ושוב אני

ושוב אני ../images/Emo178.gif../images/Emo4.gif

רחם דו קרני מחיצה עבה 2 רחמים 2 צווארי רחם. בנות, היום הייתי בבדיקה והתאפקתי לא לבכות ליד הרופא. אח"כ נכנסתי לשירותים ופשוט ב כ י ת י . הרופא היה מקסים! נורא פחדתי שיכאב לי כמו אצל הגניקולוג הקבוע שלי אבל לא! לא הרגשתי כלום. הוא התבדח איתי, הסביר לי לפני כל שלב מה הוא עושה ואיך זה ירגיש והראה לי ממש במראה הגדולה. היה מקסים! לענייננו, יש לי 2 רחמים נפרדים ובינהם יש לי מחיצה (לא רחם אחת עם מחיצה). וכמובן, 2 צווארי רחם. הוא לקח PAP מכל צוואר רחם ואני מקווה שהבדיקות יצאו תקינות(זה הכי פחות מדאיג. אני עושה כל שנה והכל תקין
) לשאלתי הוא אמר שדווקא בגלל הדו-קרני זה טוב. טוב?? אם הוא אומר.. נשאלת השאלה: האם יכול להיווצר מצב בו אנני אכנס להריון באותו חודש ב2 הרחמים ? מה זה יוצר? תאומים? האם המצב הזה בכלל יוצר בעיות פיריון? ועוד משהו שחברה שלי העלתה ובכלל לא חשבתי לשאול : האם בגלל זה הכאבים הנוראיים שאני חווה? יכול להיות שהכאבים מתעצמים בגלל שאני מקבלת 2 דימומים בעצם ? (בכל רחם) למיש כאן יש 2 רחמים עם 2 צווארי רחם ויכולה להרגיע אותי? מאחלת לכולן חג שמח, שקט וטעים

זואילי

New member
וואי וואי

התקלת אותי... אמנם אני מכירה עלמה בעלת 2 רחמים אבל מעבר לכך - אין לי מושג... את מיוחדת פעמיים! האם זה התגלה רק לאחרונה? אני שמחה לשמוע שנבדקת כיאות וללא כאבים. שולחת לך 2 חיבוקים
וחג שמח

לאותה עלמה יש צוואר רחם אחד?

יש לה בעיות פיריון? גיליתי את זה ממש רק אתמול. חג שמח

זואילי

New member
אני לא יודעת בדיוק

כי לא נכנסתי ל"עומק" העניין. בפירוש שאלתי אותה אם מדובר בדו קרני או רחם כפול. אמרה רחם כפול. לא יודעת לגבי פיריון כי היא מעולם לא ניסתה להרות עד הגילוי. אז סיפרתי לה על הסרט שטשומפי כתבה עליו... אני חושבת שאותה אישה ילדה את התינוקות לא בו זמנית. באמת שזה הוקרן מזמן אז לא זוכרת. האם לא ראו את זה מעולם בשום אולטרסאונד או בדיקה שעשית ביוז'ואל? הרי אם ניתן לראות בעיניים 2 צווארי רחם, איך זה שרק אתמול התגלה העניין?

אני באמת לא יודעת.

אני די "ירוקה" בכל מה שקשור לרופאים ולבדיקות. בזמנו, שלחו אותי ל US גניקולוגי (בגלל משהו אחר) והטכנאית שם התפלאה לגלות את הדו-קרני והיא הראתה את זה לטכנאית מתלמדת באומרה שזה ממש דו-קרני מובהק. גם רופא נוסף שבדק אותי והערתי לו לגבי הדו קרני- אמר שזה "זה". לגבי צוואר הרחם- אכן, לא ראו. גם הרופא שבדק אותי אתמול ובדק בעבר, העיר שלפני שנים, הוא לא ראה את זה. כנראה שכשלא חושדים לא בודקים.

נעמי 17

New member
זה מאוד מאוד נדיר כנראה

וכשהם רואים הם אומרים- אה כן, אנחנו מכירים את הדוקרני.... ולא מעלים על דעתם שאת אישה כפולה

נעמי 17

New member
אלוהים היא לפעמים דואלית

לעיתים אלוהים מחליטה לעשות מעשה ליצור אישה שיש בה כפול מהכל כפול ברגשות, כפול ברחמים. ומי אמר ששנים זה לא טוב? והעובדה שיש לך שניים רק עושה אותך הרבה יותר אישה. אולי נשכחה העובדה שהרחם היא לא הדבר היחיד שמגדיר אותנו. אני לא מכירה עוד נשים עם שני רחמים, שאלת הפוריות כנראה תיכנס לסטטיסטיקה. אני חושבת שאת יכולה להרגע, מאז ומתמיד הגוף שלך היה בנויי כך, זו לא מחלה. רק האנדו. חג אביב שמח!

כמו שאמרתי לרופא-

הייתי מוותרת על זה
ולגבי האנדו- אני לא מאובחנת וכל הממצאים האלו הם רק בדרך לגילוי האמיתי..(אנדו). נקווה שיהיה טוב. תודה

נעמי 17

New member
גם הייתי מוותרת על הרבה דברים

אחרים הרבה יותר משמעותיים. אם לא היה כואב לך , מה זה משנה ? הכל תלוי בגישה.

זה משנה בגלל בעיות הפיריון שזה עלול

לגרום. הרי הכאבים הם רק הסימפטום לבעיה עצמה. גם את הכאבים אפשר לשכך או לקחת גלולות ברצף ולהעלים (כמו שאני עושה). זה לא אומר שאין בעיה.

זואילי

New member
אני חושבת

שמוקדם מדי לדבר על בעיות פריון. ברור שזה נושא שמטריד את הראש, אבל לדעתי צריך להבין מדוע הכאבים ואם יש או אין אנדו. אז בכל מקרה מומלץ לקבל חוות דעת נוספת אצל המומחים בתה"ש.

הנושא מאוד מטריד אותי כי

אני ללא בנזוג ולא מנסה להרות כך שאני לא יודעת מה מצבי בכלל.

זואילי

New member
אני מבינה ../images/Emo24.gif

אין ספק שגם עם בנזוג זה נושא חשוב ומטריד. אבל מה שאני מנסה להגיד באופן הכי רציונלי הוא - שאת לא יודעת ולא יכולה לדעת מה מצב הפריון - אם מעולם לא ניסית. ולכן עכשיו, זו רק תוספת מטרידה. גם אני הרגשתי בדיוק כמוך עם גילוי האנדו ונכנסתי לפה לראשונה בגלל תהיותיי בנושא הפריון, אבל אז עשיתי סדרי עדיפויות, ובמה לטפל קודם ומה אני רוצה - והזמן של הפריון הגיע בהמשך (עדיין ללא בנזוג). לכן אני חושבת שזה מוקדם מדי בשבילך (עוד טרם איבחון) ואת צריכה ללכת צעד צעד. אני מקווה שלא נפגעת ממני, זו ממש לא כוונתי

ממש לא נפגעתי../images/Emo13.gif אני יודעת שאת

צודקת. או כמו שהרופא שלי העדיף להרגיע אותי "דיה צרה בשעתה"

galim29

New member
מצטרפת לזוזו../images/Emo140.gif

אי אפשר לדעת מה יהיה. קודם כל חשוב לטפל באיכות החיים שלך שמציקה לך כרגע. כשתצטרכי התמודד עם נושא הפיריון תאמיני לי שתעשי את זה. וכנ"ל עם בן זוג. פרה פרה...

טשומפי

New member
ואוו!!!

זה בהחלט מקרה מיוחד. אני זוכרת שכשהייתי בשמירה ורבצתי מול הטלויזיה היה בערוץ המדע סרט דוקומנטרי על אשה עם שני רחמים ושני צווארי רחם והיא נכנסה להריון בכל אחד מהרחמים (אצלה גם היה סיפור שהיא כנראה לא היתה מאוזנת הורמונלית והיא היתה מקבלת מחזור פעמיים בחודש לא באותו הזמן כל פעם מרחם אחר - הזוי ונוראי למי שיש לה אנדו'). היה מעקב מאוד הדוק אחרי ההריון שלה כי כל אחד מהרחמים היה בצעם קטן יחסית לרחם של אשה עם רחם אחד, ואצלה זה עוד היה הריון כפול (הגוף היה צריך לשאת שני הריונות). בשלב כלשהו התחיל צירים ברחם אחד והם אמרו שהיא יכולה בעצם ללדת מרחם אחד ושהעובר השני ישאר ברחם השני ויוולד כמה ימים מאוחר יותר (כי בכל זאת הגוף מפריש הורמונים אחרי הלידה ולכן מן הסתם תתרחש לידה גם ברחם השני). אני בסוף לא זוכרת איך היא ילדה (אני כמעט בטוחה שהיא בחרה לעשות קיסרי ואז יילדו את שניהם, אבל אל תתפסי אותי במילה), אבל הבשורות המעודדות הן שהיא ילדה שני ילדים ושניהם היו בסדר גמור (פגים אומנם אבל בשבוע יחסית מאוחר). אני חושבת שבמקרה כזה הילדים מוגדרים תאומים, אם כי זה לא כ"כ נכון מבחינה ביולוגית היות והם לא תוצר של אותה ביצית והם גם לא חולקים את אותו הרחם (והם ככל הנראה גם לא חייבים לחלוק את אותו תאריך לידה). ממליצה לך בחום לראות את הסרט הזה (אבל אין לי מושג איך קוראים לו), אני חושבת שהם אמרו שזה מקרה נדיר במיוחד (גם קיומם של שני רחמים זה נדיר, הריון משותף בשני הרחמים באותו הזמן נראה בכלל מקרה מיוחד במינו). מצטערת שאין לי יותר פרטים, ראיתי את הסרט פעם אחת, זה היה לפני כשנתיים, והאמת היה מאוד מעניין, אבל הייתי שקועה בדברים אחרים לכן זה כל מה שאני זוכרת. טשומפי.

תודה על התשובה../images/Emo24.gif

גם אצלי 2 הרחמים יותר קטנים (אבל חשבתי שזה בגלל הדו קרני). אני באמת אחפש על זה קצת יותר חומר בנט ואשאל את הרופא. הבעיה היא שכשאני נכנסת אליו אני שוכחת כל מה שרציתי לשאול. אני אעשה רשימה
המחזור הטבעי שלי מאוד מדויק. כל 28 יום. יכול להיות שאיכשהו, אני מקבלת מחזור רק ברחם אחד? אוף, כמה שאלות יש לי...

נעמי 17

New member
רגע תעשי לי סדר

רחם דו קרני הוא רחם שיש לו פשוט שתי קרניים, כמו צורת לב. אבל לך יש שני רחמים נפרדים. אז לפי ההגיון אין לך רחם דו קרני פשוט יש לך שני רחמים... אני נזכרת ברופא שכעס שאת לא יודעת אם יש לך שני צואר רחם, יצא קצת אידיוט ההוא....

למעלה