ושוב...אודטה

רק עכשיו

ראיתי שהייתה כבר התייחסות שלכם לאייטם, אני מבינה שהוא הוציא המון אגרסיות ותסכול ואני שמה הכל בצד כי לא ממש מעניין אותי מה אודטה חושבת על ריטלין ודומיו, פרקטית שואלת לגבי השיטה אם מישהו יודע? מכיר? יכול להאיר את עיניינו....???

mmmd

New member
גם אני ראיתי את התכנית.

אודטה בעיני מייצגת אחוז די גבוה באוכלוסיה, שהמילה "ריטאלין" מעבירה צמרמורת בגופם. בואו לא ניתמם, חלק גדול מאיתנו (אם לא כולנו) חשנו כמוה לגבי התרופה בעבר עד שנזדקקנו לה נואשות. למדנו אודותיה והבנו את המחיר שיש לשלם לעומת הרווח העצום. ההבדל בין אודטה רבים אחרים הוא הכלי התקשורתי שיש בידיה, ותכונת האופי הזו שלה לומר כל מה שבליבה מבלי להסס (אגב, אחת מהתכונות שמייחדות אותה). כאם לילד ADHD שנוטל ריטאלין, אני אומרת, למה לא לשגר נציג רציני ואמין, שיעמוד מול ההתנגדות הנחרצת שלה בגאון, ויבהיר פעם אחת ולתמיד לה ולצופים למה משמש הריטאלין, איך נראים חיי ילד שזקוק לעזרתו לפני ואחרי ויציג מחקרים של כמה, 60 שנה? של שימוש בו. עכשיו נראה מי ירים את הכפפה. מירי

שבט

New member
רעיון מעולללה, רק צריך לממש אותו

ואולי לא רק נציג אחד: אלא גם הורה שנותן לילדו רטלין וגם את הילד עצמו. אני אנסה לבדוק האם ניתן דרך האתר של התוכנית לעשות זאת. אחזור עם תשובה.

שבט

New member
טוב.. אז יש מקום לתגובות ו..

אני לא ראיתי את התוכנית לכן לא אוכל לכתוב את התגובה בעצמי. אז אם את או מישהו מוכנים לכתוב תגובה למה שהיה ולהציע את הרעיון שלך (לא ארוך מדי). אז תכתבו פה ואני אשלח להם את זה.

mmmd

New member
שלחתי תגובה לתכנית של אודטה.

חלק מכם וודאי יעדיפו להתעלם מהתנגדותה לנושא הריטאלין ולעבור לסדר היום. לדעתי עשינו זאת מספיק. הגיע הזמן לנסות להציג את ה"מפלצת" לציבור. לתת מידע שללא ספק חסר ובהיותו כזה רק גורם לחרדה ודחיה אוטומטית. הצעתי בתגובתי לבקש סיוע מהמשתתפים בפורום זה. מקווה שעורכי התכנית ומגישתה יביעו רצון לדעת ולהכיר, ואולי יבינו שהשד אינו נורא כל כך. מירי

למה לא לגשת לתוכנית....

כי גברת אודטה לא נותנת למרואיינים שלה לדבר , היא מנהלת את הענינים איך שנוח לה, היא מקשקשת ומקשקשת ובין לבין פורצת בצחוק הבהמי שלה ... נושא חשוב כמו ריטלין לא צריך את הבמה שלה , לטוב ולרע ... תארו לכם שמישהו מטעם הפורום מגיע ולא מצליח להשחיל מילה וחצי מילה ... היא עוד תתפאר שנתנה במה ולא "הגבנו" בהתאם... אודטה טובה לראיין מחבתות וסירים ואולי גם נעליים ... או את מי שמעריץ אותה ..... תשהיה בריאה ...

הדיסקט

New member
יותר מזה היא לא תארח מישהו שהוא

בדעה מנוגדת לשלה בצורה הוגנת. היא הכריזה שהיא יודעת מה זו האמת.... יש הרבה מחקרים שאומרים..... שימו שלוש טיפות לימון והכל עובר.... זה רמת האינטליגנציה שלה, לא יעזור לכם, מקסימום אם מישהו ילך לתוכנית שלה במקרה הטוב היא לא תתן לו לדבר, במקרה הרעה היא תתווכח איתו כמו בהמה שהיא...... חבל על הזמן.... ארץ נהדרת ממש עושים חיכוי נפלא עליה, אומלטה......

msorit

New member
מסכימה שצריך לעשות משהו

גם אם אנחנו בטוחים שהיא פוסטמה ושהיא טועה יש אלפי זומבים שיושבים מול הטלויזיה יום יום ושותים בצמא את הדברים ומי שמשלם את המחיר אח"כ הם ילידנו שמודבקת עליהם סטיגמה. אני מוכנה להרים את הכפפה ולהיות בצד המסביר, מי שיצר קשר עם התוכנית אם מצליח לו אני מוכנה ללכת להיפגש עם אודטה ולהאיר את עיניה...מקסימום אני אשלח לה את הפרטי שלי לשבוע בלי ריטלין ואז נראה מי ירצה להתאבד...

zivadina

New member
עובדות מחקריות מול תעמולה שקרית

אולי מישהו כאן יכול להציע איך אנחנו יכולים להמחיש למדיה את ההבדל בין עובדות מחקריות לבין התעמולה השקרית שמפיצים הסיינטולוגים ורופאים משלימים שונים אשר מעוניינים לחסל את הריטלין מפני שהוא גורע מפרנסתם? בזמנו היה בתוכנית "פוליטיקה" של ערוץ 10 עימות מאלף בין ד"ר איריס מנור לבין אלה שנר הסיינטולוגית, מנהלת "עמותת מגן לזכויות אנוש". אדם שאיננו מתמצא בחומר, לא היה יכול לראות הבדלים באמינות בין טעוניה של ד"ר מנור, שהיא רופאה וחוקרת, לבין טעוניה של אלה שנר, שהיא מורה ושבויה של כת. מזל שהעתונאים הצעירים שנכחו בעימות ביחד עם דן מרגלית, אראל סגל, רונן ברגמן ועוד אחד ידוע (הזכרון שלי...) הכריזו שאלה שנר היא סיינטולוגית, ובתגובה להזכרת פקודת "הסמים המסוכנים" הנוגעת לריטלן, הם הצטערו שאין "פקודת הכתות המטומטמות". לולא העתונאים, האלה, שלמדו את החומר ואת זהות האורחות, זה בהחלט היה עלול להיות "תיקו" בין ד"ר מנור לאלה שנר. כאשר אודטה מצהירה ש"יש לה הוכחות", היא לא צריכה להציג אותן כדי שכל מיני אמהות, אבות וסבתות בורים יאמינו לה.

הדיסקט

New member
זיוה כמו שאמרת, דר' מנור והסנטולוגי

נשמאו משכנעות באותה מידה... אז גם פה הפוסטמה תביא טיעונים "משכנעים" כאלו ששתפו לה את המוח איתם, ורק תרחיב את מעגל השיכנוע שלה.... למען האמת אין הרבה מה לעשות איתה, אולי רק לצחוק על הטימטום שלה...

לא נעים לי להגיד, אבל מי שצופה

בתוכנית הזו בשקיקה לבלוע כל מילה שלה- מגיע לו. אי אפשר להלחם בכולם, כל הזמן. חשוב הוא- שכאשר כל אחד מאיתנו נדרש להסביר,לטעון- ידבוק בממצאים הידועים לנו ולא ייתן ספק לאיש.

gallop28

New member
זו בעיה כיוון שרוב האנשים בארץ

שצופים בתכנית (ולא בתור קומדיה) הם בעלי איי קיו ממוצע ומטה ויבלעו כל מילה שלה - וזה באמת פוגע בילדים שזקוקים לריטליון צריך באמת מישהו שיעמוד מולה - אם לא בתכנית שלה אז בתכנית אחרת ולהזמין אותה בתור אורחת כך שלא תהיה לה יותר מדי זכות דיבור או בעיתונות אני אישית לא רואה טלויזיה כך שאני לא יודעת אילו תכניות כאלו יש... אבל אם למישהו יש הצעה זה יכול להיות נחמד

ריטה ב

New member
אל תעליבו את כולם בצורה גורפת

מה לעשות - אנחנו ניזונים מהמדיה. זאת הדרך הנגישה ביותר והמהירה להיות מעודכן במה שקורה סביבנו. מי מאיתנו לא קורא עיתונים ולא צופה בטלויזיה? ומה - כל פעם אנחנו רצים לבדוק את אמיתות הדברים במקורות המדעיים? אנחנו - חברי הפורום הזה - פשוט "נאלצנו" ללמוד היטב את נושא ה ADHD. והיום אנו יודעים להבדיל בין אמת לשקר במה שקשור ל ADHD. אך האם אנחנו בקיאים באותה הרמה גם בנושאים אחרים? נכון שצריך לקחת את כל הדברים שמתפרסמים בזהירות ולבדוק את נכונותם לפני שמפרסמים אותה הלאה. וזה נוגע גם לעיתונאים וגם לקוראים/צופים.

gallop28

New member
LOL - זה יכול להיות

רעיון לא רע בכלל אם יביאו לה את הילדים לתכנית ללא ריטלין שתראיין אותם קצת... שתתמודד

הרעיון לא כל כך רע

אם כי לא הייתי מביאה ילדים אלא נערים שיודעים להגיד כמה הריטאלין ודומיו עזרו להם וכמה הם ניסו שיטות אחרות שלא עזרו, רק מבחן המציאות יכול להוכיח את האמיתות שלנו לא יעזרו רופאים וחכמים, רק אנחנו בתור עדות חיה......

meyrav a

New member
רוצה אני רק להבין..

מדוע באמת מתיחסים אליה? אם היא כ"כ לא פופולרים בפורום שלנו.קחו אותה בערבון מוגבל.. אני ממש לא רואה טלויזיה (מפאת חוסר זמן/כח) בטח לא בשעות הבוקר .שעת התוכנית נדמה לי

למעלה