זאפה

על פי ההיגיון הזה

שלא "אני קונה רק מה שראוי", אני יכול לטעון שאף דיסק בעולם לא ראוי לקנייה, ואז אני אהיה מסודר רוחנית ומוסרית, לא?

אני יושב כאן ושותק

אבל בפנים אני שוצף וקוצף. תגיד לי, Why who are you שתקבע איזה אלבום טוב מספיק בשביל קנייה ואיזה אלבום לא ראוי לקנייה? אין לך שום כבוד למוסיקאים? אנשים משקיעים מאות שעות אולפן ונגינה, עשרות אלפי דולרים בהפקה, ואתה קובע שלא מגיע להם תגמול על העבודה שלהם, כי לא מצא חן בעיניך מספיק האלבום? אני לא נגד הורדות מהאינטרנט, ויש הרבה סיבות בעד (כפי שרמי ציין) אבל מה שאתה אומר, זה כאילו שאתה נכנס למסעדה, מזמיןארוחה, אוכל אותה עד הפירור האחרון, ואז אומר שזה לא היה טעים ומסרב לשלם, ויום אחר כך אתה חוזר ועושה את זה שוב פעם. בעיה של האמנים? דיסק קצר לא ראוי לרכישה? מה אתה חושב, שהמוסיקאים עובדים בשבילך, שהם העבדים שלך והם אמורים לרצות אך ורק את רצונך?

Liorking

New member
תמשיך לשבת ולשתוק

אני לא קובע בשביל אף אחד איזה אלבום ראוי לקנייה ואיזה לא. אני קובע בשבילי. כן, אמנים משקיעים מאות שעות ועשרות אלפי דולרים ביצירה ובהפקה, ואם זה לא מספיק טוב אז בעיה שלהם. כל האמנים משקיעים המון זמן וכסף, זה אומר שאני צריך לקנות את כולם מטעמי מצפון? אם האלבום לא מצא חן בעיניי, אז זו לא צריכה להיות בעיה שלי, אלא של האמן שלא הצליח לגרום לי לאהוב את האלבום. אם כבר משווים למסעדות, אז לפחות שיחפוף לגמרי. הורדה ושמיעת דיסק זה כמו טעימת מאכל שלא היכרתי קודם. אם אני לא אוהב את המאכל הזה, אז אני לא אזמין אותו במסעדה כפי שאני לא אקנה אלבום שאני לא אוהב (שהורדתי ושמעתי) בחנות תקליטים. רק אם זה ממש טוב אני אקנה את זה, לפי הקריטריונים שלי אם זה שווה רכישה או לא. אני לא חושב שהמוזיקאים עובדים בשבילי ואמורים לרצות אך ורק את רצוני, ומסיבה זו אני לא חייב לקנות משהו שלהם. אם זה לא טוב, מי הם שיגידו לי "אבל השקענו המון זמן וכסף". הם היו צריכים להשקיע את הזמן והכסף שלהם אחרת, או פשוט להשקיע יותר. לגבי Apostrophe, אני לא חייב לשלם כ"כ הרבה על אלבום של 30 דקות. אם המחיר יהיה זול בהתאם לכך, אז אני אחשוב על זה עוד פעם.

איכות = כמות?

כשאתה מוריד אלבום מהאינטרנט, אתה זוכה לשמוע את כולו. זאת לא דגימה חינמית של שלושים שניות משיר אחד, זה כל האלבום. זה לא כמו ביס אחד ממאכל שאתה לא מכיר, זאת סעודה שלמה במסעדה שאתה לא מכיר, ואיכשהו בדרך קסומה אתה לא צריך לשלם. אלא אם כן אתה טוען שאתה מוריד מביטורנט רק חצאי שירים, או שאתה מוריד את האלבום, שומע אותו פעם אחת ומוחק אותו אחרי 24 שעות, ומשום מה, אני בספק. כמובן שיש המון אלבומים בעולם, ואם היית צריך לקנות את כולם היית פושט את הרגל. אבל אתה מנסה לאכול את העוגה וגם לשמור אותה שלמה. אם אלבום ראוי לרכישה, אז תקנה אותו. אם הוא לא ראוי - למה שתזכה לשמוע אותו מבלי לשלם עליו? תן למוסיקאים את הכבוד שאתה נותן לכל רוכל בשוק. רוצה מוצר - תשלם. לא רוצה - אל תשלם!

Liorking

New member
בוא נחפיף לגמרי

להוריד אלבום ללא תשלום זה כמו שמישהו מביא לך אוכל חינם. אם האוכל טעים לי, כלומר אם האלבום טוב מבחינתי, אז יש סיכוי שאני אקנה אותו (אם בפעם הבאה לא יביאו לי את אותו מאכל חינם). אם האוכל לא טעים לי, כלומר האלבום לא טוב מבחינתי, אז אני לא אקנה את המאכל כפי שאני לא אקנה את האלבום לשמיעה. אם כל אלבום שאני מוריד אני חייב אחרי זה לקנות, בין אם הוא מעולה, לא משהו או גרוע, אז פיספסתי כל המטרה של הורדה מהאינטרנט.

וזה ברצינות מה שאתה עושה?

קודם כל, אף אחד לא מביא לך את זה, אתה לוקח. אמנם יש אנשים אחרים ששמים את האוכל על מפתן הדלת, אבל אתה הוא זה שבוחר להרים את הצלחת. בכל אופן, מדובר במציאות קצת יותר מורכבת. הבנאדם שהביא את האוכל אל מפתן דלתך, למעשה גנב את המתכון מהמסעדה ושכפל את המזון בעצמו, כך שהוא לא ממש גנב אוכל, אבל הוא כן גנב את המתכון הסודי, שהוא-הוא קניינו הרוכני של השף. כל הנושא הזה, לא פשטני כמו שאנחנו מציגים אותו. אני לא יודע אם אתה באמת מקשיב לאלבום פעם אחת ועל פי זה מחליט אם אתה קונה אותו או לא, ואני לא אומר שאתה מוכרח לעשות את זה. אבל כל מה שאני מבקש זה קצת כבוד לאמנים, בין אם הם מתים ובין אם הם חיים. תוריד בכיף (עד שתהיה חקיקה ברורה בעניין, כמובן) אבל אל תצעק את זה. אחר כך אל תתפלא שהמציל תופס אותך משתין מהמקפצה.

Liorking

New member
זה לא ברצינות

וזה בדיוק מה שרציתי להגיד, שכל העסק הזה של הורדות הוא לא ממש חוקי. ומי שמביא לי את האלבומים זה תוכנות ואתרי שיתוף הקבצים. יש לי כבוד לאמנים ויש לי גם כבוד לאלבומים שלהם, אבל זה במידת האיכות שלהם. אני לא מקשיב לאלבום רק פעם אחת, אלא אם כן זה משהו ממש נורא, אבל זה נדיר. כבר כמה אלבומים קניתי אחרי שהורדתי: Meddle (וטוב שקניתי, הייתי משלם 100 שקל על זה), The Final Cut (חבל שקניתי), Fragile (טוב שקניתי), Selling England By The Pound (טוב שקניתי, אבל לא הייתי משלם 100). אז זה לא שאין לי כבוד לאמנים.

משתתף בצערך

גם אני רכשתי את The Final Cut תוך כדי השלמת הדיסקוגרפיה של פינק פלויד בביתי, והתאכזבתי קשות. מעניין אם גם מתכננים להוציא סרט "החומה 2", ואם כן זה בוודאי יהיה בכיכובם של בן אפלק וכריסטן דאנסט. נ.ב. אתה מודע לכך שהתוכנות ואתרי השיתוף הם לא יצורים חיים שפועלים תחת שיקול הדעת של עצמם, נכון? יש אנשים מאחוריהם.

MajorWinters

New member
אתה לא מבין מה אתה עושה...

אני לא חושב שלשיר מזיז כמה אתה מוריד, מצדו גם שיש לך 100 ג'יגה בייט של מוזיקה על המחשב. זו הגישה שלך של קביעת איכות וסוג של התנשאות על האמנים שבעייתית.

Liorking

New member
אני לא מתנשא מעל אמנים

יש לי כבוד והערכה אליהם, אפילו לקינג קרימזון שאני מתעב לשמוע. אני רק אומר שאם זה לא מספיק טוב, אז אני לא קונה. מה שכתבתי בהודעות זה דווקא להיפך, כי מאמנים אני מצפה ליותר.

RamiSun

New member
אז אתה מצדיק

את הטענה שלי, שמבחינת האמנים ההורדות הלא חוקיות הם חיוביות. אז למה הוויכוח, אמרתי את זה כבר שילשום.

אולי תספר לי איפה אתה אוכל

כי עד עכשיו במסעדות שאני הייתי בהם לא קיבלתי אוכל חינם.

סתם בתור קוריוז

את האלבומים שאתה מוצא לא שווים קנייה, אתה מוחק אחר-כך מהרד-דיסק?? או שאתה שמור אותם, בגלל שאז אתה בעצם שומר אוכל לא טעים ובקרוב הוא יתקלל והמחשב שלך ישרף איתו

Liorking

New member
את רובם אני שומר

וצורב. אלה שאני ממש שונא אני מוחק (במקרה הזה אוכל לא טעים).

למעלה