זאפה

Liorking

New member
זאפה

יש לי 4 אלבומים של זאפה: Freak Out! - שמעתי חלק, עדיין לא התחברתי (חוץ משירים 1, 7); Hot Rats - די אהבתי, עדיין לא תקפתי את The Gumbo Variation ועדיין לא התחברתי לרצועה האחרונה; Apostrophe - מאוד אהבתי; Over-Nite Sensation - חלק אני מאוד אוהב, חלק לא התחברתי. מה עכשיו? איזה אלבום להוריד? האם כדאי לי לעזוב עכשיו את זאפה ולהוריד דברים אחרים (כמו ג'נסיס, יוריה היפ, ודג"ג, קאמל, הבוס, Liquid Tension Experiment)?

Slim Jim

New member
כמה המלצות...

Peter Hammil and VDGG: pawn hearts, the silent corner and the empty stage Camel: moonmadnesssssssssss, mirage, the snow goose, the debut album, a nod and a wink, rajaz. Uriah Heep: salisbury, vey 'eavy very 'umble. Liquid Tension Experiment: When the Water Breaks Genesis: selling england, the lamb lies down, nursery cryme, foxtrot, seconds out. מעבר לזה, אני ממליץ על אלבום של הסטרובס Strawbs - Hero And Heroine

epitaph

New member
אתה לא יכול לחקור במקביל?

הייתי מציע לך ללכת על Roxy and Elsewhere אם החלטת להמשיך עם זאפה או להתחיל קצת עם קאמל אולי מיראז' שלהם, האלבום הראשון או ההופעה חיה A Live Record (זה אתה שלא אוהב דיסוננסים ואטונליה וכאלה, נכון? במקרה הזה אתה תאהב את קאמל).

Liorking

New member
אני יכול

העניין הוא שיש סדר עדיפויות בביטורנט. אני יכול להוריד הכל בו-זמנית, הבעיה היא המהירות. כרגע בעידפות גבוהה יש לי אוסף של יוריה היפ (השלמה לאוסף, עם עוד הרבה שירים, -שירים חופפים), והאלבום החדש של הבוס.

Liorking

New member
באינטרנט יש יותר

פרנק זאפה ממילא מת, אז לא נראה לי שאכפת לו אם קונים או מורידים את הדיסקים שלו, העיקר ששומעים. באינטרנט אפשר לשמוע יותר מוזיקה מאשר קנייה, בקנייה בוחרים דיסק אחד או שניים כל פעם ובקפידה, כדי לא להתחרט על זה.

Metheny

Member
נראה לי שאיכפת לילדים שלו...

או אם אין לו, אז לאחים שלו, או משהו כזה.

Liorking

New member
יש לו ילדים

אבל עם שמות מוזרים כמו Dweezil, Moon Unit נראה לי שאבא שלהם דאג להוריש להם את כל הכסף שלו וגם לדאוג להם בגלל השמות האלה.

אכפת לי מפרנק זאפה?

אמנם באינטרנט אפשר להוריד הכל אבל הרבה יותר כיף לקנות. חוץ מזה אפשר להוריד אלבום לשמוע אותו כמה פעמים ואם אהבת אז תקנה אותו בחנות!

RamiSun

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

אם חברות התקליטים היו בודקות, הן היו רואות שההורדות הבלתי חוקיות רק גורמות להגברת המכירות. וזה לא פוגע בהם אלא להפך.

Liorking

New member
איך בדיוק?

הורדתי בינתיים 4 אלבומים של זאפה. את Apostrophe מאוד אהבתי, אבל הוא לא שווה קנייה מבחינתי, גם בגלל שיש לי אותו וגם בגלל שהוא קצר מדי. אני מתכוון לצרוב אותו ביחד עם Over-Nite Sensation. אם כבר טרחתי להוריד משהו, למה שאני אקנה אותו אם הוא לא אחת מהסיבות: 1. מתנה למישהו או בשבילי; 2. בחנות אפשר להשיג אבל לא באינטרנט (בביטורנט קשה למצוא את מה שאני מחפש); 3. במקרה אני עובר ליד חנות תקליטים; 4. יצירה חדשה, כמו הדיסק החדש של דיפ פרפל מ-2003. לגבי אוקטבריום והאלבום החדש של הבוס (Devils & Dust) זה שונה. אם זה מעולה, אז אני אקנה כדי לעודד יצירה חדשה. אם זה לא מספיק טוב בשביל קנייה, אז בעיה של האמנים שהם יצרו משהו כזה.

מה אני אגיד....

רק לפתוח את השקית של הדיסק שווה 60 שקל! כשאני קונה דיסק זה לא בגלל אף אחת מהסיבות שציינת אלא מכל מיני סיבות אחרות. חוץ מזה אוסף של דיסקים צרובים זה לא אוסף וכמו שאמרו כמה שרשורים למעטה ההבדל באיכות כן מורגשת. דרך אגב איפה אתה משחק פוטבול?

RamiSun

New member
הוא לא שווה קניה מבחינתך

אבל הרבה אלבומים שכן שווים קניה מבחינתך, הגעת אליהם אך ורק דרך ההורדות הללו. ההורדות הלא חוקיות מגדילות את החשיפה של האמנים. וברוב המקרים (למעט חריגים) ברגע שמישהו אוהב דיסק מסויים, הוא רוצה את כל היצירה שכוללת את העטיפה והדפוס, ואת איכות הסאונד שאין בקבצים הדחוסים הללו. הגיון פשוט.

Liorking

New member
ממש לא

לא הורדתי את דארק סייד, החומה, Wish You Were Here, Blonde On Blonde, אוסף של האיגלז, האלבום האדום, Forty Licks, אוסף של ג'ימי הנדריקס ועוד אחרים. כן הורדתי את Meddle, Fragile, Selling England By The Pound, The Final Cut ואז קניתי. רק את אלה.

למעלה