ועוד תרבות עברית ...

אטיוד5

Active member
מי אמר בכלל שאין להם זכות?

אני? אני מדבר על זה שאם כבר סופרים שערות ראש אז אולי כדאי לממשלה לעשות שיקול גלובלי, להתחשב בזה שיושבים פה שני עמים, ולהבין שהפרדה היא פתרון סביר (אולי היחיד שבא בחשבון).

אני מסכים איתך לחלוטין

גם אני לא אמין לחלוטין בדו קיום. אין אף דוגמא היסטורית להצלחתם של שני עמים לגור על אותה חלקת אדמה ללא מאבקים ומלחמות. ועכשיו אחרי שהסכמנו נותרו רק שתי שאלות פתוחות: היכן יעבור הגבול? ומי יצטרך לזוז? התשובה הברורה מאליה בעיניי היא שהגבול האפשרי היחיד בינינו הוא נהר הירדן, שרוב העם הפלשתיני מתגורר ממזרח לו. (שהרי הממלכה ההאשמית היא פיקציה שיצרו הבריטים, ואין עם כזה "ירדני" אלא רוב אוכלוסיית ירדן היא פלשתינית - 80% ובדואית - 20% ). ועל כן בהחלט יש לדעתי לפנות את ערביי יהודה ושומרון אל מזרח לנהר ולהקים שם את מדינת פלשתין האמיתית. אבל הפרדה בין קלקיליה לכפר סבא? בין טול כרם לנתניה? בין עפולה וג'נין? פינוי יהודים אל גבולותיה הצרים של ישראל של טרום 67?? ("גבולות אושוויץ" ע"פ קיסינג'ר)? לא יקום ולא יהיה כדבר הזה!!

אם כך

האם בשאלת פינוי ישובים יהודים לא דרושים שניים לטנגו? כשם שיש המציעים לפנות בכפיה את יהודי יש"ע אפשר לפעול באופן דומה לגבי הערבים במקום. להתעמר באחינו מותר ובאויבינו אסור? אוי לאוזניים שכך שומעות!

כאזרחי המדינה אנו מחוייבים להחלטות

הממשלה, גם אם איננו מסכימים להן. אויבינו אינם מחוייבים. את מי נוכל לפנות, אם כך? על מי יש לנו ריבונות וזכות? רק על אזרחינו.

אם כך אולי נפנה גם אזרחינו הערבים

ונצרפם אל אחיהם ביהודה ושומרון? פינוי אזרחים יהודים הוא טאבו בעיני. החלטה שכזו מצד ממשלת ישראל תהיה החלטה שדגל שחור של אי חוקיות ואי מוסריות מתנוסס מעליה. לא לשם כך חזרנו לארץ הזאת.

אטיוד5

Active member
אכן ...

מוטב שלא להתעמר. לא באויבינו ולא באחינו. זה מה שאני מרגיש שהמתישבים ביו"ש עושים. מתעמרים בשניהם. כל המשק הישראלי, כל העתיד הישראלי, משועבד להגנה על מאה אלף מתישבים. מטעמים פרקטים, מטעמי האינטרס הישראלי, אני מציע לממשלת ישראל להפרד מאחיזתה ביו"ש וחבל עזה, או לחילופין לכסח לפלשתינאים את הצורה באמצעים שלא יערבו לחיך מרבית הציבור הישראלי, שלא לדבר על ציבורים אחרים. חייבים להחליט בין שתי האלטרנטיבות, כי בצורה שזה נעשה נגרמת הקזה בלתי נסבלת לשני הצדדים. לי נדמה שכבר החליטו, אבל לא מממשים מפאת אינטרסים פוליטים צרים. אבל, כמו שאמרה פה שיבולת - זה כבר נהפך לדיון פוליטי ולא דיון על תרבות פר סה. במקרה הטוב זה נהפך לדיון על תרבות פוליטית, אם יש משהו כזה בכלל.

אתה צודק!

הצורה בה דברים מתנהלים כיום בוודאי שאאינה יכולה להמשך ויש להכריע לכאן או לכאן. אני כמובן בעד הברירה השניה שהצעת. ודרך אגב - לא כל משאבי המשק משועבדים כדבריך להגנת המתנחלים,אם תבדיוק את ספר התקציב תגלה כי ישנם ביזבוזים רבים העולים עשרת מונים על ההשקעות ביש"ע וכך היה גם בעבר. כל ממשלה יש לה כמובן את הציבור המועדף שלה, ציבור בוחריה, ממשלות השמאל לדורותיהם מחקו חובות במיליוני שקלים לקיבוצים ולמנגנון המושחת של ההיסתדרות שבמשך שנים עשתה בכסף ציבורי כבתוך שלה. אבל גם כך ההשקעות של ממשלת ישראל היום ביש"ע הם בהחלט פרופורציונליות ואולי אף נמוכות יותר מהשקעות בתחומים אחרים שבעיני נראים מיותרים.

השולמית

New member
הם כנראה עוקרים עשבים שוטים

זה מזכיר קצת את משל יותם (שופטים פרק ט'), רק שכאן האטד תופס את השלטון בכח והאש שיוצאת ממנו אוכלת את הזית.

וגם "יפי נפש" ורוקדי "מה יפית" ...

וגם להוציא דיבה, וללכלך ולהשמיץ ולהגיב על שמועות ולהוציא דברים מהקשרם - הכל תרבות. אני בטוח שאטיוד5 הוא מאוד צורם ולא הרמוני. עליו לתרגל עוד הרבה כדי להפיק צלילים נעימים לאוזן. שיספר לנו מתי ביקר לאחרונה ביהודה ושומרון. האם חווה את הפחד והאימה של יריות סביב לרכב המשפחה בדרך הביתה ממטעי עצי זית? אני נבוך מלדעת שיש גם אטיודים שטחיים כאלה בכלל אזרחינו.

אטיוד5

Active member
מה אני? משיח בית צדקנו?

אין לי מה לעשות אלא ללכת לסכן נפשי בשבילי יו"ש ? לא מספיק שהבן שלי משרת שם? אני לא צריך להסתובב שם בשביל לראות שמטעי הזיתים המדוברים אינם מהוים מסתור ליורים הפלשתינאים. היתה תמונת שטח בעיתון. גם העיתוי המיוחד הזה -בדיוק לפני מסיק הזיתים לא מותיר שום מקום לספק - התעללות זדונית מכוונת בחקלאים קשי יום. מה פרוש "שמועות" ??? אתה טוען שהצילום של מטעי זיתים מכוסחים הוא מפוברק? וחובש הכיפה שראיתיו מרואיין, זחוח מפה עד הודעה חדשה - זאת לא היתה כיפה כי אם תרבוש אינדונזי? הוא בכלל היה מושתל אולי? תראה, אני יכול להבין את ההגיון הפנימי של הקמת התנחלויות וכו'. אבל גזם מרושע של עצי זית - את זה אני לא מוכן לקבל. גם לא אם הוא תגובה לירי פלשתינאי על מתישבים ביו"ש. בתור תגובה - זה לא הולם. הרבה יותר הולם להגיב לירי בירי. גם את הפחד והאימה שלך אינני מוכן לקבל. מצידי, שהממשלה תחליט לקפל את כל ההתנחלויות או לחילופין להפציץ כל יום כפר ערבי אחר שממנו יצא פיגוע.

פלוסר

New member
תודה והערה

תודה על הניסוח החד. מסכים. לשאלת החרפה ( ולאן נוליך אותה). התשובה היא קשה. אני אנסה להתנסח בזהירות. כשאתה חי לך בתוך השטח האפור , אינך מרגיש את הגוונים שלו. אילו אמרו לי לפני כעשר שנים שזה יהיה המצב בארצי, יתכן והייתי אומר, אז, שלא אסבול מצב שכזה ואלך לי מכאן. אבל, כאמור, כשאתה (ר"ל אני) חי בתוך הזרם אינך מרגיש לאן הוא נושא אותך. באינטיפדה הראשונה סירבתי לבדוק נחקרים במתקן החקירות של השב"כ והייתי מאוד גאה בעצמי. אז בעיקר "שברו את העצמות" של התושבים, ואני יפה הנפש,הסתייגתי מהמעשה ולא רציתי לקחת חלק בו. והיום? לעיתים אני מהרהר לי בסרט "פאוסט" הדן בשחקן גרמני ההופך לאיטו מנהל תיאטרון גדול במדינה מרכז אירופאית ובהחלט תרבותית בשלהי שנות השלשוים של המאה הקודמת. ואני מבקש סליחה על המחשבה הרעה הזאת החולפת לי המוחי. אסור להשוות. אסור. אבל המוח, מעשה שטן, מחבר לו חיבורים.

המוזרה

New member
סליחה, אבל

אם תושבי יהודה ושומרון חווים פחד ואימה כה חזקים, אולי מוטב שיעברו להתגורר במקום בו לא יורים. אף אחד לא הכריח אותם לגור שם. גדיעת עצי הזית היא אלימות ומעשה ברברי. אטיוד שטחי? נו באמת. למה? בגלל שהוא חושב על הצד הנפגע? לידיעתך אפילו רבני יש"ע גינו את המעשה. האם גם הם שטחיים? (אטיוד, זה לא אומר שלא נריב על דברים אחרים אבל כאן אני מסכימה איתך).

שיברו לגור במקום בו לא יורים???

אולי נחזיר את המפתחות ונעבור לגור באוגנדה?? בכל מקום שבו יהיו יהודים יהיו המבקשים את נפשם וכל החושב אחרת הלא הוא תמים או טיפש. מדינת ישראל מייצגת עבור הערבים בעצם קיומה ברמת המקרו את מה שמייצגות ההתנחלויות עבור הפלסטינים ברמת המיקרו - אי בודד בלב ים של עוינות. 5 מיליון יהודים תקועים כמו עצם בגרון ל800 מיליון ערבים. האם הם אי פעם יחדלו משאיפתם או מניסיונותיהם להשמידנו? מסופקני. רק עמידה חזקה ונחושה תאפשר לנו להמשיך להתקיים כאן, כל ניסיון לפייס את הטורף יסתיים בהשמדתנו , ועל כךאמר וינסטון צ'רצ'יל : an apeaser is one who feeds the crocodile hoping it will eat him last אכן אדם חכם היה , ורק נחישותו אומץ ליבו ויושרו (הוא לא התייפייף ולא מכר לעמו "שלום ובטחון" ולא "בטחון ושלום" אלא "דם יזע ודמעות" ) הצילו את אירופה והעולם מציפורני הטורף הנאצי (וזאת לאחר שקודמו , וילט צ'מברלין חתם על הסכם מינכן המביש וטען כי "הבאנו שלום בדורנו")! הלקח מכך הוא שמול תוקפן יש להתמודד, ולנצח ולא לנסות לפייסו ולהכנע לתכתיביו שכן זוהי הזמנה לתוקפנות נוספת!

המוזרה

New member
עמידה חזקה ונחושה

כוללת גדיעת עצי פרי? מי שרוצה לגור שם, בבקשה, שיילך ויגור שם, או בעזה או בערב הסעודית אם רצונו בכך. אבל שלא ינהג בברבריות ויתרץ אץ זה בפחד ואימה.

גדיעת עצים זה ברבריות?

וירי בילדים זה מה? אהבת אדם? דו-קיום? GIVE ME A BREAKֱ IN LOVE AND WAR EVERYTHING IS FAIR ואם תרצי או לא אנחנו במלחמה , ואני מעדיף להביא אותם למצב שיזעקו חמס ויתקפלו מאשר שתצא הקריאה הזו מפינו!

באוגנדה חם ../images/Emo42.gif

אבל אני לא מבינה למה כשהציעו לנו "פלסטינה או ארגנטינה" בחרנו באופצייה הפחות טובה.

למעשה הבחירה הייתה

בין כנען לקנדה.... אך משה רבנו בהיותו כבד פה וכבד לשון , משנשאל לאן ברצונו להוביל את עם ישראל התקשה לומר ק...קנ...קנדה... ויצא לו כ...כנ...כנען! זה מה שקורה כשנותנים למגמגם לקבל החלטות!

למעשה הבחירה הייתה

בין כנען לקנדה.... אך משה רבנו בהיותו כבד פה וכבד לשון , משנשאל לאן ברצונו להוביל את עם ישראל התקשה לומר ק...קנ...קנדה... ויצא לו כ...כנ...כנען! זה מה שקורה כשנותנים למגמגם לקבל החלטות!

למעלה