ושוב שלום....

בובזמן

New member
יש הרבה מעדות המזרח בלנדינים. /. .

שנראים שוודים,אם זה המדד אבדנו..:`(

אתה יודע...

"לא יקדש אשה עד שיראנה ותהיה כשרה בעניו שמא לא תמצא חן בעיניו ונמצאה מגרשה או שוכב עימה והיא שנואה" הרמב"ם מגדיר את הקשר הנפשי כמציאת חן!!! קשר נפשי אמיתי משפיע על איך אדם נראה בעיניו. יופי הוא דבר סובייקטיבי,משתנה בין אדם לאדם וכמובן עניין של אופנה. בזמן שבאמת מסתכלים פנימה ואוהבים את מה שבפנים,גם החיצוני הופך להיות אהוב וא"א להפריד בין פנים לחוץ,כי זה אותו אדם. הפיצול בין פנים לחוץ הוא החולי. הסתכלות על אנשים מבחוץ,מתחיל מהסתכלות שלנו על עצמינו. מי שיכול להסתכל פנימה,יהי'ה משוחרר לבחור באמת. וזה לא פשוט,במיוחד בתקופה שלנו,שהחיצניות כ"כ מובלטת ומטופחת. והתרבות השלטת כיום היא תרבות "מראה עיניים". יש הרבה שהיופי מגדיר את הקשר וזו בעי'ה הקשה. אם הוא מרחיב אותו זו מעלה. "דירה נאה,אשה נאה וכלים נאים...מרחיבים דעתו של האדם" הנוי מרחיב את הדיעה שכבר יש,לא יוצר אותה. הפנימי נותן משמעות לחיצוני. ואת זה אנשים שוכחים!!! יש אנשים שמבחינה אסטטית יכולים לקבל ציון טוב,אבל ההתנהגות שלהם מחפירה,שהחיצוני עומד בסתירה לפנימי ויוצר אירוני'ה. היופי הזה הופך מאוס. העניין לראות את האשה קודם שיקדש אותה, היא כדי שהמפגש החיצוני לא יפריע בחופה לתהליך הרוחני שקורה במהלך החופה,שלא יסיח דעתו בשל כך. גבוה??? לא הגיוני??? אבל זה עניין של עבודה עצמית,מי שמצליח זוכה ובגדול. אחרי כמה שנים לכל הגברים יש כרס וכמה שיערות סביב הקרחת. והבנות לא נראות כמו פעם אחרי כמה לידות ולילות מחוסרי שינה. חיצוניות היא דבר נע,דבר משתנה ולא תמיד לטובה. פנימיות היא דבר שנשאר קבוע או משתנה אבל רק לטובה. תראה,אני דתי'ה. מנסה לשמור על כל המצוות שאני מצווה בהן. לומדת תורה ומנסה להבין מה הקב"ה רוצה ממני ולהתקרב אליו. אבל אז באו החרדיים הם מקפידים בהלכות יותר ממני. השיטות ההלכתיות שלהם קצת שונות משלי. הם לבושים אחרת. הם מנתקים את עצמם מדברים שבעיני הם ערך {תרבות כללית...וכו'} ועוד... ושפטו אותי לפי המראה החיצוני שלי!!! אז לא יודעת. אולי אני לא דוסית. רק בחורה דתי'ה ורוחנית. אבל בעיניי מראה בשלב הראשוני משנה רק במידה שלא יהיה דוחה. בהמשך אני יודעת שהפנימיות שהוא משדר משפיעה פלאות על איך שהוא נראה בעיני. יכול להיות גבר יפה ופתאום הוא יביע דעה או אמירה שהיא מכוערת בעיניי. ולפתע כל חזותו תשתנה בעיניי. וכן להפך. גבר לא מרשים שיגיד משהו שאני אוהב ולפתע אני אחשוב שהוא מדהים. כבר אמרו לי על גברים שהייתי איתם:"כל הכבוד לך.אני לא הייתי מסוגלת.עם המום הזה." אבל אני לא ראיתי מום. כלומר ראיתי אותי והתגברתי ניסתי לראות את הנשמה הגדולה. וכשהנשמה גילתה את פגמי'ה אז גם המומים החיצוניים נוספו ונולד כיעור. פעם חשבתי שכולם רואים את הדברים ככה. היום אני יודעת שאלוקים יראה ללבב והאדם, מה לעשות??? יראה לעיניים. אני מנסה ללכת בדרכי הק-ל,כפי שאנו מצווים. אני מנסה לראות ללבב. מקווה שפעם אתקל בבן זוג שגם מנסה.

האם אני מעדיפה לצאת עם מישהו מעדה מסויימת????

זה תלוי לאן יוצאים. האם מפריע לי שמישהו לא מהעדה שלי??? תראה,אני חצי אסקימוסית וחצי ביזנטית.נראה לי שלא נשארו כל כך הרבה בדיוק מהעדה שלי. הערה חשובה, לא יוצאת עם פלונסקאים {אתם הרי יודעים מה אומרים על פלונסקאים...} אה וגם לא גליצייאנרים {כולם יודעים מה אומרים על גליציינארים...} ולא רומנים {ה´ ישמור ירחם ויציל. אלה הכי גרועים...} ולא אלו שנולדו בקרקוב {ממש לא אכפת לי איפה הם עכשיו...} ולא טיפוסים מפוקפקים מהבלקן ואלו שבין אסי'ה לבריה"מ {ברברים כולם...} ולא אמריקאים {קולניים...כאילו דאאאא} ולא אנגלים {בררררר...קרירים...} לא גרמניים ולא איטלקים ובכלל לא אירופאים לא אסייתיים לא אפריקאים לא צ´חצ´חים לא ווזבוזים מי נשאר??? אה יש עוד אחד... טוב אז על מה אני יכולה לפסול אותו??? אממממ..רגע....תן לי לחשוב...אני בטוח אמצא משהו... אבל שח"ו לא יצטייר שאני גזענית,כן??? זה פשוט עניין של מנטליות שונה/מנהגים אחרים/צבע עור שאני לא נמשכת אליו/ריח משונה/דברים ששמעתי עליהם והם בעצמם מסכימים שהם כאלה... אני בכככככלללל לאאאאא גזעעעניייתתתת!!! ההורים שלי??? ההורים שלי תמיד אומרים בן אדם בעל מידות טובות ודרך ארך שתי רגליים,שתי ידיים ויכולת לפרנס והם יהיו מאושרים עד הגג רק שאני אתחתן כבר... אם נרצה או לא נרצה גזענות קיימת ותמיד תהי'ה. בין ספרדים לאשכנזים בים חוזרים בשובה לבין אלו שחרדים מלידה... גזענות לשונה לאחר...לזה שלא מקובע בדיוק כמו הראש. פשוט שנאת חינם לשמה.

חוצ ניק

New member
לצחוק כל הדרך אל

השורה התחתונה. ואז להתחיל לבכות. מה הקשר שנאת חינם? זה חינם, זה?

באמת צריל לבכות על השורה התחתונה

זו שנאת חינם!!! מתעבים ושונאים את השני בגלל שהוא ספרדי/אשכנזי/חוזר בתשובה וכיוצ"ב... יש כאלה שמפריע להם נכות של אדם ולא יוכלו לחיות עם אדם כזה.. יש כאלה שמפריע להם צבע העור/ אופי מסויים/ גודל כיפה/ צבע הכיפה וכודומה... יש שיעדיפו גם חוצניקים ויש שיעדיפו רק ישראלים זה שכות הבחירה כחלק מהיכולת של כל אחד לבחור משהו שהוא יודע או חושב שהוא מסוגל לעמוד ולהתמודד איתו או מולו. כל אחד בוחר לעצמו את בן הזוג שאיתו הוא יהיה מוכן לחלוק את חייו. אבל לפסול ולצאת חוצץ רק בגלל שהוא או משפחתו חוזרים בתשובה??? או בגלל שהוא משוייך לעדה/סטטוס מסויים??? כאשר עולה השאלה על זוגיות המשפחות יכולות לעשות זה לזה אינקווזיצי'ה וחיים מרירים בגלל שהחתן או הכלה לא משוייכים לסטטוס המתאים לדעת או לעדה שלהם. וצר לי מאוד שהיחוס בין העדות נולד דווקא מהחוגים הדתיים הדתיים, בחוג היהודי הלא דתי,זה תופעה שלא קיימת כמעט. זהו פגם באהבת ישראל. שונאים את השני בגלל שהוא אחר. אז מה זה בדיוק אם לא שנאת חינם??? הקב"ה מבקש מאיתנו שנהי'ה אוהבין זה את זה ומכבדין זה לזה ולא מוסיף שם,חוץ מ... הקב"ה אומר לנו:"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא!!! כולם בלי יוצא מן הכלל. כולנו מגיעים בסוף לאותו בית עם אותם מצעים ואותו האוכל בלי הבדלים של דת/גזע או מין.

חוצ ניק

New member
אוי כמה שהגישה שלך מוטעית

לא כולם יגיעו לאותו מקום בעולם הבא. לא כולם ישנו על אותם מצעים... אין הבדלים בין חוזרים בתשובה לחרדים מלידה? הרי כתוב מפורש ``במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד...`` אז הויכוח עכשיו הוא לא מי יותר חשוב ממי, אלא אם יש הבדלים או לא.

כולם בסוף ישנו עם אותם מצעים

עם אותם תכריכים. כולם יגיעו לאותו מקום מי בדרך הקשה ומי בדרך הקלה "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא..." ולאור העובדה כי "אין צדיק בארץ אשר לא יחטא..." כולנו על תקן חוזרים בתשובה!!!

אלישיר

New member
יפה כתבת.

בעזהי"ת מסר חד, ומובע היטב בעזרת לשון ציורית-סאטירית.

בובזמן

New member
חזקה..לא אהבתי את ההכללה,לא הכל משנ

משנאת חינם,זה לא מדוייק בכלל!

מומלץ שלא ליצור קשר שכזה..

ואם יצרו, עדיף לנתק! לריב עם ההורים? ודאי שזה לא שווה בשביל זה! לגבי ההבדלים - הם גדולים ומהותיים!

פשוT אJי

New member
כמה שאתה מפתיע...

אתה אוהב לעורר פרובוקציות על כל פנים... לתוכן העניין אכן הסרת החומות בין המגזרים היא אידיאלית אין שום סיבה שלא נחיה כחברה אחת מאוחדת ותומכת.הבעיה שהשורש הזה הכה שורשים וענפים הם שורשיו...כחברה העניין חסר תקנה אין סיכוי שזה ישתנה בזמן הקרוב (ואולי אף בכלל לא). אבל אני חושבת שיחידים אכן יכולים לחולל שינוי אם אכן הם אמיצים ובאמת מוצאים את הכימיה עם בני המגזר השני... כל הענין הזה ראוי לשינוי אך שינוי בניגוד למהפכה מתחולל לאט לאט עד שמתפשט לחלוטין..........

שלום שלום,

צהריים טובים, הנושא הנ"ל רחב מיני ים וקצרה היריעה מלהכיל את כל ה"תובנות" וה"מסקנות" שיצאו ממנו. הכלל הוא:תלוי בעיניי המתבונן. אני כבחורה ספרדיה שגדלתי בבית אמיתי עם השקפה יציבה ונכונה, יכולה לומר בוודאות - עפ"י השקפת התורה, אין שום סיבה לגזענות הזאת,[שאגב היא די חד צדדית וד"ל] חד משמעית,אשכנזי או אשכנזיה יכולים להתחתן עם ספרדי/ה ויחיו יחד בשלווה ובשלום, כל זה כמובן אם האשה מוכנה לקבל עליה את מנהגי בעלי באשר הם. באם הוא אשכנזי או ספרדי. מעבר לכך הכל פוליטיקות הזויות וחינוך קלוקל ומעוות. וכל מי שחושב אחרת שיתבונן לעצמו בעיניים ויאמר מה ב ד י ו ק הסיבה שמניעה אותו לחשוב אחרת, האם זאת "ההשקפה" או דברים אחרים כמו אקסיומות חברתיות מטופשות וחסרות שחר. עפ"י הידוע לי, [וידוע לי דבר או שניים בספרי הלכה/השקפה] לא כתוב שום דבר בעניין הזה, ואם אני זוכרת טוב את עשרת הדברות, לא חושבת שמוזכר שם משהו בעניין "לא יישא אשכנזי בת לעדות המזרח" וכן להיפך. אין שום סיבה א מ י ת י ת שיכולה להביא למסקנה מעיין זו פרט לסיבה שהזכרתי.[ע"ע הלכות ומנהגים שונים] אז כל ה"אמיתיים" ו"בעלי ההשקפות" למיניהם נא הניחו יד על לוח לבכם והודו כי זה עוד אחד מהדברים שהעולם המעוות הזה נתן בהם את אותותיו. אני לא מתיימרת לנסות לשנות, לו היה בידי, בוודאי שהייתי פועלת לכך. אך מה שבאמת חשוב הוא שכל אחד יישיר מבט מול האמת הפנימית שלו וירד לשורש הדברים, ולא יהיה שותף לתופעת העדריות הרווחת לצערי במגזר שלנו. התורה שלנו היא אמיתית ואינה נחשדת באפליות. בהצלחה לכולכם, איש איש על מנהגיו ושורשיו. צהריים טובים.

חוצ ניק

New member
התורה שלנו היא אמיתית

הייתי מצטט גם כאן את דבריו הנוקבים של קטנטן. הוא טוב.

שלום לך.

את ה`מה יגידו` תשים בצד לדעתי זה לא שיקול! תחשוב כמה אתה מפסיד בחיים בגלל השיקול הזה?! תנהל את החיים שלך כפי שנראה לך לנכון ולא לפי איך שזה יתקבל ברחוב. לדעתי כיום יש בנושא הזה קצת פתיחות ואם זה אותו סיגנון אז אין סיבה שלא. עכשו לגבי ההורים אני חושבת שאם לבחור/ה לא אכפת אז הם לא צריכים להתערב במידה וזאת בחורה באמת טובה. ואם כבר מצאת מישהי ואתה רוצה והבעיה זה רק ההורים פשוט להסביר להם את ההסתכלות שלך על הענין ואם אתה בטוח בזה אז תעמוד על שלך ותגרום להם בחכמה להבין ולקבל את זה בטבעיות. מכוער לראות הורים שלא השתתפו בחתונם ילדיהם בגלל הסיבה הזאת. עשו לעצמם יותר פדיחות היו זורמים עם זה ויוצאים בכבוד מהסיפור.

למעלה