ושוב, תו התקן...

shapira meir

New member
זהו בדיוק הצעד של האגודה, חינם כמעט

להגיש תלונה נגד משרד החינוך, החברה להגנת הטבע וכל יתר האחרים בגין הפעלת מי שאיננו מורה דרך. לברר בחברות הביטוח מדוע הן שותקות למעשים הללו. לעורר את העיתונות, לכנס מסיבת עיתונאים. אני זוכר מישהו מהאגודה שצעקתי בנושא תו-התקן, אמר לי שממילא לא נזכה אז מוטב להצטרף לנושא תו-התקן האומלל הזה. את רעש המהלומה החוזרת אפשר לשמוע עד כאן. אבל, זה סתם כי שום דבר לא יעזור, כל עוד אין בכלל תגובה ממי שצריך להגיב כי יש לו כנראה עור של פיל, ומשום שהכלבים נובחים והשיירה עוברת.

EYTAN I55

New member
ברוב בתי הספר ההורים אינם מעורבים

בנושא הטיולים (ורק מלווים אם צריך).יש בתי ספר שמבקשים רק מדריכים צעירים ולא מוכנים לקבל מדריכים מבוגרים על אף שהם מורי דרך.כל בית ספר שמזמין הדרכה מבתי ספר שדה יודע שאינו מקבל מורה דרך כמדריך. יש בתי ספר בודדים שאני מכיר שוועד ההורים מעורב בטיול עד רמת בחירת המדריכים,וגם זה על בסיס הכרות אישית שנובעת מהדרכות בבית ספר ולא בגלל שהם מורי דרך. מה שקובע להורים זה החיסכון בעלויות הטיול, אין ספק שברוב בתי הספר היו מוותרים על השרות שלנו (מורי הדרך )ולוקחים רק מדריכים צעירים במידה וזה היה חוסך להם כסף.בנתיים מי שמרוויח אלו החברות שגובות מחיר אחיד מביתי הספר ומשלמות לצעירים פחות.את החיסכון אפשר היה לעשות ע"י צימצום באטרקציות במהלך הטיול והוספת ערכים.

איתן, תקרא בשירשור הזה

תחת הכותרת "ענת את צודקת". שם כתבתי בדיוק מהי רמת ההדרכות של בתי הספר. שם יפה נתנו לזה "יוזמות חינוכיות" או "הדרכות חינוכיות" וכו' (אלק). אני הדרכתי בעבר בתי ספר, כך שאני יודע בדיוק ממקור ראשון מהו המצב. אני יכול לספור על אצבעות יד אחת בלבד את מספר ההדרכות (מתוך מאות) שאכן היו חינוכיות. למה? כי המורה היתה קשוחה עם התלמידים, כי המורה הכינה את התלמידים כמו שצריך לטיול, כי המורה אמרה לתלמידים טרם צאת הטיול: "כאשר המדריך מדבר, כולם שותקים ומקשיבים!" והדגש הוא על שותקים ומקשיבים. אם יצא לך להדריך בתי ספר, אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון. השורה התחתונה היא: שהמורות עושות לעצמן חיים קלים בטיול, לא איכפת להן כלום, עבורן יום טיול זה עונש וכך גם נראה הטיול. לא לחינם אימצתי לעצמי את האימרה: "פני הכיתה כפני המורה"

למעלה