ושוב, אותו הסיפור...

מירה, צר לי על מה שעלה בגורלך ../images/Emo14.gif

אף אחד לא יכול להבין אלא אם כן חווה. הויכוח המלומד שהתפתח כאן, יכול להיות יפה ומועיל במדינות בהן המשטר על כל זרועותיו ומוסדותיו מצוי בהליך דמוקרטי-אנושי ומכוון את עצמו להגנה על זכויות האזרח. במדינה כשלנו, לצערי הרב, הדברים מתנהלים כמו ברפובליקת בננות. אלא מה מי שלא חווה לא ידע. כך יכולה חנה להתווכח מול בוג´י, וציפור יכולה לנפק את אמירותיה הפושרות והתמימות, ואנו מקבלות את תומכי הצדק מול תומכי הצדק האחר ובאותו זמן, אנשים שהעוול נעשה להם או לעצמם ובשרם, יושבים מול המחשב, טלויזיה, עיתון או התמונות שנשארו באלבום, ומורטים את שערם. זה לא מה שאנחנו חושבים קובע, אלא מה שיש. ומה שיש לנו זו מערכת כוחנית, זכרנית שמטרתה להביא כמה שיותר תלונות לפח וכמה שיותר נאשמים לכלא. אין כאן בדיקה אמיתי, אין כאן ניסיון לבצע את חקר האמת או לממש צדק. כל מי שנתקל במערכת האוכפת והמבצעת במדינה הזו, יודע על מה אני מדברת. את יכולה להיות אשה בסיכון או גבר שנאשם על לא עוול, את יכולה להיות פלשתינאית, בדרך לביה"ח, שעומדת במחסום עם ילד גוסס על ידיה, ולא נותנים לך לעבור, ואתה יכול להיות גבר שנעצר ונשאר במעצר 9 (!) חודשים. כשהמערכת אינה אנושית, היא כזו לכל הכיוונים ופוגעת בכל מי שבשטח. מה יותר טוב? להיות נאנסת שלא מקבלת יחס או עציר שיושב על לא עוול בכפו? בחיי, תצאו מהפנטזיות. שניהם גרועים שניהם איומים, שניהם משאירים פצע לכל החיים, אי אפשר להשוות בין המקרים, אפשר להשוות רק את המצוקה, הסבל והכאב. בשני המקרים המדינה בוגדת באדם. שני המקרים קורים כאן, פה, בימינו ובמדינתנו. היום אופנתי יותר להתייחס לנשים מתלוננות. אז יש יותר יחס. אתמול היה אופנתי להתייחס לתלונות על התעללות בחיות. מחר יהיה אופנתי להתייחס לגברים שמתלוננים עליהם. צריך שינוי מהבסיס וצריך לצעוק בכל מקרה. ומי שחושבת שמתרחש כאן איזשהו צדק, אז כדאי שתלך ותבלה מעט בתחנות משטרה, בהפגנות ובאולמות בתי המשפט.

מירה ח.

New member
מסכימה איתך

שקורבן שהרשויות מתייחסות אליו כאל נאשם (או מזלזלות בחקירת הפשע נגדו), ואדם שנמק בכלא 9 חודשים על לא עוול בכפו - שניהם נפגעי ה"סיסטם" באותה מידה. מעולם לא טענתי אחרת. הסבל והמצוקה משני הצדדים.

soulbird

New member
לצערי אני יודעת על מה אני מדברת

ולכן רוצה להאמין שצדק תמיד יוצא לאור ומי שצריך לשלם בסוף משלם .

celine-1

New member
צודקת

אבל כדי שהצדק יצא לאור זה גם קצת הרבה תלוי בך, לא חושבת? סלין

soulbird

New member
דוגמא לצדק מהטבע

ניכח את יצחק מורדכי כדוגמא. אוקי ננייח שהמערכת החוקית לא הענישה אותו מספיק חמור. אבל רק תראי אותו אישתו עזבה אותו עם הילד שלו . לפוליטיקה הוא לעולם לא יוכל לחזור. תראי איך הוא נראה . רזה חיוור וללא משפחה לצידו. זהו עונש מהטבע ולדעתי להיות בלי משפחה לצידך זה עונש הכי נוראה שיכול להיות. ערב טוב

אמיר.

New member
לא תמיד הצדק האנושי מנצח...

לפעמים בזדון לפעמים מרשלנות לפעמים יש נישה בחוק לפעמים סתם פשלה... אבל זה קורה. אסור להתיאש צריך להאבק לצדק. ולהאמין. (לפחות לפני בורא עולם אין משוא פנים והצדק המוחלט מנצח)

Lemon Grass

New member
אני מצדיע לך

על אורך הרוח וההתמדה הרבה שלך בנסיונות להסביר את המובן מאיליו לאלו שבוכים אבל אוטמים אוזניים לכאבם של האחרים.

sista

New member
האונס בעיני המצלמה

מעל סצנת האונס היה אונס נוסף - המבט החודרני של המצלמה. הסצנה עוצבה בצורה שעושה טריוויאליזציה איומה לאונס, כאילו היה עוד סצנה מחיי הפשע הנוצצים. צילומים מקרוב, מלמעלה, וכו´. הסאונד היה של צרחות חזקות - מה גם שידוע שרוב קורבנות האונס נותרות בדממה כי הן חוששות לחייהן. יש בכך מבט כוחני על הקורבן. כבר ראיתי מספר פעמים סצנות של אונס שצולמו מתוך יותר הומניזם. הצופה הממוצע יכול להבין שמתרחש אונס גם ללא הגרפיקה המפורטת הזאת. כבר אמרו לי "ככה זה הסופרנוס, כל דבר הם מראים מקרוב ומזעזע". אבל לא אכפת לי. אותי זה הגעיל וזה מאוד הכאיב לי כשחשבתי על נשים שעברו דברים איומים בעצמן והן עכשיו חוטפות את זה בפרצוף. חוץ מזה, התקשורת כל כך אוהבת אנסים מטורפים שקופצים אליך בחושך. היא מעדיפה פחות ייצוג של הרוב המוחלט של מקרי האונס, שבהם האנס הוא אדם מוכר, לפעמים מוכר להחריד. רוב מקרי האונס מתרחשים בבית הנאנסת או האנס. מה יש לסופרנוס המהוללים לומר על זה?

למעלה