ועוד שאלה....

sovlanit

New member
חבחבתי-כבר אמרו ח.ז.ל. -ודע מה

תשיב לאפיקורס, כלומר,ולכן הכל מותר כדי ללמוד. בהצלחה.

sovlanit

New member
מסתבר שכאן מתגלית גדולתנו

כ"עם הספר" במלוא הדרה. עלי והצליחי,מתוקה. ויופי שיש לך כאן תמיכה מקיר לקיר...

savion78

New member
לגיטימי בהחלט

ולדעתי אף יהיה לך יתרון על רובנו בכך לקרוא ספר אין פירושו להסכים עם תכנו.ומעבר לכך- ככל שנדע יותר על העבר ונלמד ממנו הסיכוי שההסטוריה תחזור על עצמה יקטן.

גם אני חשבתי לקרוא...

ויותר ממה שזה נראה לי לא במקום לקרוא משהו שהיטלר כתב, היה לי קצת מפחיד לגשת לספר כזה שאוצר בתוכו לדעתי את תחילת הנציזאם בתוך ספר אחד. ידיד שלי סיפר לי שחבר שלו כמעט השתגע מהספר הזה - שהוא כתוב בצורה כל כך משכנעת ומבלבלת וכל כך מזעזע עד שהוא פשוט התחרפן לחלוטין מהספר.. מצד שני גם ידיד שלי קרא את הספר ונשאר בסדר.. (מצד שלישי הוא מחורפן עוד מקודם..) הספר הזה תורגם לעברית מתישהו?! אמור להיות לי במחשב עותק של הספר באנגלית שהורדתי בקאזזה.. אבל אני לא בטוחה שהוא עדיין קיים. בכולופן - הבעיה היא לא למצוא את הספר אלא האם לקרוא אותו.. אני כרגע מרגישה שיעשה לי ממש רע לקרוא דבר כזה. זה מסקרן ומצד שני מפחיד.

מפחיד זה ברור../images/Emo129.gif

ודרך אגב, הגידו לי תתחדשי (בערך), אמא שלי השאילה לי היום ת'אודיסיאה מחברה שלה.

אני הדר

New member
היטלר ..גם כן .

לדעתי לקרוא את זה זה חשוב מצד אחד.. מצד שני אני לא הייתי קוראת את זה בחיים.. במיין קאמף הוא מזיין את השכל כמה שיהיהודים חארות.. שילך להזדיין ההטילר הזה.. הדר

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifאני מסכימה עם רוב המגיבים

לקרוא את "מיין קאמפ" ועוד בעיניים היסטוריוניות ביקורתיות זה דבר שמן הראוי לעשותו, והוא בבחינת "דע את האוייב" או "דע למה מסוגל" ולמרבה הצער מה הצליח האוייב לעשות דרך ספר זה. ספרי התעמולה הנאצית וגם סרטי התעמולה הנאצית, ששירתו היטב את אותו משטר זוועה בלתי אנושית, בגרמניה בשנות ה-40', עוזרים כעת מאוד לחוקרים להבין מבחינה סוציולוגית ופסיכולוגית, כיצד הצליחה הזוועה הזו להתרחש. לכן גם סרטי תעמולה נאצית, כמו "היהודי זיס" ו"היהודי הנצחי" ועוד סרטים, שלמיטב זיכרוני בוימו בין היתר ע"י פריץ לאנג ולני ריפנשטאל, הם בבחינת לחם וחמאה לסוציולוגים והיסטוריונים שמנסים להתחקות אחרי אותה תקופת אימה אנושית.

למעלה