ועוד שאלה באלגברה

MUMI 7

New member
ועוד שאלה באלגברה

נתון: A גדול שווה מ-3 ומהצד השני קטן שווה 5. B גדול שווה לA ומהצד השני קטן שווה מ2A. מה הוא התחום המדויק ביותר עבור הביטוי B-A? 1. גדול שווה מ2- ומהצד השני קטן שווה 7 2. גדול שווה ל0 וקטן שווה מ 7 3. גדול שווה מ 0 וקטן שווה 5 4. גדול שווה מ2- וקטן שווה ל5. ובבקשה הסברים:)

3

כיוון שהכי קטן לביטוי זה כאשר B שווה A ואז הביטוי שווה והכי גדול זה כשB שווה 2A ואז הביטוי שווה A והכי גדול זה כשA שווה 5.

a n a t 1 2 3 4

New member
יכול להיות 3?

יכול להיות שזה 3 כי לפי התחום של a : 3 -----5 ולפי התחום של 2a: 6--------10 b נמצא בין a ל2a b זאת אומרת שהערך הכי נמוך שלו זה 3 כולל והכי גדול זה 10 כולל. כאשר מחסרים מערכים אלה את הערכים של a : הערך הכי נמך 3 והכיגדול 5 מקבלים בין 0 ל-5.

MUMI 7

New member
עשיתי בדיוק כמוך אבל אז אני לא מבינ

ההההההההההה אם B הוא בין 3 ל10 וA הוא בין 3 ל-5 אז הערך הכי קטן לB-A הוא כאשר B הוא מינימלי כלומר 3 וA הוא מקסימלי כלומר 5 ואז יוצא 2-. והביטוי מקסימלי כאשר B מקסימלי וA מינימלי כלומר 10 פחות 5, שזה 5 בקיצור יוצאת לי תשובה 1 ואני לא מבינה איפה הטעות.

הסבר:

גודלו של B תלוי בA. הכי נמוך זה כשניהם שווים. אין לך אפשרות של B קטן מA. לכן הכי נמוך שתקבלי מהחיסור זה 0. הכי גבוה זה כשA מקסימלי (5), ו- B מקסימלי (10), לכן 5. את לא יכולה שA יהיה 3 וB 10, משום שאם A=3, B יהיה בתחום של 3 ל6, ולכן הערך המקסימלי מהחיסור יהיה 3.

ד י נ ק ה

New member
מנסה לעזור אבל לא ממש הבנתי את ....

את השאלה, זה רק מי שפותר פסיכומטרי מבין? חחחח

למעלה