ו........... יש סקר חדש!!!!!!!!!!!

ו........... יש סקר חדש!!!!!!!!!!!

התוצאות של הסקר הקודם שעדיין מראים על תיקו מוחלט בין הגדרה של שני האלבומים (להתראות בחלומותי וסיפורים מהקופסא) כאלבומים של פורטיסחרוף לבין הגדרה של סיפורים כפורטיסחרופי ושל להתראות כפורטיסי. רק שלושה אנשים הלכו על הרשמיות והצביעו לשני האלבומים כאלבומים של פורטיס. והנה הסקר החדש: האלבום "האחר" מלא במשפטים שפשוט ראויים לציטוט, זה מה שקורה שיש לך כזה אלבום עם טקסטים כל כך חזקים... בכל מקרה, השאלה שעולה על הפרק: מה המשפט שהכי ראוי לציטוט?

המממ

New member
סקר בלתי אפשרי ובלתי חוקי בעליל

israel1986

New member
../images/Emo45.gif

באמת קשה הפעם. האחר מלא בטקסטים מצויינים, וזאת אחת הסיבות שזה האלבום של ברי שאני הכי אוהב.

Drorrrrrr

New member
נו באמת

המשפט המוביל באלבום לא מופיע בסקר: "קול עוד בלבב הולך לאיבוד" [רואים שלא רואים, כמובן].

כי כמו שטניה אמרה פעם

ב"רואים שלא רואים" כל משפט הוא "חכם". לכן הוספתי אופציה מיוחדת "משפט אחר מרואים שלא רואים" כי רק לפרט את כולם יקח לי את כל האופציות

אולי זה ישמע קצת מוזר אבל...

אני ממש אוהב את המשפט מתוך השיר "סרט" (שהוא גם המשפט היחיד שנאמר בשיר סרט) אבל לדעתי הוא משפט נורא חזק... "יום יום וליל...אתה בסרט אחר..." אני נורא מתחבר אליו כי הוא נורא אומר לי מי אני... אני בחור נורא מוזר שכל החיים שלו הם סוג של סרט והמשפט הזה ממש מייצג אותי.. יום יום וליל אני בסרט אחר.. ביום אני שם בלילה אני שם הופעה של אלו מסיבה של אלו ואף פעם אני לא יודע מה אני עושה מחר... פשוט משפט קטן וגאוני שאומר המון... דרך אגב המוסיקה בשיר הזה היא בין הטובות ביותר ששמעתי מימי ולדעתי הסולו הכי יפה שיש לברי...

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא מוזר בכלל. לדעתי זה שיר גדול. גם המשפט היחידי הזה שנאמר בו אומר המון, מרטיט מאוד ומחבר לאלבום, למסרים שלו ולהשקפה שלו על החברה. הבחירה של ברי במשפט הזה לא הייתי רנדומלית בכלל

אני הצבעתי ל

"כנראה שזה ככה בחלומות". בגלל אירוע אישי, בגלל שהמשפט הזה היה מאוד קשור אליו ומאוד חיבר אותי לשיר הזה בעקבות אותו אירוע. בכל מקרה אחר נראה לי שהייתי בוחר במשפט מ"האחר", שהוא לדעתי המשפט הכי חכם בכל שיר של ברי. מקום שלישי הולך למשפט מ"סרט".

Negative one

New member
אני הצבעתי

ובחרתי ב: "אב שכול אני כבר לא מרגיש,דמעות החורף עלייך יגידו קדיש". והייתי גם מציין את השורה שלפני:"עכשיו אני שומע,אתה יכול סופית למות". אמנם ברי לא כתב אותם (זה חייל כתב את השיר,נכון) אבל בכלל "ריבונו של עולם" הוא אחד מהשירים החזקים ביותר באלבום. השיר עצמו מלאו במונחים צבאיים שאמורים להעביר לנו את התחושה של החייל בשטח,התחושה האבודה והבודדה הזאת,ושתי המשפטים בסוף,אלו שסוגרים את השיר אמורים להעביר את התחושה הגדולה הזאת של כולנו,תחושת האבל הענקית הזאת על האנשים שהלכו מאיתנו לשווא. אותי אישית המשפט הזה מצמרר כל פעם מחדש,ובגלל זה הוא הנבחר.

בהחלט יופי של בחירה!

אכן את ריבונו של עולם כתב החייל בארי חזק ז"ל ומאוד מאוד מומלץ לקרוא את הניתוח שלו בפורום, שהיה הראשון בפינה "למה התכוון הברי" וללא ספק אחד הטובים.

lihay

New member
"ויש שושן ויש בו קוץ ! וסריטה קטנה

בלב.... אוווו ואוווווו ו!!!! !!!!!! אין לי הסבר למה.. אבל זה הציטוט שלי .

למעלה