וקטורים שוב

• פותח הנושא bwp2
  • פורסם בתאריך

bwp2

New member
וקטורים שוב

אז ככה. נתון לי שהאורך של a הוא 3. אורך של b הוא 4. יש וקטור(לא זוכר במדויק, אז נגיד בערך, העקרון משנה) d=-10a-6b, c=-8b+7a(המספרים שרירותיים כמובן). והזווית ביניהם היא 150 מעלות. מצא את שטח המשולש שבנוי על הוקטורים הנ"ל. מה עשיתי: מצאתי כמה ab שווה, ע"פ זווית בין וקטורים. אחרי זה עשיתי זווית בין סי ל-די. ואז שטח משולש עושים צלע כפול צלע כפול סינוס זווית ביניהם חלקי 2 אבל יוצא איזה 49133 או משהו כזה עכשיו בזווית ביןה הוקטורים עושים ככה נכון? cosG= 80ab-70a^2+48b^s-42ab ואז חלקי האורך של כל אחד מהם שזה פשוט שורש של העלאה בריבוע

1ca1

New member
יש נוסחא וקטורית לשטח משולש

בהנחה שיש לך 2 וקטורים שהם צלעות במשולש אז
U=(u1,u2,u3) V=(v1,v2,v3) S=(1/2)V(((u1)^2+(u2)^2+(u3)^2)((v1)^2+(v2)^2+(v3)^2-(u1v1+u2v2+u3v3)) כאשר V מסמל שורש ריבועי. או אם אתה רוצה את הנוסחא בלי הפיתוח האלגברי של המכפלה הסקלרית והאורך של הוקטורים אז S=(1/2)V(U^2V^2-(U*V)^2) כאשר U*V מסמל מכפלה סקלרית ו v מסמל שורש ריבועי​

bwp2

New member
כנראה לא הבנת

אין לי שיעורי נקודות, יש לי רק אורכים, ואני מעוניין שיסבירו לי מה הטעות אצלי(אם יש כזו), לא דרך אחרת.

1ca1

New member
אז הבאתי לך את הנוסחא השנייה

שמה מספיק לך הצלעות והזווית כלומר אתה צריך לשם רק מכפלה סקלרית

bwp2

New member
תקשיב, אני באמת מעריך את העזרה שלך

ואני חושב שזה יפה מאוד שאנשים עוזרים אחד לשני כאן והכל. אבל! אתה לא עונה לשאלה שלי עדיין, זה בכלל לא מעניין אותי הנוסחה השנייה, אלא איפה הטעות בדרך שלי

למעלה