ושוב שאלת נעליים

dutchi

New member
ושוב שאלת נעליים

הי,
אז זהו, היא כבר הולכת (אם לא לומר רצה... :) ), כרגע היא עם נעלי צעד ראשון הכי רכות שמצאתי, נטולות עור כפי שרצינו...אבל עכשיו מגיע הקיץ...צריך משהו מאוורר ופתוח..אז..
האם עדיין ההמלצה היא ללכת עם נעלים רכות גם כשההליכה מבוססת? עד מתי ההמלצה הזו?
מצאתי נעליים כמו נעלי בובה כאלה והמוכרת אמרה שזה מיועד לים וממש לא מתאים להליכה...היא עיוותה את פרצופה אז ברחתי...
יש המון סנדלים בחנויות אך כולן עם סוליה מאד קשה..מה אומרים המומחים?
תודה.
וסורי שלא שרשרתי, לא מצאתי משהו מתאים...
תודה.

נינושה2

New member
לדעתי

לפי ההגיון שלי וגם לפי מה שדיברו כאן, כל החיים עדיף להיות עם סוליות רכות ובלי הגבהה בעקב, מה שדי קשה להשיג אגב.
לגבי הפעוטה הפרטית שלי, היא עם שושוז סמייליז ושתינו מאוד מרוצות, זה שושוז עם סולית גומי רכה. אבל אמרת שאת רוצה נטול עור אז זה לא מתאים....
דווקא הכיוון הזה של הנעלה לים עם סוליה רכה רעיון לא רע, אם תמצאי.
אבל כן, לגמרי סוליה רכה - לכי על זה

kita1000

New member
סוליה רכה

לנייקי יש ליין די חדש של נעלי ספורט עם סוליה רכה מעולה. קשה להשיג אבל מחזיקות המון זמן. אצלנו המידה לא משתנה כמעט...

וסנדלים- אתמול מצאנו נעלי בד עם סוליה רכה והגנה על האצבעות. עלו 40 ש"ח וסביר להניח שיחזיקו בהתאם. אבל הסוליה טובה. סנדלים אני בד"כ לא מוצאת.

אגב, אצלנו הולכים בעיקר בקיץ יחפים. הרבה יותר בריא מכל סוליה שהיא.

נינושה2

New member
לגבי יחפים בקיץ

איך אתם מצליחים? נעזוב בצד שזה כואב ברגליים (חצץ, אבנים קטנות וכו') כי אני לא היסטרית ונותנת לילדים להסתובב יחפים בגינה, בגינה הציבורית, בים וכו' גם כששאר האמהות צועקות על הילדים "תנעלו מיד נעליים כי יש פה זכוכיות!" . אבל מה עם החום הרותח של האספלט/ חול בקיץ? מה, הולכים יחפים גם למכולת?
לי לא נוח להיות יחפה כל הזמן. בבית, בגינה, בים, בדשא כן, אבל הליכה רצינית כלשהי - לא מסוגלת. מצד שני, בעלי כן הולך יחף לכל המקום בקיץ אבל עור כף הרגל שלו בעצמו כמו סוליה

kita1000

New member
אה בקלות.

אני לא הולכת איתם למרחקים
ולא יוצאת מהבית כשחם...

צימעס

New member
שאלת וענית

הילדים שלי עם עור מאוד עבה בכפות הרגליים, (ועם שרירים מפותחים בהן).

ranperagmin

New member
הנעלה מינימלית לילדים

כדאי מאד להמשיך עם סוליות דקות, גמישות ושטוחות, והכי טוב יחף

לאלה שמחפשים סנדלים נטולי עור, בדרך כלל נעלי הים/בריכה הם אופציה סבירה, שכן בדר"כ הם נטולי עור.
סנדלי/נעלי המים של Elephantin שנמכרים בארץ הם אופציה לא רעה כזו. בת של חברים נעלה אותם במשך שנתיים. ה"התאמה להליכה" היא קישקוש מקושקש.

אני קניתי לבן שלי את הסנדלים הנ"ל של נייקי. אותו סגנון, דקים רזים ושטוחים.

גם ל SoftStar יש כמה אופציות טבעוניות, אבל אני לא נופל מהמראה שלהם.

עוד אפשרויות את יכולה למצוא בקישור הזה.

אוקיי מנצלת לשאלה בתחום..

אז קנינו נעליים של סיקייראן, סוליה רכה מעט יותר עבה משל שושוז.
אחכ מסתבר שהיה רשום שזה לתינוקות וחודשים 18-24, ולא מידה 22 (היא בת שנתיים וחצי). עכשיו, לא מעניין אותי הקטע השיווקי של צעד ראשון או ווטאבר, (חוץ מזה שהמוכרת הייתה צריכה לידע אותנו, זה כבר נושא אחר),
מה שחשוב לי שאם הייתי יודעת שזה "צעד ראשון" מהבחינה של העמידות שלהן.. אני שולחת אותה איתן לגן לרוץ לטפס וכאלה ולא נראה לי שהן ישרדו יותר מדי. והן עלו לא מעט (200 ש"ח) כשהיתה אופצייה טובה עם ממש סוליה אמנם דקה קלה וגמישה אך סוליה ובטח תחזיק מעמד יותר.

תכלס, אין לי מושג מה האופציה היותר טובה??

מקווה שהייתי ברורה..

ranperagmin

New member
סוליית נעליים של ילדים

אני חושב שהבנתי, ואנסה לענות אם אני לא בכיוון תסבירי לי שוב.

מידה 22 בדר״כ היא מידה שמתאימה לאיסור גיל שנתיים, אז ״מיתוג המידה״ לא באמת צריך לעניין אותך, כל רגל גדלה בקצב שלה.

לגבי סוליות של נעלי ילדים. זה נכון שלחומרים שונים רמות עמידות שונה, אבל ילדים קטנים בגדול לא שוחקים סוליות, בעיקר לא של נעליים מינימליות , מה ששוחק זה גרירת רגליים על הקרקע כמו על בימבה ודומה.

דווקא הנעליים עם הגומי ה״דביק״ גורמות לנעל להתקע בקרקע ולכף הרגל להחליק בפנים, בגדול, במהלך ריצה הרגל מתגלגלת מאד בעדינות על הקרקע ובמשקל די קטן השחיקה לא גדולה. בנעליים של הקטנטנים באמת משמתשים לעיתים בגומי מעט יותר רך ואז בגרירה כזו או אחרת הוא נשחק יותר מהר.

אני לא מכיר את הסוליות של סי קיי ראו, אבל הויבראם למשל של מרל מחזיקים יפה.

ranperagmin

New member
מחירים

זה נכון וזה מעצבן, המחירים בארץ גבוהים מאד ונעים באיזור 200-280 ש״ח ואף יותר לזוג נעליים שמחזיק בקושי עונה (חצי שנה).
וזה עוד לפני שהצבת רף דרישות מהנעליים שמקטין את האפשרויות כי המיינסטרים הוא לא מדהים.

אני יכול להגיד לך אחרי שהתכתבתי עם כמה מביני דבר שבארהב שם זוג נעליים מומצא נע בין 30-60$ זה סכום גם לא קטן. חצי מישראל לעיתים ולעיתים ממש לא רחוק. וגם שם הורים לא רוצים בהכרח להוציא סכומים כאלה.

אבל אני יודע שיש כאן אתגר כפול. נעלי ילדים זה הענף הכי פחות רווחי בנעליים. כדי לייצר נעל טובה לילדים צריך הרבה יותר עבודה, והרבה יותר מיומנת שהרי הכל בקטן.. ולכן העלות ייצור ומתח הרווחים נמוך יחסית הופכים את זה ללא כדאי להרבה יצרנים.
על אחת כמה וכמה שלא לדבר על הנעלה מינימלית. זה אחת הסיבות שאין הרבה ושהן לא זולות.

יחד עם זאת:

1. קודם כל בלי קשר כרגע למספר אני רואה בבחירה הזאת בחירה חשובה כמו מסגרת, חינוך וכו.. וכשזה חשוב אז זה שווה את ההשקעה. מה לעשות שהם גדלים.. לא בשליטתנו, ואי אפשר להיות יחפים כל הזמן. אני רואה את זה כהשקעה קטנה (400 ש״ח בשנה בערך, כ 30 ש״ח בחודש) בשביל בריאותו ויציבתו התקינה של הילד שלי.

2. אני משתדל לקנות חכם, בין אם בארץ או בחו״ל במבצעים , בחנויות שעושות הנחות. לא מתפשר על התכונות אבל מחכה לשעת הכושר. לרוב אני קונה בחיסכון של סד״ג של 100 ש״ח ויותר פחות מבארץ.

יחף זה הכי זול, סתם נעליים דקות ושטוחות זה גם אפשרי אם מוצאים, ברגע שנכנסים ל״מותגים״ כבר באמת צריך להיות חכם ולשים לב מה לבחור מאיפה ומתי

איפה קנית את הסנדלים של נייקי? והאם הם

טובים גם לשימוש כסנדלים "עיקריים" (כלומר לא כאלה שהיעוד שלהם הוא ים)?
וג- המידות שם הן מידות אמריקאיות רגילות? כי יש שם מידות מוזרות וחצאי מידות שאני לא מכירה...
ובכלל-אשמח לשמוע עלך המלצה טובה (ואם אפשר גם יחסית זולה)לסנדלים לבן שנה וקצת. לא חייב להיחות טבעוני)תודה!

ranperagmin

New member
תשובות

את הסנדלים של נייקי הזמנתי באינטרנט, אבל יש להשיג אותם גם בארץ. מבחינתי כל נעל מים בגיל הזה יכולה להיות גם נעל יום יום, אלא אם היא מגומי ממש ממש חלק או משהו דומה. היתרון שלהם שמשום מה המעצבים פתאום מוותרים על כל התכונות הנוראיות דל תמיכה , הגבהה וכו ועושים גם נעל נורמלית וגם לרוב vegan לחלוטין ונטולת עולם החי.

חצאי מידות הן דבר נורא חשוב שיצא בדיוק מהסיבה ש״לא רצו לסבך״ הורים. אבל זה יצר פערים גדולים מדי בין מידות ופשרה בהתאמה. היום עם דפי המדידה והוראות המדידה שיש כמעט לכל חברה אין בעיה לקלוע בול למידה.

המלצה על מה ? כמה זה ״שנה וקצת״ ? כמה זמן הולך ?
קישרתי בפייסבוק את הסנדלי שושוז סמייליס שמצאתי קישור לחנות באיביי שמוכרת אותם די בזול (170 ש״ח ביחס ל 270 בארץ )
את מדפיסה את דף המדידה שלהם (יש קישור אצלי בבלוג) מודדת ומזמינה.

שימי לב ! המידות באיביי הן מידות אנגליות, אז שימי לב טוב שאת עושה המרה מהמידה האמריקאית שנמדדת למידה האנגלית ומזמינה בהתאם.

למשל הבן שלי הוא 8US אז הזמנתי לו 7UK שזה בדיוק אותה מידה

JoIIy Roger

New member
במקרה, ראיתי את הנייק האלו בשוק בנתניה

בשוק רמלה ביום שלישי. יש שם רוכל נעלי ספורט שמגיע מדי פעם.
עבודה באיכות טובה מאוד, ממש לא נראה לי זיוף. נמכר ב120 נדמה לי, אם לא אז ב100.
לא תמיד יש מידות, לא תמיד יש צבעים (בנים או בנות)
יש לי טלפון של הרוכל למי שמעוניין.

תודה על התגובה

הוא בן שנה ו3 חודשים אבל הולך מגיל 7.5 חודשים כך שההליכה שלו יציבה מאד והוא כבר רץ וכו.
כרגע הוא עם שושוז סמייליס של חורף אבל באתר האמריקאי עדיין אין סנדלים, לכן חיפשתי אופציה אחרת...
תודה וכל הכבוד על העבודה החשובה שאתה עושה

ranperagmin

New member
בשמחה. תזמיני לו סנדלים מהחנות שבקישור ששמתי

מעל. לא תמצאי מחיר כזה בארץ, 170 ש״ח לסמייליס זה מחיר מצוין

רן, אני רוצה להזמין סנדלים לבנותיי ,

האחת בת 4.5 (מידה 13) והשניה בת 2.5 (מידה 11).
עד עכשיו הן היו רק עם סופטסטאר, וממש מתחשק לי לגוון.
ראיתי את הנייק מלמעלה , והתחשק לי להזמין אותן, רק שאי אפשר היה כי כאשר משנים את המדינה לישראל, הם לא מאפשרים להזמין את זה לפה.
האם השתמשת בחברת שילוח ?
והאם אתה ממליץ על הסוג הזה לגילאים האלה ?
בתודה

ranperagmin

New member
הנייקי ומשלוח

לגבי הנייקי, נדע עוד כמה ימים שיגיעו.
אצל חברים הם אומרים שהם אחלה, אבל הבן שלהם לא התחבר אליהם.

לגבי משלוח, אני שלחתי באמצעות shipito.com, שאני משתמש בו באופן קבוע ועשיתי מנוי שנתי ב 49$, ככה אני משלם 2.5$ עמלה על כל חבילה.

יש להם שירות שילוח סופר זול, וזוג הסנדלים שעלה לי 23$ באיביי, המשלוח שלו יצא 6$ + 2.5$ , בקיצור, ב117 ש"ח סגרתי את כל הקניה הזאת.

לגבי סנדלים לבנות, 11 ו 13 זה כבר מידות של "ילדים" קלאסיות, וכאן המבחר יחסית מצומצם. כלומר, אני מכיר כמובן את ה Teva Zilch שהזכרתי כמשהו מינימלי באופן מובהק.

חוץ מהן, יש כמובן במינימליזם המלא את הסנדלים של unshoes minimal footwear שהן בהתאמה אישית, אבל הסגנון, המראה וההתאמה לא מתאימים לכל אחד ולא מתאימים לגננות.

מעבר לזה, לצערי, אין סנדלים מינימלים מובהקים בצורה בולטת. יש דגמים פה ושם לכל חברה שהם קרובים/ליד/ עם חלק מהתכונות.

בהנתן היעדר אפשרויות רבות הייתי פשוט משתדל שהסוליה תהיה ללא תמיכה כמה שאפשר, גמישה, ורזה. לרוב סנדלים בגיל הזה לא צרים.

ישמע מצחיק, אבל שווה להציץ בשווקים זולים, לפעמים דווקא שם אפשר למצוא דברים רזים ופשוטים.

בנוסף, לבדוק את האפשרות של סנדלי "מים" של חברות שונות. אל תפלי להגדרות, תסתכלי על הסנדל בעין, הגומי שלהם בדרך כלל סביר לחלוטין, והם בדר"כ מינימליים יחסית.

שווה להציץ במרמלדה מארקט, מדי פעם יש שם כמה דברים שנראים כאלה.

למעלה