ותחשבו על זה.......

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
ותחשבו על זה.......

תוך כדי משא ומתן לשלום, הפלסטינים לקחו "פסק זמן" קטן ותמכו בסדאם חוסיין בעל "אם המלחמות". ולא רק ברחובות, הראיס וכל הפמליה, לקחו את הרגליים וניצבו לצידו במלחמה. הסיכוי לא היה גדול באותה מלחמה, ובכל זות, הם הימרו על סיכוי קלוש לברוח מעיסקי השלום ולהיצטרף לעסקי מלחמה! עברו כמה שנים וקם גיבור לאומי חדש, ערפאת למוד נסיון כואב עדיין ממתין על הגדר. כי לאחר אותה מלחמה, כל הפלסטינאים שהיו בסעודיה בקטר ובטח שבכוייט גורשו משם כשבוע לאחר שהמלחמה הסתימה, מכה כלכלית קשה התווספה למכה מדינית וזה כאב. אך העם שלו לא עושה שיקולים ומייד הצטרף לבין-לדן. ואנחנו? מחפסים את ההנהגה השקולה. מחפסים את אלה שידברו איתנו. מחפסים את אלה שילחמו בטרור. מחפסים את ההיגיון. מחפסים את האשמה בנו - אולי זה בגלל הכיבוש שעשינו להם, אולי זה בגלל מצבם הכלכלי שאנחנו הגורם לו, אולי זה בגלל שאנחנו לא יודעים לדבר בערבית רהוטה במשא ומתן, אולי זה בגלל שלא התיחסנו אליהם בכבוד או נהגנו כלפיהם בעליונות בפגישות, אולי זה בגלל הפליטים המסכנים במחנות, אולי זה בגלל שלא מקשיבים להם ואלוי ואולי ואולי ואולי! ואולי זה בגלל הבולוציה חברים? אולי הם עדיין לא הגיעו להתפתחות הדרושה לאהבה, לחיים, לרצון טוב, לכיבוד מה שאינו הם, לראיה רחבה יותר של פני הדברים. ואם זה המצב, הפטרון הוא כיבוש, עוד כיבוש ועוד כיבוש. כי בשביל עולם המושגים הים תיכוני נכון להיום - "סחר-מכר את שבריה בע"מ". צריך מה לתת בסחר מכר וצריך שבריה טובה. צר לי אנשי השלום, אתם אנשים נפלאים ויפים, טובי לב ואוהבי אדם. אך הקדמתם קצת את זמנכם! אני מבין את הפחד שאחז בכם ואבין את תרדו שוב לנכר, קדימה הדלת פתוחה. אך אנא ממכם אל תפריעו לנו לשרוד, רק לשרוד, לא יותר מזה. וכשיגיע זמנכם נקרא לכם חזרה, תגיעו עם הכסף, העסקים וההשכלה שבינתיים צברתם ואני אהיה לכם מתתא-רחובות נהדר.

דזירה

New member
ALL צר לי לאכזב אותך יקירי

אך לרוב השמאלנים אין כלל כוונה לעזוב את הארץ! WE ARE HERE TO STAY!!!!!!!!! מה? שאנחנו נעשה לך את החיים קלים לכבוש ולכבוש ללא היכר? להמשיך ולהקריב דם צעיר שירווה את האדמות? עד מתי? הדם הנשפך לא יצמיח נשמות חדשות ולא יחזיר את האושר למשפחות שאיבדו את ילדיהן!!!!! זוהי דמוקרטיה - אתה יודע - לכל קואליציה צריכה להיות אופוזיציה - ואנחנו נהיה באופוזיציה תמיד נגד עושק, רצח וכיבוווווווווש!!!!!!!!! אגב: האם טוען שהשכלתנו בעוכרינו? או שמא טוען שאנשי הימין אינם משכילים או אינם יכולים לצבור השכלה וכסף? (לא חושבת שהימנים יאהבו את זה) בכל מקרה - אין לנו צורך במטאטאי רחובות ועוד יהודים- הרי את התפקידים השחורים ייעדתם לערבים לא? הם שבנו, הם שניקו, הם שעבדו במסעדות, בשדות וכו´. אולי כשתצליח לכבוש עוד ועוד תוכל להחזירם לתפקידם ומקומם הטבעי!!! אוף איתך!!!!!!!! למה במקום להיות אנטי כל הזמן ולהגיד "לא ולא ולא" לרעיונות של שלום "שמאלני", אינך אומר לנו מהי הדרך להגיע לשלום "ימני" צודק וכולל? הרי גם אתה רוצה בשלום בדיוק כמונו "החולמים"!! קדימה - תן תכנית מתאר לגיטימית - שלא כוללת כיבושים ורצח עם- ואז אולי עוד אצביע בעדך!!!!!

all

New member
מייד רואים שאת מורה.

1. את מדברת עם שמאלני די קיצוני תומך מרץ שחטף מכות בהפגנות עד לפני שנה. 2. איני מגרש מכאן אף אחד, תישארו כאופוזיציה קואליציה וכל מה שבא לך. אבל קחו בחשבון שהמלחמה תמשיך לא פחות מעוד 50 שנה (ציטוט של מר. ברק) 3. את הדם לא מקריבים, הוא נשפך בפיגועים בעיקר ואת זה לא ימין ולא שמאול לא יכולו לעצור עבורך. אולי ארפעת יוכל אבל הוא לא רוצה. 4. לא טענתי דבר וחצי דבר על ימנים טפשים העוסים עבודות שחורות, טענתי כלפי אלו שעוזבים את הארץ כשיש בלגן וחוזרים כשיש שקט. 5. ובקשר ללהיות חיובי ולדרך להגיע לשלום? כבר עניתי על זה, הם קיבלו אדמות והיה שקט במשך 10 שנים. יש לכבוש מחדש את האדמות האלו ולתת להם אותם מחדש. 6. ולגבי רצח-עם, נדמה לי שאת התבלבלת בתגובה.

דזירה

New member
בתור שמאלני all הרי דעותיך ימניות

וקיצוניות יותר מאלה של הימנים ביותר. מעניין מה הייתה תגובתך אלמלא ידעת שאני מורה...אבל אתעלם מההערות המטופשות הללו - שהרי אנו ענייניים. מן הראוי שתשוב ותקרא את דבריך המדברים על כיבוש ושאר ירקות. אם רוצה לדבר ולהשמיע דבריך עליך להיות מובן, כך עליך לנסח את דבריך בצורה בהירה: אם היית תלמיד שלי אולי היית לומד דבר אחד או שניים על אומנות הכתיבה ועל בהירות המחשבה. מן הסתם אתה מצפה לתגובות לדעותיך - כיצד מקווה לקבל תגובות אם לא מסביר את עצמך? כל בר דעת יפרש מיד שפנייתך היא אל השמאלנים, שהרי רק הם עדיין מאמינים בשלום. הפסקת שפיכות הדמים לא צריכה להפסיק בשבילי - היא צריכה להיפסק. נקודה. למען כולנו כולל אותך (אגב, שפיכות הדמים לא מתרחשת רק בפיגועים) אם אתה גורס שיש להמשיך בכיבוש הרי שאינך שמאלני בדעותיך. ולגבי רצח עם: כיבוש מוביל לדיכוי, מוביל למעצרים, מוביל לעוצר, מוביל להתמרדות מוביל להריגה מוביל לרצח עם - התפתחות לוגית פשוטה, שאתה מן הסתם מעדיף להתעלם ממנה. שלא לדבר על זה שעצם פעולת הכיבוש תעלה לנו בחיי אדם. אנשים עוזבים את הארץ בעיקר בגלל חששותיהם, בגלל שאיבדו את האמון במדינה ובמה שמייצגות ממשלותיה - האם בהכרח בורחים כדי לעשות כסף? מה הוא קשור לעניין בכלל? ולאחר כל אלה: עדיין לא מקבלת את הפתרון שלך כפתרון יחידי שיביא בעקבותיו שלום. תצטרך למצוא דרך יעילה יותר, כי גם אם אניח שאתה צודק הרי זה יהיה מעגלי: נכבוש, נחזיר, אינתיפאדה,פיגועים מוות וחוזר חלילה. לא הייתי רוצה לראות אותך בורח ודווקא בגללי. אתה לא צריך אותי כתירוץ בחייך: אבל אתה מוזמן אם חייב, שהרי יש תמיד סיכוי שהבן שלך ילמד אצלי או אצל שכמותי.

all

New member
אני כל כך מאוכזב, ממש בא לי לבכות

כשדברתי על אלו שבורחים מהארץ מפאת המצב - הבנת שאני מגרש מכאן את השמאלנים. כשדברתי שלמרות כל מה שאנחנו מנסים לעשות למען השלום והם (כ-90% מהם) תומכים בבין לאדן - הבנת שאני רוצה לעשות רצח עם. כשדיברתי על כך שאלו שישארו בארץ יוכלו חרא ואלו שברחו הולכים לעשות שם כסף - הבנת שאני טוען שהימנים הם אנאלפבטים ומפגרים. כשנתתי לך את הדרך היחידה לשלום, כיבוש ואח"כ החזרת השטחים, את ביקשת שאציע לך פתרון לשלום. אם זה המצב, נראה לי שאני יעזוב את הארץ לפני שהילד שלי יגיע לגיל הבית-ספר. רק ע"מ להקנות לו לימודים ברמה קצת טובה יותר.

דזירה

New member
Don´t cry for me Argentina.... ../images/Emo7.gif

ואל תתאכזב, פשוט קבל את זה שיש אנשים שדעותיהם שונות משלך. אגב - לא אתייחס להודעה זו שלך - היא נכתבה בכעס וחוסר מחשבה יתירה. לעיתים מספיק משפט אחד כדי להבהיר את עמדותינו. שוב: אולי תרצה ללמוד אצלי?
עדיין רודפת שלום דזירה

all

New member
אכן דברתי בכעס רב ואני מתנצל

ולכן אספר לך הפעם על - "אהבה"! בהיותי נער צעיר, התאהבתי במישהיא. ניסיתי להיות נחמד איתה, ניסיתי לעזור לה בלימודים. ניסיתי את זה וניסיתי את זה ושום דבר. לבסוף התחלתי לתת לה מתנות, ואכן אחרי כל מתנה היא הייתה נחמדה אלי במשך יומיים. לבסוף נגמר לי כל הכסף למתנות, הייתי בדיכאון והלכתי לפסיכולוג של הבית-ספר. סיפרתי לו את הסיפור העצוב והאיש אמר: שמע ידידי אם היא דוחה אותך במשך כל כך הרבה זמן - "היא פשוט לא אוהבת אותך". ואין מה לעשות, אתם שונים, אין בינכם שום תקשורת, אתם בעלי רקע שונה לחלוטין. שחך אותה, צא מזה, התקווה והערגה יגרמו לך צער בכמות שלא תוכל לשאת בחיים. ועוד דבר, מערכת יחסים שמתחילה כך, סופה להיות חד צדדית עד אימה, תאמין לי שלבד יהיה לך טוב יותר מאשר במערכת יחסים שכזו.

דזירה

New member
all - האנלוגיה מובנת

וברורה - השאלה היא האם ניתן להשליך ממנה על המתרחש בארצנו. מאמינה שאתה מבין שקיומנו, כמו גם קיומם, תלוי כולו בבחירות שנעשה עתה - האם המתנות יועילו? - מנסיוני האישי - לא נחמדות תועיל? - חד משמעי - לא אהבה תועיל? - אולי כן אך זה חזון למועד - בלתי מציאותי!!!! הדרך היחידה היא להיחלץ איכשהו ממעגל האלימות הזה, להיפרד איש איש לדרכו, ליצור הפרדה מלאה!!!! האם זה מקביל ל"לבד" בסיפור האהבה שלך? דזירה אגב: חולה על סיפורי אהבה!!!!! (רק שיהיה להם סוף טוב) :))))))))))))

all

New member
ועכשיו ברצינות

האם אני עד כדי כך לא ברור? ידוע לי שיש לי דיסלקציה ועוד תחלואים בסגנון. אבל להסביר את עצמי כבר למדתי ויש האומרים שהנני עושה זות לא רע. ואולי כל זה נובע מ - איך לומר - שמיעה סוביקטיבית?. סבי נהג להגיד - "אין פה כחול יש אוזניים כחולות"! ובקשר ל-ללמד אותי/לחנך אותי - מחבל על הזמן. את רוב התיכון ביליתי על החוף באילת (דבר שהסב למורים שלי וגם לי המון נחת). מתוך קוריוז נתנו לי לגשת לבגרויות. ומתוך קוריוז ניגשתי - נדהמתי לגלות שיצא לי ממוצע של 8.8. עד היום אני טוען שהייתה זו טעות ומישהו אחר קיבל את הציונים שלי (ואם זה נכון הוא קילל את כל משרד החינוך כמה שנים). לאחר השירות הצבאי, לקחתי את הציונים האלה ונרשמתי לאוניברסיטה. ניגשתי לפסיכומטרי וטראח, עוד טעות. קיבלתי 703 (בשנת 1990 זה ממש לא היה רע).

דזירה

New member
all - נתונים מרשימים....

ויודע מה? חושבת שמיצינו את הקטע - עד למפגש הבא ונושא הדיון הבא!!!! גם מסטיק מאבד מטעמו אחרי שלועסים אותו זמן רב! הבהרת - ואני הבנתי או לא הבנתי הייתי סובייקטיבית או אובייקטבית - כל מה שתבחר... ו....בכל זאת - ALL - לא רוצה ללמוד אצלי? אוף איתך!!!!

דזירה

New member
אבו - דני : בשבילך - תמיד!!!!! ../images/Emo8.gif

אבל רוצה גם את ALL!!!!!!!!!!!!

אולי באמת תכניסי בנו קצת ערבית?..

אם כבר, אז כבר.. חוצמזה, עכשיו כבר אין כאן שוקור - כלומר נגמרו הפתגמים בערבית עד שיבוא מתנדב/ת חדש/ה..

דזירה

New member
עופר - בשבילך ובכלל....חשוב על זה!

והתפגם הנבחר להפעם: יא פרעה מין פרענכ? קאל מא לקיתש חד ירדני! פירושו: הוי פרעה (האיש האכזר) מי עשה אותך כך (אכזר)? וענה: זה משום שלא מצאתי איש שיעמוד בדרכי! וחשוב על זה....

הרעיון הזה מזכיר לי משפט

מתוך הסרט "8 מ"מ": "Why did he do it? because he could! That´s why" (מי שראה את הסרט, יבין כנראה במה מדובר).. אני שמח שיש לי שוב הזדמנות להתאמן קצת בהקלדה בערבית, ולך תהיה הזדמנות לתקן את השגיאות (שאני בטוח שיהיו, כי את רוב המילים אני לא מכיר): يا فرعو, من فرعنك؟ قال ما لقيتش حد يردني!

all

New member
דווקא הבנתי!!!

פרעה הפרנק אוהב סרטי קיטש ירדניים. לא? עדיין רוצה אותי בכיתה??

דזירה

New member
all בטח שרוצה !!!

ואחרי כל הודעה רוצה יותר!! אגב: למה אין את האי מייל שלך?

all

New member
אינני יודע - אמור להיות אי מייל?

בעבר קיבלתי אי מילים משוקור ואליסיס. כך שהוא צריך להיות איפהשהו.

למעלה