ושוב, אותו הסיפור...

מירה ח.

New member
ושוב, אותו הסיפור...

מי שראה הערב את הפרק בסידרה הנפלאה "הסופראנוס": הפסיכיאטרית של טוני נאנסת בחניון חשוך בצאתה מן העבודה, היא נאבקת וחוטפת מכות רצח, והולכת מיד לביה"ח. היא נותנת תאור של התוקף, והוא נתפס, אבל כשהיא מתקשרת למשטרה לברר פרטים, נודע לה כי המלעון שוחרר בגלל בעיה טכנית בתהליך עצירתו. ( אח"כ היא מטפחת פנטזיה (בחלום) שהמטופל המאפיונר שלה ידאג כבר למעוך את הג´וק, אבל מצליחה לגבור על עצמה, ומשאירה את סודה בכספת). שוב אותו סיפור: הרשויות המהוללות שלנו שולחות לחופשי את התוקף, והקורבן נשארת חסרת אונים עם תיסכולה וכאבה...

../images/Emo5.gif למה המציאו את האייקון ל../images/Emo58.gif

יש כאלה מאיתנו שהקליטו את הפרק ומתכוונים לראות אותו יותר מאוחר!!!!

עופר ב.ה

New member
פירושו ספוילר

כלומר, נוהגים להוסיף אותו כשמספרים פרטים חשובים מתוך סדרת טלוויזיה, סרט או ספר, ואז מי שטרם ראה או קרא ידע לא לפתוח את ההודעה. אני כל כך מצטער שלא הקלטתי את הפרק (אולי למישהו יש?), וכבר ננזפתי על החמצתו (תוך זריית מלח על הפצעים כמובן). נאמר לי שהפרק הבא חשוב לא פחות, בזכות קלוז-אפ יחיד על פניה של ד"ר מלפי בשעת שיחתה עם טוני.

Boojie

New member
אה... אני רוצה להזכיר,

שזו סדרת טלוויזיה. דרמה. לא תיעוד. אז כן, זה מרגיז, אבל להכנס מזה לעמדת תרעומת נגד הרשויות זה קצת מוגזם. כן, דברים כאלה קורים בארה"ב, ואפילו בארץ (הרבה פחות, כי החוקים בארץ מקלים יותר על המשטרה). הם קורים מעט מאד. ועם כל הכאב והזעזוע, עדיף שמדי פעם יחמוק חשוד מהרשת, ושתהיה מערכת כלשהי שתשמור על זכויות החשודים. אחרי הכל, להאנס זה דבר נורא, אבל גם להיכלא למשך הרבה שנים על לא עוול בכפך בגלל טעות של המערכת זה דבר נורא. תמיד יהיו טעויות משני הסוגים, והמערכת משתדלת למזער את שני הסוגים, אבל צריך לזכור ששמירה על זכויות האזרח (שפירושן, בין השאר, שמירת על זכויות החשודים) פירושה גם מקרים של פספוס פושעים אמיתיים (מי שמכיר את הנושא של קבלת החלטות או סטטיסטיקה, זה המשחק שבין טעות מסוג ראשון לטעות מסוג שני, שצמצום של האחת תמיד יבוא על חשבון הגדלה של השניה). חייבת להיות מערכת שתשמור על זכויות החשודים. מערכת כזו, מתוקף העובדה שהיא מתקיימת בעולם אנושי וכפופה לטעויות אנוש, בהכרח תגרום לזה שיהיו כמה חשודים שיתחמקו מהרשת. התקווה היא שזה מחיר שראוי לשלם אותו כדי למזער במידת האפשר את מספר החפים מפשע שיחטפו. ואגב, סצינת האונס שהיתה בפרק הזה היתה מהמזעזעות שאני ראיתי אי פעם על המסך. ריאליזם כמעט מוחלט, והיתה תחושה כאילו שהיא צולמה בשוט אחד רציף (למרות שנדמה לי שזה לא היה כך) בגלל השמירה על רציפות הסצינה והעובדה שלא חתכו ולא חסכו מאיתנו, הצופים, כלום. אני כמעט בכיתי בסצינה הזו.

טל קר

New member
היה נדמ הלי שדיברת על להיכלא

למשך הרבה שנים על לא עוול בכפך. הרבה שנים? בכלא? בישראל? בגלל אונס? כנראה דיברת על אי הנעימות של לקבל עבודות שירות.

ציפי ג

New member
ואם מדברים על תוכניות טלויזיה

אתמול בערוץ 8 היתה כתבה מדהימה על שלושה עצורים שישבו במעצר תקופות של מספר חודשים, בהיותם חפים מפשע, משום שהמשטרה לא עושה מלאכתה נאמנה. אחד מהם, נעצר כחשוד באונס, שלא ביצע, ולא היתה כל ראיה שביצע, וישב במעצר (אם אני לא טועה) חמישה וחצי חודשים. אדם זה, היה אמור להנשא יומים לאחר מעצרו, כמובן שהכל ביטלה את החתונה. כאשר המשטרה לא מטפלת טוב בחקירות, היא עושה זאת לעיתים לרעת הנפגע, ולעיתים לרעת החשוד, ולדעתי זה לא כ"כ נדיר.

Boojie

New member
טל, אנשים יושבים חודשים על גבי

חודשים במעצר (במקרים הטובים במעצר בית, שאם תחשבי על זה רגע תגלי שזה גם לא אופציה נפלאה, כי זה אומר שאת מאבדת את היכולת לעבוד או לעשות כל דבר שהוא באופן עצמאי) בגלל חשדות שווא, ואם הם מורשעים בטעות, הם גם עלולים למצוא את עצמם בכלא. ואולי נדמה לך שחצי שנה-שנה-שנתיים בכלא, בתור אנס מורשע, זה כלום בשביל אדם חף מפשע. תנסי לחשוב על זה שוב. את מדברת על סמך כעס, ואני יכולה להבין את זה, אבל בשום אופן לא חשבת על זה עד הסוף. חשוב מאד לחברה להגן על זכויותיהם של העצירים, ולא רק בגלל שאלו זכויות אדם בסיסיות, אלא גם כדי למנוע במידת האפשר את הילכדותם של חפים מפשע בטחנות הצדק, שאני חושבת שגם את תודי שזה דבר נורא.

מירה ח.

New member
בוג´י, אני לא מאחלת לך ../images/Emo32.gif

להכיר את הנושא מהיבט אישי ומקרוב! אם היית יודעת (חס וחלילה - אני לא מאחלת לך!) איזו חוויה חווים כשילד יוצא מהבית ולא חוזר - ונמצא ירוי באזור הידוע כ"עויין", והמשטרה ורשויות אחרות ממציאות הסבר שלא מתקבל על הדעת, אבל "מנקה" אותם מאשמה ברורה, וכך במשך שנים הרוצח\ים מתהלכ\ים חופשי-חופשי ונהנה\ים מהחיים, בעוד ילדך שלך, שיצא מרחמך - קבור באדמה... שוב, אני לא מאחלת לך, חס וחלילה וחס, אבל אם תשקיעי קצת מחשבה, אולי אז היית מבינה את זעמי על הקלות בה המשטרה (ועוד אחרים) ממציאים ראיות, מסתירים ראיות אחרות, מורחים ומסלפים עדויות, מושכים את הזמן, מסרבים להתייחס לעדויות ואמיתות ברורות הקיימות, ולדבוק בסיפור מצוץ מן האצבע - משום שהוא נוח להם ומחפה על מי שהוא מחפה, וכן הלאה. על כן, כשאזני שומעות ש"עדיף שמדי פעם יחמוק חשוד מהמערכת", כמו במיקרים שמאשימים נאנסות שהן בדו את הסיפור, לא לוקחים עדויות, משקרים ומסתירים תיקים כדי לכסות על רשלנות, ועוד פשעים נוספים - אני מתחלחלת!!! בואי לא נהיה תמימים. המערכת קיימת קודם כל וראשית לכל כדי לשמור על עצמה ועל כוחה, ולא כדי להוריד את רמת הפשע ולהגן על קורבנות. מי שחושב אחרת - מתוך חוסר ניסיון - אני לא מאחלת לו שיחווה על בשרו את האמת.

מירה, אני גם לא מאחלת לאף אחד

לבלות חודש באבו כביר, לשמוע שאתה אויב הציבור מס´ אחד ושהתביעה מבקשת מעצר עד תום ההליכים, ולהעצר לחודשים כאשר המשפט שלך נסחב . ובסוף אומרים לך סליחה וטעינו. ברור שלכולנו מגיעה משטרה טובה, רצינית ואחראית. כזו שחוקרת ברצינות, וגם יודעת לא לחקור כאשר אין הצדקה לכך. כיום המשטרה לצערנו עסוקה בעיקר בעבודות שיטור וחיפוש מפגעים, כאשר כל עבודת המשטרה הרגילה משותקת. וגם בימים טובים יותר, המשטרה אין מספיק כוח אדם מקצועי לתת יחס רציני לכל תלונה. אבל המשטרה הכי טובה ומערכת בתי המשפט הכי טובה היא רק מערכת אנושית, וככזו היא מועדת לטעויות בשני הכיוונים.

אני מסכימה עם מירה

ומאמינה שמי שנתקלו התקלות טראגית במערכת כמו שנתקלה מירה, נתקלו נפגעות תקיפה, נתקלו משפחות נרצחים, נתקלה סגן דנה מועד, נתקלו נשים מוכות, נתקלו קורבנות אלימות - יש לה את התובנה שרובינו לא תופסות עד הסוף - שיש לנו כאן עסק על גולם שעלה על יוצרו, מערכת זכרנית, פוליטית, OLD BOYS CLUB שתפקידו כבר מזמן אינו להגן עלינו אלא על עצמו וישבנו החשוף. בעניין קורבנות אונס - אני מעדיפה שהטיפול יתחיל במעצר והאנשים יהיו אשמים עד שתוכח חפותם ולא להפך. אחוז המשתמטים מלשלם על מעשיהם הוא גבוה מאחוז השגיאות.

החושף היה מסכים איתך

בנושא להתחיל את הטיפול במעצר אילו בתי המעצר בישראל היו נורמליים. אבל מקום כמו אבו כביר הוא עונש לכל דבר ועם כל הרצון של החושף שכל אנס יכלא כמה שיותר מהר וישפט לשנים ארוכות ארוכות ואם אפשר גם עם עבודת פרך עדיין המצב של בתי המעצר כל כך רע שהבודדים שהגיעו לשם בטעות משלמים מחיר גבוהה מדי שלפעמים אפילו מגיע לכדי אונס. החושף יכול להבין את המקום ממנו הגעת למסקנה זו אבל המציאות הנוראה של תאי המעצר לא מאפשרת לפגיעה כל כך אנושה בחפים מפשע. אין ספק כי אם המשטרה תטפל בכל תלונה במהירות ויעילות גם יהיו יותר אנסים בכלא וגם יהיו פחות חפים מפשע בבתי המעצר.

מבייש לקרוא את מה שכתבת

כן, שגברים ישבו במעצר על תלונות שווא! אולי תציעי ענישה לנשים המוסרות תלונות כוזבות! מה דעתך שעל תלונה שהוכחה ככוזבת תשב המתלוננת את אותם מספר הימים שהגבר עליו הוגשה התלונה הכוזבת ישב במעצר. אחרת אנו הופכים יוצרות. אין כאן שום דבר אחר. היום אוטומטית מאמינים לתלונה בדבר תקיפה. ולא נוגעים במתלוננת שבדתה סיפור מלבה. היכן ההגיון? למה לגרום למצב אבסורדי בו כל גבר בגלל שהוא נולד כזה יחשד אוטומטית במעשה נבזי ובזוי. תלונה שקרית של אישה נגד גבר גורמת לטראומה השווה בערכה לאונס. חייו נאנסים, נשמתו נאנסת, הוריו אנוסים, משפחתו נאנסת. קצת פרופורציה גבירתי, קצת התחשבות בהגיון צלול. די למלחמת החורמה נגד בני אדם מהזן הגברי.

aaa123

Member
זה פשוט לא נכון מה שנאמר

"היום אוטומטית מאמינים לתלונה בדבר תקיפה." אם זה המצב אז איך זה שישר רוצים להגיש תלונה נגד החיילת אפילו שאף גבר לא ישב במעצר בעקבות תלונתה? "תלונה שקרית של אישה נגד גבר גורמת לטראומה השווה בערכה לאונס" שוב זה לא נכון. לגבי הצעתך שבמקרה שהוכח שהמתלוננת הגישה תלונת שווא אז היא תשב בכלא את אותם מספר ימים שישב הגבר אז אני משער שברוב המקרים הרלבנטים יהיה מדובר במספר ימים לכל היותר. הרעיון שלך לקצת פרופורציה וקצת התחשבות בהגיון צלול הוא רעיון טוב ,וחבל שהוא לא יושם בהודעה שכתבת.

שום גישה שמתעקשת

על עמדה חד כיוונית לא יכול להיות פרופורציונית. זה נורא שתלונה על אונס ואלימות לא מטופלת כמו שצריך, זה נורא כאשר אדם מואשם ויושב במעצר או אפילו במאסר על סמך תלונת שווא. שום מערכת משפטית אם היא רוצה מינימום של אמון ציבורי לא יכולה לאמץ את שתי הגישות הקיצוניות - זכויות הנאשם מעל לכל או זכויות הקורבן מעל לכל. מערכת שמאמצת גישה קיצונית אינה מערכת משפטית, היא סוג של אנרכיה או משפט לינץ´. שימת אנשים חפים מפשע במעצר משיגה רק מטרה אחרת - השארת האשם האמיתי בחוץ.

neatsun

New member
מסכימה

ובנוסף, כולנו נחיה תחת האיוםהטרוריסטי שלא משנה אם אתה חי את חייך במוסריות גמורה וללא כל עבירה, פשע או חטא, אתה יכול למצוא את עצמך כלוא באשמת שווא, ללא יכולת הגנה. אי אפשר לתקן עוולה על ידי עוולה אחרת. מוזר בעיני שאם תהליך מבוצע בצורה גרועה, רוצים לבטל אותו, אפילו אם מוסכם שעל פי הגדרתו הוא אופטימאלי. צריך להשקיע מאמצים בביצוע תקין ומתאים להגדרה המקורית. צריך שהשמשטרה ומערכת המשפט יפעלו על פי החוקים, ולפי רוחם, ברצינות, א ח ר י ו ת, ומחויבות מקצועית ומוסרית מלאה.

מוכן לערוך ניסיון

ולא מדובר כאן על המקרה הספציפי שנכתב מעלה, שבפני עצמו מעלה תהיות רבות. היום יש מודעות עצומה לנושא כאוב זה של אלימות נגד נשים. הן במשטרה וגם אצל נשים. אני קורא עיתונות כמו שכולם עושים, עוקב כבשגרה אחר תלונות. אני יודע די בוודאות כי תלונה המוגשת כנגד גבר (לא דמות ערטילאית כמו בתלונה של החיילת) גורמת לשרשרת אירועים: הגבר נעצר ונחקר. הגבר צריך להוכיח שזה לא הוא. הגבר נכלא על סמך עדות של המתלוננת. הגבר מפוטר ממקום העבודה. השכנים מצביעים עליו כעל פושע. המשפחה קוברת את הראש באדמה מהבושה. כל ה"עולם" מדבר עליו מאחורי הגב. באשר למספר ימים... יש כאלו שישבו חודשים ארוכים. וטראומה... אז אולי צריך להתנסות בישיבה באבו כביר כדי להבין.

בהתחשב בעובדה שאנס זה מקצוע מכובד

בישראל ורובם מהלכים בינינו חופשי, על מה אתה מדבר בדיוק ? מציעה שתחבר את דבריך לרטוריקה של האגודות למען הגבר המוכה היחידי שמצאו פעם בארץ ונכנס לגיניס ולמוזאון לתולדות ארץ ישראל. ממש לא אכפת לי שבין ריבוא האנסים שלא נענשו מסתובבת "טעות" אחת או שתיים, כשיפסיקו לטעות באכיפה ופסיקה נוכל לדבר על תיקון הטעויות לצד השני. בינתיים בשבוע שעבר התווסף עוד גבר זך ונקי שבחורה עשתה לו "עוול" - יהודה שפר

למעלה