ושוב, תו התקן...

a n a t 1

New member
ושוב, תו התקן...../images/Emo46.gif

לי היה ידוע שלמורי דרך הושגה "הנחה" בנושא והם מחוייבים לעבור ריענון בעזרה ראשונה ויום מזורז בנושא בטחון ובטיחות. ריענון עזרה ראשונה בתוקף לשנתיים, מה עם יום הבטחון והבטיחות? מדוע גם יום זה מחוייב בחזרה כל שנתיים, מה כבר יש לחדש בנושא? מדוע מורי הדרך נאלצים לעבור השתלמויות בנושא זה ועוד לשלם עליהם? השתלמויות בנושא זה משולמות לצוות המורים בבתי הספר, אנחנו נאלצים גם לממן אותם וגם לבזבז ימי עבודה.

pinzo01

New member
ענת , בחרת נציגים לאגודת מורי הדרך?

אם כן מהרי בפנייה דחופה אליהם ואם לא ...... בעצם התוצאה תשאר זהה

EYTAN I55

New member
ענת אל תעוררי מתים !!

עד כה דיברו רק על השתלמות עזרה ראשונה פעם בשנתיים(עד כמה שידוע לי), אז בבקשה לא להכניס להם רעיונות לראש.אבל אנו עוסקים בתו תקן אז יש לי כמה שאלות: למה הפקידון שיושב במשרד החינוך לא מוכל לדבר עם מורי דרך ורק עם נציגי חברות התיירות? למה משרד החינוך הופך אותי להיות בו-ערובה בידי חברות התיירות? למה כמורה דרך לא מספיק שהציג את התעודה ואקבל את התו "המיוחל"(סתםםםם),אלא אצטרך לצרף לבקשה גם את תוכנית הלימודים של קורס מורי הדרך, ופרוט ההשתלמויות שעברתי מאז הקורס? למה אחרי שעברתי את כל מסלול החתחתים קיבלתי את תו התקן לרק חלק מהאזורים? דרך אגב אני לא רואה פסול בזה שנעבור רענון עזרה ראשונה כל שנתיים, השאלה שנשאלת למה שהחברות המעסיקות אותנו לא יממנו את הריענון?

a n a t 1

New member
תו התקן

איתן, לצערי נודע לי רק השבוע שגם את יום הבטחון והבטיחות נאלץ לעבור כל שנתיים מחדש. למה? לאלוהים הפתרונות...

ענת את צודקת

ושוב נפתח כאן ויכוח ישן ומאד מרגיז. בכל קורס מורי דרך המכשיר מורה דרך מוסמך, והדגש הוא על מוסמך, לומדים בין היתר כיצד להדריך. מי שהדריך תלמידים יודע את האמת - אל תהיה מורה דרך, תהיה ליצן, תצחיק את המורה, דבר שטויות עם הילדים והנה לך טיול מוצלח ע"פ המורה. תנסה להעביר חומר רציני, התלמידים יפריעו ובמקרה הטוב ישתקו אבל לא יקשיבו. בשביל זה צריך תו תקן, כי את זה לא לימדו אותנו בקורס מורי דרך. על ריענון בעזרה ראשונה אין בכלל ויכוח, זה צורך וחשוב לעשות את זה. כל היתר זה בבל"ת. נכון כתב ידידי pinzo01, המען לתלונות שותק כמו דג...

המען לתלונות שותק כמו ראי

המען לתלונות שותק כמו ראי וכולנו משתקפים במראה . לא ראיתי את גדודי מורי הדרך בתיירות פנים (וגם לא את אלה בתיירות נכנסת) משתתפים בפעילות ולו המינורית (ועידה שנתית ?בחירות?) למען הכלל. מעולם לא חסכתי בבקורת מאגודת מורי הדרך אך במקביל לכל ביקורת חייבת להיות פעילות ומחוייבות אישית. לצערי אנחנו אפילו לא יודעים כמה מורי דרך מוסמכים פעילים בתיירות החינוכית ? מי וכמה העוסקים בתיירות פנים ? אני לא בטוח שהנציגים שלא אתם בחרתם (כי פשוט לא הייתם בסביבה) מבינים את המצוקות וההשלכות "תו התקן" על התיירות החינוכית ועל התיירות בכלל. תו תקן לכנסייה ,תו תקן לקק"ל, תו תקן לתיירות משיחית (הכל קיים במציאות). אסור היה בשום פנים לשתף פעולה אם רעיון "תו התקן"! ועתה נותר לאלפי חכמים (בלילה) למשות את האבן מהבאר.

pinzo01

New member
שעת המיחזור.....

הרי הטענות וכן התשובות נשארו בעינם כולם מדברים על המצוקה הגדולה כולם הבטיחו בעבר ומבטיחים כרגע ומה נעשה בנושא ? הסכם עם ק"קל , פיצוי אך ורק לתיירות נכנסת ,תו תקן , שאמשיך ? לדעתי חבל על האנרגיות אבל העיקר הרוח ........

אדון מיטרני היקר

סיפרתי כבר פעם את הסיפור, אבל אני אזכיר אותו למענך שוב. בשנת 1997 נערכה ועידת אגודת מורי הדרך במלון השרון (כמדומני) בהרצליה. הייתי חבר באגודה, ובתור אחד שכזה השתתפתי גם בועידה השנתית הזו. היו נאומים והיו טפיחות על השכם מכאן ועד להודעה חדשה, אבל הכל על תיירות נכנסת. סובבתי את ראשי, אבל כל פעם השתכנעתי מחדש שאני הכי צעיר בין כל המשתתפים. מהר מאד הבנתי גם למה. לאחר ארוחת הצהרים ביקשתי את רשות הדיבור בפורום הפתוח. אמרתי שם שכל מה ששמעתי עד כה היה רק על תיירות נכנסת, ואילו על תיירות הפנים לא דנו בכלל, ולכן אני גם מבין למה לא נמצאים פה חבר'ה צעירים יותר. עוד הוספתי קצת בנושא, וזכיתי להינהונים של: "כן כן הוא צודק" וכו'. רק ירדתי מהבמה, ישר קפצו עלי שלושה חבר'ה (הם מופיעים בפורום המכובד הזה מפעם לפעם) שאמרו לי כמה שאני צודק, והם רוצים להעמיד את מועמדותם למועצה והם יפעלו לשינוי המדיניות, והם ידאגו למורי הדרך בתיירות הפנים. מה אגיד לך, לא יכול היה להיות טוב יותר, כך חשבתי. אני את חלקי ב"הסכם" מילאתי, הצבעתי בעדם, ומה קיבלתי אני ושאר מורי הדרך בתיירות הפנים? קדחת בת..ת! גם פנייה שלי (תלונה) לאדון בר-אל נענתה במילים: "אתה צודק אני אפעל". תשובה קיבלתי ממנו כמו שאתה קיבלת... מהר מאד הבנתי את כללי ה"משחק" ופרשתי מחברותי באגודה שאמורה היתה לייצג את שכמותי ורבים אחרים. אז בבקשה אדון מיטרני, "החכמים בלילה" כפי שאתה מכנה אותם, אינם פראיירים. ואני שלמדתי את הלקח מחכה לקבלות לפני שאני מגיש חשבונית. אתה הבנת את זה מר מיטרני?????????????

מר....ואדון....

אני תמיד שמח ואפילו נהנה שמוספים לשמי מר או אדון , למרות נימת הזלזול. לצערנו מצבם של מורי הדרך בתיירות פנים אינו שונה ממצבם של מורי הדרך בתיירות נכנסת או רכב אשכול, כולנו חיים בכאוס מיקצועי ואין למי לפנות לפתרונות. אנני רואה שיש לנו ויכוח בנושא. רק שלדעתי האחריות למצב נופלת גם על מורי הדרך , וגם עליך ! אם תיירות הפנים אינה מקבלת תשובות מהאגודה תתארגנו וקבלו אחריות על הבעיות שלכם. או אולי הכי נח להטיל אחריות על מר... או אדון.... במסגרת קבלת האחריות : אני מנסה לדחוף ולהשפיע כדי לשנות דברים באמצעים שיצרתי למען ציבור מורי הדרך. אני מקטר מבקר וגם דוחף ומנסה אולי אצליח ואולי לא תלוי בכמה רוח גבית נוכל להעזר. ומאחר שיש לנו במת דיון פומבית נכון יותר מהצגת הבעיות שכולנו מכירים או חווים שנציג רעיונות לפתרונות אפשריים.

pinzo01

New member
חידוש תו תקן שערוריה....

מדוע חידוש תו תקן עולה ל"מדריך" רק 50 ש"ח ואילו השתלמות למורי דרך עולה כמעט כפול??? קיבלתי היום רשימה של מועדי השתלמות לחידוש תו תקן במחיר של 50 ש"ח דרך אחת החברות העוסקות בנושא בוא נראה מה אתם עושים בנידון

מי זה אתם?

מי זה אתם? אני (באופן אישי מיטרני יעקב) יכול לענות רק חלק מהשאלה הראשונה : משרד התיירות שמנהל ומפעיל את ההשתלמויות יכול לגבות ממורי הדרך ומאלה שאינם מורי דרך (85%) כל מחיר שיראה לחשב המשרד סביר כדי לכסות את הוצאות המשרד וגם לגרוף רווחים על גבם של מורי הדרך. אין דוגמא להתנהלות כה מונופוליסיטית למערכת ביוקרטית שגם מחייבת בהשתלמות גם קובעת את התכנים ומחיר. לו היו פותחים את השתלמויות מורי הדרך לתחרות בין גורמים שונים בודאי שהינו זוכים גם למחירים שונים וגם לשתלמויות מגוונות יותר 0לזה קוראים בעברית הפרטה). אני בטוח שתנהלות תקיפה נגד מונופול (במדינת הפתיחות והתחרות) משרד התיירות בהשתלמויות יהיה לטובת מורי הדרך. ואולי נזכה בהשתלמויות טובות יותר וזולות יותר! המושג "תו תקן" גורם לי באופן קבוע התקפי זעם וכעס גדול כך שבענין זה אני לא בטוח בדרך שאני מציע (מה עוד שמיזה יותר מעשרים שנים אינני מעורב בתיירות חינוכית): אני (שוב אישי לא אנחנו) חושב שיש לגרוס את תעודות תו התקן לא לשתף פעולה עם שום גורם בנושא ולפעול באופן מתואם מול אירגוני המורים אירגוני ההורים והציבור הרחב על דחיקת מורי הדרך המוסמכים והטובים ממערכת החינוך (ובמקביל להציע אלטרנטיבה חינוכית אמיתית לסיורי בתי הספר). שוב אני לא אתם אני רק אני !

pinzo01

New member
אינך יודע מי זה "אתם"??

מכיוון שהיום הוא יום הזיכרון אנסה לנסח את המלל בעדינות משהו אתם = אותם אלו שהבטיחו הבטחות אתם=אלו שעמדו מעל במת הבחירות ונעלמו כלא היו לאחריה אתם=אגודת מורי הדרך שמנסה לשכנע אותי ורבים מחברי להצטרף אליה אך ורק כדי שנממן את משכורתו של היו"ר!!! ולגבי עשית מעשה אין ולא כלום הפירוט יכול להמשיך אך אני חושב שכל מו"ד הקורא את הדברים מבין בדיוק מה "היתרון " באגודת מורי הדרך ואם תשאל מהי האופציה האחרת ? אשיב לך במילים פשוטות לפרק את הגוף החולה !!! ומיד להקים גוף שאמור לטפל בתיירות פנים שאין לו קשר עם תירות הנכנסת!!!

אני בהחלט מסכים איתך

השאלה היא איך מצליחים לארגן את כלל (בלי יוצא מהכלל) מורי הדרך כדי ש"יגרסו" את אותו "תו תקן" מיותר, שהופך להיות מסחטת כספים... כמו שאני רואה את המצב היום, התו הזה הולך והופך לבומרנג המאיים על כו....לנו - מורי הדרך! אולי עוד לא מאוחר לפעול, כמו למשל לא להציג יותר את התו הזה. אם לאף מורה דרך מוסמך לא יהיה תו תקן, נראה מה יעשה למשל משרד החינוך.

pinzo01

New member
מיכה יקירי

תו התקן דומה למים שזרמו מתחת לגשר אך כאן נחשפת אגודת מורי הדרך במלא מערומיה לא רק שהכניסה בדלת האחורית את תו התקן ,אלא שבמשך שנים שילמת ושילמנו על השתלמויות סכומי כסף שאין להם אח ורע והעובדה שהנה משרד החינוך יחד עם משרד התיירות קבעו סכום כסף מינמלי של 50 ש"ח עבור השתלמות! מדוע אתה משלם כ-90 ש"ח? ואגודת מורי הדרך שותקת !!!

EYTAN I55

New member
למה אתם חושבים שלמשרד החינוך

אכפת בכלל ממורי הדרך? לכמה מורי דרך יש תו תקן או יותר נכון לשאול מה אחוז מורי הדרך מכלל המדריכים שעוסקים בתיירות החינוכית(הדרכת בתי ספר)? בסה"כ תו התקן הינו מתן גושפנקה להעסקת מדריכים שאינם מורי דרך (כאלה שעברו קורס של חודש-חודש וחצי באחת מהחברות שעוסקות בתיירות החינוכית). כשאנו מורי הדרך נוותר על תו התקן רבים בחברות התיירות ישמחו מאחר שלאותם מדריכים הם משלמים שכר הרבה יותר נמוך. (לא פעם וגם לא פעמיים ישבתי בבית כשמדריך צעיר הדריך ולא בני נוער, מסיבות כלכליות).

pinzo01

New member
איתן לידע אותך קצת בפרטים

חברת אגד מעסיקה כ45%-50% מו"ד מוסמכים טללים כ 35-40% מו"ד מוסמכים זו כמות מכובדת למדי בק"קל אין לי נתונים להערכתי האחוזים דומים והחברה להגנת הטבע להערכתי כ-20-25% (נכון להיום חוסר נתונים בידי )

אז צריך לגרום שזה יעניין אותם

כדאי לתקוף את "תו בתקן" אחרי הגריסה (המושג הזה מרתיח את דמי ) מכוון שונה: אולי ההורים לא כל כך יודעים שהילדים שלהם מטיילים עם מורי דרך לא מוסמכים ? ככל שהציבור ידע יותר , פחות הורים יסכימו לשלוח את בניהם לטיולים עם מורי דרך ללא הסמכה ! אולי גם כדאי לספר לציבור על רמת המורים המלווים הטיוליי בתי ספר ורמת ההדרכה הנדרשת ! למשרד החינוך לא איכפת כל עוד הוא לא מקבל ריקושטים ציבוריים, קצת רעש ציבורי חשיפת הכסת"ח ואני בטוח שבמשרד החינוך יפנימו את רצינות הנושא (פוליטיקה רבותי פוליטיקה....) לכן להמשיך ולמחזר את הכותרות אולי בסופו של דבר ה "האתם" יפנימו את רצינות הנושא ואולי לא?

למעלה