רונאל אתה מעופף
1. החיזבאללה מאוד רלוונטי מבחינת ישראל, ועצוב מאוד שאתה פשוט מנסה להתעלם מזה שוב ושוב. לא יעזור לך - החיזבאללה מהווה איום על ישראל, וגם מסייע לפלסטינים בצורה ישירה כנגד ישראל. ביום שבו האיום האיראני יוסר, החיזבאללה לא יהיה רלוונטי. כל יום לפני זה - ואתה חי בחלומות. 2. תגיד לי את הזוי לחלוטין או רק חלקית? אם הפלסטינים רצו מדינה, יכלו לקבל מדינה על כ-98% משטחי יש"ע מברק. העובדה שדחו זאת מוכיחה היטב שהם אינם מעוניינים במדינה ביש"ע. וההתעקשות שלהם על החזרת הפליטים לישראל מוכיחה זאת עוד יותר. אתה פשוט מתעלם שוב ושוב מהמציאות. זה אולי כיף לחיות באשליות אבל בינן לבין המציאות אין כל קשר. לפחות תבסס את עצמך. ובקשר למציאות - היא כבר הוכיחה פעם אחר פעם עד כמה אתה טועה. אמרת שירי החיזבאללה לא עושה כלום, שמדובר ברסיסים? נהרג ילד. אמרת שהקאסמים אינם איום - נהרגו ילד וקשיש. המציאות בינתיים מוכיחה שוב ושוב עד כמה אתה טועה. 3. אבל זה בדיוק העניין! אין לנו הסכם עם הפלסטינים, ובמתכונת הנוכחית של נסיגה בלי הסכם - גם לא יהיה. הפלסטינים כאן יוצאים לא מחוייבים לשום דבר. שרון בתמיכת השמאל כבר החליטו שנסוגים חד-צדדית מהשטחים. לא ממש משנה מה יקרה אח"כ - העיקר שנצא משם וזהו. רעיון גאוני מה אני אגיד לך. בלי שום תכנית, רק נסיגה לשם הנסיגה. במצב כזה הפלסטינים לא מחוייבים לדבר והעובדה שלאל-קאעידה הפלסטיני - הרי הם החמאס, יש טילי קסאם עכשיו גם בטווח של ירושלים ות"א, ולא רק אשקלון ושדרות, מדאיגה אותי ורבים כמוני, וצריכה להדאיג כל אדם בעל ראש על הכתפיים. הפלסטינים כבר מזמן הוכיחו שלא אכפת להם להפסיד הכל. הם יכלו לקבל מדינה בלי מרחץ הדמים הזה לפני 4 שנים. כנראה מציק להם שלא מתו מספיק יהודים בדרך. אז היו חייבים לפתוח באינתיפדה הזאת. למרבה הצער - התנאים שלהם היום יותר טוב מאז - לא רק שהם לא מחוייבים לשום דבר, אלא שהם גם נראים כגיבורים לשאר העולם הערבי, כי כמו החיזבאללה, הם הצליחו לגרש את הציונים.