ועוד תרבות עברית ...

hillelg

New member
הבעיה היא

נטילת החוק לידיים. וזו הבעיה החמורה, כי סופה מי ישורנו. אבל לעצמו של עניין, אילו הייתה זו פעילות בעידוד ממשלתי, הייתי חוכך בדעתי פעם ופעמיים אם לסרב לה. כיון שמדיניות נטיעת העצים הפלסטינית היא מדיניות של כיבוש שטח, ולא רק של גידול תמים; של 'צומוד', של 'עוד דונם ועוד עז', ולא פלחה רגילה. ומכיוון שכך, אינני בטוח שעלינו להבליג על כף.

החוק נועד להגן על האדם

כאשר החוק אינו מגן עליי, אעשה הכל כדי להגן על עצמי. כן ! גם ליטול החוק לידיי, ערך החיים חשוב בעיני מערך הציות לחוק!

המוזרה

New member
ומה עם

ערך החיים של הפלסטינים? ואל תגיד לי שהם כולם רוצחים. יש בהם טרוריסטים, ויש כאלו גם אצלנו.

כרגע אין לי את הפריבילגיה

לדאוג לחיים שלהם. אני עסוק מדי בדאגה לחיי שלי. טרור לא מתקיים בואקום , אלא בסביבה תומכת , אוהבת ועוזרת. אם הם יפסיקו לתמוך בטרור ולעודדו הם ימנעו את הפגעים הרעים שנופלים על ראשם. בליבי בכל אופן אין רחמים עליהם כי "המרחם על אכזרים , סופו שמתאכזר לרחמנים".

פלוסר

New member
ככל הנראה, לפנינו חוסר הסכמה מסוים.

כך זה נראה. רוב הכותבים כאן אינם מהזן השומרוני. אולי מוטב כך...

שומרון, חכה שניה

אני קורא מזה כמה שבועות את ההודעות שלך, לעתים מסכים ולעתים לא, אבל תמיד נהנה מהגישה והידיעות שאתה מפגין. הצלחת בשרשור הנוכחי לגרום לי אכזבה רבתית: אני מבין שהנושא בוער בעצמותיך, אני חש שלא בנוח עם האיזכור הצורם של "בידי חובשי כיפה", אבל למה לתקוף את החולקים עליך באופן תוקפני כל כך? אני מבין שגורל המתיישבים ביש"ע קרוב ללבך ולבשרך אבל למה להצדיק מעשי גזל? (לא דובר כאן על "חישוף" בידי הצבא אלא על גניבת עצי פרי בידי אזרחים) אני מבין שאתה לא מעוניין לרחם על אכזריים אך לא דובר במטעי זיתים של מחבלים (אלא אם כן "כל ערבי מחבל", "הטוב בנחשים - רצוץ מוחו", ערבי טוב הוא..." וכו') עדיין ניתן ללמוד ממשנתו של ליפה העגלון, למתוח את המושכה ולקחת חזרה.

טללים

קודם כל תודה על המחמאות. בדרך כלל אני משתדל לכוון את דרכי בכל עניין על פי הפתגם : OH LORD HELP ME TO KEEP MY BIG MOUTH SHUT UNTIL I KNOW WHAT I'M TALKING ABOUT ! על כן אני לא מתערב בנושאים שאינני מבין בהם והנושאים בהם אני בוחר להגיב הם מן סתם כאלו הקרובים לליבי ואשר בהם יש לי מה לומר. אכן צדקת בדבריך , הנושא בוער בעצמותיי. אהבת ארץ ישראל בליבי ואני כואב את כאבה על כך שרבים מבניה מתייחסים אליה כאל חתיכת נדל"ן המוצע למכירה לכל דורש ולעיתים אף לא במחיר הגבוה ביותר. מתיישבי יש"ע אף הם קרובים לליבי, רבים מהם חבריי הטובים. שכם אל שכם נאבקנו את המאבק על ארץ ישראל , וכואב לי כאשר הם מושמצים על ימין ועל שמאל, מואשמים בכל הרעות החולות של המדינה ומוצאים אל מחוץ למחנה. ועכשיו לעצם העניין. אני לא מצדיק גזל לשם גזל. אבל עם זאת כל דבר צריך לשים בהקשר הנכון. אינני חי במציאות בה הם חיים, אבל אני מכיר אותה היטב. ועל כן אינני יכול בלב שלם לשפוט אותם ולהוקיע אותם , כמו שעושים כמה מן החברים כאן בקלות שכזו. הם חיים במציאות שלא אני ולא אתה נרצה לחיות בה ובכל זאת הם עומדים בה בגבורה זה למעלה משלוש שנים, הכל בכוח אמונתם העזה בצדקת הדרך. ועל כך כבר אמר בן גוריון שהשרדותה של ישראל תלויה בשני דברים: בכוחה ובצדקתה. את הכוח יש לנו ואין חולק על כך, אבל יש בינינו החולקים על צדקת דרכנו ובכך מאיימים על עצם קיומנו. והמתנחלים הם שומרי הגחלת של צדקת תביעתנו על הארץ הזאת וזכותנו להתקיים בה . ישנם הרבה דברים שלא ידועים למי שלא חי את החיים היומיומיים של המתנחלים. אותם דברים שלא מגיעים לאוזני התקשורת. ההצקות, ההתנכלויות, הפריצות לבתים, לרכבים, השחתת שדות ומטעים, גניבות הרכוש. כל אלו רחוקים מעיני התקשורת (במתכוון?) כאשר הם באים מצידם של הפלאחים ההפלסטינים שאינם תמימים כלל וכלל. וידו של החוק קצרה מלהושיע, לעיתים באופן מכוון. כאשר אנשים חיים במתח מתמיד שכזה, חייהם בסכנה מתמדת, רכושם הפקר , ודיבתם מוצאת רעה תחת כל עץ רענן האם אתה מתפלא שיש בהם כאלו שבוחרים לקחת את גורלם בידיהם ולהשיב מלחמה שערה?

בוא נתמקד

ואני רוצה לשים על השולחן את מה שלא נאמר עד כה ולשים אותו במלים הכי ישירות נתחיל בעובדות: אתה תומך בגזל של עצי פרי של חקלאים כאשר הצידוק לכך הוא היות אותם חקלאים בני עמם של אלה שמבצעים פיגועים אתה תומך בסיסמאות של "דם ואש" למרות שאתה מודע בדיעבד לאוירה שהן יצרו ולמה שצמח ממנה אתה מכה אדם באגרופיך בגלל דברים שהוא אמר (בלתי ראויים ככל שהיו) ואתה גם מתגאה בכך בדיעבד אתה תומך בזכותם של אנשיפ לקחת את החוק לידיהם כאשר הם סבורים שהמדינה לא מגינה עליהם. נמשיך במסקנות: זה שאתה אלים זה ברור, העדת על עצמך והבאת דוגמאות מתברר שאתה גם תומך בהפרת החוק ובנטילתו לידיים את הפריווילגיה הזאת אתה שומר רק ליהודים, ואת ההיגזלות אתה שומר רק לערבים כלומר שאתה גם גזעני. ולבסוף שאלה: האם נראה לך שהחברה החופשית צריכה לקבל אנשים אלימים, גזענים התומכים בהפרת החוק?

זוהי פרשנותך

אם מבחינתך יקוב הדין את ההר, אזי אין לי יותר מה לומר מלבד שאינני מסכים לגישתך. לגבי האירוע עם אותו נער אנא קרא את תגובתי למוזרה. ישנם מצבים בהם אדם אינו יכול לשמור על קור רוחו ולהשאר אדיש ומנומס לונוכח התנהגות בוטה , קיצונית ואלימה כלפי נערה תמימה שלא חטאה בדבר(ואם בעיניך דברי הנער היו רק בבחינת "בלתי ראויים" הרי שבעיניי הם היו אלימים ומפחידים וקוראים להתגוננות פיזית). כמו שכבר אמרתי בהודעתי הקודמת (ואנא קרא אותה שוב) אינני תומך בגזל של אף אחד, אך יש לשים כל דבר בהקשר הנכון. אותם "חקלאים" כדבריך אינם תמימים כלל וכלל והם מטרידים , גונבים ומשחיתים את רכושם של שכניהם היהודים מדי יום ביומו, ומשחקי "הקוזק הנגזל" שלהם הם בבחינת הצגה בלבד אשר התקשורת והשמאל מגבים אותה ומשתמשים בה למטרות פוליטיות. וכן , כאשר החוק באופן מכוון וקיצוני נמנע מלהגן עליך אינך אמור לשבת בחיבוק ידיים ולכתוב מכתבים לרשויות, אלא עליך בראש וראשונה להגן על חייך ורכושך גם אם למרבה הצער תוך הפרת החוק. כאמור גישת "ייקוב הדין את ההר" אינה קבילה מבחינתי. ולגבי טענתך לגזענות - טוב זו באמת טענה שאינה ראויה לתגובה אך בכל זאת אומר לך כי גזענות היא פסילתו של אדם עקב מוצאו/גזעו/דתו. פסילתי את הפלשתינים ותמיכתי במאבק קשוח ובלתי מתפשר נגדם נובעת מכך שאני רואה בהם אוייב אכזר וצמא דם אשר נמצא איתי במאבק טריטוריאלי קשה על חלקת האלוהים הקטנה שלי מזה 150 שנה. מכיוון שהאויב אינו בוחל באמצעים לא נותרת בידיי ברירה אלא לשחק על פי כללי המשחק שהוא מכתיב אחרת אפסיד במערכה, ואף אחד משנינו לא רוצה לגלות על בשרו מה יהיו תוצאותיו של אותו הפסד. לדידי זוהי הגנה עצמית לכל דבר בבחינת - "הקם להורגך השכם להורגו".

למעלה