו כל בעיה לבסס את עמדתו ולדמיין בעת ובוענה אחת שהוא צודק גם כאשר הוא טועה.טועה,טועים,טעינו,טועות. אבל הכל בסדר.כנראה שהכל לפי התוכנית.איזו תוכנית,אני לא יודע. מוטי.

hary_i

New member
לא, זה לא רק את

חבל, חבל מאד שהפורום מלא באנשים שחושבים שהם רק הם יודעים הכל. האגו כאן עובד שעות נוספות. תשימי לב שהריבים הם בעיקר מאנשים מסויימים ובעיקר כאשר זה נוגע לטכניקה אחת שמסיבה לא ברורה, אסור להזכירה בפורום.

smile2life

New member
אם כולם אומרים לך שאחותך זונה

לך תוכיח שאין לך אחות. אם כולם כאן מרגישים צורך לבקר את אנשי המ"ט כנראה שישנה סיבה מוצדקת הרי הבעיה אינה השיטה אלא המתרגלים ומפרסמיה. כנראה הבעיה היא לא בפורום אלא העקשנות שלכם לפרסם את המ"ט בשחצנות לא מוארת (ולזלזל בשיטות וטכניקות אחרות) כפי שניתן לראות במאמר הזה, אתה מנכס להוכת דבריך בלעדיות של מצחקרים מדעיים, כפי שניתן לקרוא כאן וזאת מבלי לברר אם ישנם מחקרים אחרים בנושאים אלו. אני אישית קורא עכשיו מחקר של מומחה בעל שם עולמי בפסיכיאטריה, דר' טומין היראי מאוניברסטית טוקיו בנושא השפעות פסיכיאטריות על נזירי זן. מחקר שנערך לאורך עשרות שנים והקיף מאות נזירים ומתרגלי זן. והשיא הוא בקביעתך הזו דבר המוכיח שאינך אדם נאור או מואר. יכולתי להכניס עוד דוגמאות מפניני החכמה שלך. אך אין מספיק מקום להכניס קישורים. שוב אני קורא לך ולכפילך לשבת איתי על כוס קפה (אני מזמין) ולספר לי על המ"ט

hary_i

New member
למה אתה כזה שלילי?

גם אחרים כאן מפרסמים שיטות אחרות, אבל כאשר באים אנשי המדיטציה הטרנסנדנטלית ומדברים על עובדות, (כן מה לעשות למעלה מ 600 מחקרים הם עובדות מוצקות) אז אסור לנו לדבר. שחצנות וזילזול? אני אומר בעצמי שאני לא שולל טכניקות אחרות. יפה שאתה מוצא מחקרים על שיטות אחרות, זה צעד בכיוון הנכון אבל מה לעשות למעלה מ 600 מחקרים שנערכו בלמעלה מ 200 אוניברסיטאות ברחבי העולם לעומת מחקר אחד פה, מחקר אחד שם. אז מזה אני מתחיל להבין, הביקורת היא בגלל פחד, אתה מפחד מהעובדות. ולגבי מחקר על נזירי זן, יפה אז מה תלך להיות נזיר זן? הרי זה לא מעשי, לכן לא הייתי לוקח את המחקר הזה כמחקר על טכניקה אחרת. כידוע נערך מחקר שמשווה את המ"ט לזן ונמצא שמה שאדם מגיע אחרי זמן קצר של תרגול מ"ט שווה ערך לשנים במנזר זן. ולגבי הקישור האחרון להודעה שלי, אני לא אדם נאור בגלל שאני מאושר? נראה לי דבר והיפוכו. אז מה לעשות, אני את האושר שלי מצאתי אני לא צריך לחפש יותר אם זה הופך אותי לפחות נאור, אין לי בעיה עם זה. אני מרגיש טוב מאד עם עצמי ולא מרגיש צורך להוכיח לאף אחד שום דבר. אני גם לא מרגיש צורך להוכיח לך שאין לי כפילים, אבל אתה בשלך, תמשיך לחשוב שרודפים אחריך. אני לא רודף אחריך, חבל, חבל שכל הזמן אתה רק בא בגישה שלילית.

עבודה ומדיטציה

האם אפשר להיות שקוע במדיטציה בזמן עבודה? אם כן- למה נראה שמעבודה שגורמת הנאה לא מקבלים עליה תמורה? כך חושב לפחות הארי פוטר..

smile2life

New member
חבל להוסיף כאן מילים

אני אחתוך כל התייחסות שלי אליך ואל דנית, מ. חרישי או כל אדם אחרשמעשיו אינם ניראים לי. חייה ותן לחיות.

"שחושבים שרק הם יודעים את הכל"?

הייתי אומר שאתה עונה בדיוק לתאור הזה, לא? מעבר לעובדה שאתה היחיד שלא מבסס את הטיעונים שלו. לא כן? בשביל מה הפורום קיים אם לא לדיונים?

ד ס ו ש

New member
תיראה

אני לגמרי מסכימה איתך שדיונים הם מה שמקיים את הפורום ושחשוב שיהיו דיונים.. אבל לפעמים הדיונים גולשים קצת יותר לרמה האישית ואנשים מתחילים לכעוס/להסתכסך ואז זה כבר מעבר לדיון והופך להיות ריב.. בכל הנוגע לדיונים - אני בעד אבל עד גבול מסויים..

danitd

New member
היחיד שאינו מבסס את הטיעונים שלו?

נראה לי בדיוק להפך. עד כה הטיעונים של הארי הם הכי מבוססים. רוב המשתתפים האחרים בפורום אינם מבססים את הטיעונים שלהם כלל. הארי גם אמר לא פעם שהוא לא יודע הכל ולא נראה לי שהוא חושב או מתנהג כאדם שיודע הכל. בעוד אתה, לצערי אכן נוהג כך.

מוזר שאתה אומר את זה

הרי הביא בעבר טענות מופרחות לגבי הוודות שאני הפרחתי על ידי ציטוטים מהוודות עצמן עליהם הוא השיב רק בטענה שהוא "מסתמך על מה שהמהרישי אותר וכולם יודעים שהוא גדול". זה טיעון מבוסס? אני עד עכשיו לא ראיתי שום טיעון מבוסס שלו. אני לא מתנהג כמי שיודע הכל אלא מבסס ומביא מקורות לכל טיעון שאני מביא.

hary_i

New member
נכון את הטענות האחרונות לא ביססתי

וזאת מכיוון שאני איני יודע לצטט מהוודות וגם כל ציטוט שאביא הוא בעצם תרגום שלא בטוח שהוא נכון. לכן אני אומר שבנושא הוודות, אני סומך על מהרישי. למה אני סומך עליו? 1. הוא מסביר בצרה הגיונית ולא רק מסתמך על ציטוטים 2. הוא מאמת את הדברים במחקר אוביקטיבי. אתה מביא ציטוטים שחלקם בכלל לא מהוודות. אתה מביא ציטוטים מתורגמים כאשר התרגום יתכן שהוא לקוי. אז האם אתה מבסס את הדברים? להביא ציטוט מתרגום לא מוסמך זה לא ביסוס. כל שאר הדברים שאמרתי ביססתי על: 1. מחקרים מדעיים 2. התנסות של מליוני אנשים בעולם 3. התנסות אישית האם אתה ביססת משהו על אחד מהקריטריונים שלמעלה? לא בכלל לא. אם כך הדברים שאתה מביא אינם מבוססים.

ואני כן ציטטתי

כל הציטוטים שהבאתי הם מהוודות. איפה בדיוק הבאתי ציטוט לא מהוודות? הנה פעם נוספת אתה מציין דבר שכלל לא אמרתי. התרגום שהבאתי לא לקוי. בעבר התווכח איתי באשר למילה שציטטתי שהיתה שונה בתרגום שלו והראתי לו שהוא טועה. אם אתה רוצה אני יכול להביא לך תרגום מילה אחר מילה של כל ציטוט שאני מביא ולהראות לך שהתרגום הוא נכון. פעם אחת ולתמיד: מהם אותם "מחקרים" שמוכיחים את מה שאתה אומר? מה הקשר בין אנשים רבים שמעידים על תחושת רגיעה ושלווה כתוצאה מטכניקה לעומת פער בין הוודות למה שהמהרישי אומר?

hary_i

New member
תרגום תרגום

מכיוון שלא אתה ולא אני יודעים סנסקריט על בוריה אז לא ניתן בכלל לדון על התרגום ולכן הציטוטים הם חסרי טעם מיסודם ולא משנה מהיכן תביא אותם. מהם אותם מחקרים? אותם מחקרים הם למעלה מ 600 מחקרים המוכיחים את כל מה שאומר מהרישי על מדיטציה טרנסנדנטלית וזה הרבה הרבה מעבר לתחושת רגיעה ושלווה. המחקרים הם גם מחקרים רבים שנערכו על הוודות שבראשם המחקר הגדול שעדיין נמשך של פרופסור טוני נאדר שממפה כל איבר ואיבר בגוף האדם לאחד מארבעים החלקים של הוודות והספרות הוודית. כנראה שלא ממש הבנת את מה שאמרתי קודם שמדיטציה טרנסנדנטלית אינה טכניקה לרגיעה ושלווה, נכון שזה תופעת לוואי מתרגול הטכניקה אבל זה לא מהות הטכניקה. אם אתה רוצה רק רגיעה ושלווה מהתרגול שלך, אל תלך למ"ט.

למעלה