ורשה

YAKOVLER

New member
ורשה

שלום. בערוץ 2 היתה כתבה על ורשה. לא היספקתי לראות .מה היה. תודה.

הלינקה

New member
הרבה דברים, רובם ידועים ../images/Emo13.gif

ווארשה עיר יפה מודרנית, יש בה סניפים של כל המותגים מישראל ומעולם. הפולנים מסוגלים כבר להתמודד עם הנושא של יחסים בין עם הפולני ועם היהודי, והם עושים זאת. האוכל הפולני דוקא מעולה בעיקר כשמבשל אותו שף יהודי בעל שם עולמי. ליורדים מישראל יש שם עסקים פורחים. להקות ישראליות מופיעות לשמחתם של הקהל המקומי. ארמון התרבות שבנה להם סטלין עדיין עומד על טילו. בסוף הייתה בדיחה טפלה על ישיבה לבד בחושך

מנור9

New member
המגדל של סטלין אכן עומד על תילו

אני רק לא זוכר את ההבדל בין תפל לטפל היואילו משתתפינו הנחמדים להזכיר לי ? מיהו חסר הטעם ומיהו חסר החשיבות ?

חייםלוי

Member
מנהל
האוכל הוא תפל או לא, תלוי מי מבשל

והענין הוא טפל או לא תלוי במתבונן

מנור9

New member
../images/Emo97.gif ../images/Emo51.gif

לאלה שממליחים יותר מדי את מזונם בכדי שלא יהיה תפל , מבצע ההיגמלות משימוש מוגזם במלח מזיק נתפס כעניין טפל

הלינקה

New member
huzia na Juzia - הם מצאו שגיעה ועושים ממנה

מתעמים. smacznego i na zdrowie = בתאבון ולבריאות

מנור9

New member
הלינקה, אני מקווה בשבילך

שהשגיאות שכתבת כאן הן בכוונה אחרת תתבקשי ללמוד עברית או להגביל את התבטאותך לשפה הפולנית שבה כך אני מקווה את שולטת טוב יותר

מנור9

New member
כמה הערות

המשפט מתחיל בסיכמנו - אינני זוכר שהשתתפתי בסיכום הזה. לפחות במשפט המוטו רצוי היה להקפיד לא לשגות. מדובר בפורום שנגיש לכל עם ישראל ומי שרוצה לכתוב בו רצוי שיקפיד לא לכתוב בכל משפט נח בשבע שגיאות. ניתן לצפות ממי שמתנסח בבהירות גם ללמוד קצת כתיב. לי אישית השגיאות האלה צורמות מאד. היית מעלה בדעתך שבפורום פולני בנושא תרבות ישראל היו מרשים לכתוב עם כל כך הרבה שגיאות ?

Apellai

New member
לא תמיד הדבר בשליטתנו. קשה לי להאמין שמישהו

דבק במודע בשגיאות. וכמובן השאיפה צריכה להיות לכתוב בצורה תקינה.

maxiusis

New member
להזכיר לך ../images/Emo8.gif ../images/Emo92.gif

-
manor באנגלית - בית-אחוזה - manor manor - dwór z majątkiem ziemskim manor - mansion and the land around it main house or mansion on an estate אני מניח, שלזה התכוונת
בברכה, Maxiu

maxiusis

New member
ודאי חשבת על מה שקרוב לליבך... ../images/Emo8.gif

זבל, דשן, גללים - manure או ביידיש - Everyday Yiddish-English-Yiddish Glossary ] Dreck ] Dreck Human dung, feces, manure or excrement; inferior merchandise or work; insincere talk or excessive flattery; crap; shit, filth

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gif אוכל שמכינים אותו תפל הוא כזה

חלילה לא באנו לדבר על סוגי מאכלים ובוודאי לא של עדתנו המפוארת.

מנור9

New member
רק אל תזכיר לי את הגעפילטע פיש של אמא שלי

העין של הדג מסתכלת עלי עד היום בחלומות מסוייטים, מקושטת בגזר מבושל ומסביב סוכר. אחת הטראומות הקשות שלי מתקופת הילדות

הלינקה

New member
מנור9 היקר, אתה מעביר את טראומות הילדות שלך

על השגיעות כתיב שלי. תהנה דרך אגף גם בפולנית אני כותבת בשגיעות, אני דיסלקטית. אני מצטערת אם יש לך בעיה עם זה, כי אני כבר השלמתי מזמן.

מנור9

New member
אני מברך אותך על יכולותיך המרשימות

באבחון מצבי הפסיכולוגי הדי מתאים למציאות. לעבור ילדות בצל אמא פולניה פליטה ששרדה את המלחמה כפועלת כפיה בסיביר, אין מצב של לגדול ללא טראומות. לגבי הדילקציה, אחדים מטובי חברי הם דיסלקטים, מדענים ורופאים בכירים שפילסו להם את הדרך לצמרת בזכות אמהות פולניות שאפתניות (שהיום היו דואגות וודאי לתעודה של לקויי למידה). ולכן שגיאות הכתיב שלך הן ממש לא מהוות קטרזיס מתאים. אני עצמי לקוי למידה, אף אחד כולל אני לא מבין את כתב היד שלי. מזל שהמציאו את המחשבים. לסיכום, ראשית אני מברך אותך בשנית על גילוי הלב, שנית, את בחברה טובה. מה שהזכיר לי את שתי הטראומות הגדולות של הגבר. הראשונה שהוא לא יכול פעם שניה, והשניה שהוא לא יכול פעם ראשונה.

למעלה