למה אתה כזה שלילי?
גם אחרים כאן מפרסמים שיטות אחרות, אבל כאשר באים אנשי המדיטציה הטרנסנדנטלית ומדברים על עובדות, (כן מה לעשות למעלה מ 600 מחקרים הם עובדות מוצקות) אז אסור לנו לדבר. שחצנות וזילזול? אני אומר בעצמי שאני לא שולל טכניקות אחרות. יפה שאתה מוצא מחקרים על שיטות אחרות, זה צעד בכיוון הנכון אבל מה לעשות למעלה מ 600 מחקרים שנערכו בלמעלה מ 200 אוניברסיטאות ברחבי העולם לעומת מחקר אחד פה, מחקר אחד שם. אז מזה אני מתחיל להבין, הביקורת היא בגלל פחד, אתה מפחד מהעובדות. ולגבי מחקר על נזירי זן, יפה אז מה תלך להיות נזיר זן? הרי זה לא מעשי, לכן לא הייתי לוקח את המחקר הזה כמחקר על טכניקה אחרת. כידוע נערך מחקר שמשווה את המ"ט לזן ונמצא שמה שאדם מגיע אחרי זמן קצר של תרגול מ"ט שווה ערך לשנים במנזר זן. ולגבי הקישור האחרון להודעה שלי, אני לא אדם נאור בגלל שאני מאושר? נראה לי דבר והיפוכו. אז מה לעשות, אני את האושר שלי מצאתי אני לא צריך לחפש יותר אם זה הופך אותי לפחות נאור, אין לי בעיה עם זה. אני מרגיש טוב מאד עם עצמי ולא מרגיש צורך להוכיח לאף אחד שום דבר. אני גם לא מרגיש צורך להוכיח לך שאין לי כפילים, אבל אתה בשלך, תמשיך לחשוב שרודפים אחריך. אני לא רודף אחריך, חבל, חבל שכל הזמן אתה רק בא בגישה שלילית.