ועוד שאלה ....

ועוד שאלה ....

האם התעודה של האוניברסיטה הפתוהח של טכנאי תוכנה או הנדסאי תוכנה תתאים לשוק העבודה? או באמת עדיף הסמכה של חברה מסחרית כלשהי..

JohnDoe5

New member
מצטער, גם מזה

אני לא ממש תופס. טכנאי (י"ג) עשיתי במסגרת צבאית וזה היה קל מדי בשביל לתת יחס משמעותי לתעודה אח"כ, מה גם ששמעתי מאנשים שעשו את זה במסגרת לימודים (אורט) וזה היה נשמע שזה היה יותר קל מלעשות בגרות (או שהם היו מחוננים). לגבי הנדסאי - גם מזה אני לא ממש תופס, כי למיטב זכרוני (ממה שראיתי שלומדים שם), אין שם הרבה קורסים "רלוונטיים" (קצת אלגברה לינארית, קצת רשתות וגרפיקה, לא ?!). אם אתה יודע שדרכך היא לתואר ראשון, הייתי מדלג על לעשות את הטכנאי וההנדסאי והולך ישר לתואר. אבל כפי שאמרתי, זו דעתי, אתה צריך לעשות את ההחלטות שלך בעצמך (מקסימום עם הורים, חברים ומגדת עתידות)

inbush1

New member
מה נותן בכלל תואר ?

יש לי תואר ראשון באלקטרוניקה וזה ממש לא עוזר לי למצא עבודה. לעמת זאת אני מכיר הנדסאים ואנשים שעברו קורסים בסיון ויש להם עבודה טובה.

JohnDoe5

New member
תלוי איזה תואר ותלוי למי

אני לא יודע לגבי אלקטרוניקה ולגביך אישית, אבל ישנם קורסים בתואר אשר תורמים מאוד לעבודה נכונה במקצועות התכנות (וכמובן ישנם קורסים שלא משתמשים בידע שנצבר בהם לעולם) ויהיו חסרים לאנשים שרק עשו קורס המלמד תכנות. ומן הסתם, עצם עשיית התואר מעידה על תכונות של אדם (השקעה וכדומה).

inbush1

New member
כוונתי היא שהמעסיקים לא מתחשבים

הרבה בתואר. לפעמים זה יכול גם להזיק (Over Qualify).

Quanta

New member
תני קצת פרטים על

חיפושי העבודה שלך: 1. מאיזה מוסד התואר ועם איזה ממוצע סיימת? 2. איזה משרה את מחפשת וכמה זמן? 3. באיזה תגובות את נתקלת? תודה QUANTA

galgal21

New member
סיימתי תואר ראשון באוניברסיטת

באר-שבע בשנת 1981 . הממוצע שלי היה 80.7 והוא היה בשליש העליון של הציונים של המחזור שלי (היום מחלקים ציונים ביתר נדיבות). אני תחפש משרה בתחום האלקטרוניקה או תוכנה (אני לא כל כך בררן איזה עבודה העקר שיהיה בתחום). אני מחפש משרה כבר שנה וחצי. לפני כן עבדתי חצי שנה ולפני כן הייתי מובטל שנה ולפני כן עבדתי רצוף 20 שנה. התגובות שנתקלתי: בחדש האחרון לא היו לי ראיונות. לפני כן היו לי 8 ראיונות במשך 4 חדשים. ברובם (לא בכולם) דברתי שוטף , עניתי על כל השאלות ללא היסוס. רק פעם אחת הזמינו אותי לראיון שני שבו נכשלתי. לא יודע אם בגלל התרגשות או בגלל ששאלו שאלות מכשילות. לפני כן במשך שנה ורבע היה לי ראיון אחד בלבד. לפני כן עבדתי חצי שנה. לפני כן לא עבדתי שנה והיו לי בה 15 ראיונות.

tc2000

New member
מניסיון

אני עשיתי טכנאי בכיתה י"ג באורט (היה ממש קייטנה ונהניתי מכל רגע), והמשכתי להנדסאי דרך קורסים בצבא (נראה לי 3 קורסים קצרים של זולה + אלגברה לינארית שזה כאב ראש אחרי יום עבודה ארוך, אבל גם לא כל כך נורא). מה שזה נותן זה גמול השתלמות (לעובדי מדינה) והכרה של 24 נקודות זכות לתואר הראשון בפתוחה. זהו. זה נחשב כאילו אין לך תואר בשוק.

למעלה