ושבו דובי ליערם !

ושבו דובי ליערם !

אני חוזר עם כמה תובנות מעניינות.
הראשונה שבהן, אף אחד בפירנצה ואף אחד ברומא, לא שמע על קפה מאורו! כמעט כל בריסטה מקצועי ששאלתי, הסתכל עלי במבט משתומם ושאל... איזה?! רק אחד ידע, ורק אותו אחד אמר לי שבאיזור נאפולי ודרומה, יש סיכוי לאור כל האמור, שלא ישתמע מדברי, שאני מזלזל חלילה בקפה מאורו שכל כך פופולרי בארץ, בכל זאת קפה מאורו נחשב לקפה טוב מאוד(גם אגב לדעתו של אותו בריסטה). אבל, כמו שניסיתי להסביר לא פעם. בכל מה שקשור לארץ המגף, הגדולה עם המרחבים הכמעט בלתי נגמרים הללו, כשנסיעה ברכבת מרומא לאנקונה עורכת כמעט 4 וחצי שעות(ברכבת האיזורית ללא עצירות ביניים), ישנם מוצרים שיש להם חזקה איזורית, מכח הרגלי צריכה של תושבי האיזור.
בכל הסופרמרקטים אליהם נכנסתי, קפה האינסטנט(נמס) תופס בקושי שישית מנפח המדף(לצורך השוואה למה שהולך אצלינו), קפה שחור... מה זה?! לוואצה והחברה המתחרה "קימבו" שמוצריה נראים כמעט זהים עד כדי שניתן לחשוב שמדובר בחברת בת של הקודמת, תופסות תפוסה של כ50% מן המדף וכל היתר מוצרים איזוריים של יצרנים מקומיים. באיזור פירנצה ובאיזור טולנטינו, ראש בראש מוחלט של לוואצה, קימבו ו-רומקפה. ברומא עדיין רואים רומקפה אבל משמעותית פחות. ברשתות השיווק ברומא, מוצרי קפה ממותגי רשת, בעלי מקום של כבוד על המדפים. מוצר בולט נוסף,שנים עד שלושה סוגים של נטול קפאין מאותו יצרן, למטרות שונות, פילטר, אספרסו או קפוצ'ינו. מוצרי הORZO שזה או אורז או חיטה קלוים או מעורבים עם קפה, באחוזים שונים. בשביל מוצר מופחת קפאין. אלו אפילו מגיעים ארוזים בפודים וקפסולות.

oferlev9

New member
מעניין, אז אנחנו לא מרכז העולם והאספרסו?

קנית משהו מעניין שקשור לקפה?

מרכז הצנטרום של הפיילה, אולי...

הנה עוד השפעה איזורית מעניינת...
מכונות קפה כמעט בכל איזור טולנטינו, אנקונה הרי הפנינים איזור מרכז איטליה לכיוון החוף המזרחי, הכי נפוצות כמכונות מקצועיות: נובה סימונלי, ויקטוריה ארדואינו מעט צ'ימבלי מעט לה ספציאלה.

מכונות הכי נפוצות כמקצועיות בפירנצה: רנצ'יליו, סן מרקו פאמה מהדגמים החדשים.

מכונות הכי נפוצות מקצועיות ברומא: צ'ימבלי, אסטוריה ומעט מאוד מכונות ישנות מהמון סוגים מגוונים.

בולט מאוד כי בהרבה מאוד בארים ישנן שתי מכונות, אחת חדשה מאוד מהתקופה האחרונה, מכונות מתקדמות טכנולוגית, לצד מכונה אחרת ישנה ופשוטה יותר.

הקפה טוב ביותר ששתיתי, יצא ממכונת נובה סימונלי אאורליה T2, לא מן הסתם, מכונה עם דוד עצמאי לכל ראש ושליטה מוחלטת על פרופילי טמפ' ולחץ, אחריה ממכונת צ'ימבלי, האחת מהבאר של דאריו בטולנטינו והשניה מבאר בבלפורטה דל קיאנטי.
בפירנצה הקפה המחריד ביותר היה הקפה במלון והטוב ביותר יצא ממכונת סן מרקו באיזו מסעדה.
ברומא, הקפה הגרוע שוב, היה במלון, הטובים ביותר: זה ששתיתי מול הטרמיני ממכונת המנוף והשני ממכונת גרימק ישנה בבית קפה של גייז שנמצא מול הקולוסאום.
ניסיתי להגיע לטצה דאורו, היה סגור, כי ע"פ חוק האיטלקי המקום חייב להיות סגור יום אחד בשבוע, על המזל שלי....
הכל בסופו של יום בידי הבריסטה בלבד

למעלה