ועכשיו גם הרדיו.

ועכשיו גם הרדיו.

כבר שנים רבות אני בדעה נחרצת לגבי הטלויזיה. התכנים שלה ירודים, המסרים שלה הפוכים מהדרך שבה אני רואה חינוך נכון לילדיי , היא מהפנטת ומנטרלת את הילד והופכת אותו לפסיבי למשך שעות רבות.עוד רבות אפשר לדבר בגנותה , אך זה נושא להודעה ניפרדת. בכל אופן, כשעזבתי את הבית, לפני 5 שנים, הוצאתי את הטלויזיה מחיינו .נכון, זה הרבה יותר קשה להעסיק ילדים קטנים כשאין טלויזיה,אך ההשקעה שווה ומשתלמת.לאחרונה קניתי טלויזיה אך ללא כבלים ,רק DVD ,והילדים רואים פעם בשבוע סרט שעל תכניו תמיד יש לי בקרה. היום , שמעתי פרסומת ברדיו שהשאירה אותי המום למס' שניות. שתי בנות , עם קול של בנות 13-14 משוחחות בינהן: א- יוו את לא מאמינה , הוא קנה לי היום טבעת. ב- לא נכון!באמת ? תראי תראי... א- אה , אני לא יכולה, זו לא טבעת שרואים אותה..היא בפנים. ואז הקריין מסביר שזו טבעת חדשה למניעת הריון , פעם בחודש וכו'. אין צורך להרחיב על המסר המועבר לבני הנוער. העניין הוא הרמה הירודה והמביישת של הדרך שבה מעבירים מסר לבני הנוער. או שהם מזלזלים באינטלגנציה של בני הנוער , או ,מה שיותר מדאיג, שפרסומות ירודות כאלו אכן מדברות אל בני הנוער . בקיצור ,מה שרציתי להגיד , שאנחנו חייבים להיות על המשמר בכל מה שקשור בטלויזיה,ומסתבר גם ברדיו. המלצה שלי ...רק גלג"צ, בלי פרסומות מיסחריים, הרבה יותר נקי. שיהיה לכוווולם אחלה ערב.

המסר שמועבר..

שאם כבר את מקיימת יחסי מין.. ידע ומידע על איך להימנע מלהיכנס להריון לא רצוי..ימנע ממך את האפשרות הבלתי רצויה להפלה או להיות אמא כשאת לא ממש רוצה..בדיוק כמו פרסומת לקנדומים..או לגלולות... יותר מזה... את המסר הזה אני מעבירה לילדה שלי..בלי רדיו וטלויזיה.. הממ.. עכשיו.. אני לאט מבינה למה בחרת בכינוי האיש על הירח..

נראה לי

שפספסת את הפואנטה. שום בעיה עם התוכן, הבעיה עם הדרך. היו לא מעט פרסומות על שימוש בקונדום,אך הדרך שבה הועבר המסר היתה קצת יותר, איך להגיד...סולידית,פחות מזלזלת באינטלגנציה של הנוער. זו לפחות התרשמותי.

כשלא יודעת..

על איזה פרסומת אתה מתלונן.. וזה אולי בגלל שאני שומעת רק גלגל"צ.. יודעת רק.. שאם אתה רוצה להגיע לבני נוער..<אם אכן הפרסומת היתה מיועדת לבני נוער ..> צריך לדבר בשפתם..דבר גבוהה יותר לא תשיג כלום.. ובכלל.. יש כלכך הרבה פרסומות שלא ממש מנסות לעבור את מבחן האינטלגנציה של ציבור השומעים הם רק צריכות לעבור את מבחן הפרסום....

d a n i e l s 5

New member
הטבעת הזו....

אמרו שם בפרוש שהיחא מיועדת לבנות 13-14? או שהקסט הלא ממש נכון (כדבריך קול של בת 14) גרם לך להבין כך ? בהקשר של הפרסומת כמו שתארת התחברתי למה שכתבה דגנית ........ בעניין הפואנטה שלך..... להעלים "תכנים " שמשודרים מעיני או מאוזני הילדים שלנו , זה זלזול באינטלגנציה של הילדים.........לדעתי . להתעמת מול התכנים האלה ולהביע את דעתך ואת מורת רוחך, ואולי לתעל את אותה פרסמות לניהול שיח של "כן, לא, שחור לבן" ......זה לטפח את האינטלגנציה שלהם בעיני ! הן לגבי הטי.וי והן לגבי הרדיו :)) לא מאמינה בהעלמה/הסתרה בכדי לשמור על הנקי ! דעתי והבנתי ....אצלנו זה עובד :)

דניאל יקירתי

אנחנו סוגרים כאן מעגל . זוכרת? על נושא זה היתה שיחתנו הראשונה,בפעם הראשונה שהגעת לפורום. נחמד! ועכשיו ,ממש בקצרה אענה לך,מאחר וזהו נושא רחב מאוד. אקדים ואומר שילדיי בני 5 וחצי ותשע. ולשאלתך, כן מוחלט! אני חושב שאנחנו חייבים להסתיר מילדינו, בגילאים הנ"ל,תכנים של אלימות , פשע ,פתירת בעיות ע"י שימוש בכח.אני לא חושב שלדבר עם ילדה בת 13 או 14 , על "לאן נעלמה הטבעת שהוא קנה לה..."זה לטפח את האינטלגנציה שלה.... אני חושב , שילדים ,בני גילם של ילדי,אסור להם להיחסף לחומר שהיזכרתי,אנחנו חייבים לשמור עליהם מכל משמר.כשאני הייתי ילד,לא היינו כ"כ חשופים למדיה הזו,פשוט כי לא היה שום דבר מעבר לערוץ אחד,דודלי קישקשתא וכו', ואני לא זוכר שכל יום נישלפו סכינים ונרצחו צעירים בגלל שטויות כמו סיגריות . איפה זה מתחיל אם לא באלימות שמשודרת כל הזמן.( כן , גם בסרטים המצויירים) ובקשר לפרסומת, בפרוש הם לא דיברו על בנות 13 14 .אני ציינתי שקולן נשמע כמו של בנות 13 14. ואת , שעובדת כ"כ הרבה שנים בטלויזיה, לא חושבת שיש דרכים קצת יותר עדינות ומתורבתות להעביר את אותו המסר לגבי הטבעת?

d a n i e l s 5

New member
יפה לך הזיכרון :)

אחרי שהשמשייה כתבה את מה שתיכננתי לכתוב פחות או יותר אני רק אוסיף..... כמו שכתבתי קודם להאשים את המדיה באלימות בקרב בני הנוער ......זה להוריד מעצמנו (ההורים) את האחריות ! כתבתי כבר בעבר "נורא קל כשיש את מי להאשים " :))))) האלימות בקרב בני הנוער עלתה כאן בארצנו הקטנטונת ובעולם כולו . והוכח כבר שזאת לא רק המדיה היא זאת שאחראית (סקרים, מאמרים וכאלה) . שני ילדים X ו-Y צופים בדיוק באותם תכנים ......ילד X שגדל בסביבה ללא גבולות ללא ערכים ...סביר להניח (לא בטוח) שיחקה את מה שהוא רואה ויוציא סכין במועדון , ילד Y יבין שלא כך צריך לנהוג , יבין שיש לנהוג אחרת, יבין שמחוץ למסך חיים אחרת .....וזה כי הסביבה הקרובה שלו (הורים,חברים, מערכת החינוך וכדומה) לימדה אותו אחרת . בדיוק כמו שלימדנו את הילדים שלנו שזאבים לא אוכלים את הסבתות באמת (כיפה אדומה) כך אנחנו מלמדים את הילדים שלנו שמה שאנחנו רואים הוא לא באמת...זה רק סרט , לא כולן באמת בלונדיניות , לא כולן באמת אנג'לינה ג'ולי ולא כולם שולפים אקדחים כמו קלינט איסטווד :) ולגבי הפרסומת...וואלה שאלתי את השאלה בכוונה כי לא ממש מכירה את הפרסומת הזאת והיתה לי הרגשה שיתכן שזה לא באמת מיועד לבנות 14 ...כן יש מצב שעשו שם פדיחה בקסט הקולי אולי , לא יודעת . ולסיכום אני באמת חושבת שיש סוג של "פריצות" בכל המדיות (טי.וי, רדיו, עיתונות, משחקי מחשב) בשנים האחרונות , אבל אני בהחלט חושבת ומאמינה גם שחובתנו כהורים ללמד על צפייה נכונה ומבוקרת ולא להעלים אותה כאילו לא היתה .....לא מאמינה ב...... מה שלא רואים לא קיים .....כי לפעמים זה יכול לבוא לנו בהפוכה (כי אי אפשר להעלים לגמרי את המדיה שהרי תמיד יהיה מקום שהם יתקלו בו בלי שתהיה לך יכולת לשמור ) . זה בסדר מותק.....בבית שלך הם יצפו רק ב-DVD תחת עינך הפקוחה ....ובבית של סבא וסבתא הם יחרשו כבר את כל הערוצים הקיימים :))))))

לא זוכר איך

הסתיימה לה השיחה ליפני 3 או 4 שנים(היינו שיכורים מידי..),אך הפעם , אני מסכים עם כל מילה שכתבת בסוף. לא , אי אפשר למנוע מהם, אך בהחלט אפשר לצמצם ולפקח. זה מה שכתבתי בהתחלה... ואין ספק שאחריותנו, בחינוך הילדים, רבה וחזקה יותר מכל מדיה.

אני מצטרפת בחום לדברייך ואוסיף לאיש

עוד פאן מעניין: גם הדתיים מעלימים מעיניי ילדיהם בהעלמה גורפת את העולמות השכיחים בסביבת החיים. מסתבר שכשילדי הדתיים הללו (שמעלימים מציאויות בהעלמה גורפת מילדיהם) נפגשים בעולמות חילוניים ערכיים הם חווים דיסוננס גדול ולעיתים רחוקות מצליחים להישאר דתיים ערכיים באמת. כן כן... מסתבר שאם רוצים לחנך צריך להתעמת. לא להעלים משהו שבלאו הכי הילד יפגוש בסביבת חייו, למשל אצל חברים. עם כל הכבוד, אם הוא לא יראה טלויזיה בבית - זה לא אומר שהוא לא יראה אצל חברים. אז מה? תלך איתו לשם לוודא? תמנע ממנו ללכת לחברים? עדיף לראות איתו את הג'אנק וללמד אותו צפייה ביקורתית, לפתח אצלו עמדות! כך גם לגבי האינטרנט. חסום אתרי פורנוגרפיה והילד לא יגיע אליהם בבית. אתה רק תמים אם אתה חושב שהם לא יתקלו בזה בבית ספר בהפסקות. כל החוכמה היא לגרום לילד שלך להיות אקטיבי בללחוץ על האיקס בקצה החלון כשחבר נכנס לשם בהפסקה, לגרום לילד שלך לעמוד על שלו שהוא לא רוצה לראות את זה לחנך אותו להיות מסוגל לעמוד על דעתו. החוכמה היא להפגיש אותם עם המציאות של התרבות שבה אנחנו חיים ולגבש אצל ילדינו דיעה ושיקול דעת על מנת שהם בעצמם יוכלו להבחין בין טוב ורע. מה שאתה עושה זה לא חוכמה. זה הימנעות מלהתמודד עם החינוך באמת.

d a n i e l s 5

New member
עכשיו ספק לי את הסקרנות....

הקראת פעם לילדים שלך את הספרים .... שלגיה ושבעת הגמדים סינדרלה כיפה אדומה ועוד הרשימה ארוכה ? או ש........ אצלכם בבית קראו רק את הנסיך הקטן פו הדב והרשימה עוד ארוכה....... סקרנות שכזאת :)

d a n i e l s 5

New member
האמת ....

עד היום עוד לא ברור לי מה קרה שם באמת בין הזאב לסבתא :) אתה יודע?

shemesh22

New member
הכי טוב לעבור לשוויץ או לירח:)

אמה מה...כולנו חיים במדינת ישראל ומגדלים את ילדינו כאן, במדינה שבעת מלחמות, טרור, כיבוש...(כל אחד בנפרד וכולם גם יחד, גורמים לכוחנות ואלימות) מדינה שמנהיגיה מושחתים... מדינה שבה הרבה יותר מפחיד אותי שהילדים יראו חדשות, מאשר איזו טלנובלה מפגרת בטלויזיה. אי אפשר למנוע מהם לראות ואני גם לא בעד למנוע, אבל אפשר לשבת איתם ולהסביר... צפיה מודרכת, כמו שכבר נכתב כאן. והכי הכי חשוב בעיני בסופו של דבר זה החינוך בבית והיד על הדופק.

ד ו ל ה

New member
../images/Emo25.gif

כמה נכון... מצאתי את עצמי יותר מפעם אחת מעבירה תחנה באמצע החדשות של שמונה בערב כדי לא לחשוף אותם לזוועות שמתוארות שם. המציאות עולה על כל דמיון...

אם איך שאת

מתארת את החיים כאן , הכי טוב לעבור לשמש..
"צפיה מודרכת".עיזבי אותך מסיסמאות. בואי ותסבירי לי ,למה צריך להדריך ילד בין 4 או 5 שראש הממשלה שלנו גנב ,שנשיא המדינה שלנו אנס ,שהשר עשה מעשים מגונים בחיילת, שמי שאחראי לתפוס גנבים שלא משלמים מיסים בעצמו גנב..וכו'? מה זה יתן לילד הקטן הזה? אני אגיד לך מה אני חושב שזה יעשה לו. זה יראה לו שחי בעולם שיש בו הרבה רוע ,שקר ,עולם של חוסר אמון ,עולם שאנשים חשובים כמו ראש ממשלה שקרנים. אוקי , זה נכון.אבל מה זה יתרום לילד בן 4 או 5 חוץ מפחדים? הרי בסופו של דבר כולנו נחשפים להכל ,אבל רגע, לאט לאט,כל דבר בזמנו. חשוב קודם כל להראות להם שהעולם הוא יפה, שיש טוב בעולם ,שידעו שזה מה ששולט בעולמנו,אל תשכחי שיהיה להם מספיק זמן לחוות את העולם על צדדיו הפחות יפים ,אז למה לא לדחות את זה כמה שאפשר? אני בטוח שבסוף כל הילדים יחשפו להכל,השאלה היא מתי ומה היה בדרך. וד"א כל מה שעולה כאן, מבחינתי, זה חלק מהחינוך בבית והיד על הדופק. חוץ מיזה, איך היה הסטייק?

למעלה