ופתאום הכל נרגע

ayelet 24

New member
ופתאום הכל נרגע

יש להודעה שלי שני חלקים שמחים ועצובים. אז הנה השמחים: ------------------- אתמול בערב הייתי עם אמא שלי בצוותא במסגרת פסטיבל תרבות של שלום, צפינו במופע טעם של פעם - השירים של עבד אל-חלים חאפז עם תזמורת נצרת ואורי גבריאל, גלית גיאת, ולקינוח הרקדנית תמר בר גיל שחוץ ממליון אייקונים של
כל מילה נוספת מיותרת. היה מקסים, מדהים, אנרגיה מטורפת (תרתי משמע), הזמרים לא רצו לרדת מהבמה, לא רצו לסיים את השיר עד שעלה המנצח והפסיק אותם
, אנחנו לא רצינו שהם ירדו מהבמה, כולם שרו כאילו זה ערב שירה בציבור, כאילו המילים הראשונות שהם שמעו עוד מגיל אפס הן מילות השירים של עבד אל חלים, הקהל אפילו ידע את שמו המקורי ולא הבימתי של עבד אל חלים, אמא שלי זיהתה שירים של לפני 50 שנה כשאת השירים ברדיו שמעו מכל הבתים ברחוב, הכי מקסים היה לראות צד שלם ומלא של ערבים שהגיעו להופעה ונהנו איתנו. היה מעולה
חזרנו עם אנרגיה מטורפת, כל הדרך חזרה הביתה שרנו את השירים. אני ממליצה בחום ללכת. והנה החלק השני: ---------------------- באולם כזכור היו גם ערבים שמילאו שליש אולם (מירושלים, נצרת, שכם). לפני שההופעה החלה עלה לבמה מנהל הערב מטעם צוותא וסיפר שהשנה בצוותא הוחלט להביא הורים שכולים יהודים וערבים, הכאב המשותף, וכמובן הרצון של שניהם בשלום. ואכן לידו עומדים שני גברים האחד יהודי השני ערבי, הערבי בינתיים מתרגם את דבריו וכשהוא מסיים נשארים שני ההורים על הבמה. כזכור אנחנו בפסטיבל תרבות של שלום. מתחיל לדבר האב השכול הערבי. הוא מדבר רק בערבית ומספר שהוא משכם ועל בנו יחידו שאיבד, על החלומות, על השלום. ואז זה קרה. בעוד הוא מדבר, מהשורות האחרונות התחילו צעקות, התלהמות, "זו לא הפגנה פוליטית", "אנשים באו לראות הופעה" - זה פשוט הקים את רוב הקהל על הרגליים. וכמובן שתהיתם מי צועק נכון? אז כן. אנשים בוגרים (או שלא), מבוגרים ו- יהודים. עצקות, עצבים, בלגן, עלו לבמה מארגני האירוע וניסו להרגיע את הרוחות, עלה אורי גבריאל וניסה להרגיע את הרוחות, עלה מנצח תזמורת נצרת, עלה יוסי אלפי שגם הוא קנה כרטיס לאירוע וניסה להרגיע את הרוחות. וכל הזמן הזה הצד הערבי שבאולם שתק. דממה. אולי הם לא הבינו? אולי הם עצמם לא רצו בלגן? אני ואמא שלי היינו בשוק
אני נבהלתי, לא הבנתי מאיפה זה בא. התעצבתי, התביישתי, רציתי לבכות. עלינו, על כולנו. יהודים ערבים. אני זו שמאמינה שמוזיקה ואומנות תמיד מגשרים על פערים. נבהלתי, נלחצתי. שלרוע אין הבדלי גזע מין ודת והכל קיים בכל מקום. לא ציפיתי שבאירוע שעומדים אנשים שמראים שלמרות הכאב האישי והאובדן העצום הם מגשרים על פערים ובכל זאת רוצים לחיות ביחד, לדבר. פתאום האטימות, הטפשות, הרוע ובעצם כל מה שמביא אותנו עד הלום פתאום יצוץ. למה אי אפשר לתת לבן אדם לדבר? למה אי אפשר לכבד אותו? על מה ומי שהוא? על הכאב שלו? על השוני שלו ועם זאת גם הדמיון? אולי זה באמת היה ערבוב של בשר וחלב, מין שבאינו מינו. אבל קצת סבלנות, סובלנות לתת להם לדבר ומה שנכנס לראש וללב נכנס ומה שלא אז לא. הרי לא לשם כך באמת נתכנסנו והופעה תתחיל בעוד רגע אז אפשר לכבד את האנשים ולהתאפק רגע. חשבתי שאם אנשים מכירים קצת את השפה, את שמו הקודם של האדם!!, את ההיסטוריה שלו, המוזיקה שלו, המהות שלו - אולי יש בהם עוד קצת סובלנות לאחר. ממש עצוב לי. אבל אולי אני מוגנת מידי. אולי זה בגלל שאני חושבת שהחיים שלנו אם אנחנו רוצים או לא שזורים זה בזה בדיוק כמו שאני חושבת שהצעב והשמחה קשורים זה בזה, יהודים עם יהודים, ערבים עם ערבים, יהודים עם ערבים. כאן אנחנו חיים וכאן נמשיך לחיות ואם אפשר להידבר ולחיות ביחד אז למה לא? אבל לא ציפיתי לזה. איילת.

tzurtzur

New member
כולי צמרמורת

אני נדהמת ועצובה לקרוא את מה שהתרחש. פשוט עצוב עצוב עצוב.

ayelet 24

New member
יפה שלי../images/Emo24.gif התגעגעתי../images/Emo25.gif

וכן זה אכן היה עצוב

ליילה 1

New member
הו איילת../images/Emo24.gif

עצוב, וכואב, ספורך. לא הייתי רוצה לעבור חוויה כזו. גם אני הייתי מתכווצת מעלבון ומבושה. אני מקווה שהתופעה לא תחזור על עצמה בצוותא, במוצ"ש. ולך צורצור,שולחת במיוחד
חזק של געגוע.

ayelet 24

New member
את יודעת

חשבתי על זה שבאירועים כאלו של ריקודי בטן ומוזיקה ערבית - את יודעת למה שילמת ומה את מקבלת ואם את מקבלת קצת יותר או פחות ואם יש לזה מסר נלווה את מקבלת את זה אבל את לא תתרעמי באמצע דבריו של אדם (סליחה שאני מתחסדת) ותגרמי למהומות. חשבתי על זה שמה היה קורה אם זה היה בהופעת ריקודי בטן פרופר. הרי הקהל ברובו הוא אותו הקהל.

tzurtzur

New member
איזה כיף לי באמת../images/Emo23.gif

אני כל הזמן כאן. בעיקר קוראת אותכן ונהנית לי

שושוצ

New member
איילת יקרה, אני מזדהה עם דברייך

וגם לי בא לבכות זה מזכיר לי את שרשור יום הזיכרון כאן בפורום... לצערי, עצם האיזכור של כאבו של הצד השני, מקפיץ חלק מהאנשים. אולי רואים בזה איום על הכאב שלהם/ על הלגיטימיות של דעותיהם/ אנא עארף... "זו לא הפגנה פוליטית"... חחח... כאב זו עמדה פוליטית? כניראה שתלוי מי הכואב. כאב שבקונצנזוס הוא לא עמדה פוליטית, בעוד שכאב של מיעוט- הוא פוליטי. כאב של ערבי= פוליטי כאב של מתנחל= פוליטי (לא ככה?!?) כאב של יהודי דור שלישי בארץ המתגורר בגבולות הקו הירוק= כאב הרבה יותר קל לעיכול, מתסבר... ואפשר למצוא עוד דוגמאות. הרי אם היה עומד על הבמה רק האב השכול היהודי אף אחד לא היה אומר שזה פוליטי. מתי כבר נבין שכאב הוא כאב הוא כאב? האם אנחנו מסכימים להפסיק לפחד מלראות את כאבו של האוייב? כניראה שעוד לא... כניראה שיש לנו עוד מה להרוויח מלחשוב שהכאב ש ל נ ו הוא בלעדי ומיוחד (כי הוא כאב צודק)... יום טוב לכולם
סיגל

קונקי1

New member
איילת קראתי, התביישתי והזדעזעתי

כל כך עצוב לקרא את דברייך והשאלות שהעלית כל כך נכונות עומדים שני אנשים שאיבדו את היקר להם מכל, עומד אדם ומבקש להראות שלמרות הכאב ניתן לגשר על הדברים כמו שהמוזיקה והריקוד מגשרים ומקבל אטימות והתלהמות מוחלטת הכי התביישתי שכל כך הרבה אנשים עלו וניסו להרגיע את הרוחות. ממש התכווצתי, אני כל כך מזדהה איתך!!

תודה על השיתוף איילת../images/Emo24.gif

מצד אחד הייתה לך החוויה המדהימה של המוסיקה היפה האהובה גם עלי, של עבדול חלים חאפז ומצד שני, החוויה המכוערת והמבהילה שתיארת. לפעמים אני מרגישה שאני חיה בעולם מטורף לחלוטין והדבר היחיד שנשאר, שמאזן ונותן שלווה וטעם לחיים - זה המוזיקה היפה הזאת. גם את מרגישה ככה?

light the night

New member
העברת בי צמרמורת- ומה אני חושבת על זה?

ממש בושה... החוצפה הישראלית.. המחשבה שהלכ מגיע לו ושהוא תמיד צודק זה רק הולך ומתגבר עם השנים ואני רואה את זה כל כך רואה אנחנו פשוט פותחים את הפה בלי לסגור אותו. ואומרים כל מה שעולה בדעתינו בלי לדפוק חשבון זה עצוב והעם הזה, אנחנו, צריכים סדרת חינוך מחדש.. מצד שני אני לא מאשימה, כלומר אחרי כל הסבל שעברנו, הפיגועים , ההרג....אפילו בינינו לבין עצמינו כבר אין אמון..אז מה אפשר לצפות .. אחרי הכל , כל זה זה רק אסימפטומים של מגננה עצמית..הפחד להיפגע שוב, הפחד ליפול. ושוב, זה גולש לרמות פוליטיות, חברתיות ובטחוניות, וזו לא הכוונה, אני רק מקווה,נשאר לי רק לקוות שנדע שלום, אושרףוקבלה אחד של השני על איך שהוא. כפי שהוא. =\

באמת שנתבייש לנו!!!

אין לי מה לומר. ברגעים כאילו אתה לא ממש יודע מה לעשות עם עצמך. ולצערי קופא במקום ונדהם מהחוסר רגישות שיש לבני אדם. וזה לצערי גם מפתיע אותי כל פעם מחדש הנושא הזה...

n o a b i

New member
שמעתי על התקרית אתמול

וגם לי השאלות שלך מזכירות את הויכוח שהיה כאן ביום הזכרון. הקישור שאת עושה בין תרבות לבין שלום הוא לא מובן מאיליו. כלומר, הוא מובן מאיליו עבורי, אבל יש הרבה שממש לא רואים כל קשר בין חיבה לתרבות ערבית לבין כבוד לערבים , שהם מטבעם - אני יודעת? - מבינים רק כוח, רוצים לזרוק אותנו, לים, פרימיטיביים... וכן הלאה וכן הלאה. התקרית לא מפתיעה אותי כי המדינה הזו, בזמן שהיא עסוקה בלהרגיש כמה היא בסדר כלפי עצמה וכלפי הערבים - שורצת גזענות מהזן הדוחה ביותר. כל הפסטיבלים האלה שקוראים להם "תרבות של שלום" הן יוזמות חמודות מאוד, אך כיוון שהן מבוססות או צומחות מתוך תרבות של שנאה, הן לא פעם חסרות משמעות.

שושוצ

New member
בכלל לא מסכימה שהפסטיבלים

האלה הם חסרי משמעות, דווקא בגלל שהם צומחים בתוך תרבות של שינאה. מפנה אותך לפתגם הסיני העתיק שפירסמתי למטה

קונקי1

New member
נראה לי שיש איזו בעיה בשיווק של הפסטיבל בכלל

שמעתי על ההופעות אבל על כל אחת בנפרד, ומכיוון שונה, אף הופעה לא הגיעה אלי כחלק מפסטיבל שלום, כשהגעתי אתמול להופעה של טקבילק, הייתי די מופתעת מהכותרת והבאנרים על הקירות "תרבות של שלום" או משהו דומה לא ידעתי בכלל שכל ערב כזה היה חלק מפסטיבל שלם. יכול להיות שאם היו מפרסמים את הפסטיבל יותר כקונצפט ולא עושים יחסי ציבור לכל ערב בנפרד אנשים היו יודעים לאן הם באים ולא היו חסרי סבלנות . כשאתה קונה כרטיסים לפסטיבל של שלום אתה יודע לאן אתה מגיע ולא פוצה פה שכשמישהו רוצה לומר כמה דברים על אחוה ותרבות.... ברור שאני מדברת מנקודת המבט שלי, יכול להיות שהיו כאלה שידעו והגיעו מעודכנים ממני. שושוצ/איילת האם כשקניתן כרטיסים ידעתן שהערב הוא חלק מפסטיבל - או כמוני קניתן כרטיסים להופעה מסויימת שעניינה אתכן?

שושוצ

New member
לא, לא ידעתי שזה פסטיבל 'תרבות של שלום'

פשוט רציתי לראות את ההופעה אולי באמת אם היה ברור שזה פסטיבל, אז היה מגיע קהל יותר 'שמאלני'
, ואולי דווקא בגלל זה- עדיף שלא פרסמו את הפסטיבל כפסטיבל של שלום. גם אם היו התנגדויות והתלהמויות- לפחות המסר קיבל חשיפה וזה מה שחשוב

קונקי1

New member
המסר חייב לקבל חשיפה גדולה

כדי שאף אחד לא יחליט ש"עבדו עליו" וירשה לעצמו הרי היו מגיעים בכל מקרה ואולי אולי היתה נמנעת ההתנהגות המגעלה כלפי הורים שכולים שלמרות הכאב מחפשים שלום ולא נקמה. בכל מקרה יופי של רעיון למרות השיווק.

ayelet 24

New member
ידעתי שהערב הוא חלק מפסטיבל

הגענו אליו דרך פרסום בטלוויזיה ובעיתון וכן דרך האתר ולבסוף ההזמנה הטלפונית. לא ידענו שלפני ההופעה הולכים לדבר ולגשר בין העמים (מן הסתם זה לא הפסטיבל הראשון ולא ההופעה הראשונה של תזמורת נצרת שאנחנו צופות בה) ואת יודעת מה גם אם כן היינו יודעות, אז מה? אז "בזבזו" לנו 2 דקות שהחזירו אפילו הרבה יותר מכך אח"כ (בין אם זה היה מהנאה של המופיעים, הקהל ובין אם מחוסר נעימות כפיצוי כביכול). אבל לא זו הייתה הנקודה אלא שאדם שמספר על כאבו ואובדנו בין אם הוא יהודי ובין אם הוא ערבי אפשר לכבד אותו, לתת לו לסיים את דבריו ואם בסופו של דבר זה כ"כ מכעיס ומעצבן והקהל ממש מרגיש מבוזה ומרומה אז כן אפשר להתרעם על זה בהנהלה, לכתוב מכתבים וכל העולה על דעתך אבל כן, ראוי בעיניי לכבד. איילת

למעלה