ותק לרשיון נהיגה

Rongreen87

New member
ותק לרשיון נהיגה

שלום,
שאלה קצרה:
אני מתכוון לגשת למבחן תאוריה ומבחן מעשי (ROAD TEST) בחודשים הקרובים.
יש לי רשיון נהיגה ישראלי בתוקף, ואני נוהג כבר מעל 10 שנים.
אני יודע שבכדי לדלג על שלב ה G1 וG2 ולגשת ישר לG צריך להוכיח ותק נהיגה. בזמנו אני זוכר שהקונסוליה הפסיקה לנפק מכתבים של ותק נהיגה.
השאלה היא - האם הרשיון הישראלי החדש עליו מודפסת שנת ההוצאה ליד דרגת הנהיגה מספק את הרשויות באונטריו, או שעדיין צריך מכתב כלשהו?
אם כן, מה הפרוצדורה?
תודה מראש!
רון.

thornhill77

New member
רישיון נהיגה באונטריו

תגיע למשרד רישוי מקומי, תציג את הפלסטיק שלך, תצהיר שאתה נוהג שנה 1 ותוכל לגשת למבחן תאוריה G1 ומיד אחרי למבחן מעשי הקל בתוך העיר G2. שנה אחרי תוכל לגשת למבחן מעשי מלא G. רוצה לדלג על G2? תשיג מכתב המציין תאריך חידוש רישיון מהארץ. תאריך חידוש חייב להיות לפחות לפני שנתיים כדי שהמכתב הזה יתפוס באונטריו. בכל מקרה על G1 אי אפשר לדלג ועל G2 לא מומלץ לדלג כדי שתהיה לך הנחה ביטוח בגלל רישוי מדורג. עם G2 אפשר לנהוג לבד בלי שום בעיה 5 שנים...

מבחן G1 בטורונטו

מבינה שמבחן התיאוריה G1 הוא שלב ראשוני לפני המבחן המעשי, יש למישהו מושג אם אפשר לעשות אותו בעברית בטורונטו? אין לי בדרך כלל חרדת בחינות, אבל כשזה עובר לאנגלית... אני כבר לא בטוחה ...

thornhill77

New member
G1

אין בעברית. יש ברוסית, אנגלית. יש לקרוא פעם 1 ספר תאוריה באנגלית וזה מספיק כדי לעבור את המבחן.

PuffDragon

New member
זה ממש לא נכון

תלוי בפרובינציה ובסטטוס, מותר לנהוג מספר מסויים של חודשים בלי רשיון קנדי. באונטריו זה 2 או 3 חודשים. תוקף הרשיון בכלל לא רלוונטי.

למעלה